Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vilijams: Ja sam žestoka devojka!

Prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams izjavila je da u boljem raspoloženju dočekuje završnicu turnira u Majamiju i da je zadovoljna plasmanom u četvrtfinale.

400407_serena-fonet-ap_f.jpg

Serena Vilijams

Serena Vilijams noćas je pobedila sunarodnicu Koko Vandevege sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1) i plasirala se među osam najboljih teniserki u Majamiju. Meč je trajao sat i 19 minuta.

"Mučila sam se u prva dva meča na turniru, ali sada sam zadovoljna. Želela sam da odigram bolje. Pre početka meča znala sam da neću moći da odigram mnogo lošije, nego na početku turnira i mislim da mi je to pomoglo protiv Koko. Sada sam srećnija i u mnogo boljem raspoloženju čekam protivnike", rekla je Vilijams.

Prva teniserka sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Nemice Andželike Kerber, koja je u tri seta pobedila Ekaterinu Makarovu iz Rusije.

"Biće dobro igrati protiv potpuno drugačije protivnice. Imam utisak da sam poslednja tri meča igrala protiv iste protivnice. Biće lepo igrati protiv levoruke teniserke, protiv nekoga ko igra drugačije. Andželika me je u prošlosti pobedila, pa moram da budem koncentrisana", rekla je ona.

Upitana kako uspeva da pobeđuje i kada igra lošije, Vilijams je rekla da u svakom meču daje sve od sebe, ali i da je svesna da niko ne može stalno da pobeđuje.

"Nije lep osećaj... Ali, dobijam na samopouzdanju kada pobeđujem iako igram najlošiji tenis u poslednjih nekoliko godina. To mi daje nadu", rekla je ona.

Vilijams je posle meča pitala Vandevege da na predstojećim turnirima igraju u dublu, kada ne bude nastupala sa sestrom Venus.

"Mislim da bismo bile sjajan tim. Bilo bi veoma zabavno. Kada Venus nije na turniru imam višak slobodnog vremena, pa bih želela da igram mečeve u dublu. Koko je napredovala, dobro se kreće, ima dobar stav i dobra je devojka. Uvek je zabavno igrati sa mladim američkim teniserima", rekla je Vilijams.

Ona je dodala da još traži partnera i za mešoviti dubl, ali da ima vremena do početka Rolan Garosa. Vilijams je dodala da "mrzi" da igra prve mečeve na turniru, u jutarnjem terminu.

"Može sve posle 11 sati... Ali, ako moram igraću i ranije. Takođe, ne volim da igram ni drugi meč u večernjem terminu. To je teško. Izbirljiva sam, zar ne? Ne žalim se, igraću kada treba", rekla je kroz osmeh prva teniserka sveta.

Upitana da li za sebe misli da je lepa ili žestoka, Vilijams je rekla da je žestoka.

"O bože... Nisam o tome razmišljala, ali definitivno sam žestoka devojka. U svakom meču želim da budem čvrsta. Mislim da je važno da žene shvate da mogu da bude snažne i privlačne u isto vreme. Nije ništa loše u tome kada ste jače od muškaraca", rekla je Vilijams.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/391368/Vilijams-Ja-sam-zestoka-devojka

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Nadal se "prošetao" do četvrtfinala

Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju posle još jedne lake pobede u dva seta. Prvi teniser sveta je savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:2 i u narednom kolu igraće protiv Kanađanina Miloša Raonića. Koliko je Nadal bio dominantan u dueu sa 14. nosiocem svedoči i podatak da nije izgubio nijedan poen na svoj servis u prvom setu, a u drugom samo tri na svoj početni udarac. Nadal, podsetimo, nikada nije osvojio Masters u Majamiju. Igrao je tri puta u finalu.
00122138.jpg

Raonić je do četvrtfinala stigao posle pobede nad Bendžaminom Bekerom (6:3, 6:4)

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122138

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Pronađen ranac u Ki Biskejnu, policija mislila da se radi o bombi

