Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak Đoković ponosno predstavio Holivudu Montevideo projekat
261751633.jpg

Novak Đoković organizovao je odmah nakon slavnog trijumfa u Indijan Velsu specijalnu projekciju filma "Montevideo, vidimo se!" u Los Anđelesu, uz uzak krug odabranih producenata i distributera ovog uspešnog projekta.

Samo nekoliko sati posle velike pobede i prve ovogodišnje titule na Mastersu u Indijan Velsu, Novak je sa užim krugom svojih saradnika specijalnim letom stigao u Los Anđeles, gde su ga čekali reditelj Dragan Bjelogrlić, zvezde filma "Montevideo, vidimo se!" Miloś Biković, Viktor Savić i španska glumica Elena Martinez, kao i producenti "Intermedia Network" Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec.

Među gostima je bio i slavni producent Robert Evans, koji je potpisao mnoge kultne filmove kao što su "Kum 1 i 2", "Kineska četvrt", "Maratonac" i drugi.

"Poznajem Dragana Bjelogrlića, režisera filma, već dugi niz godina. Čak me je i pozvao da glumim u prvom delu filma i sada mi je žao što tu ulogu zbog obaveza nisam prihvatio. Ali, ovo večeras je na neki način moj doprinos filmu. Gledao sam ga pre mesec i po dana u Beogradu i zaista je bio velika inspiracija za mene", rekao je Novak Đoković najavljujući "Montevideo".

"U filmu ćete videti i ljubavnu priču, priču o prijateljstvu,odanosti i poštenju, a sve su to vrednosti kojima sam bio veoma inspirisan kada sam pogledao film. Za mene je bilo posebno važno i to što ovaj film na jedan potpuno drugačiji način predstavlja Srbiju u odnosu na ono što Holivud prikazuje proteklih 20 i nešto više godina. Činjenica je da postoji nekakav stereotip o likovima i filmovima iz Srbije, koji je po mom skromnom mišljenju, a nadam se da mi nećete zameriti - negativan. Ovaj film je suprotnost onome što je naša kinematografija predstavljala u proteklih 30 godina. Zaista sam osetio potrebu, a kasnije video i mogućnost da ovako nešto podelim sa vama. Nadam se da ćete uživati u filmu koliko sam i ja. Kao sportistu, film me je iskreno dotakao, a ono što mi se posebno dopalo jeste to što se u filmu promoviše puno pozitivnih životnih vrednosti", ispričao je Nole.

Reditelj Dragan Bjelogrlić, i sam nekada stanovnik Holivuda, zahvalio se gostima što su pokazali interesovanje za srpski filmski i televizijski hit, a posebno je izrazio divljenje za Novakovu pordšku filmu:

"Novak nije samo verhunski teniser, po meni danas najbolji na svetu, već je učinio gest koji govori koliko je veliki čovek. Prepoznao je neke vrednosti našeg filma i kao Srbin koji voli i bori se za status svoje domovine, poželeo da ovakvu Srbiju vide i moćni ljudi iz šou biznisa, a moguće i gledaoci širom sveta. Sada više nije bitno da li će se bilo kakva poslovna varijanta realizovati, za mene i ekipu filma je najvažnije da nas je Novak učinio ponosnim što je stao iza filma i prepoznao ono zbog čega smo i snimili "Montevideo", rekao je Bjelogrlić.

Izvor: http://www.svetplus.com/vesti/38475/novak-djokovic-ponosno-predstavio-holivudu-montevideo-projekat

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
(VIDEO) Sklonite se Ani Ivanović s puta kada gubi Čelsi

Ana Ivanović nije samo jedna od najpoznatijih teniserki sveta, ona je i navijač. Navijati za Anu Ivanović je podjednako uzbudljivo i užasavajuće, kada gubi. Kako je u koži njenih navijača srpska teniserka je i sama saznala, bar u novoj reklami za Samsung.
00121608.jpg

Dok gleda utakmicu Čelsija, za koji igraju srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić, pored slavlja uz podignutu pesnicu i pobedničkog plesa, možete da vidite i onu drugu stranu, kako izgleda jedna od najlepših teniserki na svetu kada se nervira posle promašaja, kako pati..... U tom mometu bi bilo poželjno skloniti joj se s puta. Jer, ako "plavci" gube možda će Ana poželeti nešto da razbije, reker je uvek prvi pri ruci, mogla bi i da vas pogodi loptom ili figuricom i usput nešto razbije....

