Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo mišljenja kolega, imunologa o Lošu:

Dva imunologa kritiziraju izjave Domazet-Loše
Za mišljenje o tvrdnjama Domazet-Loše Index je zamolio dvojicu imunologa s Medicinskog fakulteta u Rijeci, Bojana Polića i Zlatka Trobonjaču.

"Bez obzira na znanstvenu pozadinu, Domazet-Lošo je klevetnik
Mutagenim tvarima smo stalno izloženi i u našem okolišu, hrani, vodi, lijekovima pa je za bilo koje cjepivo nemoguće tvrditi da ne postoji baš nikakav rizik genotoksičnosti. No to ne znači da se treba bez dokaza tvrditi da ona jesu genotoksična. U tom smislu je, barem dok sam ne provede ili se ne pozove na provedenu studiju genotoksičnosti mRNA cjepiva, bez obzira na svoju znanstvenu pozadinu, Tomislav Domazet-Lošo tek – klevetnik. A i poprilični licemjer."

Dakle, nisu osporili i opvrgnuli Domazetovu tvrdnju da se mRNA ugrađuje u genom. Osim toga, oni kao imunolozi i nisu najkompetentniji govoriti o ovoj temi, jer je ovo područje evolucijske genetike razvojne biologije, što je specijalnost profesora Domazeta.

P.S. I nemoj se ponovo javljati i trošiti tastaturu, dok dobro ne razmisliš. Dakle, zašto Tomislava Domazeta ne otjeraju s Instituta Ruđer Bošković, ako je on pseudoznanstvenik?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dva imunologa kritiziraju izjave Domazet-Loše
Za mišljenje o tvrdnjama Domazet-Loše Index je zamolio dvojicu imunologa s Medicinskog fakulteta u Rijeci, Bojana Polića i Zlatka Trobonjaču.

Primjetio sam već nekoliko puta da se ti u svojim osvrtima na neka pitanja vezana uz Hrvatsku, redovito "konzultiraš Index". Pa kad ti je tako drag Index, dobro je da znaš neke detalje o Index-u. Vlasnik i urednik Index-a, Matija Babić, zbog utaje poreza u milijunskim iznosima pravomoćno je proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu i obvezu vraćanja novca koji je opljačkao od države. Kako su Hrvatske vlasti u to vrijeme (kao i danas) bile komunjarske, a i on je komunjara, omogućili su mu da nikada državi ne vrati novce, jer ih kao nije imao.

Od ove milijunske pljačke od strane Babića, on je Hrvatima puno poznatiji po sljedećoj epizodi. Prošle godine pred Uskrs na Hvaru se održavalo tradicionalna noćna procesija, pod imenom "Za križen", koja traje od 22 sata u četvrtak navečer do 7 sati u petak ujutro. Procesiju predvodi križonoša koji nosi križ. I svake godine, naravno, mediji daju neki kratki osvrt na to događanje. I kao što rekoh, prošle godine na medijska spominjanja katoličkog uprizorenja Isusove muke i Isusova križnog puta, na facebook-u se javlja "dotični lopov" slijedećom objavom: "Nabijem na ku*rac i vas i vašeg Isusa". Kao što možeš vidjeti čovjek je "baš tvoj". O Isusu misli isto što i ti. Inače, 'novinari' na njegovom Index-u jednaki su njemu. Tako da znaš gdje možeš posegnuti za informacijom i duhom kada ti to zatreba.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Primjetio sam već nekoliko puta da se ti u svojim osvrtima na neka pitanja vezana uz Hrvatsku, redovito "konzultiraš Index". Pa kad ti je tako drag Index, dobro je da znaš neke detalje o Index-u. Vlasnik i urednik Index-a, Matija Babić, zbog utaje poreza u milijunskim iznosima pravomoćno je proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu i obvezu vraćanja novca koji je opljačkao od države. Kako su Hrvatske vlasti u to vrijeme (kao i danas) bile komunjarske, a i on je komunjara, omogućili su mu da nikada državi ne vrati novce, jer ih kao nije imao.

