Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Tito je bio...

 • Začetnik teme Zorro
 • Datum pokretanja

Ko je bio Tito?

 • Drug i drugarica

  Votes: 19 5,8%
 • Predsednik jedne prelepe zemlje

  Votes: 141 42,7%
 • Lovac na zebre

  Votes: 27 8,2%
 • Kome ti to?

  Votes: 22 6,7%
 • Lik iz jedne bajke

  Votes: 17 5,2%
 • Legenda sa Drvara

  Votes: 16 4,8%
 • Glavna faca svog vremena

  Votes: 152 46,1%

 • Total voters
  330
Jurivaka

Jurivaka

MODERATOR
Interesantna je činjenica (koju bih voleo da prokomentarišete), kako se "početak kraja" bivše države (ili nešto ranije propadanje privrede) poklapao sa neminovnom propašću SSSR-a, završetkom "hladnog rata", "zavrtanjem slavine" Amera ("curenje" koje je počelo sa "Trumanovim jajima" i trajalo do perioda kada Jugoslavija više nije bila potrebna kao "tampon" Evropi od sovjetskog uticaja)?
Rado bih ti odgovorio na ovo pitanje, i mislim da bih ti imao šta reći, ali to bi već bila analiza političkih prilika u Jugoslaviji i oko nje, u vrijeme o kome govoriš. Međutim, politički komentari nisu dozvoljeni na ovom Forumu. BTW, ne slažem se sa rollmilanom da si u svome pitanju dao i odgovor.
 
S

sumadinac80

Član
Ha,ha govorimo o Titu a politicki komentari nisu dozvoljeni.Pa o cemu mi sve vreme govorimo nego o politici.Ako je namera bila da se govori o Titovim lovackim,plesnim ili zavodnickim sposobnostima ja se izvinjavam zbog svog trabunjanja jer sam pogresno razumeo temu.
 
R

rollmilan

Član
Stvarno Jurivaka pa sama tema je politička ? A ako si mislio na dnevnu politiku , period raspada Juge više nije dnevna politika već političko-istorijska.
 
Poslednja izmena:
Jurivaka

Jurivaka

MODERATOR
Ipak mislim da tema nije politička, nego istorijska. Tito je već istorija i mi govorimo o njemu kao istorijskoj ličnosti i njegovim djelima, što nema nikakvu političku refleksiju na današnje vrijeme. Međutim, tako ne bi bilo kada bi počeli raspravu o razlozima raspada bivše države. Mnogi akteri u toj igri su i danas živi, čak neki i politički aktivni.
 
S

sumadinac80

Član
Titova dela itekako imaju refleksiju na danasnju politiku.Jos je ovo suvise kratak period da bi se ti dogadjaji u vezi sa Titom mogli objektivno sagledati.
 
broj1

broj1

Član
Grobar Srpskog naroda i razbijac Srbije koji se vodio onom
slaba Srbija jaka Jugoslavija i zato nas je unistavao kad god
je imao priliku a dokaza je mnogo da se sad ne upustamo ...
 
S

sumadinac80

Član
Donekle si u pravu.Medjutim komunisti su uopste Kraljevinu Jugoslaviju smatrali velikosrpskom tvorevinom i to misljenje se formiralo pod uticajem kominterne mnogo pre nego sto je Tito dosao na celo KPJ.Dakle po mom misljenju ni da je na celu KPJ za vreme i posle rata bio Srbin ne verujem da bi nam bilo ista bolje.U ostalom bilo je mnogo simpatizera komunizma medju Srbima i pravo pitanje je zasto?
 
Rekontra

Rekontra

Član
Ako postoji na netu, ili vam dođe do ruke, pročitajte proglas grupe akademika SANU o aktuelnim društvenim pitanjima u Jugoslaviji 1986. godine! Mada je već bilo kasno, tekst jako lepo analizira uzroke krize (i skorog raspada) SFRJ...
 
Top