Moj Mire, ako si slušao predsednika, nije to ništa novo. U SAD-u u nekim delovima to se dešava redovno. Dakle, ako goledamo sa tog aspekta, sad se desilo i kod nas i ništa novo i čudno. U svetu da ne pričam koliko se takvih stvari dešava, samo mi preuveličavamo stvari kada se desi zato što seto desilo kod nas. Dakle, Mire, nema bojazni po ovom pitanju.
Sta je sa tobom Jovane? Jel vidis ti sta se desava u svetu? Svuda je energetska kriza, cena megavata je skocila, zatvaraju se nuklearne elektrane.. I to nakon sastanka drzavnika u UN i COP26..
Pricali smo da ce se to desiti da ce biti restrikcije struje i sada mnoge drzave o tome isto pricaju!
I sada ovo u Srbiji sto se desava?
Tebi je to slucajno!?
Pa kako se takvo nesto u nije desilo u proteklih 10 godina, nego bas sada? Do juce je ugalj bio dobar, a sad odjednom nevalja? I to bas nakon dogovora u UN o "smanjivanju upotrebe uglja"?
Kao "slucajno se desilo"!
Ma daj molim te!
U pitanju je plan, i sve se to planski radi, toliko je providno, da ja mislim da covek mora biti lud da ovo ne shvati..
Radi se o tome da ljudi poput Samira, izokreću stvari "u svoju korist", tako što prate dešavanja u svetu, i očite stvari koje su logične da će se dogoditi zato što tim stvarima prethode materijalni uslovi za to,
Izvini Jovane, ali skok cena i ekonomsku krizu sam i ja mogao predvideti kao posledicu pandemije.. Ali ni u ludilu nisam mogao predvideti da ce se to poklopiti sa sastankom COP26 gde je odluceno da se "smanji upotreba uglja" i da ce to uzrokovati i "energetski kolaps"! Jer resursa ima "sasvim dovoljno" i nikakva kriza po tom pitanju nije bila izvesna!
Dakle, i previse je "slucajnosti" da bi se cela ova situacija na bilo koji nacin zavela pod normalan tok dogadjaja.. I situacija u svetu i ovo u Srbiji da se poklopi sa tim.. Nema sanse!
Pa već 40-tak godina se priča o zagađenju CO2, o seči šuma, i sličnim stvarima koje utiču na žalost na klimatske promene. I sada dođe Osmanagić i kaže..pa jesam li vam rekao?
Prvo, njihov plan ide po etapama..
Drugo, niko normalan ne bi pricao o "smanjenju uglja" u vreme Covid-a, jer nije realno da svet na taj nacin gurnes u jos vecu krizu, kada i sam znas da Covid uzrokuje krizu, skok cena i nestasice!
Znaci, ovim bi samo produbio postojecu krizu! Pa to zna i malo dete Jovane!
Da su oni stvarno zeleli dobro ovom svetu, taj sastanak o klimatskim promenama bi odlozili za neka bolja vremena..
Trece, rekao sam vec, previse je slucajnosti, i to sto se "svetski ekonomski forum" bavi izbijanjem pandemije, pravi analize i procene, vezba izbijanje korone pre samog izbijanja, to nije normalno.. I sta ima svetski ekonomski forum da se bavi Covid-om?
Pazi sad ovo..veliko otkriće..posle covid19 krize kažu ide zelena agenda.
Ova prica o zelenoj nedelji je novijeg datuma..
Jovane, to je sve povezano, jer oni pakuju brigu o planeti zemlji (okolini) i ljudskom zdravlju - zajedno!
Sastanak COP26 ti ovo dokazuje! Jer su spojili te dve stvari! Samo slepac ne moze da vidi vezu!
Znaci, na stolu su imali dve teme:
1) Zastita zivotne okoline (planete zemlje)
2) Zastita stanovnistva od zaraznih bolesti - Covida
Svakom ko imalo razmislja treba biti jasno, da se ne mozes baviti temom ocuvanja zivotne sredine u vreme dok postoji opasnost od ekonomske krize uzrokovane Covid-om! Jer ako smanjis energente (ukines ljudima ugalj) u vreme trajanja inflacije, kada cene skacu, guras svet u propast!
Zamisli te smejurije, da pricas o nekakvim elektricnim automobilima i alternativnim izvorima energije u vreme globalne pandemije i ekonomske krize?
Pa oni su to dobro znali, znali su da ce to uzrokovati jos gore stanje, ali su ipak to uradili!
Sto znaci sta Jovane?
To znaci da oni namerno guraju ovu agendu! I zele da gurnu svet u jos veci ekonomski kolaps, da bi mogli da instaliraju svoj novi sistem! To sto pokusavaju da ostvare zove se RESET - i stalno ga pominju!
Opet kazem "previse je slucajnosti" da bi to tebi islo u prilog, previse stvari koje se desavaju "istovremeno", da bi ti mogao da balansiras..
Energetski slom prati uvodjenje alternativnih "cistih" izvora energije (koje oni imaju), povecana smrtnost coveka od zaraznih bolesti i distanciranje (tj. zatvaranje) prati robotizaciju, 'meta universe' omogucava zatvaranje ljudi i virtuelna putovanja, ekonomski kolaps kao i buduce siromastvo ljudi prati oduzimanje imovine u korist drzavnih benefita i stroziju kontrolu neposlusnih (socijalna karta), slom ekonomije ce pratiti ukidanje papirnog novca, te prelazak na digitalnu valutu, a zelena nedelja odgovara celoj prici jer je povezana sa privikavanjem ljudi na poslusnost. Tu su i elektricni automobili, kopanje litijuma u Srbiji itd..
Sve ovo se desava "sada"! Nije to juce, nije pre par vekova i decenija, vec se "sada" desava Jovane!
A ti izgleda zelis da ostanes slep..
prosipaju popularne priče kako bi time podigli svoj rejting i svoju popularnost i takođe ugodili svojim porivima da budu eto popularni u narodu. Ali činejnice su sasvim drugog karaktera.
Zele da budu popularni? Pa ti ne znas sta pricas Jovane! Izuzetno je "nepopularno" i "opasno" biti uzbunjivac, upozoravati javnost na ono sto dolazi, jer zivot ti moze biti ugrozen! Da ne govorim da to vodi u ismejavanje..
Ali ti eto, budi na strani "vecine", jer ona zna najbolje! Niko ti se nece smejati, niko te nece popreko pogledati, bices "populiaran" Hriscanin. To si ti!