Isto tako ne greši ako sluša. Preporuke su veoma bitne.
Ko ih slusa taj nije normalan! I amerikanci su za vreme Trampa prekinuli saradnju! To nije obavezujuce!
amo što vi ovde manipulišete sa tim terminima i suprtstavljate Ustav zaoknima koji pobliže određuju stvar na kontu toga što u ustavu "ne piše". Pa naravno da ne piše kada to nije posao ustava
Bas je suprotno kako pricas, jer u ustavu "pise" to da se gradjani ne mogu prisilno leciti i da se na njima ne mogu izvoditi "eksperimenti"! Sto oni svo vreme rade nad gradjanima, jer to je "eksperimentalna" vakcina, a oni varaju narod da nije:
Clan 25:
"Niko ne može biti.. podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka."
To što si naveo je opet svojevrsna manipulacija jer se ovoaj deo iz Ustava odnosi na druge situacije a ne na situacije kada haraju zarazne bolesti.
Ustav je jasan, drugi clanovi kazu da je zivot "neprikosnoven", a ovde se samo dodatno potvrdjuje.. Uzet u globalu, ustav zabranjuje svako "eksperimentisanje" nad gradjanima!
To je svuda u svetu tako pa i kod nas!
Amerikanci su eksperimentisali nad indijancima zarazili ih sifilisom, pa su morali da plate odstetu..
Pricas nebuloze!
Postoji taj detalj u zakonu koji kaže da se preduzimaju mere u ovim posebnim okolnostima koje važe dok one ne prođu. TU je određeno obavezno nošenje maski, dok ne prođe ova situacija.
Rec "maska" se ne pominje u zakonu, pa je tumacenje na sta se tacno odnosi "licna zastita", sirokog pojma! Nikakve granice tu ne postoje! Jer ministru su date odresene ruke, on moze sam po svojem nahodjenju da odlucuje sta je dobro a sta lose po gradjane!
To predstavlja veliku opasnost po integritet gradjana! Jer jedan covek odlucuje o svemu!
Ovde postoji i mogucnost manipulacije, jer vlada moze zloupotrebiti ovaj zakon i naloziti gradjanima da nose cak i kacige na glavi ili cak naloziti da se osisaju na celavo ili zabraniti polno opstenje, sto je rekao sam zadiranje u privatnost gradjana i njihova ljudska prava. Postoji opasnost i od psihickog maltretiranja, fizickog zlostavljanja i ponizavanja, sto je u suprotnosti sa ustavom i clanom 25 kao i clanom 23 :
Ustav kaze:
-Fizički i psihički integritet je nepovrediv.
Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju.
-Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite.
Zamislite da izbije pandemija vaski sutra, pa neke bube napadnu, i ministar nalozi da svi
MORAJU DA SE OSISAJU NA CELAVO!
To bi bilo narusavanje i psihickog i fizickog integriteta ljudi, unizavanje ljudskog dostojanstva!
Cak i sam zakon, predstavlja uvredu i "narusavanje ljudskog integriteta", jer navodi sta ljudi "moraju" da rade u svrhe "licne zastite"! Ako nekom gradjaninu "naredis" kako ce da se ponasa i kako da "obavlja icnu zastitu" , ti onda smatras da je on "nesposoban da zakljucuje sam za sebe" (da je neuracunljiv) a time vredjas i njegovu inteligenciju i dostojanatvo! Samo "maloumnim" ljudima je potreban staratelj, i oni su nesposobni za sebe da odlucuju! A ministar u ovom slucaju nema prava odraslim i uracunljivim gradjanima "nametati" svoje odluke i mere licne zastite!
On moze davati "preporuke", ali ne i naredjivati!
Sto se tice maski, ljudima se na taj nacin "prisilno" stavljaju "brnjice" na glavu kao kerovima! I zato je vazno naglasiti da ovo prevazilazi i domen "licne zastite" koja je "licna" dobrovoljna i "personalna" i odnosi se na odrzavanje higijene, a ova druga predstavlja" prinudu i nasilje!
Inace, ovaj zakon je cak i sam sebi kontradiktoran , jer nosi naslov "licna zastita" a u tekstu se bavi "zastitom kolektiva".
Buduci da je tako, i da je ovaj clan i zakon kontradiktoran i sam sebi (nije jasno sta je pisac hteo da kaze), on nikako ne moze biti u skladu sa ustavom jer ugrozava ustavom zagarantovana ljudska prava. Takodje granice koje ministar ne sme da prеdje u ogranicavanju tih ljudskih sloboda nisu tekstom definisane, pa se kao reper moraju uzeti i ustavom zagarantovana prava gradjana!
Dakle, konsultuje se ustav!
Opseznim pretresom na sudu, ovo ne prolazi! Vec sam rekao da presude pokazuju kako je ovaj zakon totalno neustavan!
Kraj price!
"Пацијент има право да слободно одлучује о свему што се тиче његовог живота и здравља, осим
у случајевима када то директно угрожава живот и здравље других лица"
Znam, i to ustav govori! Medjutim, nevakcinisani ne ugrozavaju nikoga! Benefiti maske nisu dokazani, ni efekat vakcina, njihova sigurnost, da bi to moglo biti naredjeno gradjanima kao obavezno! Ovaj clan zakona se zbog toga cak i ne moze uzeti u razmatranje!
Ti hoces da se nadmudrujes, da porices advokatsku praksu? Presude su pokazale da li je ovo po zakonu ili nije!
Ovo je suprotno i ustavu i zakonu, zato ljudi dobijaju sporove!