Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Zato što ugalj emituje velike količine CO2 i zato što nestaje zaliha.
Ako ce sve zalihe uglja nestati nakon 5 godina, onda nema razloga uvoditi ogranicenja na njegovu upotrebu, posebno u vreme ekonomske krize koja trenutno drma svet!
Jer uvodjenjem ogranicenja na ugalj u trenutnoj ekonomskoj situaciji s kojom se mi suocavamo, uzrokovace energetski kolaps sirom cele evrope i sveta kao i restrikcije struje!
Ne mozes tvrditi da oni nisu znali sta ce biti posledice takve odluke, i ne mozes tvrditi da su naivno doneli odluku da bas sada u jeku ekonomske krize uvode "ogranicenje" na njegovu upotrebu!
Pored toga, ne samo da se ugalj kao energent trenutno "ogranicava" nego se zatvaraju i nuklearne elektrane! Dok ona jos uvek vazi za cistiji oblike energije!
Vidljivo je svakom razumnom coveku da se energetska kriza namerno sprovodi i da se ovde radi o "smisljenom planu"!
Što se zakona o obaveznoj vakcinaciji tiče, Mire, on već postoji i primenjuje se. Sva deca su obavezna da prime mmr vakcinu protiv tbc, boginja....tako da ne znam kako to ne vidiš da je to praksa.
Jovane. Rekao sam i ponavljam ponovo, vakcinacija se regulise "podzakonskim aktima" (uredbama) koje donosi vlada. Te uredbe se samo pozivaju na "glavni zakon" o zaraznim bolestima, i zato svaka takva uredba "moze i ne mora" biti u skladu sa osnovnim zakonom, i moze biti predmet spora na sudu!
Ako su gradjani tokom svih ovih godina, po predmetima "obavezne vakcinacije" dobijali sporove, i sud je presudjivao u njihovu korist, onda se ne moze govoriti da su takve odluke vlade (tj. uredbe) zakonski zasnovane! A pogotovo to ne moze biti u slucaju vakcine protiv kovida, koja je "eksperimentalna"!
Stoga, svako uvodjenje novih mera, znacice samo jos vece krsenje zakona!
Tako je moguće i ovde za ovu zaraznu bolest ako država hoće, može primeniti ono što zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih i infektivnih bolesti daje.
Ne moze, jer iz pravilnog tumacenja ovog zakona, vlada ne moze doneti odluku obaveznosti "eksperimentalne vakcine", i ne moze uvoditi obavezu nosenja maski. Moze jedino ako prekrsi ustav i zakon te ga pogresno primeni, sto se trenutno desava, ne samo kod nas nego svuda po svetu!
Ja sam jos uvek zasticen zakonom, i ako mi neko dodje sa bockom na vrata i na silu hoce da me bode, ja mogu takvu osobu krivicno da gonim, jer po automatizmu ta osoba ce biti kaznjena "zatvorom"! Cak i da ne podnosim nikakvu tuzbu, to ce uraditi samo tuzilastvo, dovoljno je da slucaj prijavim policiji!
Ja ti govorim sta je pravni aspekt svega ovoga i koje su posledice po one koji takve uredbe donose, kao i koje su posledice po one koji nemaju nikakvo pismeno ovlascenje da traze uvid u medicinski karton osobe ( koji je tajna) , ili vrse prinudu i nasilje nad gradjanima insistirajuci da stave masku!
Maska, pogotovo maska, nije definisana u zakonu o zaraznim bolestima, i kao takva se uopste ne pominje! Prema tome ovo na sudu ne prolazi nikako, i nijedan gradjanin nije u obavezi da slusa takve uredbe ako su one u suprotnosti sa zakonom i nisu pravno utemeljene! A ovo nije pravno utemeljeno!
Ja znam ljude koji su kaznjeni za nenosenje maske. Svaki od njih je ulozio zalbu, i sudski postupak traje najduze mesec dana, uvek je u korist kaznjenog gradjanina, sto znaci da on dobija spor da nije duzan da plati kaznu!
Ponekad po automatizmu sud te ne pozova, vec presudi u odsustvu u tvoju korist, da nisi obavezan nista da platis!
Dakle Jovne, mi ovde pricamo o uredbi vlade, koja nije pravno utemeljena na zakonu o zaraznim bolestima! Vec predstavlja njegovo grubo krsenje!
U Srbiji je više nevakcinisanih kada se gleda sva populacija. Oni iznad 18 godina su preko 55%.
Nije tacno, nego se uzima broj gradjana koji zive u inostranstvu koji su nasi drzavljani, a ne zive vise u Srbiji. Oni su se kod nas vakcinisali, jer vise veruju srbiji nego stranoj zemlji u kojoj zive, pa su mahom svi dolazili kod nas kuci na vakcinaciju! U to vreme nije ni bilo vakcina svuda u evropi, a Srbija je obilovala.. Ja ovo znam iz prve ruke!
Nema toliko vakcinisanih gradjana u Srbiji! Dakle, to da ih ima 55% je prosto laz i namestaljka!
Kako god, oni ni taj broj od 55% nece nikad moci da predju!
Naravno od svih vakcinisanih najmaje 10% primaju narativ antivakcinaški tako da realno u Srbiji su većina antivakcinaši u svom načinu razmišljanja. Ali na svoju štetu i štetu svojih bližnjih
I to sam govorio, da vecina vakcinisanih nije za obaveznu i prisilnu vakcinaciju!