Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jovana stigla u Bukurešt, čeka se Ana

Fed kup tim Srbije već treći dan boravi u Bukureštu, gde će biti odigran meč plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi II. Najveći deo srpskog tima u ponedeljak je stigao u Rumuniju, reprezentaciji se priključila Jovana Jakšić, dok će Ana Ivanović doputovati u četvrtak. Tada će se naš tim i kompletirati.
00123624.jpg

Zbog vremenskih (ne)prilika u Bukureštu (kiša, jak vetar i temperatura od sedam stepeni Celzijusa) treninzi se održavaju u balonu sa terenom sa šljakom. Centralni teren "Arenele tenis centra", na kojem će se igrati susret Rumunija - Srbija, danas će biti prazan.

Pobednik meča Rumunija - Srbija u 2015. boriće se u Svetskoj grupi II, dok će se poražena ekipa iz ovog meča u 2015. takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Konferencija pre žreba NIS Fed kup tima Srbije zakazana je za četvrtak u 11:30 časova po srednjeevropskom vremenu. Žreb je u petak u 13 časova, a mečevi će biti igrani u subotu i nedelju.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123624

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nina Stojanović: "Srećna sam što nosim dres Srbije"
San svakog sportiste je da baveći se sportom koji je izabrao za životnu profesiju, jednog dana dođe u priliku da predstavlja svoju zemlju i nosi grb reprezentacije.
ninastojanovic14205191020140416110113.jpg

Taj momenat u karijeri pamte zauvek, a mnogima je doneo i potpuni preokret, dao im krila da polete ka visinama.

Šansu da obuče nacionalni dres u najjačoj ženskoj teniskoj selekciji Srbije pre dva meseca dobila je i mlada Nina Stojanović, a upravo je taj trenutak u njenoj profesionalnoj karijeri, koja je u povoju, označio veliki korak napred.

Rođena1996. godine u Beogradu, Nina je tenis počela da igra sa šest godina.

Od svoje 12. godine član je reprezentativnih selekcija Srbije. U sezoni 2011. osvojila je titulu državnog prvaka do 18 godina i iste godine počela je i takmičenje u svetskoj ITF konkurenciji.

Najbolji rang na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji do 18 godina imala je pre godinu dana kada je stigla do 17. pozicije. U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, ali krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada – Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč sa koleginicom Jovanom Jakšić i zabeležila pobedu u njenom debiju za nacionalni Fed kup tim.

Nina je ponovo, drugi put u 2014. u sastavu NIS Fed kup reprezentacije Srbije, ovaj put u meču protiv Rumunije, koji će Srbija igrati u Bukureštu 19. i 20. aprila 2014. i u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.
“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove reprezentacije koja ima velike igračice, svetske zvezde belog sporta, moje koleginice čije mi znanje i svaki savet puno znači. Naša reprezentacija iza sebe ima velike pobede, bogatu istoriju, finale Svetke grupe A, odigrano pre samo godinu i po dana. Naš tim je ime, veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri. Meni je učešće u Fed kup meču protiv Kanade, pre dva meseca, u dublu koji nije imao rezultatski značaj, ali koji smo Jovana i ja pobedile, značio novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana za pobede, uspela sam da odigram dva četvrtfinala singla i osvojim dubl na fjučersima u Egiptu."

"Srećna sam što sam ponovo pozvana u nacionalni tim, zahvaljujem se selektoru Vranešu na pozivu, poštujem svaki trenutak proveden sa timom i koleginicama od kojih mogu mnogo da naučim”
, kaže najmlađi član NIS Fed kup tima Srbije Nina Stojanović.

Kao i svi u srpskom Fed kup timu i Nina je svesna težine meča koji će se u vikendu koji dolazi igrati u Arenele tenis centru u Bukureštu.

