Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana ''srećna i zadovoljna''

Posle pobede nad Flavijom Penetom u Majamiju, naša teniserka svakako ima dosta razloga za zadovoljstvo. U borbi za četvrtfinale igraće sa Petrom Kvitovom.
412083_600.jpeg

Srpska teniserka Ana Ivanović izrazila je zadovoljstvo svojom igrom u meču protiv Flavije Penete i da želi da nastavi u istom ritmu.

"Srećna sam kako sam danas igrala, posedno na kraju prvog i u drugom setu. Zadovoljna sam, jer sam uspela da ostanem smirena posle dosta lošeg početka, uspela sam da vratim taj brejk i posle sam postala dosta agresivna, pogotovo sa forhend strane i do kraja sam odigrala dobar meč", rekla je Ivanović novinarima u Majamiju.

Ivanović se danas plasirala u osminu finala Masters turnira u Majamiju, pošto je u dva seta pobedila Flaviju Penetu iz Italije - 6:4, 6:3.

"Srećna kako sam igrala prva dva meča i želim da nastavim u tom tempu", kazala je ona.

Peneta je u Majami došla posle pobede na turniru u Indijan Velsu.

"Igra dobar tenis u poslednje vreme, u dobroj je formi, očivala sam težak meč danas, naročito jer je došla posle trijumfa u Indijan Velsu",rekla je Ivanović.

Na pitanje novinara da li ona i njen trener postavljaju cilj za svaki turnir, ona je rekla da su više fokusitani na "širu sliku".

"Ne postavljamo cilj do kog kola, dokle treba da stignem... Na svakom turniru idem na pobedu, ali se fokusiramo i na stvari na kojima želimo da radimo, više gledamo veliku sliku i na plan koji imamo", rekla je Ivanović.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ana-srecna-i-zadovoljna-171837.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Nole bez borbe do osmine finala, uspešni Duci i Ziki

Subota noć donela je uspehe srpskih tenisera na turniru u Majamiju, drugi teniser sveta je bez borbe ostvario plasman u osminu finala.
408504_600.jpeg

Novak Đoković je u trećem kolutrebalo da odmeri snage sa Florijanom Majerom, ali je Nemac predao i tako omogućio pobedu drugom reketu sveta bez borbe.

Nole će na ovaj način u punoj snazi dočekati duel osmine finala u kome će se sastati sa pobednikom meča Robredo - Beneto.

Inače, uspešan je pored Noleta bio i Dušan Lajović koji je ostvario plasman u treće kolo turnira u Majamiju, pošto je savladao Jen Hsun Lua, iz Tajvana.

Lajović je bio bolji u tri seta, te je zabeležio trijumf rezultatom 6:1, 7:6, 6:3.

Lako je u prvom setu srpski teniser stigao do prednosti, Lu je već u drugom gemu izgubio poen na svoj servis, Lajović je i u šestom setu stigao do novog brejka, te tako lagano priveo ovu deonicu kraju.

Izjednačenija igra viđena je u drugom setu, gde su oba takmičara izgubila poene na svoj servis, Lu u trećem, a Lajović odmah u četvrtom gemu.

Odluka je pala u taj brejku gde je kineski teniser bio bolje koncentracije, Lajoviću je u dva navrata oduzeo poen na servis i taj brejk završio rezultatom 7:3.

Treći i odlučujući set je s početka doneo ubedljivu igru na obe strane, čuvali su teniseri svoj servis, sve do šestog gema kada Lajović pravi odlučujući brejk.

Rezultatom 6:3 on stiže do plasmana u treće kolo, gde će igrati protiv Dolpogolova.

Inače, nešto ranije tokom noći igrali su i Zimonjić i Nestor, koji su trijumfom nad dublom Marej - Pirs, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5 ostvarili plasman u treće kolo.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/...osmine-finala-uspesni-duci-i-ziki-171859.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Jeca ostala u Majamiju da trenira, i to sa Ivom Karlovićem!

Jelena Janković je ispala i iz singla i iz dubla na turniru u Majamiju. Ipak, naša teniserka je ostala da trenira u velikom teniskom kompleksu Majamija, a savete joj je davao niko drugi do hrvatski teniser Ivo Karlović.
407766_600.jpeg

Jelena Janković je vodila sa 5:1 u trećem setu protiv Varvare Lepčenko, ali nije uspela u dva navrata da odservira za meč, i na kraju je izgubila u tajbrejku.