Noćni program na Mastersu u Majamiju počeo je veoma uzbudljivo. Naime, organizatori su pored glavnog ulaza u teniski kopleks pronašli ranac. Policija je ubrzo reagova, zaustavila vozila, dok nije utvrdila da napušteni ranac ne predstavlja opasnost.
00122143.jpg

Organi reda su blokirali ulaz više od sat vremena, a saopštili su da je torbu pronašlo osoblje koje radi na turniru. Na licu mesta se vrlo brzo našao i antibombaški tim, koji je bio u pripravnosti, kako bi otklonio neposrednu pretnju.

- Bila je pretnja bombom, pa su zatvorili izlaz. To je sve što znam. Strašno – rekla je Serena Vilijams.

Istraga se odvijala tokom meča između Serene i Anželike Kerber, a stotine ljudi koji su posle tog meča želeli da napuste kompleks je zaustavljeno na izlazu pre nego što im je nešto kasnije dozvoljeno da izađu iz centra. Rafael Nadal i Fabio Fonjini su se zagrevali kada je policija saopštila da je situacija rešena, prenosi ESPN.

Pretnja bombom nije uplašila Nadala, koji je pobedio italijanskog tenisera rezultatom 6:2, 6:2.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122143

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari povređen čeka duel sa Novakom: Biće to pravi test

Endi Meri i Novak Đoković međusobno će odlučiti ko će u polufinale Mastersa u Majamiju. Mari je krajem prošle godine imao rutinsku opareciju leđa i nakon tri meseca ponovo se vratio u konkurenciju. Sezona ni njemu ni drugom teniseru sveta nije počela kako su planirali, Novak je prvi trofej osvojio na Indijan Velsu, Mari se tek polako vraća u “igru” nakon operacije, a pre nekolio dana je okončao saradnju s trenerom Ivanom Lendlom.
00122144.jpg

Ovo će im biti 20. međusobni duel, a u prethodnih 19 Đoković je pobedio na 11 mečeva. Poslednju duel dobio je Mari, prošle godine je bio bolji od drugog tenisera sveta u finalu Vimbldona. Tokom meča u osmini finala Škot je imao problema sa leđima i kukovima, ali kaže da je zadovoljan kondicijom i svestan je da mora da prati razvoj situacije sa povredom.

- Nisam video mog fiziotarapeuta. Nadam se da će biti sve u redu, odradiću neki tretman pre meča. Dobro sam se kretao, bilo je malo bolno, ali sam izdržao ceo meč, što je dobar znak. Na kraju duela je bilo bolje nego na početku – rekao je Mari i dodao da očekuje novi uzbudljiv deul sa velikim prijateljem.

- Novak i ja smo odigrali mnogo mečeva. Uvek su bili teški i dugi. Biće to pravi test za mene. Mislim da nije važno ko je koga dobio poslednji put ili poslednjih nekoliko mečeva - rekao je Mari, a prenose mediji.

Škot je u osmini finala pobedio Žoa-Vilfreda Cingu, a Novak Tomija Robreda. Meč između Marija i Novaka na programu je u utorak, a neće početi pre 20 časova po našem vremenu.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122144

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Dejvis Kup - Marej predvodi Britance protiv Italije

Šesti teniser sveta, Endi Marej, predvodiće reprezentaciju Velike Britanije u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa protiv Italije.
415420_600.jpeg

Italija i Velika Britanija igraće od 4. do 6. aprila u Napulju, u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Pored šampiona Vimbldona, za britanski tim igraće i 127. teniser na ATP listi Danijel Evans, Džejms Vord (155) i dubl igrač Kolin Fleming. Ros Hačkins, koji se na teren vratio u januaru, nakon što se oporavio od Hočkinovog limfoma, biće rezervni igrač.

Marej, Vord i Fleming su bili u timu koji je u februaru pobedio selekciju SAD sa 3:1.

