Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Serena Vilijams – Šampionka i manekenka!

Ohrabrena komentarima svojih fanova, robusna Amerikanka je naučila, kako kaže, da prihvati svoje telo, pa i da ga 'izloži' na naslovnicama časopisa.
vilijams2206217320140417121956.jpg

Serena Vilijams otkriva da je naučila da prihvati svoje telo i bude ponosna na njega, nakon što je primila mnoštvo komentara od svojih fanova.

Svetska teniserka broj 1 priznaje da bi volela da je mršavija i atletski građena, ali dodaje da je tokom godina naučila da prihvati svoje 'nedostatke'.

vilijams1206215120140417121956.jpg

Ponosno je pozirala za časopis Fitnes, za naslovnicu majskog izdanja.

„Motivisali su me komentari fanova, naučila sam da budem ponosna na svoje obline i velike grudi. Bitno je voleti sebe i prihvatiti sovju lepotu.", rekla je ona.

Aktuelna šampionka Rolan Garosa, US Opena ističe da je jedna osoba na terenu, druga van njega.

„Sebe posmatram kao dve zasebne osobe. Imamo Serenu na terenu, koju svi poznaju. Ona je luda. Ona ne voli da pravi greške. Iskreno, ona je besna, nije preterano fina. Zaista e ponekad naljutim na samu sebe, šokiram se kada vidim kakva sam na terenu.“

vilijams206214020140417121956.jpg

„Sa druge strane, imate Serenu. Takva sam veliki deo vremena. Prvoklasni klovn.“, rekla je Serena Vilijams.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/serena-vilijams-sampionka-i-manekenka-175400.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Nole dobio rivala kojeg nije očekivao

Drugi teniser sveta sastaće se u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu sa Špancem Pablom Karenjom-Bustom, momkom koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku turnira eliminacijom Gaela Monfisa.
515701_600.jpeg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sastaće se u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu sa Špancem Pablom Karenjom-Bustom, momkom koji je u glavni žreb turnira dospeo kao "laki luzer" iako je eliminisan u poslednjem kolu kvalifikacija.

U prvom kolu Karenjo-Busta je "počistio" Ivana Dodiga iz Hrvatske a onda je usledila njegova najveća pobeda u dosadašnjem toku karijere koja ga je dovela do direktnog okršaja sa Novakom Đokovićem.

Momak rođen u Hihonu "skinuo je skalp" Gaelu Monfisu savladavši ga rezultatom 2:0 (6:3, 7:6) za plasman u treće kolo Mastersa u Monte Karlu.

Iako je u dosadašnjem toku karijere Karenjo-Busta uspevao da iznenadi tenisere koji su u duelu sa njim slovili za favorite, ništa nije ukazivalo na to da bi na Mastersu u Monte Karlu mogao da "dogura" do trećeg kola i da se prvi put u karijeri sastane sa Novakom Đokovićem.

No, za sve postoji prvi put, a tako će i duel Pabla Karenja-Buste i Novaka Đokovića biti prvi međusobni ove dvojice tenisera.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-nole-dobio-rivala-kojeg-nije-ocekivao-175403.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Ziki i Nestor teškom mukom do četvrtfinala

Beograđani Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto su u drugom kolu bili bolji od Poljaka Matkovskog i Firstenberga.
Zimonjic%20Nestor-600-20121026051154.jpg

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu na kojem Ziki brani titulu osvojenu prošle godine u paru sa Žilijenom Benetoom.

Beograđani su u prvom meču na Mastersu u Monte Karlu savladali Poljake Marsina Matkovskog i Marijuša Firstenberga rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 10:7).

Sjajan meč koji su obeležili sigurni servisi sve četvorice tenisera obeležio je i mali broj brejkova usled čega su prvi i drugi set rešavani u taj-brejku.

Više koncentracije u odlučujućim trenucima pokazali su Zimonjić i Nestor pa će tako njih dvojica nastaviti borbu za trofej a naredni rivali biće im pobednici duela Bautista-Ahut/Sepi i Arneodo/Balere.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-ziki-i-nestor-teskom-mukom-do-cetvrtfinala-175413.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ivanović: "Borbenošću do opstanka u eliti"

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da Fed reprezentaciju Srbije očekuje težak meč protiv Rumunje, ali da veruje u pobedu.
aivan600206261020140417143759.jpg

Uoči predstojećeg FED Kup duela Rumunije i Srbije koji se igra za opstanak u Svetskoj grupi II, naša najbolje plasirana reprezentativka na WTA rang listi izjavila je da veruje u pobedu.

"Očekuje nas težak duel za opstanak u Svetskoj grupi. Rumunke su jake protivnice, Simona Halep je u sjajnoj formi, ali mislim da borbenšću i timskim duhom možemo da pobedimo", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

Ivanovićeva je rekla da se oseća odmorno, i da joj je ova pauza između turnira koristila da se oporavi od povrede koja je već dugo muči.

