Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković igrao tenis sa obolelom devojčicom!

Srpski teniser je malo dužu pauzu između svoja dva meča iskoristio da se druži sa devojčicom koja boluje od Spina Bifida bolesti i koja ga je podsetila na to da se nikada u životu ne treba predavati.

401723_nole-car_f.jpg

Novak Đoković nije morao da igra meč trećeg kola Mastersa u Majamiju zbog predaje njegovog protivnika i neočekivano je dobio više vremena da se spremi za meč osmine finala protiv Tomija Robreda. Ipak, srpski teniser je odlučio da iskoristi ovu pauzu kako bi se družio sa svojim najvernijim fanovima, a jedan od njih je Karla Sofija, koja boluje od bolesti Spina Bifida.

Ova mala devojčica je paralizovana od struka na dole i može da koristi samo jednu ruku, ali je to nije sprečilo da odigra partiju tenisa sa svojim idolom, a i srpski igrač je bio oduševljen njome. Njih dvoje su se družili na terenima u Ki Biskejnu, a drugi reket sveta ju je nazvao herojem koji ga je podsetio na važnu stvar u životu, a to je da nikada ne treba odustajati.

Svoje druženje sa Sofijom ovekovečio je i fotografijama koje je podelio sa svojim prijateljima na Fejsbuku, a u opisu slika je napisao:

"Ova devojčica se zove Sofija i za mene, ona je pravi heroj. Danas smo se družili na terenu i igrali tenis zajedno. Svakog dana učimo i stičemo nova iskustva. Danas mi je Sofija potrvrdila svojim primerom nesto sto uvek sebi ponavljam kad je tesko - nikada se ne predajte!"
401724_nole-car.01_f.jpg

Srpski teniser će u utorak igrati protiv Robreda, dok će danas na teren istrčati Dušan Lajović koji će se protiv Dolgopolova boriti za ulazak među 16 najboljih na turniru na Floridi.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/391107/Dokovic-igrao-tenis-sa-obolelom-devojcicom

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Na terenu Ana, Lajović i Zimonjić
SO
Ana Ivanović, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić u ponedeljak igraju svoje mečeve na turniru u Majamiju.

72580049353302ab6b136d093845399_size3.jpg
Prvi će na teren Lajović – njegov meč sa Aleksandrom Dolgopolovm drugi je po redu na Grendstendu i trebalo bi da počne oko 18 sati po srednjoevropskom vremenu, posle meča Miloša Raonića i Giljerma Garsija-Lopesa.

“Protiv njega uvek treba očekivati neočekivano. Igra zaista dobro u prethodnih nekoliko nedelje, i na betonu i na šljaci. Pobedio je Rafu prošle nedelje, u sjajnoj je formi i pun je samopouzdanja. Za mene predstavlja veliki izazov da igram sa njime i nadam se da ću uspeti da odigram na visokom nivou. Pokušaću da pobedim, ali biće jako teško. Najvažnije mi je da budem koncentrisan tokom celog meča, onda mislim da ću imati šansu“, kazao je Lajović za B92.

Odmah posle duela Lajović – Dolgopolov, na teren izlaze Ana Ivanović i Petra Kvitova. Ana je bila bolja od Čehinje u četiri od šest međusobnih okršaja, ali jedini prošlogodišnji duel dobila je Kvitova – 7:5, 7:6 (7-1) u Dubaiju.

Kvitova je visoka 182 cm, trenutno je osma na planeti, ali već neko vreme ne uspeva da igra dobro u kontinuitetu – igrala je polufinale u Sidneju i četvrtfinale u Dohi, ali je u Melburnu ispala već na startu.

U Indijan Velsu je ispala u osmini finala od Dominike Cibulkove. U karijeri je osvojila 11 titula i ukupno je zaradila od turnira 12 miliona dolara.

Konačno, treći po redu na terenu broj dva igraće Nenad Zimonjić, koji zajedno sa Danijelom Nestorom za protivnike ima Robina Hasea i Džonatana Mareja.

Svoje mečeve igraju i Šarapova, Serena Vilijams, Rafael Nadal...

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=24&nav_id=827837

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Lajović: Iskoristio sam šansu
AM, SO
Srpski teniser Dušan Lajović kaže za B92 da će meč sa Aleksandrom Dolgopolovom biti težak, ali da ima šansu ukoliko bude koncentrisan tokom celog meča.

1104719911532fe51b21899552606125_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Lajović je u žreb ušao kao ’srećni gubitnik’, a u drugoj rundi je bio bolji od Jen-Hsuna Lua u tri seta. Sada ga čeka mnogo teži zadatak, pošto je Dolgopolov nedavno u Indijan Velsu igrao u polufinalu.