“Biće to veoma težak i neizvesan meč u kome će sigurno nijanse odlučiti pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i biti. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu i borim za poen Srbije, da ću dati sve od sebe za pobedu. Najmlađa sam u timu i biću mojim koleginicama velika podrška sa klupe, želim da već posle singlova Ana, Bojana i Jovana donesu trijumf i opstanak našeg tima u Svetskoj grupi, ja sam tu da vredno treniram i svaki trenutak proveden sa timom iskoristim da steknem novo iskustvo koje će mi mnogo značiti za dalju karijeru, ali i da igram svim mojim snagama ukoliko budem dobila priliku za izlazak na teren", ističe Stojanovićeva koja je od ponedeljka u Bukureštu i priprema se za meč sa Rumunkama.
“Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu”, zaključila je 18–godišnja Nina.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/nina-stojanovic-srecna-sam-sto-nosim-dres-srbije-175233.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jovana stigla u Bukurešt, čeka se Ana!

Srpska teniserka Jovana Jakšić priključila se u sredu FED Kup reprezentaciji u Bukureštu.
jj600205251020140416134744.jpg

FED Kup tim Srbije treći dan boravi u Bukureštu, gde će protiv Rumunije odigrati meč plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi II.

U sredu se ekipi priključila Jovana Jakšić, dok Ana Ivanović stiže sutra čime će tim biti kompletiran.

"Zbog povrede primicača koju 'vučem' od turnira u Montereju nisam uspela da doputujem sa timom u Rumuniju ali sam u međuvremenu išla na svakojake terapije i sanirala taj problem. Već sam počela da treniram i tokom popodneva ću osetiti teren ovde u Bukureštu" kazala je Jovana Jakšić.

Duel između Srbije i Rumunije igra se 19. i 20. aprila. Pobednik tog meča će i sledeće godine biti deo Svetske grupe II, dok će se poražena ekipa takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/jovana-stigla-u-bukurest-ceka-se-ana-175258.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Krstin: Trofeji me motivišu
IZVOR. B92 | JT
Mladi srpski teniser Peđa Krstin nastavio je da beleži sjajne rezultate prethodnih nedelja, što je potvrdio osvajanjem dva turnira u Alžiru.

1337272339533e9cc52a0ad002845475_orig.jpg

Krstin je od početka godine osvojio tri trofeja, a sada najavljuje učešće na Čelendžerima i sve bolje igre.

Posle trijumfa u iranskom Kišu početkom marta, Krstin je slavio i u Oranu i Benaknunu i trenutno drži 285. mesto na ATP listi. Svojim igrama u poslednjih nekoliko nedelja srpski teniser je prezadovoljan, ali je svestan da mu tek predstoje prava iskušenja.

Donosim jako dobre utiske iz Alžira. Prezadovoljan sam svojom igrom, a najviše rezultatima na tim turnirima. To je samo jedan veliki korak ka ostvarenju cilja za ovu godinu. Postignuti rezultati predstavljaju veliki motiv da igram još bolje i jače turnire u narednom period”, istakao je Krstin.

Talentovanog tinejdžera u narednom periodu očekuju kvalifikacije za ATP turnire i nastupi na čelendžerima, pa su trenutne pripreme usmerene u tom pravcu. Od početka godine Krstin je već napredovao za oko 100 mesta, a kao cilj za ovu sezonu istakao je plasman među 150 najboljih i igranje na najjačim turnirima na svetu.

Sledeće nedelje, kada se upišu bodovi iz Benaknuna, biću oko 253. mesta, što je veoma veliki i ozbiljan skok. Jako sam srećan zbog svog uspeha i dosadašnjih rezultata, a nadam se da ću do kraja sezone nastaviti da napredujem”, naglasio je Krstin.

Iako je u poslednje vreme privukao pažnju odličnim igrama, Krstin je svestan da je dugačak put pred njim.

Imam još mnogo toga da naučim, što je dobro, jer znači da imam još mnogo prostora za napredak. Radim na tome, već sve ide kako treba i verujem da rezultati neće izostati”, zaključio je srpski teniser.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=16&nav_id=837307

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Serena: Ponosna sam na svoje velike grudi!

