Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Favoriti bez problema
Rodžer Federer i Rafael Nadal su se pridružili Novaku Đokoviću u trećem kolu turnira masters serije u Monte Karlu. Prvi teniser sveta bio je bolji od Gabašvilija sa 2:0 (6:4, 6:1), dok je Federer još lakše savladao Šćepaneka sa 6:1, 6:2. I ostali favoriti su bez problema dobili svoje mečeve.
518806_600.jpeg

Rodžer Federer "počistio" je sa terena Čeha Šćepaneka, za samo 52 minuta. Švajcarac ove sezone igra kao preporođen, što pokazuje i statistika sa ovog meča.

Federer je iskoristio sve 4 brejk lopte koje je imao, dok je 2 brejk lopte sa kojima se suočavao odbranio u svom stilu - servis vinerima. Moramo priznati da ni Šćepanek baš nije bio u svom elementu, napravio je i pet duplih servis grešaka, ali teško da bi ozbiljnije ugrozio Švajcarca, koji posle ovog meča vodi sa 15-2 u međusobnim susretima.

Nadal je imao malo problema sa atipičnim teniserom Teimurazom Gabašvilijem, koji zna da odigra vrlo atraktivno i ponekad da pruži znatno kvalitetniju partiju nego što njegov ranking pokazuje. Rus je i uspeo na početku meča da poremeti Nadala, oduzme mu servis odmah na startu. Gabašvili je imao još jednu brejk loptu pri rezultatu 3:1 za njega, i da je taj poen uspeo da dobije, možda bi uneo još više neizvesnosti u meč.

Ipak, od tog poena, sve se promenilo, Rusu on nije mogao da izađe iz glave, Nadal je ubacio u višu brzinu, i do kraja meča "samleo" Gabašvilija prepustivši mu svega 2 gema.

Vavrinka, koji je posle osvajanja svog prvog slema bio u dosta lošoj formi, "preslišao" je Marina Čilića, prepustivši mu samo dva gema. I ostali favoriti su dobro prošli, sa izuzetkom Dolgopolova, koji je izgubio od Garsije Lopeza, ali imajući u vidu koliko je nepredvidiv teniser Ukrajinac, ovo i nije veliko iznenađenje.

Fonjini je slavio protiv Aguta, Rosol protiv Lodre, Raonić protiv Lua, Sepi protiv Anduhara, Robredo je pobedio Benetoa, a Almagro Maua.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-favoriti-bez-problema-175309.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Rodžer Federer - Porodica isped tenisa
Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da bi preskakao turnire, pa čak i Rolan Garos, da bi bio sa svojom suprugom na porođaju.
fedex600136073020131106134038.jpg

Federer ima dve ćerke sa suprugom Mirkom. On je 24. decembra objavio da čekaju treće dete, ali nisu rekli kada. Novinarima u Monaku je kazao da se još ne zna tačan termin porodjaja.

"Za sada čekamo. To mi je prioritet, da budem tu, da podržim svoju suprugu. Igrao sam dovoljno tenisa, propuštanje meča ili turnira ne bi ništa promenilo kod mene",
rekao je Federer.

Novinari su ga potom upitali da li to znači da bi bio spreman da propusti Otvoreno prvenstvo Francuske, koje se igra od 25. maja do 8. juna.

"Da, ali pričaćemo o tome ako se to desi. Sada se nadamo da se to neće desiti. Ako se desi, tako je kako je", rekao je osvajač 17 grend slem titula.

Federer je igrao na svakom grend slemu od 2000. godine.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/rodzer-federer-porodica-isped-tenisa-175318.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Federer: Iznenađen dobrom igrom
IZVOR. B92 | ĐN
Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je posle pobede nad Radekom Štepanekom u Monte Karlu da je pomalo iznenađen svojom igrom.

