Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Istomin uzeo gem Nadalu

Rafael Nadal se nije mnogo mučio protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, koga je savladao sa 6:1 i 6:0 za samo 59 minuta i plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju iz serije 1000. Naredni rival Španca biće Italijan Fabio Fonjini koji je bio bolji od Roberta Bautiste Aguta - 4:6, 6:3, 6:3.
00122076.jpg

Rafael Nadal nikada u karijeri nije osvajao Masters u Floridi iako je tri puta igrao u finalu.

Plasman među 16 najboljih u Majamiju u noći između utorka i srede ostvarili su Džon Izner, koji je pobedio Nikolasa Almagra sa 7:5, 6:3 i Tomaš Berdih, koji je savladao Portugalca Sosu takođe u dva seta - 6:2, 6:4.

Titulu brani Endi Mari.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122076

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Žestoka i/ili lepa - Serena zadovoljna pobedom

Prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams izjavila je danas da u boljem raspoloženju dočekuje završnicu turnira u Majamiju i da je zadovoljna plasmanom u četvrtfinale.
420410_600.jpeg

Serena Vilijams noćas je pobedila sunarodnicu Koko Vandevege sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1) i plasirala se medju osam najboljih teniserki u Majamiju. Meč je trajao sat i 19 minuta.

"Mučila sam se u prva dva meča na turniru, ali sada sam zadovoljna. Želela sam da odigram bolje. Pre početka meča znala sam da neću moći da odigram mnogo lošije, nego na početku turnira i mislim da mi je to pomoglo protiv Koko. Sada sam srećnija i u mnogo boljem raspoloženju čekam protivnike", rekla je Vilijams.

Prva teniserka sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Nemice Andželike Kerber, koja je u tri seta pobedila Ekaterinu Makarovu iz Rusije.

"Biće dobro igrati protiv potpuno drugačije protivnice. Imam utisak da sam poslednja tri meča igrala protiv iste protivnice. Biće lepo igrati protiv levoruke teniserke, protiv nekoga ko igra drugačije. Andželika me je u prošlosti pobedila, pa moram da budem koncentrisana", rekla je ona.

Upitana kako uspeva da pobeđuje i kada igra lošije, Vilijams je rekla da u svakom meču daje sve od sebe, ali i da je svesna da niko ne može stalno da pobeđuje.

"Nije lep osećaj... Ali, dobijam na samopouzdanju kada pobedjujem iako igram najlošiji tenis u poslednjih nekoliko godina. To mi daje nadu", rekla je ona.

Vilijams je posle meča pitala Vandevege da na predstojećim turnirima igraju u dublu, kada ne bude nastupala sa sestrom Venus.

"Mislim da bismo bile sjajan tim. Bilo bi veoma zabavno. Kada Venus nije na turniru imam višak slobodnog vremena, pa bih želela da igram mečeve u dublu. Koko je napredovala, dobro se kreće, ima dobar stav i dobra je devojka. Uvek je zabavno igrati sa mladim američkim teniserima", rekla je Vilijams.

Ona je dodala da još traži partnera i za mešoviti dubl, ali da ima vremena do početka Rolan Garosa.

Vilijams je dodala da "mrzi" da igra prve mečeve na turniru, u jutarnjem terminu.

"Može sve posle 11 sati... Ali, ako moram igraću i ranije. Takođe, ne volim da igram ni drugi meč u večernjem terminu. To je teško. Izbirljiva sam, zar ne? Ne žalim se, igraću kada treba", rekla je kroz osmeh prva teniserka sveta.

Upitana da li za sebe misli da je lepa ili žestoka, Vilijams je rekla da je žestoka.

"O bože... Nisam o tome razmišljala, ali definitivno sam žestoka devojka. U svakom meču želim da budem čvrsta. Mislim da je važno da žene shvate da mogu da bude snažne i privlačne u isto vreme. Nije ništa loše u tome kada ste jače od muškaraca", rekla je Vilijams.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/zestoka-i-ili-lepa-serena-zadovoljna-pobedom-172133.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Nadal kao uragan!

Prvi teniser sveta igra sve bolje keko se bliži završnica turnira u Majamiju.
413493_600.jpeg

Posle neuspeha u Indijan Velsu, Rafael Nadal očigledno ima puno motiva da se u Majamiju prikaže u pravom svetlu i vrati na pobednički kolosek.

To mu za sada odlično ide, što se videlo i u meču trećeg kola protiv Denisa Istomina, kome je prepustio jedan jedini gem u celom meču - 6:1, 6:0 za fenomenalnog Španca.

Podsetimo, Nadal je u prethodnom kolu bio ubedljiv i protiv Lejtona Hjuita (6:1, 6:3), a u borbi za plasman u četvrtfinale igraće sa italijanskim teniserom Fabijom Fonjinijem.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-nadal-kao-uragan-172153.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Dan kada sam osetio najveći strah od rata!

