Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
E pa ja ne preskacem nista! Ne manipulisi mojim odgovorima! Lepo sam rekao da ni u uslovima vanredne sitiacije eksperimenti nisu dozvoljeni, ili ti citas neki drugi ustav?

Problem je što ti sebi daješ za pravo da određuješ šta je ekspirimentalna vakcina i da li je za upotrebu.
A to sto pominjes "vanrednu situaciju"? Pa ona je ukinuta koliko je meni poznato!

Pandemija nije još završena. SZO nije objavio kraj.

Moj subjektivni dozivljaj jeste, video sam svojim ocima. I meni je to dovoljno, tvoje brojke i gluposti mi vise nista ne vrede, apsolutno! A dokazao sam da su te brojke namestaljke vec stotinu puta!

Ti si video i naravno zaključio da to što si video je celokupna slika. To je problem. Veću sliku imaju oni koji imaju podatke o celokupnoj situaciji. Zato je tvoje mišljenje subjektivno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Problem je što ti sebi daješ za pravo da određuješ šta je ekspirimentalna vakcina i da li je za upotrebu.

Ja sebi dajem za pravo da odredjujem da li je vakcina "eksperimentalna"???

Pa covece, sam proizvodjac ti kaze da je u toku eksperimentalna faza testiranja na ljudima!

O cemu ti pricas???

Pandemija nije još završena. SZO nije objavio kraj.

Srbija nije u vanrednom stanju! Navedi mi podatak koji dokazuje da je u toku vanredna situacija?

Prema tome, vaze redovni zakoni!

SZO nema ovlascenja da u Srbiji uvodi vanredno stanje i primenjuje mere bez vladine dozvole, Boze sacuvaj sta ti pricas!

Ti si video i naravno zaključio da to što si video je celokupna slika. To je problem. Veću sliku imaju oni koji imaju podatke o celokupnoj situaciji. Zato je tvoje mišljenje subjektivno

Ovo moje zapazanje jeste subjektivno, ali prema podacima kojima raspolazemo i koje dobro znamo itekako je objektivno!

Ti si taj koji ignorise podatke, i veruje namestenim medijskim pricama!

Vidimo da cak ne znas ni da je vakcina eksperimentalna (ili se pravis da ne znas), a kamo li nesto drugo!

Sta si potpisao kad si se vakcinisao? Jesi ih oslobodio odgovornosti u slucaju da ti se nesto desi? (svi su to potpisali).

Da postavim i zvanicno sa sajta Sinofarma podatak po fazama testiranja, gde se vidi da smo mi "dobrovoljci" (testeri) sto nisu objavili nasi mediji niti upozorili ljude, ti bi i to nekako opravdavao! Takav si ti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sebi dajem za pravo da odredjujem da li je vakcina "eksperimentalna"???

Pa covece, sam proizvodjac ti kaze da je u toku eksperimentalna faza testiranja na ljudima!

O cemu ti pricas???

Ali isto je taj proizvođač stavio vakcinu u promet i SZO odobrio po hitnom postupku. Vidiš, uvek se uhvatiš za deo koji ističeš ali ne kažeš i onaj drugi deo.

Zato je tvoje tumačenje tendeciozno i neispravno.

Srbija nije u vanrednom stanju! Navedi mi podatak koji dokazuje da je u toku vanredna situacija?

Prema tome, vaze redovni zakoni!

SZO nema ovlascenja da u Srbiji uvodi vanredno stanje i primenjuje mere bez vladine dozvole, Boze sacuvaj sta ti pricas!

Dok se ne proglasi kraj pandemije mere važe.

Ti si taj koji ignorise podatke, i veruje namestenim medijskim pricama!

Ovo je pogrešno. Ti sada staješ sam protiv svih, kao da si ti relaevantan faktor koji može reći da su svi mediji lažni a ti istinit. Stalno se postavljaš kao autoritet protiv svih i svako ko ne misli kao ti tj. medji oni su sada "namešteni". Zato ti kažem da je tvoj sud subjektivan a da bi to potvrdio moraš govorit da su svi mediji "namešteni".

Vidimo da cak ne znas ni da je vakcina eksperimentalna (ili se pravis da ne znas), a kamo li nesto drugo!

Već ti rekoh, vakcina je prošla sve tri faze ispitivanja i zato je plasirana. Kada SZO to odobri po hitnom postupku(jer se ne može čekati nekoliko godina kada virus hara) onda je sve to u skladu sa procedurom.

Dakle, cela vaša priča je subjektivan doživljaj koji biste želeli da nametnete kao da je kredibilan. Ali nije.

Rekoh Mire, relevantne institucije su te koje odobravaju ili neodobravaju nešto. Ne mi. A ako ne veruješ relevantnim institucijama onda je to problem.

SRETNA NOVA GODINA!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

SZO nema ovlaštenja da bilo gde uvodi vandredna stanja.

