Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Ana očitala lekciju šampionki Indijan Velsa

Ana Ivanović se plasirala u osminu finala turnira u Majamiju. Srpska teniserka eliminisala je pobednicu minulog turnira u Indijan Velsu, Flaviju Penetu. Slavila je maksimalnim rezultatim 2:0, po setovima 6:4, 6:3, posle sat i 19 minuta igre.
00121890.jpg

U četvrtom kolu Ivanovićeva će igrati sa pobednicom dueela između Done Vekić i Petre Kvitove.

Ani je bilo potrebno 40 minuta da izađe na kraj sa šampionkom u prvom setu. Srpska teniserka, koja je eliminisana na početku prethodnog Mastersa u Indijan Velsu, već na startu meča je izgubila servis gem, a potom je Peneta povela sa 3:1. Međutim, nakon toga više nije imala priliku ni da pripreti 13. igračici sveta. Ana je zaigrala mnogo bolje i odlučnije, čvrsto rešena da eliminiše šampionku Indajn Velsa. Prvo je Italijanki uzela servis u šestom gemu pošto je 32-godišnjia teniserka imala prednost od 30:15, ali je Ana preokrenula. Odlučujući momenat u setu desio se u desetom gemu. Ana je imala 40:0 na servis Penete. Prokockala tri brejk i set lopte, ali je četvrtu iskoristila i povela sa 1:0 u setovima.

Demoralisana Italijanka bila je tek neprepoznatljiva u drugom set, dok je Ana nastavila u istom ritmu. Brzo je napravila brejk, već u drugom gemu i povela sa 3:0. Probudila se Peneta u četvrtom gemu i uzela jedan gem. Potom je u petom na servis srpske igračice imala 40:15 i dve brejk lopte. Ivanovićeva spasila obe, povela sa 4:1 do kraja sačuvala gem prednosti i posle 79 minuta igre overila plasman u četvrto kolo.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121890

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Ana dočekala Kvitovu

Ana Ivanović će u osmini finala Majamija igrati sa Petrom Kvitovom. Češka teniserka savlada je Donu Vekić sa 6:3, 6:4 koja je do glavnom žreba stigla putem kvalifikacija.
00121909.jpg

Ana i Kvitova du odigrale šest mečeva, a srpska teniserka ima četiri pobede. Poslednji duel u Dubaiju prošle godine dobila je Kvitova, dok je Ana slavila 2012. godine u Fed kupu, ali je Kvitova bila bolja na Australijen openu.

Ivanovićeva je do četvrtog kola stigla posle trijumfa nad Flavijom Penetom, koja je pre nekoliko dana trijumfovala u Indijan Velsu.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121909

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Has odustao, Lajović u glavnom žrebu

Srpski teniser Dušan Lajović ipak će igrati u glavnom žrebu Masters u Majamiju. Iako je eliminisan tokom kvalifikacija Lajović je ušao u žreb kao “srećni gubitnik” pošto je Tomi Has odustao zbog povrede.
00121910.jpg

U prvom meču na turniru srpski teniser će igrati sa Jen-Hsun Luom iz Kineskog Tajpeha, trenutno 50. na ATP listi, a do sada nije osvojio trofej. Lajović je trenutno 89. na ATP listi, a na minulom Mastersu u Indijan Velsu poražen je od Lukaša Rosola.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121910

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana: Igram dobar tenis u poslednje vreme

Srpska teniserka Ana Ivanović zadovoljna je igrom u meču protiv Flavije Penete u trećem kolu Mastersa u Majamiju i kaže da želi da nastavi u istom ritmu. Ivanovićeva se plasirala u osminu finala masters turnira u Majamiju, pošto je u dva seta pobedila Flaviju Penetu iz Italije sa 6:4, 6:3.
00121922.jpg

- Srećna sam kako sam igrala, posedno na kraju prvog i u drugom setu. Zadovoljna sam, jer sam uspela da ostanem smirena posle dosta lošeg početka, uspela sam da vratim taj brejk i posle sam postala dosta agresivna, pogotovo sa forhend strane i do kraja sam odigrala dobar meč - rekla je Ivanović novinarima u Majamiju, prenosi Beta,

- Srećna kako sam igrala prva dva meča i želim da nastavim u tom tempu.