Ako nam ne verujete, možete da pogledate OVDE.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121608

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Pilić za SPORTAL.RS: I mi konja za trku imamo, Novak će za četiri meseca ponovo biti prvi

Novak Đoković, drugi teniser sveta, prvi turnir tokom 2014. godine osvojio je u Indijan Velsu. Za razliku od Australijen opena i Dubaija, imao je podršku Marjana Vajde. Segmenti igre koji su mu nedostajali na početku sezone, mentalna snaga i psihološka stabilnost, ovog puta nisu zakazali. Nije mali broj onih koji smatraju da Novaku nedostaje rad sa Vajdom i da saradnja sa legendarnim nemačkim teniserom Borisom Bekerom još ne donosi boljitak, ali iskusni teniski stručnjak Nikola Pilić ne želi da trči pred rudu. Poručuje da ćemo tek posle Vimbldona videti rezultate saradnje, ali i da će se vrlo brzo drugi teniser sveta vratiti na prvu poziciju.
00121620.jpg

- Zadovoljan sam kako je Novak odigrao u Indijan Velsu. Radi se o jednom od najprestižnijih takmičenja, odmah nakon Grends slem turnira. Takođe, revanširao se Rodžeru Federeru za poraz u Dubaiju, pokazao je psihološku stabilnost. Verujem da i u Majamiju možemo da očekujemo dobar rezultat. Tamo je uvek sjajno igrao – rekao je Pilić za SPORTAL.RS.

Šta je razlog Novakovih oscilacija u igri? Takođe, nismo često u situaciji da ga viđamo da se “kocka“ tokom polufinalnih ili finalnih mečeva?

- Novak zna da se vrati u meč, pa protiv Marina Čilića je izgubio set sa 6:1. Šta ćemo sa osilacijama Endija Marija ili Rafaela Nadala? Novak i Španac su dokazali da su dva najbolja igrača na svetu, a tek potom slede Federer, Mari, David Ferere i ostali. Takođe, u Melburnu je izgubio od Stanislasa Vavrinke, koji je kasnije osvojio turnir, u Dubaiju od Federera, koji je takođe podigrao trofej. Svi bismo mi voleli da je na njihovom mestu bio Novak, ali nije gubio od bilo koga. Verujem da će Đoković za četiri meseca ponovo biti prvi na svetu. Nadal brani veliki broj poena. On je prošle sezone igrao 14 finala, a 13 je osvojio. Potrebno je to odbraniti.

Treba li da nas brine činjenica da je tek u Indijan Velsu osvojio prvi trofej u ovoj sezoni?

- U sportu ništa ne možete da predvidite. Ne možete uvek da pobeđujete, nisu sportisti mašine. Novak je u Melburnu pobeđivao četiri godine, pa je ove godine stao. Mogao je Vavrinka i prošle sezone da ga dobije, jer je vodio sa 2:0. Takođe, možda je i pauza posle Melburna malo uticala na njega. Nije igrao mesec dana, malo se “razvukao”, bio na Kopaoniku... Mada, možda mu je to bilo potrebno.

Vidite li vi kao teniski ekspert neke promene u Novakovoj igri od dolaska Borisa Bekera u tim?

- Ne vidim. Ali, Beker i ja smo prijatelji, pa sam po tom pitanju subjektivan. Moramo da znamo da šou ne čini jedan čovek. Koliko znam Vajda će sa Novakom biti na četiri turnira, ne znam kako će Beker izdržati ostatak sezone. Ali, da ne donosimo rano zaključke. Tek posle Vimbldona ćemo biti pametniji. Mada, ne brinem ja za Novaka, i mi konja za trku imamo. Nadal je imao prednost 4.000 poena, a ona je sada prepolovljena. Uskoro će Novak ponovo biti prvi na svetu - istakao je Pilić.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121620

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami (kvalifikacije): Porazi Lajovića i Krajinovića

Srpski teniseri Filip Krajinović i Dušan Lajović okončali su kvalifikacije za prolazak u glavni žreb Mastersa u Majamiju u drugom kolu.
00121629.jpg

Lajović je poražen od Lukasa Lacka rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Lacku je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk da povede sa 1:0, dok je u drugom delu igre dva puta Srbinu uzeo servis gem i okončao igru za 66 minuta igre.

Od Krajinovića je bio bolji Bogomolov koji je slavio sa 6:1, 6:1. Srpski teniser je u prvom setu prvi gem uzeo nakon što je Rus poveo sa 4:0, a potom je rutinski priveo set kraju. U drugom delu je Krajinović prvi rezultati 5:0 za Bogomolova spasao dve meč lopte, a zatim u sedmom gemu još četiri meč lopte, imao šansu za brejk, ali ipak nije izdržao pa je ruski teniser iskoristio osmu šansu i stavio tačku na meč.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121629

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Đoković: Vajda mi je kao otac, ali je Beker prvi trener

Marjan Vajda je bio u loži Novaka Đokovića na prvom Mastersu u sezoni na Indijan Velsu i drugi teniser sveta je osvojio prvi trofej ove godine. S druge strane, ostao je bez titula u Dubaiju i Melburnu, kada je deo tima bio Boris Beker. Međutim, i pored problema u formu tokom 2014. Novak i dalje ističe da se ne radi o promenama u njegovom timu.
00121640.jpg

- Zajedno radimo osam godina. Vajda je za mene više od običnog trenera. On mi je velika podrška, mentor, kao stariji brat ili otac. Imamo sjajan odnos. Veoma dobro me poznaje - rekao je Đoković, koji je potom pomenuo da je saradnja sa Bekerom tek počela.