I to iz mnogo razloga, od kojih su najvažnija dva:

1. Niko SZO nije niti birao niti su od Boga postavljeni da upravljaju suverenim državama.

2. Sve dokle god se mentalne bolesti i devijacije tipa homoseksualizma, transgenderizma i ostalih bljuvotina "vrlog modernog sveta" budu smatrale "normalnim" i tako tretirane, SZO i slične "medicinske" organizacije nemaju nikakvih prava da brinu o bilo čijem zdravlju.

Ponajmanje imaju prava da virus čija je virulentnost daleko manja od virulentnosti njegovog srodnika Španske groznice proglašavaju kugom i strahom terorišu čovečanstvo.

Dakle, svako ko staje na stranu SZO i sličnih terorističkih organizacija je neprijatelj čovečanstva i treba biti tretiran kao takav.

A to, uprkos Isusovom "volite svoje neprijatelje", podrazumeva upravo suprotno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali isto je taj proizvođač stavio vakcinu u promet i SZO odobrio po hitnom postupku. Vidiš, uvek se uhvatiš za deo koji ističeš ali ne kažeš i onaj drugi deo.

Zato je tvoje tumačenje tendeciozno i neispravno

Ma nemoj! Moje tumacenje je neispravno? Ja se uhvatio za nesto?

Kakve veze uopste ima "hitan postupak" sa tim da su eksperimenti nad ljudima zabranjeni, ne samo po ustavu RS, vec i po svim medjunarodnim zakonima???

Jednostavno nije dozvoljeno, a to sto su oni doneli odluku da prekrse ustav i medjunarodne zakone, insistirajuci na "obaveznosti vakcine" i "uslovljavajuci" ljude da je prime, je zlocin bez presedana!

Ne postoji opravdanje za takvo nesto!

Dok se ne proglasi kraj pandemije mere važe.

Navedi mi gde to pise da je u Srbiji na snazi "vanredno stanje"? Koja to odluka navodi?

Zato, nema vanrednog stanja!

Postoji epidemija, ali u uslovima epidemije i dalje vaze uobicajeni zakoni! I po njima se sudi!

Ovo je pogrešno. Ti sada staješ sam protiv svih, kao da si ti relaevantan faktor koji može reći da su svi mediji lažni a ti

Relevantan faktor je taj, sto tvoja vlast i medjunarodni faktori - CENZURISU INFORMACIJE, tako da do gradjana ne moze da dopre nista sto nije proslo kroz njihov "filter" i "fejk čeker" tim sastavljen od narkomana alkoholicara i bolesnika!

To upucuje da je izvor koji ti koristis - LAZAN!

Stalno se postavljaš kao autoritet protiv svih i svako ko ne misli kao ti tj. medji oni su sada "namešteni"

Ja se postavljam kao "autoritet"?

Ne Jovane, kao "autoritet" se postavljaju upravo tvoji mediji i medjunarodni faktori, koji ogranicavaju informacije - CENZURISU, sa tvrdnjom da su SAMO NJIHOVE INFORMACIJE RELEVANTNE I TACNE!

Tvrde da trebamo da slusamo samo "struku", dok u isto vreme onemogucavaju "debatu" i sankcionisu i u svojim redovima (dakle u struci) one koji govore suprotno njihovom tvrdnjama - narativu!

A takvi kao ti, "fejk čeker" timovi, pomazu vlastima i socijalnim mrezama da tu cenzuru i sprovodu!

Vi iz "fejk čeker tima" se predstavljate kao "autoritet", tvrdnjom da iza vas stoje "doktori" - nebrojeno puta dokazano da ne stoje, i cak FB navodi da su fejk čekeri "nezavisni", odnosno da iza njih ne stoji niko pa ni fejsbuk a kamo li doktori! Nedavno su ugledne novine tuzile fejsbuk zato sto su "fejk čekeri" procenili da je njihov clanak "lazna informacija" a fb je po algoritmu to uklonio, pa se pravdao kako su fejk čekeri "nezavisni" i kako oni sa njima nemaju nista.. Dakle, iza vas ne stoji niko, ali vam je dato pravo da uklanjate informacije (algoritam odmah uklanja), i to je sa razlogom dato pravo, ne zato sto je to istina sto vi dokazujete, vec zato sto odgovara opste prihvacenom narativu!

Zato ti kažem da je tvoj sud subjektivan a da bi to potvrdio moraš govorit da su svi mediji "namešteni".

Ne, nisu svi mediji "namesteni", nego samo oni koje ti citas i slusas! Na internetu su i dalje informacije i postoji debata, dok u mejnstrim medijima debate nema!

Već ti rekoh, vakcina je prošla sve tri faze ispitivanja i zato je plasirana. Kada SZO to odobri po hitnom postupku(jer se ne može čekati nekoliko godina kada virus hara) onda je sve to u skladu sa procedurom.

Vakcina nije prosla "sve tri faze", vec su u 3. fazi ucestvovali i "dobrovoljci" a to si i ti i svi oni koji su prevarom (prevarom medija) navedeni da je prime, verujuci da je ona "testirana"!