“Protiv njega uvek treba očekivati neočekivano. Igra zaista dobro u prethodnih nekoliko nedelje, i na betonu i na šljaci. Pobedio je Rafu prošle nedelje, u sjajnoj je formi i pun je samopouzdanja. Za mene predstavlja veliki izazov da igram sa njime i nadam se da ću uspeti da odigram na visokom nivou. Pokušaću da pobedim, ali biće jako teško. Najvažnije mi je da budem koncentrisan tokom celog meča, onda mislim da ću imati šansu“, kazao je Lajović za B92.

Meč Dolgopolov – Lajović drugi je po redu na Grendstendu i trebalo bi da počne oko 18 sati po srednjoevropskom vremenu, posle meča Miloša Raonića i Giljerma Garsija-Lopesa.

Od naše dopisnice iz Majamija Ane Mitrić (@ana_mitric).

Trener Jan Veltujs nije sa Lajovićem u Majamiju, ali srpski teniser kaže da to ne predstavlja problem.

“Razgovaram sa njim telefonom – savetuje me pre svakog meča i spremamo taktiku. Takođe, čujemo se i posle svakog meča, tako da nemam osećaj kao da nije tu. U mečevima volim najviše da se koncentrišem na svoju igru, na stvari koje ja treba da uradim. Kada sam fokusiran previše na igru protivnika, postoji opasnost da se moja igra raspadne“, kaže Lajović.

Na pitanje kakav je osećaj biti ’srećni gubitnik’, srpski teniser odgovara:

“Pa, prilično srećan. Dobio sam šansu i iskoristio sam je najbolje što mogu. da me je neko pre pet dana pitao kako sam, rekao bih mu da nisam dobro jer sam imao skroz drugačiji osećaj posle poraza. Sada sam srećan i cenim šansu koja mi je pružena“.

Od turnira je odustao Tomi Has, koji je kao nosilac bio slobodan u prvom kolu, pa je Lajović ušao direktno u drugu rundu i tu je savladao Lua sa 6:1, 6:7, 6:3.

“U drugom setu osećao sam se pomalo umorno, pošto sam u Krendon Parku bio četiri dana u nizu po ceo dan. To je prilično iznurujuće, još treba i trenirati, tako da se nisam osećao najsvežije pred meč. Kada sam izgubio drugi set, rekao sam sebi: ’Ostao je još jedan set, moraš da daš sve od sebe’. I uspeo sam da pobedim, iako su me malo mučili i grčevi“, zaključio je Lajović za B92.

Detaljan intervju sa Dušanom Lajovićem pročitaćete u narednih dan-dva na našem sajtu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=24&nav_id=827664

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Federer: Gaskeu prija Majami

Švajcarac Rodžer Federer ocenio je Rišara Gaskea, svog rivala u osmini finala mastersa u Majamiju, kao 'težak test'.

493015307532fb1df3701f409145081_size3.jpg

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Peti teniser sveta sastajao se sa Francuzom u 13 navrata - 11 puta bio je uspešan. Poslednji put na završnom Mastersu u Londonu.

"Moram da vam priznam da nisam gledao Rišara u skorije vreme, pa ne mogu da vam kažem kakav tenis trenutno igra, iako smo se sastajali preko deset puta", rekao je Federer.

Njih dvojica nisu imali previše posla u trećem kolu, pa su se posle minimalnog broja setova našli u narednoj rundi.

"Jedno znam, on je svestran igrač, koji može da igra nekoliko stilova istim kvalitetom. Odgovaraju mu uslovi ovde, sporiji su, a on i bez toga ima sekund više pri nameštanju. Tako nešto mu omogućava tehnika udarca, da ranije bude na loptici. Moraću dobro da se spremim, biće to težak test", zaključio je Rodžer.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=24&nav_id=827637

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Radvanjska lako, Venus se mučila

Treća teniserka sveta Agnješka Radvanjska plasirala se u četvrto kolo mastersa u Majamiju, pošto je savladala Elenu Vesninu - 7:5, 6:3.

504874375532f805919dac475519119_size3.jpg

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Poljakinja je tek trećim brejkom u prvom setu uspela da slomi otpor Ruskinje i stigne do vođstva, da bi u drugom delu igre rutinski sačekala šansu i stigla do trijumfa.

U narednu rundu plasirala se i starija od sestara Vilijams - Venus, koja je tek posle velike borbe u tri seta savladala dobitnicu vajld karte Kejsi Delakve iz Australije - 6:4, 5:7, 6:4.

