Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Đoković "ekspres" prepustio Špancu samo gem!

Novak Đoković ekspresno i rutinski se plasirao u četvrto kolo ATP turnira u Monte Karlu! Srpski teniski as pobedio je Pabla Karenja Bustu u trećem kolu sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:1, posle samo 48 minuta igre.
00123730.jpg

Najbolji srpski teniser krenuo je furiozno od samog starta, napravio brejk i poveo sa 3:0. Ubrzo je Novak napravio novi brejk i došao do ubedljivog vođstva i trijumfa u prvom setu posle samo 22 minuta igre – 6:0.

Đoković je "mleo" Španca i u drugom setu, došao do novog brejka i stigao do prednosti od 2:0. Busta je osvojio prvi gem na meču tek posle 41 minuta igre, kada je smanjio na 3:1.

Međutim, Novak je bez problema priveo duel kraju i osvojio drugi set - 6:1 i posle 48 minuta igre obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka pobednik duela Berdih - Garsija Lopez.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123730

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Đoković ponovo protiv Španca

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu Masters turnira u Monte Karlu biće Giljermo Garsija-Lopez. Španac je u meču trećeg kola turnira u kneževini u Francuskoj pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1). Srbin je u meču osmine finala pobedio Lopezovog zemljaka Pabla Karenja Bustu sa 2:0.
00123736.jpg

Berdih je neočekivano je izgubio na turniru u Monte Karlu od Španca. Oba tenisera su loše počela prvi set. Na početku su razmenili po dva brejka. Bilo je 2:2, ali je na kraju Čeh uspeo da osvoji još jedan gem na servis svog protivnika i okrene rezultat u svoju korist. Međutim, nastavak meča Berdih nije odigrao dobro. Izgubio je po dva servis gema na svoj servis u drugom i u trećem setu, što je bilo dovoljno Špancu da slavi u ovom meču.

Đoković, drugi na ATP listi protiv Lopeza (38. na listi) igrao je četiri puta, a svaki put je Srbin slavio. U slučaju da pobedi Lopeza Đoković će igrati sa pobednikom duela Žo-Vilfreda Conge i Rodžera Federera.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123736

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu. Posle veoma neizvesnog sustreta, rođeni Beograđani su uspeli da slave protiv Marsina Matkovskog i Marijuša Firstenberga sa 2:1 (6:7, 7:6, 10:7).
00123741.jpg

Srbin i Kanađanin odigrali su odličan meč, koji su obeležili dobri servis gemovi svih tenisera. Zbog toga, čak dva seta rešili su se u taj-brejku. Zimonjić i Nestor su uspeli da posle rezultata 7:7, osvoje tri uzastopna poenai da slave u meču osmine finala.

Za prolazak u polufinale, igraće protiv pobednika meča Roberto Bautista Ahut/Andreas Sepi - Roman Arneodo/Bendžamin Baleret.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123741

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Špancu gem, Đokoviću četvrtfinale!
Drugi teniser sveta prošetao se do četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu, pošto je u trećem kolu turnira lako izašao na kraj sa Špancem koji je do glavnog žreba stigao kao "laki luzer" iz kvalifikacija.
515716_600.jpeg

Najbolji srpski teniser odradio je lakši trening u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, pošto u duelu sa Špancem Pablom Karenjom-Bustom nije imao većih problema.

Novak Đoković savladao je kvalifikanta rezultatom 2:0 (6:0, 6:1) a sam rezultat dovoljno govori o tome koliko je Španac bio inferioran.

Prvi međusobni duel Novaka Đokovića i Pabla Karenja-Buste trajao je koliko i onaj sa Albertom Montanjesom u drugom kolu što znači da je Srbin na putu do četvrtfinala na terenu proveo sat i po vremena!

Novak je duel osmine finala praktilno rešio fantastičnim prvim servisom ali i odličnom igrom na servis Karenja-Buste.