Srpski teniser iz Majamija poručio da rat nikome nije doneo dobro i izrazio nadu da više nikada neće biti takvog bombardovanja nigde u svetu.

399987_mjt4_f.jpg

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković setio se 24. marta 1999. godine i početka bombardovanja tadašnje Jugoslavije istakavši da je tada osetio najveći strah od rata.

On je na svom twitter profilu, kasno sinoć po američkom vremenu, napisao da rat nikome nije dobro doneo i da treba da ljudi žive u slozi i ljubavi.

"Na ovaj dan sam iskusio najveći strah od rata. Oružje je uništilo mnoge porodice. Nadam se da se ne desi nikada i nikome više", napisao je Novak.

402020_nole-tvit_iff.jpg

On je potom dodao da se nada da se takve stvari nikad neće ponoviti

"Rat nikom dobro nije doneo. Mržnja takođe. Samo mnogo nevinih žrtava. Neka se nikad ne ponovi. Da živimo u slozi i ljubavi i miru", rekao je Đoković.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/391391/Dokovic-Dan-kada-sam-osetio-najveci-strah-od-rata

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari vodi Britance protiv Italije
IZVOR. B92, BETA | JT
Šesti teniser sveta Endi Mari predvodiće reprezentaciju Velike Britanije u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa sa Italijom.

200738043953318fbe1f2af181416838_orig.jpg

Beta/AP Photo/Alan Diaz

Italija i Velika Britanija igraće od 4. do 6. aprila u Napulju.

Pored šampiona Vimbldona, za britanski tim igraće i 127. teniser na ATP listi Danijel Evans, Džejms Vord i dubl igrač Kolin Fleming.

Ros Hačkins, koji se na teren vratio u januaru, pošto se oporavio od Hočkinovog limfoma, biće rezervni igrač.

Mari, Vord i Fleming su bili u timu koji je u februaru pobedio selekciju Sjedinjenih Država sa 3:1.

To će biti prvo četvrtfinale Dejvis kupa za Britaniju od 1986. godine.

Pobednik duela Britanije i Italije će u polufinalu u septembru igrati sa pobednikom susreta između Švajcarske i Kazahstana.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828371

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Del Potru se ne igra tenis otkako ga je napustila jedna od ovih lepotica

Argentinski teniser Huan Martin del Potro loše je započeo sezonu, a povrede su se nizale jedna za drugom.

1203538-karina-jelinek.jpg

Karina Jelinek | Foto: 24 sata

Odlučio je da ode "pod nož" kako bi pripremio telo za narednu sezonu, ali argentinski mediji tvrde i da mu je srce slomljeno pošto nije sa Karinom Jelinek.

Delpo je do pre godinu dana bio u vezi sa prelepom manekenkom, a nakon kraha u odnosima, pokušao je da je osvoji, ali bez uspeha.

Ona je u međuvremenu okrenula novi list, potpuno se skinula i rešila da sa jednako zgodnom prijateljicom prošeta Majamijem, odsunča se na nekoliko najboljih plaža i privuče poglede najboljih frajera.

Izvor: http://www.24sata.rs/sport/vesti/ve...napustila-jedna-od-ovih-lepotica/130577.phtml

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Del Potro uspešno operisan
IZVOR: B92 | ĐN
Argentinski teniser Huan Martin del Potro povrgnut je operaciji zgloba leve ruke, koja je protekla uspešno.

17045772685330dc6696e1d614954622_w330.png

Twitter
Del Potro je na svom 'Tviter' profilu okačio fotografiju posle operacije, na kojoj pokazuje da je sve prošlo u najboljem redu.

„Džin iz Tandila“ morao je da se povuče sa Mastersa u Majamiju zbog povrede zgloba leve ruke, a nakon operacije propustiće ostatak sezone.

„Zdravo svima, još uvek sam pod bolovima zbog operacije, ali na sreću, sve je prošlo dobro“, napisao je Del Potro na 'Tviteru'.

Delpo je imao istu povredu 2010. godine, ali na desnoj ruci, kada je više od 10 meseci odsustvovao sa terena.

Njega je operisao hirurg Ričard Berger.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828131

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Karo i Li ubedljive, Serena konačno
Ubedljive pobede Karoline Voznijacki i Li Na, kao i konačno dobro izdanje Serene Vilijams, obeležili su dan na turniru u Majamiju.

8086192165331033e3ca86814612171_size3.jpg

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Li Na je bila ubedljiva protiv Suares Navaro sa 6:0,6:2, a Voznijacki je Lepčenkovoj prepustila samo jedan gem.

Anđelika Kerber je u tri seta bila bolja od Makarove 6:4,1:6,6:3, dok se Marija Šarapova mučila sa Kirsten Flipkens 3:6,6:4,6:1.