Australijanka je odigrala sjajan meč, ali je Vilijamsova svojim iskustvom uspela da se sačuva i na kraju ipak iz meča izađe kao pobednica. U prvom setu videli smo čak šest brejkova, a bolje se snašla Venus i povela, Delakva se nije predala, pa je potpuno zasluženo uspela da izjednači u setovima.

Ipak, u trećem setu se držala sve do same završnice, ali je Amerikanka odigrala najbolje kada je bilo najbitnije - i slavila posle skoro 2 sata i 20 minuta igre.

Uspešna je bila i Dominika Cibulkova, koja je u dva seta nadigala Francuskinju Aliz Korne 7:6, 6:4. Kineskinji Na Li bio je potreban gem manje protiv Medison Kiz 7:6, 6:3, dok je Elina Svitolina tek posle preokreta u tri seta izbacila Barboru Zahlavalovu-Stricovu - 6:4, 4:6, 6:1.

Najduži meč dana odigrale su Amerikanka Varvara Lepčenko i Hrvatica Ajla Tomljanović. Lepčenko je došla do prednosti u setovima 6:4, ali se Hrvatica vratila u poslednji čas i izborila odlučujući set. I u trećem setu igrao se taj-brejk a ovoga puta Amerikanka je bila ta koja je uspešnija.

U poslednjem meču dana, Dankinja Karolina Voznijacki 'pregazila' je mladu Amerikanku Sloun Stivens - 6:1, 6:0.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=24&nav_id=827621

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Prošli Federer, Mari, Gaske i Conga

U trećem kolu turnira Master 1000 serije u Majamiju nije bilo iznenađenja, pa su dalje prošli Rodžer Federer, Endi Mari, Rišar Gaske i Žo-Vilfrid Conga.

505755767532f74b3bac66638185867_size3.jpg

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Švajcarac je rutinskom igrom došao do trijumfa protiv Holanđanina Tima de Bejkera 6:3:6:3. Peti teniser sveta kontolisao je meč i slavio posle nešto više od časa igre.

Škot Endi Mari takođe je bez previše problema izašao na kraj Špancem Felisijanom Lopesom - 6:4:6:1. Španac se dobro držao u prvom setu, ali je Mari dva puta pravio brejk i zasluženo poveo.

U drugom setu viđena je totalno druga seta, 32. nosilac je totalno pao, a Mari sa nova tri lagana brejka ubedljivo potvrđuje prolaz u naredno kolo.

Siguran je bio i Francuz Rišar Gaske, koji je sa 6:3, 6:4 izašao na kraj sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike. S druge strane, dosta problema imao je njegov zemljak Conga, koji je tek posle tri seta i tačno dva i po sata tenisa savladao Kipranina Markosa Bagdatisa.

Harizmatični Kipranin je u sedmom gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu na meču, koju je kasnije pretvorio u vođstvo u setovima. U drugom delu igre videli smo veliku borbu, a ovoga puta nije bilo niti jedne šanse za brejk - pa je odluka pala u taj-brejku. Gledali smo mini-brejkove u serijama, da bi greškom Bagdatisa meč otišao u treći, odlučujući, set.

I u trećem setu gledali smo lep i kvalitetan tenis, a Francuz meč rešala u 11. gemu, kada pravi brejk i dolazi u priliku da svojim servisom dođe do pobede. Bagdatis je pokušao da se vrati, ali Conga prvu šansu pretvara u trijumf.

Upravo se ovi parovi ukrštaju u nastavku turnira, Federer u narednom kolu ide na Gaske , dok će Mari igrati sa Congom.

Ranije u toku dana saznali smo i protivnika Novaka Đokovića, koji se u ćetvrtoj rundi našao bez borbe.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=24&nav_id=827617

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Robredo priželjkuje iznenađenje protiv Đokovića

Španski teniser Tomi Robredo biće protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala Mastersa u Majamiju. Drugi teniser sveta je plasmanom među 16 najbolji ponovio prošlogodišnji rezultat i odbranio 90 bodova, pa sada može samo da profitira na Floridi. On i Robredo su odigrali šest mečeva, Novak je pobedio na pet, a poslednji put su igrali još 2009.godine. Španac kaže da će tražiti iznenađenje.
00122037.jpg

- On je vrlo težak protivnik. Ti mečevi su sjajni, biće mnogo navijača, pa ću pokušati da ga iznenadim – rekao je Robredo medijima posle pobede nad Žilijenom Benetoom 6:3, 6:4, dok je Novak u četvrto kolo plasirao bez borbe, jer mu je Florijan Majer predao meč.