Od ove milijunske pljačke od strane Babića, on je Hrvatima puno poznatiji po sljedećoj epizodi. Prošle godine pred Uskrs na Hvaru se održavalo tradicionalna noćna procesija, pod imenom "Za križen", koja traje od 22 sata u četvrtak navečer do 7 sati u petak ujutro. Procesiju predvodi križonoša koji nosi križ. I svake godine, naravno, mediji daju neki kratki osvrt na to događanje. I kao što rekoh, prošle godine na medijska spominjanja katoličkog uprizorenja Isusove muke i Isusova križnog puta, na facebook-u se javlja "dotični lopov" slijedećom objavom: "Nabijem na ku*rac i vas i vašeg Isusa". Kao što možeš vidjeti čovjek je "baš tvoj". O Isusu misli isto što i ti. Inače, 'novinari' na njegovom Index-u jednaki su njemu. Tako da znaš gdje možeš posegnuti za informacijom i duhom kada ti to zatreba.

Index???? Ajoj, klasično neokumunjarsko glasilo (ja bih ga nazvao lajavac) prepuno članaka, vesti i sličnih agit propova pedersko lezbejske (od Sorosa i sličnih židova koji to nisu) finansirane "Rainbow Internacionale", tog poslednjeg najdegenerisanijeg potomka Lutherovog "oslobađanja"..... (O vezi neo paganizma i gender feminacizma vredi otvoriti temu)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, nisu osporili i opvrgnuli Domazetovu tvrdnju da se mRNA ugrađuje u genom. Osim toga, oni kao imunolozi i nisu najkompetentniji govoriti o ovoj temi, jer je ovo područje evolucijske genetike razvojne biologije, što je specijalnost profesora Domazeta.

P.S. I nemoj se ponovo javljati i trošiti tastaturu, dok dobro ne razmisliš. Dakle, zašto Tomislava Domazeta ne otjeraju s Instituta Ruđer Bošković, ako je on pseudoznanstvenik

I to je rešeno. Nadam se da ćeš istražiti. Opovrgli su.

A što ga nisu...pa nisu, jer je ovo u domenu još uvek ličnog stava. Naravno, ne znači da neće.

Pa ne misliš valda da ga nisu smenili zato što misle da je upravu.

On je prema zvaničnom stavu pseudonaučnik.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I to je rešeno. Nadam se da ćeš istražiti. Opovrgli su.

Ne, nisu. Nigdje.

Pa ne misliš valda da ga nisu smenili zato što misle da je upravu.

Ti bi se trebao pitati zašto ga ne otjeraju s Instituta Ruđer Bošković, ja znam. ;)

On je prema zvaničnom stavu pseudonaučnik.

Prema tvojim opservacijama ni Bog nije Bog, pa što onda ako je po tebi Domazet Lošo pseudoznanstvenik.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne, nisu. Nigdje.

Ti bi se trebao pitati zašto ga ne otjeraju s Instituta Ruđer Bošković, ja znam. ;)

Prema tvojim opservacijama ni Bog nije Bog, pa što onda ako je po tebi Domazet Lošo pseudoznanstvenik.
Hah...jesu. Sutra ću o tome malo više. :)

Ali kakav je znanstvenik koga se ograđuje institucija u kojoj radi. Zapitaj se...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tihomir Domazet Lošo - nastavak

Na kraju, sve nas zanima koji su mogući učinci ugradnje mRNA molekula iz cjepiva u ljudske genome. Zbog činjenice da je mjesto ugradnje mRNA molekula u genom uglavnom slučajan proces, spektar mogućih učinaka na naš organizam jako je širok. S obzirom da je primjena mRNA cjepiva globalna i zahvaća većinu jedinki u populaciji može se očekivati da će cijeli spektar eventualnih negativnih pojava postati prije ili kasnije vidljiv.

Razmotrit ćemo dva vrlo loša scenarija. Prije nego do njih dođem moram objasniti da naše organizme tvore dva osnovna tipa stanica. Prve su germinativne stanice, što uključuje i spolne stanice, koje omogućuju vertikalni prijenos gena na sljedeću generaciju. Druge su sve ostale stanice koje izgrađuju naše tijelo i njih nazivamo somatskim stanicama.

Učinci ugradnje mRNA molekula iz cjepiva u naše genome ovisit će o tome jesu li se mRNA molekule iz cjepiva ugradile u germinativne, somatske ili obje vrste stanica.