Očigledno je servis, koji kroz celu karijeru pravi probleme Jeleni Janković, ponovo zakazao i koštao je pobede.

Naša teniserka je izgleda voljna da konačno ozbiljno poradi na početnom udarcu, pa je ostala u Majamiju da radi upravo na tom segmentu igre.

Jeca je viđena na jednom od pomoćnih terena kako trenira sa Ivom Karlovićem, jednim od najboljih servera u 21. veku.

Hrvatski teniser je, dok je Jelena servirala, davao sugestije našoj teniserki.

Videćemo da li će Jeci ovi "časovi" kod Ive koristiti.

Možda je Jeca, da vrati uslugu, malo kasnije davala savete Karloviću oko njegovog bekhenda, koji je najslabiji udarac hrvatskog tenisera.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/...a-trenira-i-to-sa-ivom-karlovicem-171893.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mari: Novi trener do Rolan Garosa
SO
Nakon prekida saradnje sa Ivanom Lendlom, škotski teniser Endi Mari kaže da bi novog trenera trebalo da angažuje do Rolan Garosa.

1391290914532ec7a64fe1f450845137_size3.jpg

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
“Bio sam smeten poslednjih nekoliko dana, Lendlov odlazak je velika promena i nešto za šta moram da nađem rešenje. Najbolje je kada imate sređen tim, ali svako prolazi kroz ovakve periode“, kazao je Mari, koji je u drugom kolu turnira u Majamiju savladao Metjua Ebdena.

“Moram da nađem pravu osobu, neću da paničim i da odmah angažujem nekoga sledeće nedelje. Idealno bi bilo kada bih do Rolan Garosa pronašao nekoga. Ne igram do Madrida i probaću da nađem trenera, ali i ranije sam dugo bio bez trenera i igrao sam dobro“, dodao je Britanac.

U trećoj rundi Mari će se sastati sa Felisijanom Lopesom, koji je u dva seta izbacio Veselog. Do sada su igrali osam puta i svih osam slavio je Mari, uključujući i ovogodišnji meč u Melburnu, kada je bilo 7:6, 6:4, 6:2.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827409

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal: Igrao sam kako treba
SO
Posle rane eliminacije u Indijan Velsu, Rafael Nadal bio je zadovoljan ubedljivom pobedom nad Lejtonom Hjuitom (6:1, 6:3) u drugom kolu turnira u Majamiju.

402191223532ed37873897618492254_size3.jpg

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
“Igrao sam baš kako treba. Lejton je bio mnogo bolji u drugom setu, bio je agresivniji i imali smo kvalitetne razmene udaraca. Naročito sam zadovoljan kako sam odigrao prvi set, uradio sam sve što je trebalo za pobedu“, izjavio je Nadal i potom je pohvalio 33-godišnjeg Hjuita:

“Ovde sam da bih pružio svoj maksimum, znam koliko Lejton može da bude opasan, veoma mu se divim. On je sjajan primer za mene, za sve ostale, kao i za decu, pošto i dalje igra sa velikom strašću i ljubavlju prema tenisu. To je za svako poštovanje“.

Nadal još nikada nije osvojio turnir u Majamiju, a tri puta je igrao u finalu. U trećem kolu igraće sa Denisom Istominom. Rafa je Uzbekistanca dobio u sva tri međusobna meča, a poslednji put igrali su na Rolan Garosu 2012. godine.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827430

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Hjuit nemoćan pored Nadala
AK
Rafael Nadal nastavio je da opravdava ulogu prvog favorita na Mastersu u Majamiju.

1400745178532e5e5478f69803139104_size3.jpg

Beta/AP Photo
Španac je nadigrao veterana Lejtona Hjuita sa 6:1, 6:3, ne dozvolivši mu ni trenutak nade.

Nadala, koji traži pravu formu nakon debakla na Indijan Velsu, u trećem kolu čeka Uzbekistanac Denis Istomin, koji je u tri seta posle preokreta savladao Rusa Dimitrija Tursunova.

Nadal je brzo napravio brejk, stigao 4:0, te lagano priveo set kraju za 6:1. U drugom setu Hjuit je zaigrao intenzivnije, primorao Španca na nekoliko grešaka, ali je Nadal napravio brejk u pravom trenutku za 5:3 i to je bio kraj meča.