Branioca titule na Mastersu u Monte Karlu tek sada očekuju prava iskušenja jer će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Tomaša Berdiha i Španca Garsije-Lopeza.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-spancu-gem-djokovicu-cetvrtfinale-175437.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak: ''Bolje od ovoga ne može!''

Posle nove, više nego ubedljive pobede na turniru u Monte Karlu, naš najbolji teniser ne krije da je veoma zadovoljan svojim nastupima na ovom turniru.
523886_600.jpeg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je prezadovoljan jer je u prva dva kola turnira u Monte Karlu izgubio samo dva gema.

"Izgubio sam samo dva gema u prva dva meča, ne može da bude bolje, to je sigurno. Ne želim da se zanosim, ali imam samopouzdanje. Želim da nastavim sa dobrom formom koju imam od tvrde podloge na prethodnim američkim turnirima", rekao je Djoković posle meča.

Đoković je u trećem kolu turnira pobedio Pabla Karenja Bustu sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1), a u četvrtfinalu će igrati protiv Giljerma Garsije Lopesa iz španije.

"To je još jedan specijalista za igru na šljaci. Već imam raznovrsnost u igri, što je ključna komponenta za uspeh na ovoj podlozi. Moram da budem u stanju da podjednako igram u odbrani i napadu. Na tome sam dosta radio u prva dva kola", kazao je Đoković.

Drugi teniser sveta u Monte Karlu brani titulu osvojenu prošle godine.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/novak-bolje-od-ovoga-ne-moze-175466.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Pozdravljaju vas prelepe srpske teniserke!

Uoči Fed Kup duela Srbije sa Rumunijom u Bukureštu, organizovana je svečana večera tim povodom, gde je u potpunosti do izražaja došla činjenica da Srbija ima najlepše teniserke na svetu. Uz prelepe slike, Jovana Jakišić svim ljubiteljima tenisa u Srbiji i navijačima naše Fed Kup reprezentacije šalje ''orgoman poljubac'', kako je napisala na Tviteru, a mi se nadamo da će nas obradovati i na terenu narednih dana.
jovana206414020140417223135.jpg

anaijovana206416020140417223809.jpg

Foto: Twitter, Jovana Jaksic
srbija206413020140417223115.jpg

Foto: Instagram: Ana Ivanovic

Izvor: http://www.sportske.net/vest/dzet-set/pozdravljaju-vas-prelepe-srpske-teniserke-175495.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak: Ne želim da se zanosim
IZVOR. B92
Novak Đoković bio je, logično, prezadovoljan nakon plasmana u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

1158198455535009979b741083256779_orig.jpg

Beta/AP

Đoković je u 3. kolu pobedio Pabla Karenja Bustu sa 6:0, 6:1, pa je do četvrtfinala stigao izgubivši samo dva gema.

Srpski teniser istakao je međutim da ne želi da se zanosi i da će pokušati da dobru formu zadrži i u nastavku turnira.

„Izgubio sam samo dva gema u prva dva meča. Teško da može da bude bolje od ovoga, to je sigurno. Međutim, ne želim da se zanosim. Igram sa dosta samopouzdanja. Stigao sam posle sjajnih igara u Americi na tvrdoj podlozi i želim da nastavim sa ovakvim igrama“, rekao je Đoković.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Giljerma Garsije-Lopesa koji je posle preokreta iznenadio Tomaša Berdiha.

"To je još jedan specijalista za igru na šljaci. Već imam raznovrsnost u igri, što je ključna komponenta za uspeh na ovoj podlozi. Moram da budem u stanju da podjednako igram u odbrani i napadu. Na tome sam dosta radio u prva dva kola", kazao je Đoković.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=17&nav_id=837977

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Federer preko Rosola do Conge
IZVOR. B92 | ĐN
Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Čeha Lukaša Rosola u dva seta.

12401532534fdb92432b5315233584_orig.jpg

Beta/AP Photo/Michel Euler

Federer je slavio sa 6:4,6:1 posle nešto manje od sat vremena igre.