Ako je do ugradnje došlo u germinativnim stanicama, onda takva mutacija može dovesti do nasljednih bolesti u najširem spektru riječi. O kojoj će bolesti biti riječ, ovisit će o tome koji je od naših važnih dijelova genoma inaktiviran ugradnjom mRNA molekule. Važno je naglasiti da se takva mutacija onda prenosi dalje na potomstvo u populaciji.

Ako je, pak, do ugradnje došlo u somatskim stanicama, a osobito u matičnim i predmalignim stanicama, onda takva mutacija može dovesti do razvoja najrazličitijih tumorskih bolesti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Evo dodatnog dokaza za tvrdnje prof. Domazeta

Pseudoznanstvenik nije Domazet, nego su to njegovi oponenti

---------------------------------

Novo otkriće pokazuje da ljudske stanice mogu upisivati RNA sekvence u DNA - izazovi temeljnom principu biologije

U otkriću koje dovodi u pitanje dugotrajnu dogmu u biologiji, istraživači pokazuju da stanice sisavaca mogu ugrađivati sekvence RNA natrag u DNA, i češće je to slučaj kod virusa nego kod eukariotskih stanica.

Stanice imaju vlastite elemente kojima kopiraju DNA, i tako se stvaraj nove stanice. Ti isti elementi, nazvani polimeraze, također stvaraju RNA poruke koje su poput bilješki kopiranih iz DNA repozitorija (spremišta), kako bi se učinkovitije upisale u proteine. Međutim, smatralo se da polimeraze djeluju samo u jednom pravcu - DNA u DNA ili DNA u RNA. Mislilo se da ovo spriječava ponovno ugrađivanje RNA poruke u genomski DNA. Međutim, sada istraživači sa Sveučilišta Thomas Jefferson prvi pružaju dokaz da se sekvence RNA mogu upisati natrag u DNA, što dovodi u pitanje temeljnu dogmu u biologiji, i može imati široke i implikacije na mnogim područjima biologije.

"Ovaj rad otvara vrata mnogim drugim studijama koje će nam pomoći razumijeti značaj postojanja mehanizma ugradnje RNA poruka u DNA u našim vlastitim stanicama, kaže Richard Pomerantz, dr. professor biokemije imolekularne biologije s Thomas Jefferson Sveučilišta. “Činjenica da ljudska polimeraza može to učiniti s velikom učinkovitošću, otvara i postavlja mnoga pitanja .” Na primjer, ovo sugerira da se mRNA mogu koristiti kao predlošci za popravak ili ponovno zapisivanje genomske DNA.
----------------------
Rad je objavljen 11. lipnja 2021., u časopisu Science Advances
HTML:
https://scitechdaily.com/new-discovery-shows-human-cells-can-write-rna-sequences-into-dna-challenges-central-principle-in-biology/
-----------------------
A sada pitanje koje razum ne može zaobići. Što im je zaista stvarni cilj s ovim cjepivima, za koja vidjesmo da se mogu "ugrađivati u genomski DNA", i na taj način mijenjati gene????

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš reći da je ceo institut Ruđer Bošković pseudoznanstveni institut? Pošto se Institut ograđuje od njega.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoćeš reći da je ceo institut Ruđer Bošković pseudoznanstveni institut? Pošto se Institut ograđuje od njega.

Ja sam rekao što sam htio reći. Ali nije meni teško činjenice i istinu ponavljati tisuću puta, pa ću ponoviti još jednom. Dakle, ja sam rekao, a eno gore i dokazao, da je Tomislav Domazet Lošo znanstvenik, a onda su njegovi oponenti pseudoznanstvenici. A ti si, vidjesmo, sektaš u pseudoznanstvenoj sekti.

Inače, pitanje o "pseudoznanstvenosti cijelog Instituta Ruđer Bošković" izuzetno ti je glupo. Ne može Institut sam po sebi biti "znanstveni" ili "pseudoznanstveni". Zaposleni na IRB su ili znanstvenici ili pseudoznanstvenici. Međutim, niti su svi znanstvenici, a nisu ni svi pseudoznanstvenici. Tako, oni koji dijele znanstvene stavove Tomislava Domazeta Loše jesu znanstvenici, a oni koji tim stavovima oponiraju jesu pseudoznanstvenici.

P.S. A razlika između tebe i mene je u tome što si ti klanjatelj pseudoznanosti, a ja cijenim i prihvaćam znanost. Ti si i u ovome sektaš, teški sektaš.

Natrag