To će biti prvo četvrtfinale Dejvis kupa za Britaniju od 1986. godine.

Pobednik duela Britanije i Italije će u polufinalu u septembru igrati protiv boljeg iz duela Švajcarske i Kazahstana.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/dejvis-kup-marej-predvodi-britance-protiv-italije-172172.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal ne staje - Silovito i u četvrtfinale Majamija!

Najbolji teniser sveta nastavlja sa odličnim partijama na turniru u Majamiju.
426283_600.jpeg

Posle ubedljivih pobeda nad Hjuitom i Istominom, Rafael Nadal je u istom stilu nastavio i u osmini finala turnira u Majamiju, protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Ni ovog puta Nadal nije želeo da predugo ostaje na terenu, pa je sav posao završio već posle jednočasovne borbe.

Na kraju, samo četiri gema za Fonjinija, u trijumfu sjajnog Španca rezultatom 6:2 i 6:2.

Nadala sada očekuje duel sa Kanađaninom Mišom Raonićem, koji je plasman u četvrtfinale izborio pobedom nad Nemcem Bekerom - 6:3, 6:4.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/nadal-ne-staje-silovito-i-u-cetvrtfinale-majamija-172279.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Svetska, a naša - Ivana Jorović, druga juniorka sveta!

Srpska teniserka će biti prvi nosilac na Rolan Garosu u konkurenciji juniorki, nezadrživo korača ova mlada devojka ka svetskoj slavi.
ivana187608020140326152855.jpg

Koracima od sedam milja mlada i velika nada srpskog tenisa vinula se u sam vrh belog sporta. Od 25. marta 2014. ona je drugi reket sveta u konkurenciji juniorki.

Ova 16-godišnja teniserka na samom početku takmičarske 2014. odigrala je četvrtfinale singla Otvorenog prvenstva Australije i finale dubla.

Nakon gren slem turnira u Melburnu Jorovićeva se bazirala na profi turnire gde je uspešno prolazila kvalifikacije i u glavnim turnirima pružala izuzetne partije, pobeđivala znatno starije i iskusnije takmičarke od sebe.

Na WTA listi Ivana je trenutno na 580. mestu, a zbog godina (tek kada napuni 18 moći će da nastupi na neograničeni broj turnira) u ovoj 2014. ima pravo da odigra 16 profi turnira.

Na drugom gren slem turniru u sezoni, popularnom Rolan Garosu, Jorovićeva će biti prvi nosilac.

Ivana se trenutno u Beogradu sprema za nova takmičenja, a jedan deo priprema odrađuje i na terenima Teniskog saveza Srbije u Impuls Holu pod budnim okom trenera Marka Đokovića i Vuka Tapuškovića.

Kako ocenjuje početak sezone, šta očekuje u nastavku, planovima i željama, rekla je za sajt Teniskog saveza Srbije.

"Svakako da sam zadovoljna kako mi je počela sezona u 2014. godini i pomaku na ITF rang listi. Počela sam da igram seniorske turnire i mislim da sam i tu možda mogla bolje da prođem ali, s druge strane, stekla sam neophodno iskustva, shvatila gde je razlika između juniorskog i seniorskog tenisa."
, ističe ona.

"Moram da kažem da je razlika ogromna u samom pristupu igri mi obavezama. U seniorskom tenisu nema predaje. Igra se do poslednjeg poena i, nekad, do poslednjeg atoma snage. U juniorskom tenisu ima i predaja, malodušnih suparnica koje odustanu čim vide da su u podređenom položaju. Toga u seniorskoj konkurenciji nema. Nikad nisi siguran da ćeš dobiti poen, a kamo li set ili meč. Rečju, nema lakih mečeva.", dodaje Ivana.

Jorović ističe da se adekvatno pripremila i da je posebnu pažnju obratila na psihičku pripremu.