Protivnik četvrtom teniseru sveta biće Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je posle velikog preokreta pobedio Italijana Fabija Fonjinija – 5:7,6:3,6:0.

Federer je imao problema samo u prvoj polovini prvog seta, kada je Rosol napravio brejk u trećem gemu. Ipak, Švajcarac se vratio kod rezultata 4:4 i osvojio sve gemove do kraja prvog seta – 6:4.

Tu je potpuno prelomio neugodnog protivnika, a u drugom setu su mu bila dovoljna dva brejka za lagan završetak meča.

Tokom dana, Rafael Nadal lako je izašao na kraj sa Andreasom Sepijem, a pobede su još ostvarili Miloš Raonić, Stanislas Vavrinka i David Ferer.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=17&nav_id=837886

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana Ivanović: Biće teško, ali verujem u pobedu

"Osećam se bolje. Dugo me je mučila povreda sa leđima i kukom, još od Australijan opena... značilo mi je da budem kod kuće, da se oporavim i odmorim. Nadam se da će ovo biti dobar vikend za nas", rekla je srpska teniserka.

408937_ana-1_f.jpg

Selektor Dejan Vraneš, Ana Ivanović i Jovana Jakšić

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da Fed reprezentaciju Srbije očekuje težak meč protiv Rumunje, ali da veruje u pobedu.

"Očekuje nas težak duel za opstanak u Svetskoj grupi. Rumunke su jake protivnice, Simona Halep je u sjajnoj formi, ali mislim da borbenšću i timskim duhom možemo da pobedimo", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

Ivanovićeva je rekla da se oseća odmorno, i da joj je ova pauza između turnira koristila da se oporavi od povrede koja je već dugo muči.

"Osećam se bolje. Dugo me je mučila povreda sa leđima i kukom, još od Australijan opena... značilo mi je da budem kod kuće, da se oporavim i odmorim. Nadam se da će ovo biti dobar vikend za nas", rekla je Ivanovićeva.
408929_ana_ig.jpg

Srpska teniserka je dodala da nije imala prilike da dovoljno vežba na šljaci ove godine, ali se nada da će brzo uspeti da se prilagodi.

"Sada je sezona na šljaci, sve je brzo došlo, nisam imala vremena da dovoljno treniram na šljaci, ali volim da igram na toj podlozi, i mislim da imam dovoljno vremena da uđem u ritam", rekla je Ivanovićeva.
408931_ana-i-jovana_ig.jpg

Selektor srpske Fed reprezentacije Dejan Vraneš rekao je da se teniserke vredno spremaju, i da veruje da će biti spremne za duel sa Rumunkama.

"Ivanovićeva je danas stigla, Jakšićeva juče, sada je tim kompletan. Juče nismo mogli da treniramo napolju zbog loših vremenskih uslova, ali danas je već bolje, i nadam se da će devojke uspeti dobro da se spreme, i da se adaptiraju na ove uslove", reko je Vraneš.

Duel između Srbije i Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi 2, igraće se narednog vikenda u Bukureštu.
408928_fed-1_ig.jpg

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/397165/Ana-Ivanovic-Bice-tesko-ali-verujem-u-pobedu

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Lora Robson propušta RG i Vimbldon
IZVOR. B92 | VA
Britanska teniserka Lora Robson moraće na operaciju ručnog zgloba, zbog čega će propustiti Rolan Garos i Vimbldon.

106993408453501a918de3f093058629_orig.jpg

Beta/AP Photo/Aaron Favila

Robsonova je imala problema poslednjih meseci, pa je odlučila da operaciju obavi ranije, kako bi bila spremna za US Open.

"Želim da obavestim moje divne navijače da sam se odlučila za manju operaciju. Nažalost moraću da propustim Rolan Garos i Vimbldon", rekla je 20-godišnja Britanka.

Lora Robson je 2008. godine bila juniorska šampionka Vimbldona. Trenutno je 64. igračica sveta, a najbolji plasman u karijeri je imala 2013. godine kada je bila 27. igračica na svetu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=17&nav_id=838010

Natrag