Ne, vakcina nije testirana, i na sajtovima proizvodjaca vakcina, mesecima i cak godinu dana je stojalo da se vakcina "testira" na gradjanima! Za Srbiju je stojala naznaka za kinesku vakcinu, da se testira na nasem stanovnistvu! (nisam proverio da li i dalje stoji).

Prema tome, lagali su vas, i dalje vas lazu!

Jel ti mozda krivo sto si ti ispao naivan, pa se sad suprotstavljas? Dali su ti lepo da potpises odricanje od odgovornosti kada si primao vakcinu, pa sto nisi posumnjao, nego si prihvatio da budes labaratorijski pacov?

Bez obzira na posledice (mozda ti nista nece biti - daj Boze), ti si ispao naivan!

Dakle, cela vaša priča je subjektivan doživljaj koji biste želeli da nametnete kao da je kredibilan. Ali nije.

Kakav "subjektivan dozivljaj" kada na samom sajtu proizvodjaca pise da su "usli u 3. fazu ispitivanja (testiranja) u kojem ucestvuju i gradjani"? I stojalo je to na njihovom sajtu! Pominjali su j srbiju i njene gradjane kao "testere"!

Vucic i tvoji mediji nisu to preneli i upozorili gradjane da se "nad njima vrse eksperimenti"!

Urgentnost situacije, ne opravdava sredstvo, dakle - "sakrivanje informacija". Te informacije su gradjani morali imati, da bi doneli pravilnu odluku, da li da se podvrgnu ispitivanju (testiranju) ili ne! Da li ce to imati benefit po njihovo zdravlje ili nece.. Oni nisu dakle upozoreni na posledice, vec su prevareni, a posebno stariji ljudi (nepismeni i neobrazovani) koji su se podvrgli vakcinaciji misleci da je - "vakcina sigurna" (proverena)!

Ovo je zlocin protiv coveka, i prema svim medjunarodnim zakonima je kanznjivo. Dok ustav RS takodje zabranjuje "eksperimente nad ljudima"!

Rekoh Mire, relevantne institucije su te koje odobravaju ili neodobravaju nešto. Ne mi. A ako ne veruješ relevantnim institucijama onda je to problem.

Kakva je to relevantna institucija koja moze da odobri "testiranje nad ljudima" bez njihove saglasnosti? Odnosno, nisu proizvodjaci vakcine krivi, oni su jasno naglasili da "vakcina nije testirana", pise na njihovim sajtovima, nego su ovom zlocinu kumovali politicari i vlade, koje su od svojih gradjana sakrile tu informaciju, insistirajuci od njih da prime vakcinu, obmanjujuci javnost kako je "vakcina testirana i sigurna".

I dan danas obmanjuju javnost, i tvrde kako je vakcina "uspesna", kako ne uzrokuje nikakve negativne nuspojave, sakrivajuci da je prijavljeno (priznato) 2.5 miliona nuspojava uzrokovanih ovom vakcinom (prema podacima SZO), sto je alarmantan broj za samo godinu dana testiranja, jer nijedna vakcina u proslosti nije imala vise od 2 hiljade nuspojava, i to za 50 do 100 godina primene! Dakle, ova vakcina ima 100 puta vise nuspojava od bilo koje druge u istoriji!

Takodje, oni koji su na ovoj vakcini "insistirali" su vrsili i PRINUDU (i dalje vrse), na taj nacin sto obecavaju benefite onima koji je prime, dok sve ostale sankcionisu, ugrozavajuci njihov opstanak "otkazom sa posla" nemogucnoscu kretanja itd..

Prema svim medjunrodnim zakonima i konvencijama, ovo je ZLOCIN! A oni koji su to radili i rade, ce odgovarati, kad tad! Nije iskljuceno ni da ce "fejk čekeri" odgovarati za saucesnistvo..

Da na kraju da sumiram i postavim nesto sa cime vi koji slusate "mejnstrim medije" niste ni upoznati, sudjenje je vec pocelo:

FARMACEUTSKI GIGANTI, GEJTS, FAUČI I OSTALI OPTUŽENI ZA ZLOČINE PROTIV ČOVEČNOSTI U TUŽBI PRED MEĐUNARODNIM KRIVIČNIM SUDOM

Britanski zvaničnici i najuticajnije ličnosti iz javnog zdravlja optuženi su za genocid, pozivajući se na niz statističkih podataka o uticaju „vakcina“ i politika nametnutih pod maskom „ublažavanja COVID-a“.

Pročitajte takođe: Pogledajte reportažu o odabranim alternativnim narativima

Grupa uključujući bivšeg potpredsednika kompanije Pfizer dr Majkla Jidona podnela je tužbu Međunarodnom krivičnom sudu (ICC) (vredno čitanja) u ime građana Velike Britanije protiv Borisa Džonsona i britanskih zvaničnika, Bila i Melinde Gejts, izvršnih direktora velikih farmaceutskih kompanija, izvršnog predsednika Svetskog Ekonomskog foruma Klausa Švaba i drugih za zločine protiv čovečnosti.

