Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Lajović: Mnogo pozitivnog mogu da izvučem iz poraza

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu mnogo znači što je danas ravnopravno igrao sa Aleksandrom Dolgopolovim na masters turniru u Majamiju.
00122065.jpg

- Mnogo toga pozitivnog može da se izvuče iz ovog meča, jer sam igrao ravnopravno sa igračem iz prvih 20, servirao sam za meč, imao sam mini-brejk...mnogo pozitivnih stvari. Nadam se samo da mogu da zadržim ovaj nivo u predstojećim turnirima - rekao je Lajović agenciji Beta u Majamiju.

Lajović je u trećem kolu Masters turnira izgubio u tri seta 3:6, 6:0, 7:6. Meč je bio prekinut zbog kiše, a srpski teniser je u trećem setu oštećen jer je sudija dosudio aut iako je lopta bila u terenu.

- Teško mi je sada da pravilno analiziram, tek se završio meč i još sam pod utiscima. Ne znam šta bi bilo da sudije nije zvao aut, jer sam prilično lako dobio loptu. Možda bih dobio i meč loptu? Ali, desilo se što se desilo. Tako je to u sportu, znam da sudija nije hteo da pogreši. To me malo poremetilo i još sam razmišljao o tome kad sam posle servirao, tako da je i to doprinelo malo na kraju - rekao je Lajović.

Reprezentativac Srbije trenutno je 89. na ATP listi, a do trećeg kola je došao kao "srećni gubitnik". Dolgopolov je 23, a drugi set je danas dobio sa 6:0.

- Igrao je neverovatno tada, pogađao poene koji nisu bili laki... stvarno nisam bio u situaciji da osvojim gem. Posle tog drugog seta sam rekao sebi da je on podigao igru i da mogu i ja i da treba da se borim kako znam i umem. Uspeo sam u trećem setu. Malo je falilo da to bude dovoljno, ali danas nije - rekao je Lajović.

Ovog 23-godišnjeg tenisera danas je bodrio i najbolji teniser Srbije i drugi igrač sveta Novak Đoković, a Lajović je kazao da mu to mnogo znači.

- Više puta sam govorio koliko je neverovatno to što Novak radi za nas, stalno nas bodri i pomaže kad god može. Danas je došao na pune tribine i verovatno su mnogi hteli da se slikaju sa njim i da traže autogram, a njega sutra čeka meč. Sve to mnogo znači nama mlađim igračima - rekao je Lajović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122065

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Sudija poslao Lajovića kući!

Dušan Lajović večeras vodio veliku borbu u Majamiju, protiv favorizovanog Ukrajinca Dolgopolova, a da naš teniser stane na korak od osmine finala, mnogo je doprinela katastrofalna odluka linijskog sudije u finišu taj-brejka. I Novak Đoković ga bodrio sa tribina...
419645_600.jpeg

Dušan Lajović ostavlja odličan utisak na turniru u Majamiju, a večeras je veoma blizu da se pridruži Novaku Đokoviću u osmini finala!

Naime, srpski teniser je igrao veoma zanimljiv i dramatičan meč trećeg kola protiv Ukrajinca Dolgopolova, a i pored odličnog utiska koji je ostavio, na kraju je poražen rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 7:6.
Lajović, koji će posle ovog turnira postati drugi reket Srbije, jer će na ATP listi prestići i Janka Tipsarevića, odigrao je veoma zrelo prvi set i zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, uspeo da stigne do vođstva - bilo je 6:3 na kraju prvog seta.

Očekivani odgovor Dolgopolova usledio je u drugom setu, koji je protekao potpuno u dominaciji ukrajinskog tenisera. Lajović nije osvojio ni gem - 6:0 za Dolgopolova u drugom setu.

Prava borba i prava drama usledila je u trećem setu. Već u prvom gemu trećeg seta, Lajović je napravio brejk, ali ga je zatim Dolgopolov anulirao za izjednačenje na 2:2.

Ipak, novi brejk je usledio u sedmom gemu, kada je Lajović poveo sa 4:3, zatim i sa 5:3 na svoj servis i nešto kasnije došao u situaciju da servira za trijumf.

