LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Rekla sam uzmi kredit i ne vraćaj ga 20 god...itd a ti si to pročitao potpuno drugačije. Ostalo ne bih da nabrajam, znaju ovde ljudi da čitaju pa će sami videti, naravno koga Tile legenda zanima.
Pročitao sam ja tačno kako si napisala. Ali, problem je u tome što je to što si napisala netačno. Jugoslavija je vraćala kredite! Tebi je trebala takva teza, a pošto je u stvarnosti nije bilo ti si je izmislila. Šta ćeš, zbog takve tendenciozne neistine, čovjek mora reagovati, - radi elementarnog poštenja.
Moje su reči jasne i nedvosmislene ti ih izvrćeš. Vrati se pa pogledaj, to je prvo, a drugo ako si ekonomista založi se da se takav ekonomski sistem vrati kad je već toliko dobar.
Ili još bilje, daj primer, pa osnuj svoju firmu koja će raditi na principima Titovog (utopijskog) socijalizma kad ga već toliko zastupaš.
Možda su za nekoga tvoje riječi nedvosmilnene... ako je tako, onda su netačne i tendencioune.
A ova sugestija da nastojim vratiti taj ekonomski sistem, ili da osnujem firmu po tom principu, potpuno je blasfemična.
Ja se, u principu na zalažem za onakav ekonomski sistem kakav je bio u bivšoj Jugi. Već sam rekao (mislim da je taj post nestao) da je u čitavoj koncepciji razvoja socijačlizma u Jugoslaviji, napravljena velika strateška greška, time što je uvedena maksimalna demokratija u privredu, umjesto da je uvedena u politiku. Prema tome, ne bih se nikada zalagao da se onakav sistem vrati, ali bi se zalagao da se vrati neki oblik humanog socijalističkog sistema, gdje bi se raspodjela nacionalnog dohotka vršila pravednije, nego što je to slučaj sada. I ne samo nacionalnog dohotka...
I još nešto. Ne branim ja onaj sistem po svaku cijenu, kako ti zaključuješ, imao je on mnogo mana, ali ni izbliza nije bio tako crn, kako ga ti i još neki želeite predstaviti. Naprotiv, i takav kakv je bio, postigao je kolosalne rezultate u razvoju zemlje. To mogu poricati samo oni koji ne znaju o čemu se ovdje govori, ili oni koji zlonamjerno žele te rezultate umanjiti ili čak potpuno zanijekati, pa kada im gole činjenice ne idu na ruku, ništa za to, izmišljaju se druge koje će potvrditi njihove stavove.
Poslednja izmena: