Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Nole se preznojio na putu ka četvrtfinalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju rutinskom pobedom nad Špancem Tomijem Robredom.
424009_600.jpeg

Drugom teniseru sveta prijala je pauza i činjenica da je do osmine finala Mastersa u Majamiju stigao bez borbe što se moglo primetiti u njegovom današnjem okršaju sa Špancem Tonijem Robredom.

Za nešto više od sat i dvadeset minuta igre Đoković je savladao iskusnog Španca rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) i tako trasirao put ka završnici drugog ovosezonskog Mastersa.

Novak je do trijumfa u osmini finala turnira u Majamiju stigao na rutinski način, bez oscilacija u igri koje su umele da mu naprave problem tokom prethodnog Mastersa u Indijan Velsu.

Danas je Srbin dominirao u svakom segmentu duela sa Robredom pa je po jedan brejk u oba seta bio dovoljan za trijumf i plasman u četvrtfinale.

U borbi za drugo uzastopno polufinale na turnirima u tekućoj sezoni Đoković će se sastati sa boljim iz duela Endi Marej - Žo Vilfred Conga.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-nole-se-preznojio-na-putu-ka-cetvrtfinalu-172204.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: "Zadovoljan sam, ali biće sve teže"

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je da može da bude zadovoljan igrom u pobedi nad Tomijem Robredom ali da će u nastavku turnira morati da bude još bolji jer slede mnogo veća iskušenja.
nole600187047020140325201832.jpg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Tomijem Robredom i plasmanom u četvrtfinale turnira u Majamiju.

"Veoma solidna pobeda, dobro sam odradio meč i servirao, naterao sam Tomija da igra dodatne udarce u važnim trenucima i sve u svemu sam zadovoljan današnjim duelom", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u osmini finala savladao Tonija Robreda sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5).

On će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela između Endija Mareja i Žo-Vilfreda Conge, koji se igra kasnije večeras.

"Kako turnir odmiče, biće sve teže i teže. Svi vrhunski igrači su i dalje u igri. Moraću dobro da se spremim protiv koga god da igram. Nema više apsolutnih favorita na terenu tako da se nadam da ću najbolje moguće obaviti svoj posao", kazao je Đoković.

Titulu na turniru u Majamiju brani Endi Marej.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/djokovic-zadovoljan-sam-ali-bice-sve-teze-172227.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: "Beker je pravi izbor, nije zaslužio da bude diskreditovan!"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zatražio je od javnosti i medija da prestanu sa diskreditovanjem Borisa Bekera koji je nakon kraćeg rada sa Srbinom negativno kritikovan i okarakterisan kao krivac za loš početak sezone drugog tenisera sveta.
350748_600.jpeg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu smeta što se u javnosti omalovažava njegov novi trener Boris Beker i da misli da je Nemac pravi izbor.

"Tek je početak naše saradnje, a primećujem da ljudi već sada diskredituju Borisa, jer je on bio u Australiji i Dubaiju gde nisam osvajao turnire, a kada se Marjan Vajda priključio nisam izgubio. Mislim da to nije korektno i da je Boris pravi izbor za mene. Potrebno je strpljenje kako bismo doživeli uspeh u saradnji", rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Majamiju.

Đoković je kazao da misli da je angažovanje Bekera pravi izbor i da je potrebno vreme da se njih dvojica uhodaju.

"Potrebno je neko vreme da se uhodamo, da razumemo jedan drugog jer on ipak nije radio ovakav posao, nikada nije imao ovako bitnu ulogu sa nekim igračem koji je aktivan. Kada ste igrač sve se vrti oko vas i kada postanete trener morate ceo svet da preokrenete i svu pažnju usmerite na igrača. To nije nimalo lako, ali sam uveren da je to dobar izbor", kazao je Djoković.

Beker ne putuje sa Đokovićem na turnire jer mu je operisan kuk, a planirano je da bude u loži srpskog tenisera već na predstojećem turniru u Monte Karlu.

"Vajda će na određenim turnirima biti cele ove godine. Situacija je specifična jer je Boris trebalo da dođe, međutim operisan mu je kuk i odsutan je. Gledam da dovedem Vajdu u Monte Karlo kako bi njih dvojica što više vremena zajedno proveli sa mnom i kako bi proces upoznavanja što kraće trajao", kazao je Đoković.

Drugi teniser sveta je naveo da Beker kao bivši šampion može najviše da mu pomogne na mentalnom planu.

"Njegov najveći doprinos mogu da očekujem u mentalnom aspektu jer je on šampion, bivši broj jedan i jedan od igrača koji je obeležio istoriju tenisa. Iz tog ugla očekujem da će najviše da mi pomogne, ali za to je potrebno vreme i što više komunikacije", rekao je on.

Đoković je dodao da se Marjan Vajda zasitio tenisa jer je kao igrač i trener prisutan 30 godina i da više nije u stanju da putuje na sve turnire.

Novak je istakao da mu je posebno važna podrška iz njegove lože jer mu ona čini oslonac zbog ljudi sa kojima radi i kojima veruje.

"Moja pažnja osim na teren usmerena je ka mojoj loži i stalo mi je do toga ko sedi u njoj jer se oslanjam na njihovu podršku i određene savete u ključnim trenucima", zaključio je Đoković.

Novak je u utorak savladao Tomija Robreda i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/...je-zasluzio-da-bude-diskreditovan-172235.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Marej preskočio Congu za duel sa Novakom!

Britanac Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju pobedom nad Žoom-Vilfredom Congom, tako da će odbranu trofeja nastaviti duelom sa Novakom Đokovićem.
422860_600.jpeg

Branilac trofeja na drugom Mastersu sezone plasirao se u četvrtfinale rutinskom pobedom nad Francuzom Žoom-Vilfredom Congom.

Britanac Endi Marej savladao je Congu rezultatom 2:0 (6:4, 6:1) za samo sat i 20 minuta borbe, pa će se u narednoj rundi takmičenja sastati sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

U prvom setu duela sa Congom Britancu je bio dovoljan jedan brejk da dođe do prednosti, dok je u drugom tri puta oduzeo servis Francuzu i ostvario jedan od najboljih rezultata od trenutka kada se vratio na teren posle povrede leđa.

Da bi nastavio svoj put ka odbrani trofeja, Endi Marej moraće da savlada Novaka Đokovića, sa kojim je do sada igrao 19 puta i ima tri pobede manje od Srbina.

Duel četvrtfinala na Mastersu u Majamiju biće rimejk finala prošlosezonskog Vimbldona kada su se Marej i Đoković poslednji put susreli a Britanac ostvario najvažniju pobedu u karijeri.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-marej-preskocio-congu-za-duel-sa-novakom-172243.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Srpski teniser rutinski je savladao Španca Robreda u osmini finala Mastersa u Majamiju ali je njegov gest sa početka drugog seta pokazao o kakavom se sportsmenu i džentlmenu radi.
381001_600.jpeg

Drugi teniser sveta još jednom je pokazao svoju ljudsku i sportsku veličinu. U meču koji je sa lakoćom dobio rezultatom 2:0 (6:3, 7:5)rešio je da pokaže kako na teniskim terenima treba da funkcioniše fer-plej.

Pri vođstvu u setovima i rezultatu 1:1 (40:40) u gemovima na startu drugog seta, Srbin je zatražio od sudije da Robredu dodeli pošteno izboren poen.

Španac je pogodio liniju a linijski sudija je uzviknuo aut zbog čega je izvršena korekcija a poen je trebalo da bude ponovljen.

Robredo je pomalo negodovao ali mu to ne bi pomoglo da se u raspravu sa sudijom nije uključio Novak Đoković zatraživši da poen bude pripisan Špancu što se i dogodilo.

Protivnik Novaka Đoković osvojio je taj gem na svoj servis a Nole je do "brejka" došao u završnici seta čime je prelomio meč u svoju korist.

Dve reči - Gospodin, Džentlmen!

Pomenutu situaciju pogledajte od 3. minuta i 17. sekunde priloženog snimka.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/novak-djokovic-dzentlmenstvo-na-delu-172258.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nemci 'osakaćeni' na Francuze
IZVOR. B92
Teniska reprezentacija Nemačke nastupiće znatno oslabljena protiv Francuske u četvrtfinalu Dejvis kupa početkom aprila zbog povreda vodećih igrača.

7770585105331c48dd79b1279361496_orig.jpg

Beta/AP

Povređeni su Tomi Has (rame), Florijan Majer (prepone) i Filip Kolšrajber (lakat), pa je nemački selektor Karsten Arijens odredio sastav u kojem su trojica debitanata, a samo jedan iz prvih 100 na ATP listi.