11260774534eacb72de49531178141_orig.jpg

Beta/AP Photo/Michel Euler

Federer je savladao Štepaneka sa 6:1, 6:2 i bez većih problema se plasirao u treće kolo.

„Malo sam iznenađen koliko dobro je išlo danas. Sa druge strane, bilo je teško vraćati servise protivnika. Bio sam u mogućnosti da vratim mnogo početnih udaraca u teren. Na šljaci, kada imaš prednost u poenu, teško je iz toga se izvući. Mislim da je tako bilo Radeku danas", rekao je Federer.

Odlična partija protiv češkog veterana donela mu je duel sa Radekovim sunarodnikom Lukašem Rosolom.

„Imao sam dobar start u oba seta i posle sam bio siguran na svojim servis gemovima. Sledeće što znate je da ste u vođstvu i da možete slobodnije da udarate. Očigledno je bio dobar meč na startu sezone na šljaci“, dodao je četvrti teniser sveta.

Federer igra sjajno od početka sezone, a u Kneževini juri svoju 22. titulu na turnirima iz Masters serije, prvu od 2012. godine.

„Veoma sam srećan što stvari idu dobro, ali to i očekujem od sebe. Samo se trudim da održim ritam i osećam se fizički odlično. Željan sam igre, željan sam treninga i želim da igram dobre poene. Više ne brinem da li je reli previše dugačak, a to mi se dešavalo poslednjih godina, tako da sada mogu da uživam“, zaključio je Federer.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=16&nav_id=837531

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal: Prvi meč da se uđe u ritam
IZVOR. B92, ZVANIČNI SAJT | SO
Osmostruki šampion u Monte Karlu Rafael Nadal nije bio potpuno zadovoljan svojom igrom u pobedi nad Teimurazom Gabašvilijem.

896689024534eabaa32c9e858224231_orig.jpg

Beta/AP Photo/Michel Euler

Rus je pri vođstvu 3:1 u prvom setu imao brejk loptu, ali je Nadal na kraju slavio sa 6:4, 6:1.

“U prvom meču uvek je važno da se pronađe ritam, da odigram duge poene i da steknem osećaj, ali sada nisam mogao to da učinim jer je on počeo u brzom tempu i pravio je vinere već prvim udarcem“, rekao je Nadal.

“Brejk lopta na 3:1 bila je veoma važna, ali spasao sam je dobrim udarcem, a posle i volejom. Posle toga sam osetio da je vreme da zaigram agresivnije, što sam i uspeo. Kada sam vratio brejk, osećao sam da kontrolišem meč“, dodao je Maljorčanin.

Nadal će se u trećoj rundi sastati sa Andreasom Sepijem, koji je u prva dve runde dobio Južnog i Anduhara. Rafa je dobio četiri od pet mečeva sa Italijanom, a poslednji put igrali još 2009. godine u Sinsinatiju.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=16&nav_id=837529

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Samo da izlečim zglob
Ekspresna pobeda nad Montanjesom dala vremena srpskom asu da se oporavi od sitne povrede. Novak: Imam manji otok na desnom ručnom zglobu koji me muči već sedam dana

Novak Đoković foto: Tanjug

PUBLIKA u Monte Karlu nije stigla u pauzi između setova ni da naruči rashlađeni "lanson" šampanjac, koji se služi na štandovima u kompleksu stadiona na Aveniji princeze Grejs, a Novak Đoković je već bio završio meč drugog kola.

Tih ekspresnih 45 minuta, koliko je ukupno proveo na terenu u trijumfu nad Špancem Montanjesom (6:1, 6:0), pomoglo mu je da ne pogoršava stanje sa otokom na desnom zglobu na ruci, koja ga prati već neko vreme.

- Imam manji otok u desnom zglobu na ruci, koje me prati tokom poslednje nedelje. Pomoglo je što meč nije dugo trajao, definitivno. Imaću vremena da se izlečim - rekao je Novak, koji se u trećoj rundi mastersa sastaje sa ŠpancemPablom Karenjom Busteom, koji je sa turnira eliminisao Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 7:6.