Peneta je u Majami došla posle pobede na turniru u Indijan Velsu.

- Igra dobar tenis u poslednje vreme, u dobroj je formi, očivala sam težak meč, naročito jer je došla posle trijumfa u Indijan Velsu.

Na pitanje novinara da li ona i njen trener postavljaju cilj za svaki turnir, ona je rekla da su više fokusitani na "širu sliku".

- Ne postavljamo cilj do kog kola, dokle treba da stignem. Na svakom turniru idem na pobedu, ali se fokusiramo i na stvari na kojima želimo da radimo, više gledamo veliku sliku i na plan koji imamo - rekla je Ivanović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121922

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Jelena se loše provela ove sezone u Majamiju

Srpska teniserka Jelena Janković i Timea Baboš iz Mađarske nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo turnira u Majamiju. Poražene su u prvom meču od Anabael Medina Gariges iz Španije i Jaroslave Švedove iz Kazahstana sa 2:0, po setovima - 6:2, 6:2.
00121924.jpg

Ovo je bio poslednji meč Jankovićeve ove sezone u Majamiju, jer je prethodno eliminisana i u singl konkurenciji. Takođe u prvom meču, a u drugom kolu, poražena je od Varvare Lepčenko sa 6:3, 2:6, 7:6.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121924

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Vavrinka u tri seta, Sousa eliminisao Simona

Danijel Himeno je uspeo da uzme jedan set ovosezonskom šampionu Australijen opena, ali je Stanislas Vavrinka na kraju trijumfovao rezultatom 6:0, 3:6, 6:3 i plasirao se u treću rundu takmičenjana turniru u Majamiju. Rutinsku pobedu zabeležio je i Tomaš Berdih protiv Francuza Roberta 7:6, 6:1 dok je Marin Čilić poražen od Eduarda- Rogera Veselina 6:2, 7:6.
00121925.jpg

Žoao Sousa je eliminisao Žila Simona 7:6, 3:6, 6:3, a Aleksandar Dolgopolov Jarka Niemimena sa 6:4, 6:2. Takmičenje je okončao i 23. nosilac Gael Monfis od koga je bio bolji Giljermo Garsija 6:2, 7:5.

Meč između Dušana Lajovića i Jen-Hsun Lua neće početo pre 00.30 (23.03.2014).

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121925

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Ana ubedljiva i protiv Penete!

Ana Ivanović izborila plasman u osminu finala turnira u Majamiju, posle još jedne odlične partije, ovog puta protiv iskusne Italijanke Flavije Penete.
ai600176360020140313191120.jpg

Posle sjajnog starta i veoma ubedljive pobede u drugom kolu, Ana Ivanović je u istom stilu nastavila i protiv odlične Flavije Penete.

Mnogi su očekivali težak posao za našu teniserku, neizvestan duel, ali je Ana ovog puta imala potpunu kontrolu tokom čitavog meča i na kraju je slavila sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Sav posao je završila za jedan sat i 18 minuta igre, a nešto neizvesnija borba vođena je samo tokom prvog seta, posle čega je Ana znatno lakše privela meč kraju.

U borbi za četvrtfinale, Ivanovićeva će se sastati sa boljom iz duela Done Vekić iz Hrvatske i Čehinje Petre Kvitove.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-ana-ubedljiva-i-protiv-penete-171786.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak otkrio detalje uspeha: Rad nogu je najvažniji

Različite podloge zahtevaju drugačiju kretnju, potrebna je dobra ravnoteža – ističe srpski teniser na šta obraća pažnju kako bi bio u stanju da pobeđuje

Novak Đoković

TROSTRUKI šampion Majamija ustremio se i na četvrtu krunu. Zalet je Novak Đoković uhvatio protiv Žeremija Šardija, kog je savladao 6:4, 6:3 u drugoj rundi turnira, a večeras će nastaviti sa usponom forme protiv Florijana Majera. Protiv 30-godišnjeg Nemca (32. na listi) igrao je pet puta u karijeri, i trijumfovao u svakom od tih mečeva.