"Osećam se bolje. Dugo me je mučila povreda sa leđima i kukom, još od Australijan opena. Značilo mi je da budem kod kuće, da se oporavim i odmorim. Nadam se da će ovo biti dobar vikend za nas", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je dodala da nije imala prilike da dovoljno vežba na šljaci ove godine, ali se nada da će brzo uspeti da se prilagodi.

"Sada je sezona na šljaci, sve je brzo došlo, nisam imala vremena da dovoljno treniram na šljaci, ali volim da igram na toj podlozi, i mislim da imam dovoljno vremena da udjem u ritam", rekla je Ivanovićeva.

Selektor srpske FED Kup reprezentacije Dejan Vraneš rekao je da se teniserke vredno spremaju, i da veruje da će biti spremne za duel sa Rumunkama.

"Ivanovićeva je danas stigla, Jakšićeva juče, sada je tim kompletan. Juče nismo mogli da treniramo napolju zbog loših vremenskih uslova, ali danas je već bolje, i nadam se da će devojke uspeti dobro da se spreme, i da se adaptiraju na ove uslove", reko je Vraneš.

Duel između Srbije i Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi II igraće se tokom predstojećeg vikenda u Bukureštu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ivanovic-borbenoscu-do-opstanka-u-eliti-175416.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nina Stojanović: Odlučivaće nijanse, želimo pobedu

Teniserka Nina Stojanović rekla je da Fed reprezentacija Srbije želi da obezbedi opstanak u Svetskoj grupi, ali i da su svesne da će u duelu protiv Rumunije odlučivati detalji.

390266_nina-stojanovic_if.jpg

"Biće to veoma težak i neizvesan meč u kome će sigurno nijanse odlučiti pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i biti. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu i borim za poen Srbije, daću sve od sebe za pobedu", rekla je Stojanović.

Srbija će u Bukureštu igrati protiv selekcije Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. Taj duel je na programu 19. i 20. aprila. Stojanović, koja je sa 18 godina najmlađa u timu Srbije, kazala je da će svojim koleginicama iz reprezentacije biti velika podrška sa klupe.

"Želim da već posle singlova Ana (Ivanović), Bojana (Jovanovski) i Jovana (Jakšić) donesu trijumf i opstanak našeg tima u Svetskoj grupi. Ja sam tu da vredno treniram i svaki trenutak proveden sa timom iskoristim da steknem novo iskustvo koje će mi mnogo značiti, ali i da igram svim snagama ukoliko budem dobila priliku za izlazak na teren", rekla je ona.

"Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu", dodala je Stojanović.

Šansu da debituje za reprezentaciju Stojanović je dobila pre dva meseca u duelu protiv Kanade.

"Velika mi je čast što sam deo reprezentacije koja ima velike igračice, svetske zvezde... Reprezentacija iza sebe ima velike pobede, finale Svetske grupe odigrano pre samo godinu i po dana. Naš tim je ime, veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno
motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri", rekla je Stojanović.

Ona je navela da joj je nastup protiv Kanade mnogo značio i da joj je dao veliki podstrek.

"Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana za pobede, uspela sam da odigram dva četvrtfinala singla i osvojim dubl na fjučersima u Egiptu. Srećna sam što sam ponovo pozvana u nacionalni tim... Poštujem svaki trenutak proveden sa timom i koleginicama od kojih mogu mnogo da naučim", rekla je Stojanović.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/396891/Nina-Stojanovic-Odlucivace-nijanse-zelimo-pobedu

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK: Novak i Karenjo Busta oko 16h
IZVOR. B92
Novak Đoković nastavlja u četvrtak odbranu titule u Monte Karlu, rival u trećoj rundi Mastersa u Kneževini mu je 22-godišnji Španac Pablo Karenjo Busta.

1294142705534eb7ab8a8ce007783950_orig.jpg

Taj meč je četvrti po redu na centralnom terenu, posle duela Conga – Fonjini, Nadal – Sepi i Rosol – Federer, pa se čekuje da Đoković zaigra oko 15 časova.

Karenjo Busta, ’srećni gubitnik’ u Monaku, iznenadio je u drugom kolu Gaela Monfisa sa 6:3, 7:6(86). Biće to prvi međusobni okršaj Đokovića i nepoznatog Španca.

Karenjo Busta ima 22 godine, trenutno je 62. na svetu, a smatran je velikim talentom pre nego što su mu povrede usporile napredak.

Šljaka mu je omiljena podloga, bekhend mu je najdraži udarac, a prošle nedelje igrao je četvrtfinale u Kazablanki.

Federer i Nadal lako su dobili svoje prve mečeve na turniru – pročitajte izjave Rodžera i Rafe.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=17&nav_id=837549

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jakšić: Ne sumnjam da ćemo pobediti

Teniserka Jovana Jakšić rekla je da je spremna za meč protiv Rumunije i da ni u jednom trenutku ne sumnja u trijumf i opstanak Fed reprezentacije Srbije u Svetskoj grupi.