Teniska javnost je bila oduševljena onim što je Đoković prikazao u svom prvom meču na šljaci ove sezone.

- Bilo je zaista dobro, slažem se. Nije bilo mnogo grešaka u mojoj igri kojih mogu da se setim. Trudio sam se da maksimalno koristim teren, nisam dozvoljavao protivniku da uđe u ritam. Menjao sam uglove, izlazio sam na mrežu i bio sam agresivan. Sa druge strane, Montanjes nije bio na svom nivou, pravio je previše neiznuđenih grešaka.

Brzina i efikasnost podsetila je Novaka na trijumf nad Čehom Janom Hernihom 6:0, 6:0 pre pet godina u drugom kolu Bazela.

- Odlično je kada imate šansu da završite susret za tako kratko vreme. Sa druge strane, voleo bih da imam malo dužu razmenu udaraca, veći izazov, kako bih testirao svoje mogućnosti u ovom trenutku i da vidim na kom mi je nivou igra na šljaci.

Đoković u Monaku brani osvojenu titulu prošle godine, a u narednom meču juriša na 12. uzastopnu pobedu ove sezone.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:487713-Djokovic-Samo-da-izlecim-zglob

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Još jedan Španac na Novakovom putu do četvrtfinala

Novak Đoković je u prvom meču na Mastersu u Monte Karlu savladao Alberta Montanjesa, a drugom teniseru sveta će na putu do četvrtfinala biti još jedan Španac, malo poznati Pabrlo Karenjo Busta. Meč neće početi pre 15 časova.
00123687.jpg

Trenutno 62.igrač na ATP listi u minulom kolu je iznenadio Gaela Monfisa, ali ga sada čeka mnogo teži posao protiv šampiona turnira, koji je u prvom meču u Monte Karlu njegovom zemljaku prepustio samo jedan gem.

Novak i Španac se do sada nisu sastajali. Karenjo, 22-godišnji teniser iz Hihona, najbolji rezultat u karijeri napravio je na Portugal openu 2013. godine. Turnir je iz serije 250, a tada je u polufinalu poražen od Stanislasa Vavrinke. Na Grend slem takmičenjima ove godine je eliminisan u prvom kolu Australijen opena, a minule sezone u istoj rundi Rolan Garosa. Minule nedelje je igrao na turniru u Kazablanki, a u četvrtfinalu ga je zaustavio Marselo Granoljers.

Pobednik, a bilo bi to prvorazredno iznenađenje da ne bude Đoković, u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča između Tomaša Berdiha i Giljerma Garsije Lopeza.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123687

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ivanović: Timskim duhom i borbenošću do pobede

Ana Ivanović predvodi najbolje teniserke Srbije u Bukureštu protiv Fed kup tima Rumunije. Duel je na programu tokom predstojećeg vikenda, a pobednik meča će obezbediti opstanak u drugoj Svetskoj grupi.
00123711.jpg

Simona Halep je dobra drugarice najbolje srpske teniserke, pa Ana kaže da neće biti jednostavno igrati protiv prijateljice.

- Biće težak duel. Igramo za opstanak i imamo dobre protivnice. Teško je igrati protiv drugarice. Simona Halep je u vrhu svetskog tenisa. Neće biti lako, ali s timskim duhom i borbenošću možemo do pobede – rekla je Ana i dodala da je zadovoljna dosadašnjim delom sezone.

- Ovo je prvi put od 2008. godine da imam dve titule u godini, a tek je početak sezone. Napredovala sam, mada ima još nekih stvari na kojima radim. Sezona na šljaci je brzo došla, nisam mnogo trenirala, ali imam dovoljno vremena da uđem u ritam. Odlično se osećam na toj podlozi.

Srpska teniserka se poslednja priključila srpskom timu u Bukureštu zbog terapija koje je odradila u Beogradu.