Brutalan poraz doživela je Ana Ivanović, ali je za razliku od nje, najbolja teniserka sveta po prvi put na ovom turniru pokazala dobru igru. Vilijamsova je pobedila sunarodnicu Koko Vandevege sa 6:3,6:1.

“Danas sam dosta srećnija, jer sam se baš mučila u prva dva meča i zato sam htela da odigram bolje danas. Znala sam da od onoga ne može gore, pa sa izašla na teren znajući da će biti bolje, i to je pomoglo”, rekla je Serena.

Prva teniserka sveta imala je zanimljivu konverzaciju sa rivalkom posle meča, kada je pozvala da joj bude dubl partnerka na nekom od sledećih turnira.

“Da, ali nije uzbuđena koliko i ja. Mislim da bismo zapravo bile odličan tim, bilo bi to veoma zabavno. Pokušavala sam samo da igram okolo i nađem nekoga ko bi mi bio partner kad Venus nije tu. Koko ima dobro kretanje, njen stav je odličan i ona je dobra devojka”, dodala je Serena rekavši da planira da igra i miks dublove.

Kineskinja Na Li pregazila je Karlu Suares Navaro sa 6:0, 6:2, pa će u sledećoj rundi igrati protiv Karoline Voznijacki. Dankinja je bila još ubedljivija od svoje naredne rivalke, pošto je Varvari Lepčenko prepustila samo jedan gem.

„U Australiji sam spasla meč loptu protiv nje. Kao i uvek, biće težak meč. Moj trener ih gleda, pa će mi dati neke informacije jer već nekoliko godina nisam igrala sa Karolinom. Tako da su mi potrebne neke informacije“, rekla je Na Li.

U poslednjem meču Dominika Cibulkova savladala je Venus Vilijams posle velike borbe - 1:6,7:5.3:6.

WTA Majami:
Anđelika Kerber – Jekatarina Makarova 6:4,1:6,6:3
Marija Šarapova – Kirsten Flipkens 3:6,6:4,6:1
Serena Vilijams – Koko Vandevege 6:3,6:1
Petra Kvitova – Ana Ivanović 3:6,6:0,6:0
Agnješka Radvanjska – Elina Svitolina 7:6,5:7,6:2
Na Li – Karla Suares Navaro 6:0,6:2
Varvara Lepčenko – Karolina Voznijacki 6:0,6:1
Venus Vilijams – Dominika Cibulkova 1:6,7:5.3:6

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828140

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vavrinka: Dejvis kup je veliki cilj
Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da mu je veliki cilj u karijeri osvajanje titule u Dejvis kupu, sa reprezentacijom Švajcarske.

125349207453311199b7ac5112189961_size3.jpg

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Švajcarci su pobedili Srbiju u Novom Sadu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Kazahstana.

Za razliku od prethodnih, ove sezone nacionalnom timu pridružio se i Rodžer Federer, pa je Švajcarska jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača iz prvih pet na svetu.

To se odrazilo i na potražnju za kartama za meč sa Kazahstanom u aprilu, pa je 85% karata za taj događaj prodato, a kapacitet stadiona u Ženevi proširen na 15.900 mesta.

“Postoji jedan cilj koji imam već mnogo godina, to je Dejvid Kup. Sada Rodžer igra i znamo das mo jak tim i da možemo nešto da uradimo. Moramo biti pažljivi, ali imamo dobru šansu da uradimo nešto veliko ove sezone, a to je najvažnije”, rekao je Vavrinka.

Ukoliko Švajcarci prođu u polufinalu bi igrali sa pobednikom duela Italija – Velika Britanija.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828144

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal: Fonjini je nezgodan rival
Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je veoma zadovoljan pobedom nad Uzbekistancem Denisom Istominom.

21132397605330f9c62efad678627950_size3.jpg

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Nadal je savladao Istomina izgubivši samo jedan gem (6:0,6:1), posle okruglo sat vremena igre.

„Mislim da sam odigrao dobro ceo meč. Dobro sam odradio skoro sve stvari u tenisu, ne baš sve, jer nijedan meč nije savršen, ali sam odigrao dobro. Nisam pravio greške, procenat servisa je bio visok i imao sam dosta vinera. Moje kretanje je mnogo bolje nego na prošlim turnirima i to je veoma važno za mene. Srećan sam što sam se plasirao u četvrtu rundu, pobedom nad teškim protivnikom“, rekao je Nadal.

Prvi teniser na ATP listi u osmini finala igraće sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je bio bolji od Bautiste Ahuta.

„On je veoma nezgodan protivnik, igra sjajno i veliki je talenat. Poseduje sjajan forhend, ali može da pogodi direktan poen sa svakog dela terena. Nepredvidljiv je i protiv takvih igrača je teško igrati, posebno ako igraju dobro. Ne smem mu dozvoliti da igra i stavljati ga u lake pozicije. Ako bude bio u komfornoj zoni, biće veoma teško za mene“, dodao je Nadal.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828139

Natrag