Međutim, pri rezultatu 5:4 i 30:40, Lajović se okliznuo, verovatno jer je u tim trenucima počela da pada kiša. Ukrajinac je tako izjednačio na 5:5, a sudija je odlučio da prekine ovaj meč koji je ušao u dramatičan finiš.

Lajoviću je svakako mnogo značila i velika podrška Novaka Đokovića, koji je sa tribina navijao za njega u ovom meču.

A posle jednočasovne pauze, meč je nastavljen. Dolgopolov je prvi naredni gem osvojio na svoj servis, poveo sa 6:5 i tako doprineo Lajovićevom još većem pritisku.

Ipak, naš teniser uzvraća na svoj servis, stiže do izjednačenja na 6:6 i meč uvodi u taj-brejk.

Lajović ga je odlično započeo, poveo sa 3:0, a iako vidno nervozan, Dolgopolov smanjuje na 3:2.

Na promenu strana Lajović odlazi vođstvom od 4:2, Dolgopolov vraća na 4:4, a pri rezultatu 5:5 dogodio se ključni trenutak meča.

Naime, linijski sudija napravio je veliki previd, dosudio je aut, iako je loptica koju je Lajović uputio bila duboko u polju!? Čelendž je to i potvrdio, ali slaba je to uteha bila našem teniseru, jer je poen morao da se ponovi. Vidno iznerviran, Lajović gubi naredna dva poena i Dolgopolov ipak ide u osminu finala...

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-sudija-poslao-lajovica-kuci-172070.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nestor i Zimonjić lagano do četvrtfinala

Za svega 53 minuta igre Daniel Nestor i Nenad Zimonjić su savladali Robina Hasea i Džejmija Mareja sa 2:0 u setovima.
ziki131496020130926172422.jpg

Jedan jedini poen izgubili su Nestor i Zimonjić u prvom setu na svoj servis, i to u poslednjem gemu, tako da ih je ta superiornost odvela do vođstva od 1:0.

Nakon dva gema rezultat je bio 1:1, a srpsko-kanadski dvojac je oduzeo servis bez izgubljenog poena u trećem gemu.

Još jedan brejk su napravili u petom, što je bilo sasvim dovoljno da se osvoji set, bilo je 6:2 za samo 22 minuta.

Drugi set je prošao nešto teže, sve do sedmog gema nije bilo brejka, da bi Nenad i Daniel uspeli da iskoriste jednu brejk loptu i povedu sa 4:3.

Imali su šansu Hase i Marej da odmah vrate brejk, ali im to nije pošlo za rukom, Nestor i Zimonjić su poveli sa 5:3.

Do kraja meča videli smo sigurno osvojene gemove na obe strane, set je završen rezultatom 6:4, tako da ćemo gledati Zimonjića u četvrtfinalu Majamija.

Njih dvojica će u četvrtfinalu igrati protiv Harisona i Soka.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/nestor-i-zimonjic-lagano-do-cetvrtfinala-172093.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Lajović: ''Možda bih dobio meč loptu da sudija nije pogrešio...''

Nakon meča sa Dolgopolovim, Dušan Lajović je rekao da je još uvek pod utiskom tog meča i da nakon ovoga može samo da izvuče pouke.
lajovic186350020140324221126.jpg

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu mnogo znači što je danas ravnopravno igrao sa Aleksandrom Dolgopolovim na masters turniru u Majamiju.

"Mnogo toga pozitivnog može da se izvuče iz ovog meča, jer sam igrao ravnopravno sa igračem iz prvih 20, servirao sam za meč, imao sam mini-brejk... Mnogo pozitivnih stvari.

Nadam se samo da mogu da zadržim ovaj nivo u predstojećim turnirima."
, rekao je Lajović agenciji Beta u Majamiju.

Lajović je u trećem kolu masters turnira izgubio u tri seta 3:6, 6:0, 7:6. Meč je bio prekinut zbog kiše, a srpski teniser je u trećem setu oštećen jer je sudija dosudio aut iako je lopta bila u terenu.

"Teško mi je sada da pravilno analiziram, tek se završio meč i još sam pod utiscima. Ne znam šta bi bilo da sudije nije zvao aut, jer sam prilično lako dobio loptu. Možda bih dobio i meč loptu?