"Mnogo znači da si mentalno spreman, jak, da i tu pokažeš svoju superiornost. Radila sam mnogo na tom segmentu i, naravno, radim i dalje. To je, zapravo najvažniji deo teniske igre. Možeš da budeš ekstra talenat, da imaš sve udarce, ali ako nemaš “glavu” ako nemaš tu mentalnu snagu, koju moraš za vreme meča da pokažeš protivnici slabi su izgledi za uspeh. Govorim o konačnom, onom pravom uspehu, a to je da budeš vrhunski teniser. Ja radim sa psihologom da bih znala šta treba da učinim pre i za vreme meča.", ističe ona.

Do starta Rolan Garosa, Ivana putuje u Koreju gde će igrati profi turnire sa nagradnim fondom od 50.000, 25.000 i 15.000 dolara.

"Možda ću pre Pariza odigrati još jedan turnir, ali više kao pripremu za nastup na drugom gren slem turniru sezone."
, rekla je.

Što se tiče plasmana na ITF rang listi (juniorska) i WTA Ivana već ima postavljene ciljeve.

"Na ITF listi cilj mi je da se domognem prve pozicije i mislim da ću u najskorije vreme biti na toj poziciji, a što se tiče plasmana na seniorskoj WTA listi cilj je da uđem u Top 200 do kraja godine.",zaključila je Ivana Jorović, nova velika nada srpskog i svetskog tenisa.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/svetska-a-nasa-ivana-jorovic-druga-juniorka-sveta-172318.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal: Raonić je veoma opasan
JT
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je zadovoljan svojom igrom u Majamiju i da ga čeka težak meč sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu.

4274749915332861b1ff68463341940_size3.jpg

Beta/AP Photo/Luis M. Alvarez
Nadal je u osmini finala slavio sa 6:2, 6:2 protiv Italijana Fabija Fonjinija, a meč je obeležilo ponašanje njegovog rivala, koji je uspeo da iznervira gledaoce svojom teatralnošću i nedovoljnim zalaganjem.

U prva tri meča sam uspeo da nađem pravi ritam na terenu, igrao sam agresivno, bez grešaka, tako da je ovo bio zaista čudan meč. Žao mi je Fabija, ne znam kako tačno da se izrazim, posle meča kakav je imao dan ranije nije mu bilo lako. Ali, ja sam uspeo da iskoristim situaciju, uprkos jakom vetru”, istakao je Nadal.

Španac je istakao da je svestan kako mora da odigra u narednoj rundi da bi eliminisao Raonića.

On je veoma težak protivnik, neko sa kim baš i ne želite da se sastanete. Odlično servira, među najboljima na svetu je na tom polju i može da odigra veoma agresivno na riternu jer ne oseća veliki pritisak na svom riternu upravo zbog servisa. Moram dobro da serviram, da budem fokusiran i da ga nateram da se kreće i tako stvorim prednost”, naglasio je Nadal.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=26&nav_id=828625

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari: Finale Vimbldona nema uticaj
SO
Od 19 mečeva koje su odigrali Novak Đoković i Endi Mari, samo je jedan bio u četvrtfinalu, pre šest godina u Kanadi.

1749859519533215f74c540060702495_size3.jpg

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Upravo u toj fazi sastaće se sada na turniru iz Masters 1000 serije u Majamiju, u sredu ne pre 20 sati po srednjoevropskom vremenu.

Novak vodi sa 11-8 u međusobnim okršajima, ali poslednji duel u finalu Vimbldona dobio je Škot.

“Odigrali smo mnogo duela, i ovde smo igrali nekoliko puta. Svi mečevi koje igrate protiv nekog rivala jesu bitni, ali na kraju krajeva, ko god igra bolje određenog dana, odnosi pobedu. Ovde se uslovi često menjaju – može da bude ekstremno vetrovito, vrlo toplo, ali i vlažno. Nekada je i oblačno i hladnije, mnogo stvari može da utiče na ishod. Zato mislim da nije toliko važno ko je koga dobio poslednji put ili poslednja tri-četiri puta“, kazao je Mari.

