Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ja isto. Pričasmo o tome ranije.

Vidiš Mire kako je onda ovim medicinarima, kada ovi zaverolozi svemu što kažu kontiraju. Ni njima nije prijatno čuti tako nešto.

Ali to je Mire domen psihološke nelagodnosti, a činjenice su pak egzaktne.

Mire tu se radilo o tvojoj pogrešnoj percepciji onoga što sam pisao o tome a ne da sam ja promenio nešto. Jer ti si mislio da ja nisam da se primenjuju građanski zakoni koji sankcionišu ove stvari. Naravno, ja to tako nikada nisam mislio. Samo sam govorio i to i sada govorim da mi ne možemo nametati ljudima pravila moralnog karaktera zakonski a koja nereguliše građanski zakon. Kada građanski zakon dopušta nešto a mi recimo zbog svojih verskih pogleda imamo drugačiji stav, mi ne treba da tu zakon namećemo. Ali kada građanski zakon nešto osuđuje, ja nisam protivan. Posebno krivični zakonik. Apsolutno, najstrožija kazna ako treba.

Samo cu reci.. :gl_sigh:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A što možeš i očekivati od "pendrekaša Biblije"? Probaj ovako s Jovanom - :assassin:

Slape, on nama tera inat, jer misli da je u pravu. I to radi do krajnjih granica, bez da je prethodno razmislio. Bas ono sto zamera balkancima da poseduju "inat", takav je on. On ne shvata da mora zastati i razmisliti pre nego sto pocne da pise. Inat je pozitivan, samo ako je u skladu sa razumom..

I uvek treba gledati sebe, a ne drugog osudjivati.. Ne vredi se ljutiti na njega, Bog ce mu pomoci da pobedi tu slabost, ako je Hriscanin..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
on nama tera inat, jer misli da je u pravu.

Mire, misliti da si u pravu i teranje inata nije isto. Moje opovrgavanje recimo vašeg zaverološkog stava o virusu i medicini je plod informisanosti o tom pitanju. Ništa drugo. A svakako da imam slabosti. Tražim mudrost od Boga da pobedim svoje slabosti. I naravno, slažem se da čovek treba da preispituje svoje stavove. Ne treba da misli da sve zna.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, misliti da si u pravu i teranje inata nije isto. Moje opovrgavanje recimo vašeg zaverološkog stava o virusu i medicini je plod informisanosti o tom pitanju. Ništa drugo. A svakako da imam slabosti. Tražim mudrost od Boga da pobedim svoje slabosti. I naravno, slažem se da čovek treba da preispituje svoje stavove. Ne treba da misli da sve zna.

Pozdrav.

Inat moze biti racionalan i iracionalan!

Nekad se neko protivi jer mu je ispod casti da prizna da nije u pravu (zbog ponosa), a nekad se neko protivi iz ubedjenja. On se upinje do krajnjih granica i istrajava u odluci da nesto ne uradi, jer ga boli nepravda koja se cini.. To rade Srbi kada ne zele prihvatiti novi svedski poredak. Sto ih vise pritiskaju oni se sve vise protive, jer im to dokazuje da su u pravu. Dakle, inat nije uvek iracionalan, cesto je povezan sa osecajima za pravdu i ubedjenjima..

Ti se upinjes do krajnjih granica da dokazes, i teras inat, istrajavas, jer si cvrsto ubedjen da je to tako..

Zato sam i rekao, inat sam po sebi nije los, protiviti se i celom svetu nije lose, ako to proizlazi iz zdravog razuma, ali to cesto nije slucaj!

Ti imas pogresno shvatanje da je svaki inat los! Ne nije svaki inat los, vec postoji i zdrav inat!

Kada kazes satani - "necu bas za inat i neces me naterati", to nije lose, to je dobro!