Tobijas Kamke, 92. teniser sveta, igraće na predstojećem meču u Nansiju tek drugi put za nacionalni tim u Dejvis kupu. Pored Kamkea, boje Nemačke braniće Peter Gojovčik, Jan-Lenard Štruf i specijalista u dublu Andre Begeman.

S druge strane, za Francusku će igrati Rišar Gaske, Žo-Vilfred Conga i Gael Monfis, koji su svi u Top 25 na ATP listi.

Arijens se nadao da će makar Kolšrajber biti spreman za meč sa "trikolorima", ali je odlučio da ga ipak ne pozove.

"Rizik je jednostavno prevelik. Za težak meč protiv Francuske neophodna su četvorica potpuno spremnih igrača", kazao je Arijens, a prenosi AFP.

Četvrtfinalni meč Dejvis kupa između Francuske i Nemačke igra se u Nansiju od 4. do 6. aprila.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828500

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
"Diskredituju Borisa, nije u redu"
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu smeta što se u javnosti omalovažava njegov novi trener Boris Beker i da misli da je Nemac pravi izbor.

15791213655331e37fb5ba2452474023_size3.jpg

Beta/AP
"Tek je početak naše saradnje, a primećujem da ljudi već sada diskredituju Borisa, jer je on bio u Australiji i Dubaiju gde nisam osvajao turnire, a kada se Marjan Vajda priključio nisam izgubio."

"Mislim da to nije korektno i da je Boris pravi izbor za mene. Potrebno je strpljenje kako bismo doživeli uspeh u saradnji", rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Majamiju.

Đoković je kazao da misli da je angažovanje Bekera pravi izbor i da je potrebno vreme da se njih dvojica uhodaju.

"Potrebno je neko vreme da se uhodamo, da razumemo jedan drugog jer on ipak nije radio ovakav posao, nikada nije imao ovako bitnu ulogu sa nekim igračem koji je aktivan. Kada ste igrač sve se vrti oko vas i kada postanete trener morate ceo svet da preokrenete i svu pažnju usmerite na igrača. To nije nimalo lako, ali sam uveren da je to dobar izbor", kazao je Đoković.

Beker ne putuje sa Đokovićem na turnire jer mu je operisan kuk, a planirano je da bude u loži srpskog tenisera već na predstojećem turniru u Monte Karlu.

"Vajda će na odredjenim turnirima biti cele ove godine. Situacija je specifična jer je Boris trebalo da dodje, medjutim operisan mu je kuk i odsutan je. Gledam da dovedem Vajdu u Monte Karlo kako bi njih dvojica što više vremena zajedno proveli sa mnom i kako bi proces upoznavanja što kraće trajao", kazao je Đoković.

Drugi teniser sveta je naveo da Beker kao bivši šampion može najviše da mu pomogne na mentalnom planu.

"Njegov najveći doprinos mogu da očekujem u mentalnom aspektu jer je on šampion, bivši broj jedan i jedan od igrača koji je obeležio istoriju tenisa. Iz tog ugla očekujem da će najviše da mi pomogne, ali za to je potrebno vreme i što više komunikacije", rekao je on.

Đoković je dodao da se Marjan Vajda zasitio tenisa jer je kao igrač i trener prisutan 30 godina i da više nije u stanju da putuje na sve turnire. Đoković je istakao da mu je posebno važna podrška iz njegove lože jer mu ona čini oslonac zbog ljudi sa kojima radi i kojima veruje.

"Moja pažnja osim na teren usmerena je ka mojoj loži i stalo mi je do toga ko sedi u njoj jer se oslanjam na njihovu podršku i odredjene savete u ključnim trenucima", kazao je Đoković.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828552

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak i Endi, prvi put od Vimbldona
Novak Đoković igraće protiv Endija Marija u četvrtfinalu turnira Masters serije u Majamiju.

19431427265331ecd9b0434459209457_size3.jpg

Beta/AP
Branilac titule izborio se za duel sa srpskim teniserom pobedivši Žo-Vilfreda Congu sa laganih 6:4, 6:1 u osmini finala.

Mariju očigledno odgovara Majami gde je i prijavljen da živi, a u duelu protiv Conge nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje ko će pobediti.

Britanac je napravio četiri brejka, nije rivalu dozvolio nijednu brejk šansu i u četvrtfinalu će igrati 20. međusobni duel protiv Đokovića. Novak vodi sa 11-8 u pobedama, a poslednji put su se sastali prošle godine u finalu Vimbldona kada je Mari neočekivano lako slavio u tri seta.