Na pitanje da li mu je neobično što će sa Đokovićem igrati u četvrtfinalu, Britanac je odgovorio:

“Ne znam, razlika je bukvalno u jednom danu, tako da mislim da ne pravi preveliku razliku. Obično do četvrtfinala igrač već dođe u pristojnu formu i dovoljno je vremena proveo na tom turniru da bi se prilagodio svim uslovima. Mislim da je jedina razlika kada sa nekim igraš u finalu jer ono nosi dodatni stres i nervozu“.

738207471533215f8c706c843457122_size3.jpg

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Mari je dva puta bio šampion u Majamiju (2009, 2013), taj turnir mu leži više od Indijan Velsa, jednim delom i zato što često trenira na Floridi. Sada igra dobro i u osmini finala deklasirao je Žo-Vilfreda Congu sa 6:4, 6:1.

“Mislim da polako dolazim do svoje igre, poslednjih šest setova koje sam odigrao bili su na veoma visokom nivou. Jako malo sam grešio, a igrao sam agresivno. Izlazio sam napred kada sam imao šansu, pravio vinere... Igramo bolje svakim novim mečom i nadam se da će se tako i nastaviti“.

Škot je tokom meča sa Congom tražio lekarski tajm aut zbog problema sa kukovima.

“Videću još kakvo je stanje, nisam razgovarao sa fizioterapeutom, treba da se proceni situacija, a onda ću ići na terapiju i nadam se da će sve biti u redu. Dobro sam se kretao tokom meča, što je dobar znak, čak sam se bolje kretao na kraju nego na početku duela“.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=26&nav_id=828593

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Duci: Dobijam 'ubilački instinkt'
Dušan Lajović ostvario je najbolji rezultat u karijeri – prošao je u treće kolo turnira iz Masters serije u Majamiju.

194373609753309c5bc46d2104621712_size3.jpg
Imao je sreće da uđe u glavni žreb kao ’srećni gubitnik’, ali malo sreće nedostajalo mu je i da savlada Dolgopolova i plasira se u osminu finala.

Iako mu to nije pošlo za rukom, Lajović će od narednog ponedeljka biti drugi reket Srbije, a u intervjuu za B92 govorio je o svom proboju, ranoj fazi karijere, životu na ATP turu, daljim planovima, problemima u igri...

Intervju je uradila naša dopisnica iz Majamija Ana Mitrić (@ana_mitric)

Ovo je sezona prvenaca za tebe – prvi meč na Gren slemu, prva pobeda na Slemu, ulazak u Top 100, prvi glavni žreb na Mastersu... Koje ti dostignuće najviše znači?

“Mislim da mi je ulazak u glavni žreb Slema najveći uspeh, iako sam posle toga i dobio meč prvog kola. Prošle godine sam na Rolan Garosu izgubio u poslednjem kolu kvalifikacija, i to prilično ubedljivo. U Melburnu je bilo jako teško jer je vetar jako duvao, a nisam navikao da igram u takvim uslovima. Ipak, ostao sam mentalno jak, iako sam pre toga ispao u kvalifikacijama u Čenaju zbog čega sam bio neraspoložen. To je skinulo pritisak sa mene, opustio sam se i počeo sam bolje da igram. U Riju sam se takođe kvalifikovao i prošao kolo, tako da sada osećam da sam spreman za sledeći nivo“.

Da li na Australijan open gledaš kao na prekretnicu koja je promenila stvari ili na uspeh koji je samo pokazao da su se stvari već poboljšale?

“Mislim da je sve to povezano. U Australiji sam imao i dobar žreb, u prvoj rundi sam igrao sa momkom koji je dobio ’vajld kard’, Lukasom Puijem. Ipak, bilo je i pritiska jer sam bio favorit u tom meču. I ta pobeda pokazal mi je da sam spreman. Pre godinu dana, takav meč možda bih izgubio, ali sada osećam da se kockice slažu“.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=26&nav_id=828609

Natrag