U intervjuu koji je dala za ''Fitnes'' magazin, najbolja svetska teniserka istakla koliko sada voli svoje velike grudi.

329475_serena-vilijams-2-beta-ap_f.jpg

Najbolja svetska teniserka Serena Vilijams dala je opširan intervju magazinu ”Fitnes” za koji je pristala i da se slika samo u kupaćem kostimu.

Prva rečenica koju je izustila bila je ”Ponosna sam na svoje velike grudi”, a potom je pokušala da objasni svoj ”fenomen”.

"U početku sam mislila da je potreban mršav stas da bih igrala i bilo mi je neprijatno. Tada su pobede sve promenile. I tako sam naučila da volim svoj oblik i obline i da prihvatim svoje grudi. Važno je da se shvati ta ljubav", između ostalog istakla je Serena.

Amerikanka je često znala da bude na meti paparaca tokom meča, ali je isto tako znala da iznenadi pratioce na društvenim mrežama fotkama gde su njene grudi dolazile do izražaja.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/396842/Serena-Ponosna-sam-na-svoje-velike-grudi

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nastase: Đokoviću ne treba Beker
Đoković je bio odličan bez Borisa Bekera. Zaista ne znam zašto koristi Nemca, možda to radi samo kako bi poboljšao imidž, iskren je Ilija Nastase

Ilija Nastase foto arhiva VN

Osvajač dve gren slem titule, nekadašnji prvi reket planete i čovek koji je osvojio preko 100 trofeja (58 u singlu i 45 u dublu) Ilija Nastase, posavetovao je Novaka Đokovića i Endija Mareja.

- Momci, ne treba vam trener. Ono što je vama potrebno je dobar drug ili možda neka zgodna devojka, ali zvezde vam nisu potrebne. Endi zna kako da igra tenis, treba mu samo neko ko će da vežba sa njim i kome veruje – rekao je Nastase.

Iskusni Rumun se potom osvrnuo i na našeg najboljeg igrača.

- Đoković je bio odličan bez Borisa Bekera. Zaista ne znam zašto koristi Nemca, možda to radi samo kako bi poboljšao imidž – iskren je Ilija Nastase.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:487629-Nastase-Djokovicu-ne-treba-Beker

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Niz traje i na trećem turniru
Filip Krajinović je ostvario jedanaestu vezanu turnirsku pobedu.
Somborac je ubedljivom pobedom počeo čelindžer u Sarasoti na Floridi. Sa 2:0 (6:4, 6:2) savladao je naturalizovanog Amerikanca Seku Bangoura. Fića je u oba seta pravovremeno protivniku oduzimao servise, te bio u prilici da diktira igru. Odlično je rešavao situacije na mreži i vrlo dobro koristio forhend paralele za poentiranje. Na svoj servis osvojio je dve trećine poena. Meč je trajao nešto više od osamdeset minuta, a početkom drugog seta, pri vođstvu Filipa od 3:1, dogodio se jednosatni prekid zbog kiše. Somborac će u osmini finala igrati protiv pobednika meča Bogomolov (1, usa) - Mina (q, fra).
Prethodni uspesi Filipa Krajinovića ozvaničeni su u poslednjem izdanju ATP rang liste, pa je naš teniser napredovao do 204. pozicije. Svega sedam bodova udaljen je od povratka među najboljih dvesta. Ukoliko na čelindžeru u Sarasoti nastavi niz pobeda Somborac bi vrlo brzo mogao i do najbolje pozicije u karijeri. U junu 2010. godine bio je 170. svetski teniser.