MKS je prihvatio slučaj i pripisao sledeći referentni broj OTP-CR-473/21.

Među optuženima su:

• dr Entoni Fauči;
• Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO);
• Džun Rejn, izvršni direktor Regulatorne agencije za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA);
• dr Radiv Šah, predsednik Rokfeler fondacije; i
• Dr Peter Daszak, predsednik EcoHealth Alliance, kao „odgovoran za brojna kršenja Nirnberškog kodeksa… ratne zločine i zločine agresije“ u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim zemljama.
• Albert Burla, izvršni direktor kompanije Pfizer
• Stephane Bancel, izvršni direktor kompanije AstraZeneca
• Pascal Soriot, izvršni direktor Moderne
• Aleks Gorski, izvršni direktor kompanije Johnson and Johnson
• Boris Džonson, premijer Velike Britanije
• Kristofer Viti, glavni medicinski savetnik u Velikoj Britaniji
• Metju Henkok, bivši britanski državni sekretar za zdravstvo i socijalnu zaštitu
• Klaus Švab, predsednik Svetskog ekonomskog foruma

Nakon uzastopnih neuspešnih pokušaja da se slučaj iznese pred engleski sudski sistem, tužioci su pribegli traženju „urgencije“ da MKS „zaustavi distribuciju COVID vakcina, uvođenje ilegalnih pasoša za vakcinaciju i sve druge vrste ilegalnog ratovanja… koji se vodi protiv naroda Ujedinjenog Kraljevstva“.

Tužba grupe koja je podneta 6. decembra obrazlaže dokaze da su „vakcine“ protiv COVID-19 eksperimentalne genske terapije dizajnirane na osnovu istraživanja povećanja funkcije korona virusa slepih miševa, tvrdeći da su ove „vakcine“ izazvale masovne smrtne slučajeve i povrede i da vlada Ujedinjenog Kraljevstva nije uspela da istraži takve prijavljene smrtne slučajeve i povrede.

• da je broj slučajeva COVID-a i umrlih veštački naduvan; da su maske štetne zbog hipoksije, hiperkapnije i drugih posledica;
• a PCR testovi su „potpuno nepouzdani“ i „sadrže kancerogen etilen oksid“.

Pored toga, oni su tvrdili da su efikasni tretmani za COVID-19, kao što su hidroksihlorokin i ivermektin, potisnuti, što je rezultiralo značajno većim brojem smrtnih slučajeva od COVID-19 nego što je trebalo da se dogodi.

Oni tvrde da su blokade(razna ograničenja i zaključavanja) sprovedene pod maskom veštački naduvanog broja infekcija i smrtnih slučajeva od modifikovanog virusa, kao i eksperimentalnih „vakcina“ koje su rezultirale:

• Ogromnom kratkoročnom štetom i smrtnošću, sa najmanje 395.049 prijavljenih neželjenih reakcija na COVID „vakcine“ samo u UK;
• naglim porastom poziva na ChildLine od ugrožene dece tokom zaključavanja;
• „Uništenjem bogatstva i poslovanja“ kroz nametnute blokade.
• „Teškim lišavanjem fizičke slobode kršenjem osnovnih pravila međunarodnog prava“, uključujući zabranu putovanja i okupljanja, te prinudni karantin i samoizolaciju;
• aparthejdom zbog segregacije posedovanjem pasoša za vakcinaciju;
• i „očekivanim smanjenjem neplodnosti“ nakon „vakcinacije“, između ostalih štetnih fizičkih i psihičkih efekata.

Pored toga, podnosioci predstavke tvrde da „suzbijanje bezbednih i efikasnih alternativnih tretmana za Covid-19 predstavlja ubistvo i da opravdava punu istragu od strane suda“.

Oni su primetili da pored cenzure onlajn informacija i promocije ovih alternativnih tretmana, „neki akademski časopisi blokiraju objavljivanje studija koje pokazuju efikasnost lekova kao što su ivermektin i hidroksihlorokin”.

Podnosioci tužbe su takođe naveli citate preživelih iz Holokausta koji su povukli „snažne paralele između Covid ograničenja i početka Holokausta“.

U otvorenom pismu, preživeli Holokausta pozvali su medicinske regulatorne organe da „odmah zaustave ovaj nesveti medicinski eksperiment nad čovečanstvom“, za koji tvrde da krši Nirnberški kodeks.

Oni čak navode da se „pred našim očima dešava još jedan holokaust većih razmera“. Jedna preživela, Vera Sharav, napomenula je u intervjuu citiranom u tužbi:

„Oštra lekcija Holokausta je da kad god lekari udruže snage sa vladom i odstupe od svoje lične, profesionalne i kliničke obaveze da ne naude pojedincu, medicina može da se izopači od profesije isceljenja i nege u aparat za ubistvo”.

„Ono što razlikuje Holokaust od svih drugih masovnih genocida je ključna uloga koju igra medicinski establišment, ceo medicinski establišment. Akademski i profesionalni medicinski establišment podržavali su svaki korak ubistvenog procesa.