- Beker je nov u timu, tek smo u procesu upoznavanja. Ljudi, naravno, sada kažu da sam osvojio titulu sa Vajda u timu, dok u Melburnu sa Bekerom nisam. Ali, tek je početak sezone. Svi radimo kao tim. Borsi je moj prvi trener, Marjan to pošuje, ja to poštujem i nadamo se uspehu – rekao je Novak, a prenosi Independent.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121640

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami: Bojana eliminisana na startu

Bojana Jovanovski završila je takmičenje na Mastersu u Majamiju u prvom kolu. Srpskinja je poražena od Romine Oprandi rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4 posle 70 minuta igre.
00121642.jpg

Bojana je vrlo brzo u prvom setu ostala bez dva servis gema. Oprandi je povela sa 4:1, pa je bilo jasno da će se Srpkinja teško vratiti u set. Ni u drugom delu se ništa nije promenilo što se tiče odnosa snaga na terenu. Imala je Bojana u drugom gemu dve brejk prilike, ali ih nije iskoristila. Romini su se njene šanse ukazale u sedmom gemu, Prvu je propustila ,ali ne i drugu, povela je sa 4:3, sačuvala do kraja seta i iskoristila drugu meč loptu posle 70 minuta igre.

U drugom kolu će igrati sa Agneškom Radvanskom.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=121642

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Majami - Lajović i Krajinović bez glavnog žreba

Srpski teniseri Dušan Lajović i Filip Krajinović neće učestvovati u glavnom žrebu turnira Masters serije u Majamiju, u singl konkurenciji.
filip600145085020140202170702.jpg

Posle jučerašnjeg uspešnog starta u kvalifikacijama, Dušan Lajović i Filip Krajinović su već danas završili učešće u singl konkurenciji u Majamiju.

I jedan i drugi su danas ubedljivo poraženi i tako zaustavljeni na korak od plasmana u glavni žreb ovog turnira.

Rival Dušanu Lajoviću bio je slovački teniser Lukaš Lacko, a u ovom meču sve je završeno posle jednog sata i šest minuta borbe. Lajović nije uspeo da pruži značajniji otpor, pa je Slovak bez većih problema slavio sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Još ubedljiviji poraz doživeo je Filip Krajinović u duelu sa ruskim predstavnikom Aleksandrom Bogomolovim. Samo dva gema prepustio je Rus našem teniseru, a meč je na kraju završen rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/majami-lajovic-i-krajinovic-bez-glavnog-zreba-171269.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
I Bojana izgubila u Majamiju

Posle Lajovića i Krajinovića u kvalifikacijama, još jedan poraz za srpske predstavnike u Majamiju. Bojana Jovanovski eliminisana je već u prvom kolu ovog tuirnira.
bojana600144553020140128171452.jpg

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Majamiju, pošto je večeras izgubila od 114. teniserke sveta, Švajcarkinje Romine Oprandi sa 0:2 u setovima (2:6, 4:6).

Oprandi je do pobede nad 40. teniserkom na WTA listi Jovanovski došla za sat i 10 minuta. Napravila je tri brejka, a srpska teniserka nije nijednom uspela da joj oduzme servis.

Oprandi će u drugom kolu igrati protiv trećeg nosioca, Poljakinje Agnješke Radvanske, koja je bila slobodna u prvom kolu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/i-bojana-izgubila-u-majamiju-171302.html

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Mekinro: Upariti Vajdu i Bekera
Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da trenutna situacija sa dva trenera nije dobra za Novaka Đokovića.

5477778675328b8d9d55f5708051482_size3.jpg
Novak je osvojio turnir u Indijan Velsu sa Vajdom u loži, a u Majamiju će uz njega ponovo biti Boris Beker.

“Mislim da će i Novak uskoro shvatiti da sadašnje stanje stvari dovoljno dobro. Drugo rešenje jeste da zatraži od Bekera i Vajde da istovremeno budu uz njega na Rolan Garosu i ostalim najvećim turnirima“, rekao je Mekinro.

“To bi bio način na koji bi mogao da izvuče tih dodatnih jedan ili dva posto od Bekera, koji bi mu koristili. Ipak, to bi bilo neobično rešenje jer je Boris navikao da je u centru pažnje i da sve bude savršeno. Jedva čekam da vidim da li će pronaći taj put, ostati u senci i odatle pomagati Đokoviću“,dodao je Amerikanac.

Novak je od početka sezone ispao u četvrtfinalu Australijan opena i polufinalu Dubaija, ali je osvojio trofej u Indijan Velsu.

Izvor: http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=18&nav_id=825581

Natrag