Izvor: http://www.soinfo.org/vesti/vest/13214/1/Niz-traje-i-na-trecem-turniru/

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Nadal "jurio" tuđe rekete i uspešno započeo pohod na devetu titulu

Rafael Nadal je uspešno započeo takmičenje na Masters turniru u Monte Karlu. Španski teniser je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom savladao sa 2:0 (6:4, 6:1) Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije. Meč prvog i 58. igrača na ATP listi je trajao 74. minuta.
00123628.jpg

Gabašvili je na početku iznenadio favorizovanog Nadala, napravio brejk, a ubrzo poveo i sa 3:1. Onda je usledila serija Španca koji se ove godine bori za deveti trofej u Monaku, za osvajanje prvog seta.

Pogledajte: U devetom gemu viđena je i zanimljiva scena kada je Rusu "pobegao" reket. Nadal je pokušao da ga uhvati, ali nije uspeo.

U nastavku meča, Gabašvili je napravio jedan brejk i tako osvojio jedini gem u drugom setu. To je bilo dovoljno za 49. trijumf Nadala na prestižnom turniru.

U osmini finala, odnosno trećem kolu protivnik Nadala koji je postavljen za prvog nosioca biće Italijan Andreas Sepi. U dosadašnjim okršajima Španac vodi sa 4:1. Nadal je titule u Monte Karlu osvajao od 2005. do 2012. godine. Prošle godine šampion je bio Novak Đoković.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123628

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jakšić i Stojanović: Verujemo u pobedu

Srpska teniserka Jovana Jakšić spremna je za meč protiv Rumunije i da ni u jednom trenutku ne sumnja u trijumf i opstanak Fed reprezentacije Srbije u Svetskoj grupi.
00123635.jpg

- Jak su tim, biće teško u ovom meču, naročito zato što meč za opstanak u Svetskoj grupi i još se igra na njihovom terenu. Nijednog momenta ne sumnjam da ćemo dobiti, verujem u devojke i naš tim... Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe - rekla je Jakšić, koja je danas doputovala u Bukurešt.

Kako dalje prenosi Beta, Jakšić nije u glavni grad Rumunije doputovala sa ostatkom tima, jer je želela da sanira povredu koju je zaradila u polufinalu turnira u Montereju.

- Sanirala sam povredu, sada je sve u redu. Počela sam sa treninzima, danas ću ovde trenirati - kazala je Jakšić, a pobedi se nada i 18-godišnja Nina Stojanović.

- Biće to veoma težak i neizvesan meč u kojem će sigurno nijanse da odluče pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i da bude. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu i borim za poen Srbije, daću sve od sebe za pobedu - rekla je Stojanović.

Srbija će u Bukureštu igrati protiv selekcije Rumunije za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. Taj duel je na programu predstojećeg vikenda. Stojanović, koja j najmlađa u timu Srbije, kazala je da će svojim koleginicama iz reprezentacije biti velika podrška sa klupe.

- Želim da već posle singlova Ana (Ivanović), Bojana (Jovanovski) I Jovana (Jakšić) donesu trijumf i opstanak našeg tima u Svetskoj grupi. Ja sam tu da vredno treniram i svaki trenutak proveden sa timom iskoristim da steknem novo iskustvo koje će mi mnogo značiti, ali i da igram svim snagama ukoliko budem dobila priliku za izlazak na teren - rekla je ona.

- Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu - zaključila je Stojanović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123635

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Monte Karlo: Španac iznenadio Monfisa i zakazao duel sa Đokovićem

Protivnik Novaka Đokovića u meću trećeg kola Mastersa u Monte Karlu biće Španac Pablo Karenjo Busta. Španski teniser je u duelu drugog kola prestižnog turnira savladao poznatijeg kolegu, Francuza Gaela Monfisa. Rezultat je bio 2:0 (6:3, 7:6) u korist 62. na ATP listi. Monfis je 24.
00123663.jpg

Nema sumnje da će Srbin koji brani titulu i koji je postavljen za drugog nosioca biti apsolutni favorit. Ostaje da to potvrdi na šljaci u Monaku. Pobednik ovog duela će u četvrtfinalu protiv Tomaša Berdiha ili Giljerma Garsije Lopeza.

Meč između Španca i Srbina počeće u četvrtak oko 16 časova.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=123663

Natrag