Svestan je Đoković da nije bilo sve savršeno u duelu sa Francuzom, jer je izgubio servis gem na 5:3 u prvom setu, pa je situacija mogla da se zakomplikuje. Pritom, napravio je 13 neiznuđenih grešaka do tad. Ali, uspeo je da ispravi sve propuste naš teniser i da, na kraju, zasluženo pobedi maksimalnim rezultatom.

- Uslovi u Majamiju su drugačiji u odnosu na one u Indijan Velsu, ima više vlage. Drugačiji je odskok loptice, kao i same loptice. Zato su prvi mečevi uvek opasni, dok se ne priviknete, posebno kada igrate protiv odličnih rivala kao što je Šardi. Ipak, ostvario sam pobedu u dva seta, a kada je trebalo da odigram dobro, da serviram precizno, to sam i uradio. Trijumf je najvažniji - rekao je Đoković.

Novak je pobrao i aplauze publike u samom finišu meča kada je prišao Žeremiju i doneo mu reket nakon što je Francuz tražio medicinski tajm-aut zbog povrede.

- Izvrnuo je zglob. Pričali smo posle, još se nalazio u sobi sa fizioterapeutom. Rekao mi je da stvari, ipak, nisu tako ozbiljne kao što je mislio u prvi mah. Želim mu brz oporavak.

Nole je na konferenciji za medije posle duela drugog kola ispričao kako je za dobre rezultate u tenisu ključan rad nogu, i da je to nešto na šta on posebno obraća pažnju.

- Ako hoćete da udarite lopticu kako treba, morate da budete u dobroj ravnoteži. A da biste to postigli, morate da imate dobar rad nogu, i da se prilagodite lopti. Različite vrste podloga zahtevaju i različitu kretnju. Dosta vremena na treninzima posvećujem upravo tom elementu, sa ljudima u mom timu, koji su stručnjaci u onom što rade. Oni čine sve što mogu kako bih ja maksimalno razvio rad nogu, bez obzira na uslove i teren.

Đoković je, između ostalog, istakao da je „gladan“ pobeda i da želi još uspeha u tenisu.

- Punim 27 godina u maju, a nadam se da me čeka još mnogo uspešnih sezona. Uživam u tenisu, i, što je najvažnije, volim ovaj sport. Prija mi da sam na terenu, da se takmičim, da igram turnire iz godine u godinu, i da osvojim što je više titula moguće. Cilj mi je da pronađem neku vrstu savršenstva u tenisu, ako tako nešto uopšte i postoji. Želim stalno da napredujem, da budem bolji i videćemo dokle ću da stignem - zaključio je Novak.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:483848-Novak-otkrio-detalje-uspeha-Rad-nogu-je-najvazniji

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Lajović stigao do trećeg kola, sledeći rival Dolgopolov

Dušan Lajović je u trećem kolu turnira u Majamiju! Srpski teniser je savladao Jen Hsun Lua 2:1, po setovima 6:1, 6:7, 6:3.
00121933.jpg

Naredni rival našem asu biće Alekandar Dolgopolov iz Ukrajine.

Podsetimo, Lajović je do trećeg kola stigao kao kvalifikant, odnosno "srećni gubitnik".

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121933

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Đoković bez borbe ide dalje

Novak Đoković se plasirao u četvrto kolo Mastersa u Majamiju. Najbolji srpski teniser je bez borbe izborio plasman dalje, jer je Nemac Florijan Majer predao meč. U narednom kolu naš as će se suprostaviti boljem iz duela Robredo - Benetom.
00121938.jpg

Đokoviću će sigurno dobro doći ovaj ne baš planirani odmor, kako bi se što bolje spremio za iskušenja koja ga očekuju u nastavku turinira.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121938

Natrag