To je bilo i pre i sličnih stvari. No, šta tebe čudi u budućnosti da će dolaziti do energetske krize? Pa troše se resursi zemlje..još malo imamo nafte i uglja...sećaš se kada sam ranije pisao o tome.
Kriza nije nastala zbog "nedostatka uglja", vec zato sto su se oni u UN dogovorili da ogranice upotrebu tog energenta, zbog smanjenja emisije CO2!
Da zaista postoji problem sa "nedostatkom uglja", zar stvarno mislis da bi se oni sastajali da "ogranicavaju" njegovu upotrebu? Ne bi ga ogranicavali, vec bi raspravljali o tome sta da rade "kada se sav ugalj potorosi", o razvitku nove tehnologije!
Buduci da to nisu ni pomenuli, ta teorija ti pada u vodu! I to je samo teorija, njihove "lazi" i "izmisljotine", kojim bi u slucaju da im ovo ne uspe, pokusali da opravdaju uvodjenje alternativnih izvora energije! (koje vec poseduju).
Objasni mi samo, kako to da niko u Srbiji nije primetio da "rezerve uglja nestaju", i kako to da nijedan strucnjak nije upozorio javnost da cemo za 20-50 godina ostati bez uglja? Kako to da se drzava unapred nije pripremala za prevazilazenje tog problema ako on stvarno postoji? I kako to da se ni druge drzave nisu za to pripremale?
Zato Jovane, taj problem ne postoji! A ti manipulises!
Rekao sam lepo (sto ti nisi komentarisao), da niko normalan ne bi usred krize koja je uzrokovana pandemijom ogranicavao upotrebu energenata kao sto je ugalj, osim ako ne zeli da jos vise produbi ekonomsku krizu i ucini je neizdrzljivom! U protivnom bi sacekao da se situacija smiri, pa bi onda posle radio na unapredjenju zivotne sredine i smanjenju CO2.
To i jeste dokaz da oni sve ovo rade namerno, da vestacki izazivaju energetski kolaps, a ti ovo nisi smeo ni da komentarises jer i sam znas da je tako!
Ako je neko sumnjao u robotizaciju, tj. u to da ce nas uskoro zameniti roboti.. Ovo je robot opremljen GPT3 tehnologijom koja mu omogucava da "donosi zakljucke", da uci iz dostupnih informacija.. Na primer moze da proceni koliko osoba ima godina a da prethodno nije programiran za to! Sto je odlika koju poseduju jedino ljudi..
Sposoban je za interakciju, ucenje i moze samostalno da "donosi odluke", da "zakljucuje" na osnovu dostupnih informacija, prakticno sposoban je da "razmislja", sto je vestina koju poseduju jedino ljudi, a koja ce se vremenom razvijati kako robot upija sve vise informacija..
Deluje pomalo zastrasujuce.. Da ne pricam da je ovo samo demonstracija tehnologije, dok oni imaju mnogo ozbiljnije stvari..