Ali, desilo se što se desilo. Tako je to u sportu, znam da sudija nije hteo da pogreši. To me malo poremetilo i još sam razmišljao o tome kad sam posle servirao, tako da je i to doprinelo malo na kraju.
", rekao je Lajović.

Reprezentativac Srbije trenutno je 89. na ATP listi, a do trećeg kola je došao kao "srećni gubitnik". Dolgopolov je 23, a drugi set je danas dobio sa 6:0.

"Igrao je neverovatno tada, pogadjao poene koji nisu bili laki... Stvarno nisam bio u situaciji da osvojim gem. Posle tog drugog seta sam rekao sebi da je on podigao igru i da mogu i ja i da treba da se borim kako znam i umem. Uspeo sam u trećem setu. Malo je falilo da to bude dovoljno, ali danas nije.", rekao je Lajović.

Ovog 23-godišnjeg tenisera danas je bodrio i najbolji teniser Srbije i drugi igrač sveta Novak Djoković, a Lajović je kazao da mu to mnogo znači.

"Više puta sam govorio koliko je neverovatno to što Novak radi za nas, stalno nas bodri i pomaže kad god može. Danas je došao na pune tribine i verovatno su mnogi hteli da se slikaju sa njim i da traže autogram, a njega sutra čeka meč. Sve to mnogo znači nama mladjim igračima.", rekao je Lajović.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/...mec-loptu-da-sudija-nije-pogresio-172096.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana, šta ti se to dogodilo?

Ana Ivanović završila učešće na turniru u Majamiju, posle poraza od Petre Kvitove u osmini finala. Naša teniserka dobila prvi set, a u naredna dva nije osvojila ni gem!
420527_600.jpeg

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u osmini finala masters turnira u Majamiju, pošto je u tri seta izgubila od Petre Kvitove 3:6, 6:0, 6:0.

Ivanovićeva je bila 12. nosilac, a Kvitova osmi. Srpska reprezentativka je odlično igrala u prvom setu, pravila brejkove i stekla zasluženu prednost u tom delu igre.

Posle toga je jednostavno stala i u sledeća dva seta nije osvojila ni jedan jedini gem.
Posle ove pobede, Petra Kvitova će u sledećem kolu igrati protiv Marije Šarapove, koja je četvrti nosilac.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ana-sta-ti-se-to-dogodilo-172100.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ana otkrila razloge čudnog poraza

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da su i njena loša igra i dobar nastup Petre Kvitove doprineli porazu u osmini finala Masters turnira u Majamiju, ali i da sa turnira nosi dobre stvari.
412083_600.jpeg

Ivanovićeva je dobila prvi set sa 6:3 uz dobru igru, ali je sledeća dva izgubila bez dobijenog gema.

"Počela je da igra zaista jako dobro i stvarala je pritisak na meni... Izgubila sam osećaj, nisam znala gde će da završi loptica, i moja i njena. Onda sam malo počela u svemu tome da paničim, a ona je počela mnogo dobro da igra i duboke lopte i da napada moj servis i stalno sam osećala pritisak. Ubacila je veliki procenat prvog servisa. Bilo je malo i sa jedne i sa druge strane", rekla je Ivanovićeva agenciji Beta u Majamiju.

Srpska teniserka je rekla da je čak i u drugom i trećem setu osetila u nekoliko navrata da je mogla da preokrene meč, ali da nije uspela.

"Bilo je momenata koji su mogli da promene meč, ali nekako nije išlo u moju korist. Malo sam pala i neke lopte za koje sam imala osećaj nisam iskoristila. Ona je sve vreme dobro igrala i stvarala pritisak i nisam mogla da uđem u ritam. To je nešto na čemu treba da radim", rekla je Ivanovićeva.

Pre eliminacije Ivanovićeva je pokazivala jako dobru igru, ali je kazala da ima još mnogo stvari na kojima treba da radi sa svojim timom.

"Ima mnogo stvari na kojima treba da radimo. Za neke treba vremena da se slegnu. Prva stvar na kojoj treba da radimo je da držim nivo igre iz meča u meč, fali mi taj kontinuitet. Ali, i to je sastavni deo sporta, ima jako mnogo mečeva. Malo je već i stigao umor...