- Važno mi je da odigram dobar meč. On je drugi teniser sveta, mogu samo da dam svoj maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122037

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Dolgopolov, ali i sudija zaustavili Lajovića

Šteta. Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala Masters turnira u Majamiju i ostvari najveći uspeh u karijeri. Od srpskog tenisera, u meču 1/16 finala, koji je prekidan zbog kiše, bolji je bio Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov sa 2:1 (3:6, 6:0, 7:6).
00122043.jpg

Lajović je bio na korak od plasmana u osminu finala, ali je u taj-brejku, u poslednjim trenucima linijski sudija napravio veliku grešku što je našeg igrača "izbacilo iz takta". Naime, pri rezultatu 5:5 sudija je video aut iako je lopta koju je poslao Srbin u polje protivnika bila barem deset centimetara unutra! Lajović je bio u neverici! Umesto da bude na poen od pobede, ponovio je servis i potom izgubio naredna dva poena i meč, očigledno još pod utiskom sudijske greške.

Ukrajinac je iskoristio pad koncentracije Lajovića i slavio posle 121 minuta. U osmini finala Dolgopolov će igrati protiv boljeg iz okršaja Vavrinka i Rožer-Vaselina.

U prvom setu, Lajović je napravio brejk u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Nakon toga, srpski teniser je samo održavao prednost, a set je završen rezultatom 6:3. U nastavku meča situacija se promenila pošto je Dolgopolov slavio u deonici sa 6:0, uz tri brejka.

U trećem, odlučujućem setu, Lajović je poveo sa 2:0, da bi Ukrajinac smanjio na 2:1. Ubrzo je Dolgopolov u potpunosti preokrenuo i poveo sa 3:2. Lajović je u narednom gemu izjednačio na 3:3, a ubrzo i poveo sa 4:3, uz brejk. U naredna dva gema, oba igrača su bila sigurna na svoj servis, pa je rezultat bio 5:4 za Lajovića. U desetom gemu, Srbin je servirao za meč, ali je Ukrajinac ipak napravio brejk, za 5:5. Usledila je onda i pauza zbog kiše koja je trajala skoro sat vremena.

Dolgopolov je posle prekida poveo sa 6:5, a Lajović je servirao za ostanak u meču. U tome je bio i uspešan, pošto je izjednačio na 6:6. U taj brejku poveo je Srbin sa 3:0, ali je Ukrajinac smanjio na 3:2. Ipak, Lajović je došao i do prednosti od 4:2, ali je onda Dolgopolov izjednačio na 4:4. Srbin je zatim napravio mini brejk za vođstvo od 5:4. Pri rezultatu 5:5 poen je ponovljen, što je iznerviralo Lajovića, zbog greške linijskog sudije. Poslednju loptu Srbin je poslao loptu u aut iako je kao poslednju nadu tražio čelendž.

Na tribinima je bio i Novak Đoković koji će u osmini finala igrati protiv Tomija Robreda.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122043

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Humani Dimitrov pomogao sakupljačici lopti da se ne onesvesti na terenu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov (22) pokazao je da slava i novac ne moraju nužno značiti i manjak ljudskosti. Iako je u meču za plasman u osminu finala masters turnira u Majamiju gubio od Keija Nišikorija, Bugarin je video da devojčici koja dodaje lopte nije dobro zbog surove klime na Floridi, pa joj je krajnje nesebično pomogao da dođe s kraja terena sve do klupe kako bi joj se ukazala lekarska pomoć. On je na kraju izgubio meč, ali je sigurno osvojio brojne simpatije gledalaca na stadionu.
00122060.jpg

Pogledajte sjajan gest 16. tenisera sveta:

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122060

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Kakav poraz Ane, dobila set, pa izgubila dva sa "nulom"

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je meč za četvrtfinale turnira u Majamiju od osme teniserke sveta Petre Kvitove rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 6:0. Čehinja će se u sledećoj rundi takmičenja sresti sa četvrtom igračicom VTA liste, Ruskinjom Marijom Šarapovom.
00122063.jpg

Posle uvodnog dela u prvom setu, kada se “opipavao puls“ i nije bilo izgubljenih servis gemova, Ana “dodaje gas“ i pri vođstvu od 3:2 uzima prvi i jedini brejk, te dolazi do prednosti, koja joj je, tako se ispostavilo, garantovala osvajanje prvog seta (6:3).

Ali onda u drugom i trećem setu - potop! Srpkinja je delovala bledo, bezidejno, a češka teniserka je to umela da iskoristi krajnje poletnom i agresivnom igrom. Uz sve to, Kvitovoj je servis bio skoro pa besprekoran, dok je srpska teniserka na drugoj strani servirala očajno i srljala iz greške u grešku. To je rezultovalo time da je češka teniserka osvojila 12 uzastopnih gemova!

Bio je ovo sedmi međusobni meč Ivanovićeve i Kvitove i treća pobeda Čehinje.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122063

Natrag