Lekari i prestižna medicinska društva i institucije dali su furnir legitimiteta čedomorstvu, masovnom ubistvu civila”.

Prema podnosiocima tužbe, sve štetne posledice „vakcina“, zatvaranja i virusa ispunjavaju kriterijume genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina protiv naroda Britanije, jer su krivci „članovi britanske vlade i Svetski lideri imali znanje i nameru u vezi sa ovim navodnim zločinima”.

ICC.jpeg

Zaista, oni tvrde da su destruktivne posledice „vakcina“, blokada i modifikovanih virusa namerni pokušaji depopulacije i društvene destabilizacije kao deo globalno koordinisanog plana za konsolidaciju bogatstva i moći u rukama nekolicine.

Stoga, oni tvrde da ove mere takođe predstavljaju „zločin agresije“, odnosno pokušaj „da se efektivno vrši kontrola ili usmerava politička ili vojna akcija države“.

U ovom slučaju, kako tvrde, cilj je da se „demontiraju sve demokratske nacionalne države, korak po korak“, i „unište mala i srednja preduzeća, prenoseći tržišne udele na najveće korporacije“, u vlasništvu ultra bogatih, i da se da ovoj „elitnoj“ grupi veća politička i monetarna kontrola.

Prihvatanje predmeta od strane suda, uključujući referentni broj predmeta, možete pronaći na linku ispod, a sva ažuriranja u vezi sa slučajem će takođe biti objavljena ovde.

Preuzmite tužbu na 46 stranica ovde

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vakcina nije prosla "sve tri faze", vec su u 3. fazi ucestvovali i "dobrovoljci" a to si i ti i svi oni koji su prevarom (prevarom medija) navedeni da je prime, verujuci da je ona "testirana"!

Ne, vakcina nije testirana, i na sajtovima proizvodjaca vakcina, mesecima i cak godinu dana je stojalo da se vakcina "testira" na gradjanima! Za Srbiju je stojala naznaka za kinesku vakcinu, da se testira na nasem stanovnistvu! (nisam proverio da li i dalje stoji).

Prema tome, lagali su vas, i dalje vas lazu!

Jedine lažne stavke su tvoje ovde, jer je vakcina prošla fazu ispitivanja na dobrovoljcima a pre toga na životinjama. Tek kad je prošlo ispitivanje na dobrovoljcima, data je u upotrebu za ljude.

Ovo je zlocin protiv coveka, i prema svim medjunarodnim zakonima je kanznjivo. Dok ustav RS takodje zabranjuje "eksperimente nad ljudima"!

Uobičajne floskule...

Kakve veze uopste ima "hitan postupak" sa tim da su eksperimenti nad ljudima zabranjeni, ne samo po ustavu RS, vec i po svim medjunarodnim zakonima???

Sve stavljaš u pogrešan kontkekst. Prvo što ispuštaš jeste da je vakcina prošla neophodnu proceduru da se pusti u promet..tri faze ispitivanja uključujući i dobrovoljce i na životinjama pre upotrebe za ljude a kao drugo, uobičajena procedura od 2-3 godine nije potrebna kada RELEVANTNA INSTITUCIJA(SZO) odobri po hitnom postupku, opravdano jer virus hara i treba po vašem farisejskom shvatanju držati se forme iako ljudi stradaju od virusa.

Uostalom, ne treba mnogo trošiti reči, vidimo da je 90% u jeku epidmije bilo nevakcinisanih na respiratorima i u najtežem obliku bolesti, a samo 10% vakcinisanih..što jasno pokazuje efikasnost vakcina(iako nije savršena) ali jeste efikasna.

Ti ako misliš da si uspešan u životu što si "izbegao" vakcinu, svaka čast. To je inače bio vrhunski poduhvat i svaka čast. Živ bio i čuvaj se.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

OBVEZNO PROČITATI

Dr. sc. Jadranka Polović: Vlade država EU klize prema digitalnoj diktaturi po uzoru na Kinu​

Uvođenje Covid-potvrda u kontekstu sekuritizirane pandemije (?) posvuda otvara pitanja pravne utemeljenosti takvih odluka. Vidljivo je da su odluke europskih vlada sve više na rubu zakona ili su potpuno ušle u sferu bezakonja, čak ni sudske odluke više ne ometaju izvršnu vlast u (ne)zakonitom usvajanju protupandemijskih mjera što postaje iznimno opasna situacija.

Francusku i Italiju već mjesecima tresu veliki društveni nemiri (sada i Švicarsku, Austriju, Belgiju, Nizozemsku…) koji se lako mogu preliti u krvave sukobe ili građanske ratove. I administracija američkog predsjednika, Joe Bidena, povukla je potez bez presedana – donijela je odluku za kojom nikada niti jedan drugi predsjednik u povijesti Sjedinjenih Američkih Država nije posegnuo! Naime, prema federalnoj izvršnoj uredbi koju je predsjednik potpisao cijepljenje (ne negativan test na COVID-19) je postalo uvjet za posao u saveznoj administraciji, a obveza je proširena i na sve tvrtke koje posluju sa saveznom vladom. ....... Prizivni sud u Teksasu ocijenio je da su podnositelji žalbe dali argumente “po kojima je moguće da postoje ozbiljni ustavni i proceduralni problemi s vladinom uredbom, zbog čega se ova odluka suspendira „u očekivanju temeljite pravne analize“.