Zato moras shvatiti definiciju, pre nego sto pricas da su balkanci ovakvi ili onakvi, sto si pisao, sto sam ti zamerao i sada zameram, sa cim se ti bojis identifikovati, jer mislis da je nesto negativno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Inat moze biti racionalan i iracionalan!

Nekad se neko protivi jer mu je ispod casti da prizna da nije u pravu (zbog ponosa), a nekad se neko protivi iz ubedjenja. On se upinje do krajnjih granica i istrajava u odluci da nesto ne uradi, jer ga boli nepravda koja se cini.. To rade Srbi kada ne zele prihvatiti novi svedski poredak. Sto ih vise pritiskaju oni se sve vise protive, jer im to dokazuje da su u pravu. Dakle, inat nije uvek iracionalan, cesto je povezan sa osecajima za pravdu i ubedjenjima..

Ti se upinjes do krajnjih granica da dokazes, i teras inat, istrajavas, jer si cvrsto ubedjen da je to tako..

Zato sam i rekao, inat sam po sebi nije los, protiviti se i celom svetu nije lose, ako to proizlazi iz zdravog razuma, ali to cesto nije slucaj!

Ti imas pogresno shvatanje da je svaki inat los! Ne nije svaki inat los, vec postoji i zdrav inat!

Kada kazes satani - "necu bas za inat i neces me naterati", to nije lose, to je dobro!

Zato moras shvatiti definiciju, pre nego sto pricas da su balkanci ovakvi ili onakvi, sto si pisao, sto sam ti zamerao i sada zameram, sa cim se ti bojis identifikovati, jer mislis da je nesto negativno.

Što se Balkanaca tiče, da li inat opravdan ili ne opet te pozivam da sagledaš neke poznate parametre razvijenosti i organizovanosti Balkanaca na našim prostorima.

Evo jedan možda najbolji. Pogledaj koliki je procenat visokoobrazovanih u Srbiji, Bosni...a koliki je u Britaniji, Australiji, SAD-u, Finskoj....to je veoma važan parametar koji pokazuje koliki su nam kapaciteti da razumemo složenost sveta i svetskih zbivanja te samim time i koliko smo stanju da se adekvatno prilagodimo. To ustvari govori između ostalog zašto je tako većina stanovništva lako podložna da nešto kritikuje a da zapravo ne razume stvar i da onda koristi pre svega emociju a ne dovoljno razum.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, on nama tera inat, jer misli da je u pravu. I to radi do krajnjih granica, bez da je prethodno razmislio. Bas ono sto zamera balkancima da poseduju "inat", takav je on.

Brat mu, 'psihijatar tripo', ovakvima kao Jovan uvijek dijagnosticira kao "sindrom projekcije", sve vlastite slabosti pripišeš drugima.

Bilo bi lijepo da mu sada, kao što je prije tripi, brat 'psihijatar Laodikeja' propiše neki lijek. :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Što se Balkanaca tiče, da li inat opravdan ili ne opet te pozivam da sagledaš neke poznate parametre razvijenosti i organizovanosti Balkanaca na našim prostorima.

Jeste Jovane, inat je u nekim slucajevima opravdan, kao kada kazes djavolu - "ne, necu iz inata", tako i Srbi iz inata ne zele prihvatiti novi svedski poredak.

Sto se tice "razvijenosti" i to sam ti odgovorio. Sodoma je bila razvijena, zato je Lot i otisao tamo, bili su bogati ali moralno nazadni. Bog skoro nikada ne blagosilja novcem, to je materijalisticko shvatanje da Bog nagradjuje nekog zbog njegovih dela. Oni koji su Bogu po volji su u vecini slucajeva progonjeni i siromasni.

Tako i ti promasujes poentu, govoris da su oni razvijeni zbog moralne velicine i da im je Bog to dao, a oni su razvijeni jer su zapravo bezobzirni, iskoriscavaju druge, i vekovima su to radili, imali su robove, krali pljackali i otimali.. Sta da ti pricam kad sve to znas iz istorije..