Nisam ni dugo bila kod kuće i toga sam se uželela. U svakom slučaju, bilo je jako mnogo pozitivnih stvari, ali i mnogo onih na kojima treba da radimo i, naravno, još mnogo turnira",
rekla je Ivanovićeva.

Do kraja sezone glavni cilj je koncentracija na grend slemove, ali i druge stvari.

"Dugoročni cilj jeste Gren Slem, ali svaki dan imamo male ciljeve na kojima želimo da radimo da bih popravila igru. Kada igram dobro, to je na veoma visokom nivou, samo to moram da radim malo češće", rekla je Ivanovićeva.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/ana-otkrila-razloge-cudnog-poraza-172119.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Nadal izgubio samo jedan gem
IZVOR: B92 | ĐN
Španski teniser Rafael Nadal na veoma ubedljiv način plasirao se u osminu finala ATP Mastersa u Majamiju.

345627245330c66d10c01597512647_size3.jpg

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Nadal je savladao Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:1,6:0, posle okruglo sat vremena igre.

Španac je tako nastavio sa odličnim igrama u Majamiju, pošto je u prvom meču bio bolji od Australijanca Lejtona Hjuita sa 6:1,6:3.

Rafa će u narednoj rundi igrati protiv 14. nosioca Fabija Fonjinija, koji je posle velike borbe savladao Bautista-Ahuta.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 4.720.380 dolara.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_id=828121

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor obezbedili su plasman u četvrtfinale Masters turnirau Majamiju. Srpski i kanadski teniser su u meču drugog kola savladali Robina Hasea i Džonatana Mareja sa 2:0 (6:2, 6:4), posle 52 minuta igre.
00122070.jpg

Za plasman u polufinale Zimonjić i Nestor će igrati protiv američkog dubla Rajan Harison i Džek Sok.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122070

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Ivanović: Izgubila sam osećaj i počela da paničim

Srpska teniserka Ana Ivanović smatra da su i njena loša igra i dobar nastup Petre Kvitove doprineli porazu u osmini finala turnira u Majamiju, ali i da poraz nosi dobre stvari. Ivanovićeva je dobila prvi set sa 6:3 uz dobru igru, ali je sledeća dva izgubila bez dobijenog gema.
00122071.jpg

- Počela je da igra zaista dobro i stvarala je pritisak na meni... Izgubila sam osećaj, nisam znala gde će da završi loptica, i moja i njena. Onda sam malo počela u svemu tome da paničim, a ona je počela mnogo dobro da igra i duboke lopte i da napada moj servis i stalno sam osećala pritisak. Ubacila je veliki procenat prvog servisa. Bilo je malo i sa jedne i sa druge strane - rekla je Ivanovićeva agenciji Beta u Majamiju.

Srpska teniserka je takođe kazala da je čak i u drugom i trećem setu osetila u nekoliko navrata da je mogla da preokrene meč, ali da nije uspela.

- Bilo je momenata koji su mogli da promene meč, ali nekako nije išlo u moju korist. Malo sam pala i neke lopte za koje sam imala osećaj nisam iskoristila. Ona je sve vreme dobro igrala i stvarala pritisak i nisam mogla da uđem u ritam. To je nešto na čemu treba da radim - rekla je Ivanovićeva.

Pre eliminacije Ivanovićeva je pokazivala jako dobru igru, ali je kazala da ima još mnogo stvari na kojima treba da radi sa svojim timom.

- Ima mnogo stvari na kojima treba da radimo. Za neke treba vremena da se slegnu. Prva stvar na kojoj treba da radimo je da držim nivo igre iz meča u meč, fali mi taj kontinuitet. Ali, i to je sastavni deo sporta, ima jako mnogo mečeva. Malo je već i stigao umor... Nisam ni dugo bila kod kuće i toga sam se uželela. U svakom slučaju, bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali i mnogo onih na kojima treba da radimo i, naravno, još mnogo turnira - objasnila je Ivanovićeva.

Do kraja sezone glavni cilj je koncentracija na Gren slemove, ali i druge stvari.

- Dugoročni cilj jeste grend slem, ali svaki dan imamo male ciljeve na kojima želimo da radimo da bih popravila igru. Kada igram dobro, to je na veoma visokom nivou, samo to moram da radim malo češće - zaključila je Ivanovićeva.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=122071

Natrag