U Hrvatskoj je odluku koja predstavlja snažan pritisak na građane u pogledu obvezujućeg cijepljenja donio Stožer civilne zaštite RH koji de facto nema takav mandat.Dodatno, prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nije propisana mjera obveznog cijepljenja za bolest Covid – 19 niti je propisana mjera obveznog posjedovanja Covid-potvrde kao uvjeta za slobodu kretanja, što pokazuje da vlada (RH op.) pleše po rubu zakona ili je već zagazila u bezakonje.

Zašto vlada ne proglasi obvezu cijepljenja
kad već cjepivo vidi kao konačno rješenje, vrlo je smisleno pitanje koje je postavio predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribič.

Prvi razlog moguće se tiče samog statusa cjepiva. Naime, sva cjepiva trenutno u uporabi u RH su u eksperimentalnoj fazi, sve do 31.12.2022. Cjepiva imaju tek uvjetna odobrenja za stavljanje u promet (vidjeti HALMED /EMA), što znači da su klinička istraživanja u tijeku zbog čega trenutno nije poznat učinak cjepiva na širenje virusa SARS-CoV-2, odnosno nepoznato je mogu li cijepljene osobe prenositi i širiti virus.

Naime, iako su cjepiva predstavljena kao javno dobro, a njihova proizvodnja financirana novcem europskih poreznih obveznika, farmaceutske su korporacije daleko od očiju javnosti (HVALA MEDIJIMA!!!) uspjele izvršiti „puzajući državni udar“ na vlade širom svijeta koje su bile prisiljene potpisati netransparentne ugovore, te se obvezati da ih neće pokazati javnosti.

Zacrnjene stranice“ ovih business projekata od nacionalnog interesa pokazali su nam euro zastupnici.

Primjerice, Pfizer odlučuje koja će država, kada i u kojoj količini dobiti cjepivo, države ne odlučuju o primanju niti dijeljenju vlastitih donacija cjepiva, Pfizer nema odgovornosti pred mogućim sudskim tužbama, a ukoliko se one ipak dogode, države se obvezuju pravno braniti Pfizer od optužbi za krađu intelektualnog vlasništva. Ako države ne poštuju ove odredbe ugovora posljedice mogu biti ozbiljne, a mogući sporovi se ne vode na nacionalnim sudovima već će ih rješavati skupina privatnih arbitara (?) u New Yorku, po zakonima države New York. U slučaju gubitka spora, Pfizer može zahtijevati od države potpisnice predaju državne imovine – bankovne račune, primjerice – aviokompanije, naftne resurse itd…

Ono što je osobito zanimljivo je da u slučaju tužbi za nuspojave, vlade podmiruju nastalu štetu (invalidnost / smrt), a ne proizvođač cjepiva. O brojnim nuspojavama cjepiva neću posebno govoriti, lako su dostupne na stranicama EMA-e, ne i na stranicama HALMED-a u potpunosti (općenito je pretpostavka da je manje od 1% prijavljenih slučajeva).

Nadalje, podvrgavanje vlastitih građana eksperimentalnim cjepivima u suprotnosti je s međunarodnim pravom, kao i Nurnberg kodeksom koji definira postupak istraživanja na ljudima, a temeljem kojeg je 1964. godine usvojena Helsinška deklaracija Svjetskog medicinskog udruženja čije su etičke norme sastavni dio Konvencije o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine. Suđenje u Nurnbergu, 1945. godine nacističkim liječnicima Trećeg Reicha za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, počinjene podvrgavanjem zatočenika logora smrti, medicinskim eksperimentima i provođenjem programa eutanazije ljudi, snažno je utjecalo na razvoj međunarodnog kaznenog prava, ali i medicinskog prava, bioetike i ljudskih prava uopće.

Dakle, sadašnja cjepiva još su u eksperimentalnoj fazi, njihovi mogući štetni učinci nisu dovoljno sagledani (a ima vrlo ozbiljnih), stoga se nametanje takvih cjepiva kao obveznih, može smatrati oblikom prisilnog podvrgavanja građana liječničkim ili znanstvenim pokusima, što je izričito zabranjeno u članku 23. Ustava, spomenutom Nunberg kodeksu, brojnim međunarodnim rezolucijama i zakonima.

