LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Vrijedi pogledati i ovo: Evidence for Evolution, Part III - YouTube
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
pa imate jako zanimljive teze, naročito mi se sviđa ona o skokovima u evolucionom razvoju, to znači da se nešto, nevidljivo ljudskom oku, ipak događa sa evolucijom,ATI, moram da se slozim sa tobom. Za tu tvrdnju postoje masa dokaza, ali je verovatno da je istina negde u sredini. Evolucija da, ali kako?
Vrlo lep pokazatelj za drugaciji tok i karakter evolucije jeste naucni rad iz svajcarske kada su naucnici iz hemijske industrije experimentisali sa semenom paprati u elektrostatickom polju i dobili vrstu koja je izumrla pre vise miliona godina. Da ne pricam kakvi su rezultati bili sa kukuruzom ili sa pastrmkom, sve vrste su pritom bile odavno izumrle i fenomenalnih odlika ( vrlo zilave i zivahne i trostrukih prinosa). To govori u prilog teoriji da se evolucija ne odvija onako kako je darvin propovedao nego u skokovima.
Vrlo je zanimljiva i aktuelna knjiga nemackog biofizicara Dietera Broersa ("R evolution 2012") o 2012 godini gde predvidja sledeci evolutivni skok za covecanstvo. Covek pise fenomenalno razumljivo i jednostavno i iznosi masu informacija koja govore u prilog drugacijem toku evolucije. Knjiga koja iznimno ne predvidja smak sveta 2012 godine ali zato nesto mnogo zanimljivije. Sam kaze da je napisao knjigu izrevoltiran filmom rolanda emeriha o smaku sveta. Uskoro objavljuje i sam film na temu, sigurno ce se pojaviti ovde pa pogledajte ga... VRLO ZANIMLJIVO!!!!
kreacionizam je na zapadu opet vrlo popularan medju naucnicima i to ne otprilike, to se ne da vise negirati.
Tarasjev kaze da je Biologija teorijski dobro zasnovana nauka, ali to je ne cini konacnom istinom. To je samo teorija ...
evolucija je cak bila i posmatrana u laboratorijama vise puta i zato je cinjenica
Mnogi ovako rezonuju i pitaju: kako to da više ništa nije evoluiralo? Zašto neki majmun ne evolura sada i ne postane čovjek? Majmun nikada neće evolurati u čovjeka. Po svoj prilici, uvijek će ostati majmun. I čovjek i majmun, ili majmuni, nastali su od jedne vrste primâta. Samo je jedna podvrsta evoluirala u homo sampijensa. Kako? Jedna od teorija koja je široko prihvaćena u nauci, kaže da se to desilo tako što je kod neke jedinke te podvrste mutirao neki gen što je imalo za posledicu drastično smanjenje njegove vilične kosti. Mutacija je bila tako jaka da je kroz neki duži vremenski period postala dominantna u toj vrsti primata. Zahvaljujući tome slučaju, nastalo je ono što danas zovemo čovjekom. Kako? Tako što je to smanjenje vilične kosti stvorilo prostor za povećanje mozga kod tih primata, a time i svijesti i inteligencije. To je dovelo do pojave homo sapijensa.Kako onda objašnjavate da jedna vrsta evoluira do putovanja u svemir, interneta itd, a sve ostale ostanu na nivou da razlikuju izmet od hrane? Da je još jedna vrsta barem mrdnula sa mrtve tačke poverovao bih. Da se razumemo, još manje mi je verovatno da je neko za jednu produženu radnu nedelju stvorio svet.