408634_jovana_f.jpg

"One su jak tim, biće teško u ovom meču, naročito zato što meč za opstanak u Svetskoj grupi i još se igra na njihovom terenu... Ja nijednog momenta ne sumnjam da ćemo dobiti, verujem u devojke i naš tim... Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe...", rekla je Jakšić.

Jakšić nije u glavni grad Rumunije doputovala sa ostatkom tima, jer je želela da sanira povredu koju je zaradila u polufinalu turnira u Montereju.

"Sanirala sam povredu, sada je sve u redu. Počela sam sa treninzima", rekla je Jakšić.

Srbija će u Bukureštu igrati protiv selekcije Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. Taj duel je na programu 19. i 20. aprila.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/396901/Jaksic-Ne-sumnjam-da-cemo-pobediti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Osmina finala Monte Karla od 10:30 SK1 i SK2
3.jpg

Četvrtak je dan rezervisan za osminu finala u Monte Karlu, a na našem prvom i drugom kanalu ćemo pratiti svih osam mečeva.

Na centralnom terenu, program otvaraju Žo Vilfrid Conga i Fabio Fonjini. Dva ekscentrična lika i dva fantastična igrača odmeriće snage, a verovatno će se složiti da je 10:30 prerano za njih. Biče ovo sudar dva potpuno različita razumevanja i stila tenisa, a do sada oba meča ova dva tenisera dobio je Conga. Posle igraju Rafael Nadal i Andreas Sepi. Biće ovo sigurno nešto teži meč za Rafu od onog u utorak, ali opet Sepi nema neko ozbiljno oružije kojim bi konstantno mogao da povređuje kralja šljake. Za sada Nadal vodi sa 4:1

U trećem meču sastaju se Lukaš Rosol i Rodžer Federer. Švajcarac izgleda kao da je u dobrom raspoloženju u Monte Karlu i da je dobra odluka to što je tražio Vajld kartu. Rosol je pobeđivao Nadala, ali sada ćemo videti da li može da se izbori sa Federerom. Jedini meč do sada dobio je legendarni Švajcarac. Program završavaju Đoković i laki luzer Pablo Karenjo Busta iz Španije, koji je šokirao Gaela Monfisa u prethodnoj rundi. Đoković je u prvom meču bio izuzetno ubedljiv protiv Montanjesa i ovo bi trebalo da bude protivnik negde istog ranga.

Na terenu prinčeva, program počinju Tomi Robredo i Miloš Raonić. Iskusni Robredo će verovatno odmah pronaći gde da gađa Raonića i gde su mu slabe tačke i osmog nosioca očekuje izuzetno dugo jutro, pogotovo ako bude sporo i hladno. Drugi meč ne pre 12:30 igraju Stanislas Vavrinka i Nikolas Almagro. Ovo će biti pravi festival munjevitih udaraca, a dok je Vavrinka pokazao sjajnu formu na početku sezone, Almagro je tek doleteo iz Hjustona, gde je izgubio od Verdaska. Za sada, Vavrinka vodi sa 6-3 u duelima ova dva sjajna tenisera.

Treći meč na tom terenu odigraće Grigor Dimitrov i David Ferer. Kako će se Bugari izboriti sa prekaljenim Špancem, da li će uspeti da pronađe rešenje za njegov bedem? Ne sme da bude onih njegovih padova u igri inače će Ferer to iskoristiti i pobeći u daljinu. Za sada on vodi sa 3-1 protiv Dimitrova. I konačno, sastaju se Tomaš Berdih i Giljermo Garsija Lopez. Lopez je osvojio titulu u Kazablanki prošle nedelje i sigurno neće biti lak protivnik za Čeha. To pokazuje i hed tu hed u kome je trenutno 2-2.

Izvor: http://www.sportklub.rs/osmina-finala-monte-karla-od-1030-sk1-i-sk2

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Nadal preko Sepija do duela sa zemljakom

Rafael Nadal se rutinski plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu. Prvi teniser sveta je u osmini finala pobedio Italijana Andreasa Sepija rezultatom 6:1, 6:3, posle sat i 14 minuta igre. On će se u polufinalu obračunati sa zemljakom Davidom Fererom, koji je eliminisao Grigora Dimitrova.
00123720.jpg

Nadal je u prvom setu nanizao četiri gema pre nego što je Sepi uspeo da osvoji jedan i smanji rezultat na 4:1, ali je to bilo sve od njega, pa je Španac dobio set sa 6:1. U drugom delu je Italijan ponovo izgubio servis na startu, pa je Nadal poveo sa 3:0. U sedmom gemu je čak uspeo i da uzme Špancu servis gem i primakne se na 4:3, ali je onda Nadal ponovo ubacio u brzinu, napravio još jedan brejk i iskoristio prvu meč loptu za pobedu od 2:0.

U naredmom kolu će igrati i Miloš Raonić koji je savladao Tomija Robreda. Dalje je otišao i Stanislas Vavrnika, ali bez borbe, jer mu je meč predao Nikolas Almagro, dok je Žo -VilfredConga eliminisao Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:0.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123720

Natrag