Novi totalitarizam

Stoga je moguće zaključiti da s osloncem na koncept sekuritizacije javnog zdravlja, europske vlade (sada i Hrvatska) nepovratno klize prema totalitarizmu ili novom obliku političkog sustava 21. stoljeća – autoritarnoj digitalnoj diktaturi po uzoru na Kinu. U tom kontekstu biopolitika postaje sredstvo organizirane moći i totalitarnog nadzora političkih i korporativnih elita u upravljanju svim aspektima društvenog života zbog čega izazov političkog upravljanja već sada postaje jedan od najvećih s kojim se suočavamo.

Nova post – COVID (totalitarna) realnost ili tehnofeudalizam (J. Varoufakis) temelji se na privatiziranom globalnom upravljanju u kojem je politička moć u potpunosti u rukama novih globalnih aktera – pojedinaca, neformalnih skupina, korporacija i međunarodnih organizacija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedine lažne stavke su tvoje ovde, jer je vakcina prošla fazu ispitivanja na dobrovoljcima a pre toga na životinjama. Tek kad je prošlo ispitivanje na dobrovoljcima, data je u upotrebu za ljude.

Ma nemoj! A na sajtu Sinofarma pise DA SE VAKCINA TESTIRA NA LJUDIMA U SRBIJI! Licno sam procitao!

Onda Jovane.. Koji su to "dobrovoljci ucestvovali u testiranju kineske vakcine u Srbiji"??? Navedi im imena? Jesi li ti cuo za te heroje?

Pa zasto tvoji mediji nisu pomenuli te heroje, zar ne trebamo mi znati imena ljudi koji su zrtvovali svoj zivot da spase celu Srbiju? Ne treba li im dati orden ili bar neko priznanje?

Evo i na vestima je pisalo isto, citiram:

BELGRADE – The China National Biotech Group (CNBG) and the company Sinovac Biotech Ltd. announced that additional countries including Serbia as well, have agreed to participate in the third phase of clinical trials of their coronavirus vaccines, N1 reported.

Dakle, jedini koji ovde siri lazne vesti si TI! A Srpski gradjani su prevareni, i svo vreme su sluzili kao "zamorcici'!!!

Sve stavljaš u pogrešan kontkekst. Prvo što ispuštaš jeste da je vakcina prošla neophodnu proceduru da se pusti u promet..tri faze ispitivanja uključujući i dobrovoljce

Ne ispustam ja nista nego ti lazes!
Nije vakcina uopste prosla 3. fazu, jer da jeste, ne bi pisalo na njihovom sajtu da se vrse klinicka ispitivanja 3. faze na ljudima u Srbiji!

Ti dobrovoljci koje ti pominjes, su mala grupa ljudi, nedovoljan broj da se 3. faza zavrsi! Vakcine se testiraju godinama!!!

A Srbija je "pristala" odnosno tvoj voljeni predsednik Vucic da gradjane RS proda kao zamorcice!

Serbia and Pakistan are among countries that have agreed to participate in the third phase of testing, as Chinese companies are asking for more data from abroad for final approvals of a potential vaccine, as decreasing number of new infections in China makes this country an unsatisfactory place for testing, according to Reuters.

---> DAKLE, KINEZI NISU ZAVRSILI 3. FAZU TESTIRANJA U SVOJOJ ZEMLJI, VEC SU TO RADILI - NA GRADJANIMA SRBIJE!

DA li SI TI BIO OBAVESTEN O TOME DA SI TESTER ZA KINESKU KOMPANIJU SINOFARM? NISI!

uobičajena procedura od 2-3 godine nije potrebna kada RELEVANTNA INSTITUCIJA(SZO) odobri po hitnom postupku

Jovane, nemoj da budes zao covek i da izvrces cinjenice kako bi tebi odgovarale, pravdajuci zlocin.

Bez obzira na "urgentnost situacije" i to sto je navodno SZO "legalno" mogao da odobri vakcinu bez prethodne klinicke provere na ljudima, ovde cilj ne opravdava sredstvo, niti negira cinjenicu da su po svim medjunarodnim konvencijama TESTOVI NA LJUDIMA BEZ NJIHOVOG PRISTANKA - ZABRANJENI!

Dakle, test vakcina moze biti i pustena u promet po nalogu SZO, ali oni koji se podvrgavaju tom pelcovanju MORAJU ZNATI DA PRISTAJU NA TESTIRANJE!

A TO OVDE NIJE SLUCAJ!

ONI SU OVU INFORMACIJU KRILI OD LJUDI! (POSEBNO U SRBIJI). I TERALI SU IH NA SILU DA PRIME NESTO STO IM MOZE UGROZITI ZDRAVLJE!

I DAN DANAS PRISILJAVAJU LJUDE NA PELCOVANJE, DOK JOS NIJE PROSLO NI 2-3 GODINE NEOPHODNOG TESTIRANJA KAKO SI REKAO!

opravdano jer virus hara i treba po vašem farisejskom shvatanju držati se forme iako ljudi stradaju od virusa.

Ne treba se drzati "forme" , vec se ljudi trebaju UPOZORITI DA ONO STO PRIMAJU JESTE TEST VAKCINA!