- Bolje se osećam. Ali, drugo me muči ta povreda leđa i kuka, još od Australije. Značilo mi je da budem malo kući, da se oporavim i odmorim. Nisam mnogo trenirala, ali se nadam da će sve biti u redu tokom vikenda.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123711

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Krstin: "Trofeji me motivišu da radim više"

Mladi srpski teniser Peđa Krstin nastavio je da beleži sjajne rezultate prethodnih nedelja, što je potvrdio osvajanjem dva turnira u Alžiru. Krstin je od početka godine osvojio tri trofeja, a sada najavljuje učešće na Čelendžerima i sve bolje igre.
pedjakrstin600201539020140411195026.jpg

Posle trijumfa u iranskom Kišu početkom marta, Krstin je slavio i u Oranu i Benaknunu i trenutno drži 285. mesto na ATP listi.

Svojim igrama u poslednjih nekoliko nedelja srpski teniser je prezadovoljan, ali je svestan da mu tek predstoje prava iskušenja.

"Donosim jako dobre utiske iz Alžira. Prezadovoljan sam svojom igrom, a najviše rezultatima na tim turnirima. To je samo jedan veliki korak ka ostvarenju cilja za ovu godinu. Postignuti rezultati predstavljaju veliki motiv da igram još bolje i jače turnire u narednom periodu" istakao je Krstin.

Talentovanog tinejdžera u narednom periodu očekuju kvalifikacije za ATP turnire i nastupi na čelendžerima, pa su trenutne pripreme usmerene u tom pravcu.

Od početka godine Krstin je već napredovao za oko 100 mesta, a kao cilj za ovu sezonu istakao je plasman među 150 najboljih i igranje na najjačim turnirima na svetu.

"Sledeće nedelje, kada se upišu bodovi iz Benaknuna, biću oko 253. mesta, što je veoma veliki i ozbiljan skok. Jako sam srećan zbog svog uspeha i dosadašnjih rezultata, a nadam se da ću do kraja sezone nastaviti da napredujem" naglasio je Krstin.

Iako je u poslednje vreme privukao pažnju odličnim igrama, Krstin je svestan da je dugačak put pred njim.

"Imam još mnogo toga da naučim, što je dobro, jer znači da imam još mnogo prostora za napredak. Radim na tome, već sve ide kako treba i verujem da rezultati neće izostati" zaključio je srpski teniser.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/krstin-trofeji-me-motivisu-da-radim-vise-175245.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jakšić: "Ne sumnjam da ćemo pobediti"

Jovana Jakšić priključila se u sredu FED Kup reprezentaciji Srbije a pred duel sa Rumunijom najavila je maksimum požrtvovanja i zalaganja kako bi se opstalo u Svetskog grupi II.
jj640205319020140416165354.jpg

Srpska teniserka Jovana Jakšić rekla je da je spremna za meč protiv Rumunije i da ni u jednom trenutku ne sumnja u trijumf i opstanak FED Kup reprezentacije Srbije u Svetskoj grupi.

"One su jak tim, biće teško u ovom meču, naročito zato što meč za opstanak u Svetskoj grupi i još se igra na njihovom terenu. Ja nijednog momenta ne sumnjam da ćemo dobiti, verujem u devojke i naš tim. Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe", rekla je Jakšić, koja je u sredu doputovala u Bukurešt.

Jakšić nije u glavni grad Rumunije doputovala sa ostatkom tima, jer je želela da sanira povredu primicača koju je zaradila u polufinalu turnira u Montereju.

"Sanirala sam povredu, sada je sve u redu. Počela sam sa treninzima", rekla je Jakšić.

Srbija će u Bukureštu igrati protiv selekcije Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi FED Kupa. Taj duel je na programu 19. i 20. aprila.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/jaksic-ne-sumnjam-da-cemo-pobediti-175275.html

Natrag