Potencijalni rival Špancu u osmini finala je Fabio Fonjini, u četvrtfinalu Miloš Raonić, a poslednja prepreka na putu do finala trebalo bi da mu bude Ozi open šampion Stanislas Vavrinka.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827335

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Šarapova se mučila 3 sata
AK
Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u osminu finala turnira u Majamiju, eliminisavši posle tri sata borbe Lusi Safarovu sa 6:4, 6:7, 6:2.

823317646532e465570e5e680938552_size3.jpg

Beta/AP Photo
Četvrta nositeljka će u narednoj rundi igrati protiv 19. favorita Kirsten Flipkens, kojoj je predala Zabine Lisicki.

Šarapoa je dobro počela, odmah napravila brejk, ali nije održala visok ritam, pa je Čehinja ekspresno uzvratila. U nastavku seta obe teniserke su imale po dve brejk šanse, koji su propustile, potom Čehinja još jednu na 5:4 za Šarapovu, koja to kažnjava i u desetom gemu stiže do 40:0 na servis rivalke iz iz poslednjeg pokušaja stiže do gema za vođstvo u setovima.

U narednom je Safarova krenula dominantno, otvorila ga oduzimanjem servisa, a nakon što je spasila dve brejk šanse stigla je do svog drugog brejk i naizgled nedostižnih 4:1. Međutim, Maša se tada budi, pravi dva brejka, veže tri gema i preokreće na 5:4. Čehinja uspeva da se vrati u ritam, spašava jednu brejk šansu, te dolazi do taj-brejka.

Prva četiri poena teniserke su gubile svoj servis, zatim su bile stabilne sledećih šest, kada Šarapova preuzima vođstvo. Ipak, brzo ga gubi, a Safarova pravi još jedan mini-brejk i sa 9:7 stiže do izjednačenja u setovima.

Međutim, u trećem setu gubi snagu, odmah ostaje bez servisa, ne uspeva da ugrozi rivalkin, a onda u finišu potpuno pada i Šarapova novim brejkom stiže do 5:2. Safarova je u narednom gemu pružila poslednji otpor, spasila je šest meč lopti, ali nije uspela da preokrene, pa je Šarapoa sa 6:2 stigla do poede nakon tri iscrpljujuća sata borbe.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827328

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Kraj sezone za Del Potra?
DSL | 23. mart 2014. 08:55 | Komentara: 0
Prema spekulacijama Argentinac bi do ponedeljka trebalo da ode na operaciju u SAD kod doktora Ričarda Bergera koji je već jednom operisao Delpa

Huan Martin del Potro Foto Arhiv VN

Sve su veće šanse da će sjajni argentinski teniser Huan Martin del Potro završiti sezonu.

Visoki igrač već duže vreme ima problema sa zglobom leve ruke.

Prema spekulacijama do ponedeljka bi trebalo da ode na operaciju u Ameriku kod doktora Ričarda Bergera koji je već jednom operisao Delpa. To je bilo 2010. godine kada je kuburio sa povredom desnog ručnog zgloba.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:483883-Kraj-sezone-za-Del-Potra

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Sjajna Kerber, maratoni favorita
AK
Glavni favoriti Majamija u ženskoj konkurenciji namučili su se do osmine finala.

1004668771532e479884d7a352880582_size3.jpg

Beta/AP Photo
Serena Vilijams i Marija Šarapova su igrale po tri seta i više od po dva i po sata dok su se plasirale među 16.

Najubedljivija bila je Anđelik Kerber koja je izgubila samo dva gema od Pironkove, a u dva seta dalje su prošle još Ana Ivanović i Petra Kvitova.

Makarova je eliminisala Erani, Flipkens je prošla bez borbe, dok su Garsija i Safarova namučile Serenu i Mašu.

Majami, Premijer:
Erani – Makarova 3:6, 6:2, 4:6
Ivanović – Peneta 6:4, 6:3
Pironkova – Kerber 0:6, 2:6
Vekić – Kvitova 3:6, 4:6
Vilijams – Garsija 6:4, 4:6, 6:4
Flipkens – Lisicki predaja Lisicki
Šarapoa – Safarova 6:4, 6:7(7), 6:2
Vendevege – Stosur

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=23&nav_id=827329

Natrag