Zato nemoj da izvrces moje reci i navodis na svoju vodenicu, predstavljajuci nas kao zle, trudeci se da "pobedis u raspravi". Ja se ne takmicim sa tobom, i bas me briga sta ces ti ovde reci, radi se O ZLOCINU NAD LJUDIMA i krivci moraju biti kaznjeni!

Kazi mi, da li je predsednik Vucic upozorio gradjane da ce nad njima biti testirana vakcina???

Bio bi cist da je to uradio, ali posto nije, i on i ostali drzavnici sveta koji nisu na to upozorili javnost, su zlocinci, prekrsili su ustav i medjunarodno pravo...

Uostalom, ne treba mnogo trošiti reči, vidimo da je 90% u jeku epidmije bilo nevakcinisanih na respiratorima i u najtežem obliku bolesti, a samo 10% vakcinisanih

Ma daj Jovane, ja ne znam koje ti vesti slusas, ali ovo je postalo toliko izlizano, da ja sad tebi treba da dajem podatke koje ti "kao ne znas", da je trenutno u bolnicama u teskom stanju vise vakcinisanih nego nevakcinisanih, bas skoro u Velikoj Britaniji podatak!

Zato nemoj ovde da mi fantaziras i plasiras te namestaljke vasih medija!

Znaci manje je nevakcinisanih koji zavrse u bolnici nego vakcinianih, i to pogotovo sada dolazi do izrazaja, poslednji podaci to pokazuju!

Ti ako misliš da si uspešan u životu što si "izbegao" vakcinu, svaka čast. To je inače bio vrhunski poduhvat i svaka čast. Živ bio i čuvaj

A ti ne mozes da priznas sebi da si ispao naivan sto si je primio, pa smo ti mi krivi, neces sam sebi da priznas gresku!

JA NISAM PROTIV VAKCINE, JA SAM ZA PRAVILNO INFORMISANJE LJUDI O POTENCIONALNIM RIZICIMA, pa kada gradjani budu upoznati, neka prime, a ne da se od njih KRIJE ili jos gore da IH SE USLOVLJAVA DA PRIME u telo nesto sto moze biti opasno po njihov zivot, pa onda kada umru, svi peru ruke, kao da nisu krivi!

Itekako su krivi!

I zato ce odgovarati svi koji su krili te informacije od gradjana, koji su obmanjivali narod i stvarali "medijski mrak" ugrozavajuci tako ljudske zivote!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
cijepljenje (ne negativan test na COVID-19) je postalo uvjet za posao u saveznoj administraciji,

A cjepljenje je jos uvek "test vakcinom"!
Kako mozes "uslovljavati" nekoga "test vakcinom", necim sto je opasno po zivot???

Eno im Bill Gates optuzen pred medjunarodnim sudom, a bice i oni procesuirani verovatno, samo ako ovo dobije ocekivani epilog..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne ispustam ja nista nego ti lazes!
Nije vakcina uopste prosla 3. fazu, jer da jeste, ne bi pisalo na njihovom sajtu da se vrse klinicka ispitivanja 3. faze na ljudima u Srbiji!

Ti dobrovoljci koje ti pominjes, su mala grupa ljudi, nedovoljan broj da se 3. faza zavrsi! Vakcine se testiraju godinama!!!

Oh..sada ti kada nemaš šta prigovoriti sada tobože iako priznaješ da su postojali dobrovljci ipak sada nije dovljan broj. :).

Opet sebe i svoje mišljenje postavlajš kao kriterijum. Ali kao što znamo RELEVANTNE INSTITUCIJE jesu utvrdile kriterijume i oni jesu ispoštovani. Ipak, nismo ti ni ja kompetentni da određujemo kriterijume za upotrebu vakcine već oni koji jesu ovlašćeni za tako nešto.

A ti ne mozes da priznas sebi da si ispao naivan sto si je primio, pa smo ti mi krivi, neces sam sebi da priznas gresku!

Ma ja neka budem naivan. Ali tebi ako je životna satisfakcija što si "vešto" izbegao da primiš vakcinu, nek ti bude:).

Budite vi mudri a mi ludi svi. Svaka čast!

JA NISAM PROTIV VAKCINE, JA SAM ZA PRAVILNO INFORMISANJE LJUDI O POTENCIONALNIM RIZICIMA, pa kada gradjani budu upoznati, neka prime, a ne da se od njih KRIJE ili jos gore da IH SE USLOVLJAVA DA PRIME u telo nesto sto moze biti opasno po njihov zivot, pa onda kada umru, svi peru ruke, kao da nisu krivi!

Tu su RELEVANTNE INSTITUCIJE a ne ti ili ja da određujemo koje su vakcine dobre a koje nisu.

No, evo ja sam Željku Š. postavio pitanje zašto nam vi koji sve znate i kritikujete ove vakcine ne date pravu vakcinu?

Vi kažem sve znate..tamo ste nabrojali šta nevalja u vakcini..ne možete li nam ponuditi onda pravu vakcinu? I tako pokažete da smo svi do sada uzimali pogrešnu vakcinu?

Natrag