Đoković se ranije u toku dana plasirao u četvrtfinale pobedom nad Tomijem Robredom u dva seta.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828563

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Rat sve uništava!

To je moćno oružje koje nikom dobro nije doneo, baš kao ni mržnja - prisetio se Novak strahota kroz koje je prolazio pre 15 godina

Novak Đoković

NEKE uspomene, koliko god bolne bile, treba sačuvati od zaborava. Novak Đoković je danas na svom "tviter" profilu upravo to učinio, podsetivši svetsku javnost na ratne strahote od pre 15 godina kroz koje je prolazio zajedno sa narodom Srbije. Naš najbolji teniser je na društvenim mrežama napisao nekoliko rečenica, što na srpskom, što na engleskom jeziku, gde je upozorio na to da je rat isključivo destruktivna pojava i da nikad nikom nije doneo dobre stvari.

- Tog 24. marta pre 15 godina prvi put sam iskusio strahote rata. Moćno oružje koje uništava najsvetiju zajednicu - porodicu. Da čovek nikom ne poželi. Rat nikom dobro nije doneo. Mržnja takođe. Samo mnogo nevinih žrtava. Neka se nikad ne ponovi. Da živimo u slozi i ljubavi i miru - napisao je Đoković na "tviteru".

Koliko su njegove poruke ostavile jak utisak, govori podatak da je oko tri miliona njegovih fanova moglo da ih pročita, dok je preko hiljadu ljudi "retvitovalo" statuse, uključujući i njegove fanove sa Filipina, iz SAD, Engleske, Južne Amerike, Švedske, Sirije, i mnogih drugih zemalja. Među njima je bio i Oliver Počer, poznati nemački glumac i TV voditelj, koga na "tviteru" prati preko 220.000 ljudi.

Nekoliko sati kasnije Đoković je izašao na teren u Majamiju gde je savladao Španca Tomija Robreda u dva seta, 6:3, 7:5 i prošao u četvrtfinale mastersa. Tamo ga čeka pobednik meča između Endija Mareja i Žoa Vilfrida Conge.

ANA: UHVATILA ME JE PANIKA

PAD Ane Ivanović od 0:6, 0:6 posle osvojenog prvog seta, i poraz od Petre Kvitove još su tema na svetskim teniskim forumima. Nije bio ovo prvi put da je naša teniserka izgubila dva seta sa nulom. Desilo se to i 2012. u Montrealu, kada je izgubila u 2. kolu od Roberte Vinči maksimalnim rezultatom.
- Posle prvog seta, Petra je počela da igra zaista jako dobro, i stvarala je pritisak. Izgubila sam osećaj, nisam znala gde će da završi loptica, i moja i njena. Onda sam počela i da paničim, a onda je slala duboke lopte, napadala je moj servis i stalno sam osećala presiju. Pala sam, nisam koristila neke lopte koje sam osećala da su bile "moje". Nisam uspevala da joj uđem u ritam. Moram da držim nivo igre iz meča u meč, fali mi kontinuitet. Malo je već stigao i umor. Ali, čeka me još dosta turnira i novih prilika - rekla je Ivanovićeva, 13. igračica sveta.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:484293-Djokovic-Rat-sve-unistava

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vavrinka: Dejvis kup je veliki cilj
IZVOR: B92 | ĐN
Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da mu je veliki cilj u karijeri osvajanje titule u Dejvis kupu, sa reprezentacijom Švajcarske.

125349207453311199b7ac5112189961_size3.jpg

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Švajcarci su pobedili Srbiju u Novom Sadu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Kazahstana.

Za razliku od prethodnih, ove sezone nacionalnom timu pridružio se i Rodžer Federer, pa je Švajcarska jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača iz prvih pet na svetu.

To se odrazilo i na potražnju za kartama za meč sa Kazahstanom u aprilu, pa je 85% karata za taj događaj prodato, a kapacitet stadiona u Ženevi proširen na 15.900 mesta.

“Postoji jedan cilj koji imam već mnogo godina, to je Dejvid Kup. Sada Rodžer igra i znamo das mo jak tim i da možemo nešto da uradimo. Moramo biti pažljivi, ali imamo dobru šansu da uradimo nešto veliko ove sezone, a to je najvažnije”, rekao je Vavrinka.

Ukoliko Švajcarci prođu u polufinalu bi igrali sa pobednikom duela Italija – Velika Britanija.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828144

Natrag