Biblijski bismo mogli cak reci da su Srbi po volji Bogu a ne oni, jer mi smo siromasni progonjeni i protivimo se zlu..

Slabo si ti izucio teologiju, ovo i adventisti potvrdjuju. Bog ne nagradjuje novcem, poslusaj Radisu Antica, i Jovovi tesioci su mislili da Bog blagosilja novcem. On to ne radi u 99% slucajeva, a pogotovo ne u NZ. Jer smo pozvani na zrtvu, da nosimo krst Hristov, a to nikako ne ukljucuje materijalne koristi!

Ne moras da se slozis samnom, mozes i dalje da budes tvrdoglav, ali to tvoje ucenje nije biblijsko, to je teologija Milosa Bogdanovica, antitrinitarijanca!

Pozivam te da dobro razmislis sta pises ovde..

Evo jedan možda najbolji. Pogledaj koliki je procenat visokoobrazovanih u Srbiji, Bosni...a koliki je u Britaniji, Australiji, SAD-u, Finskoj....to je veoma važan parametar

Hristovi ucenici su bili prosti ribari, Bog poziva proste a ne obrazovane.. I nije im dao bogatstvo vec su se potucali po rupama i jazbinama, progonjeni.. Opet imas poremecene vrednosti i shvatanje ti je pogresno. Bog ne zeli da ljudi budu neki obrazovani folozofi, on voli proste! Tako ni to obrazovanje koje pominjes, nije doslo od Boga.

koliko smo stanju da se adekvatno prilagodimo

Zlom svetu se ne treba prilagodjavati, nego mu se protiviti, "jer sav svet lezi u vlasti zloga".

Tvoj stav nije biblijski kada kazes da Bog ljubi one koji podsticu liberalizam i nagradjuje ih materijalnim vrednostima..

Suprotno je, Bog voli one koji se zlu protive i ne nagradjuje ih materijalno. Tako ni Srbe ne nagradjuje novcem, ali ih vise voli.

Shvatas li ti Jovane da je djavo taj koji blagosilja novcem a ne Bog?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne govorim o novcu, to sam i istakao, već o organizovanosti države i obrazovanju koje pomaže da se zdravo prosuđuje u mnogim stvarima. Mi imamo taj problem, što u stvari nizak stepen obrazovanja, vidi ka niskom stepenu informisanisti a time onda i pogrešnim odlukama.

Zato to nije za pohvalu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne govorim o novcu, to sam i istakao, već o organizovanosti države i obrazovanju koje pomaže da se zdravo prosuđuje u mnogim stvarima.

Kakvo je to zdravo prosuđivanje kada je baš u ovim 'tvojim svetim zemljama' najviše razvrata, najviše narkomana, najviše ubojstava i samoubojstava, najviše sodomije i najviše sveg drugog zla!?!?!?

Vidi još jednom što o ovome svjedoči i sam "tvoj bogić" Miloš Bogdanović u svojoj knjizi Prokletstvo Nacije:

Za razliku od klasične zapadne autoritarnosti, koja je najizraženija na području katoličkih zemalja centralne Evrope, savremena zapadna autoritarnost je najizraženija na području protestantskog sveta. Ona predstavlja odbrambenu reakciju čovekove nečiste savesti na moralnu degradaciju i duhovno zahlađenje savremene zapadne civilizacije. Njeno odricanje od uzvišenih moralnih i prosvetiteljskih vrednosti, kao odliku savremenog američkog društva, otkriva dr. Bendžamin Spok u svom delu “Kako negovati i odgajati dete”:

Izgubili smo naše uverenje o svrsi ljudskog postojanja. Retko je koje dete u SAD odgojeno tako da zaista veruje kako mu je cilj da služi porodici, svojoj zemlji ili Bogu. ... Međutim, smatram da bi mnoga naša deca rasla srećnija kad bi stekla uverenje u detinjstvu da je najvažnije za čoveka da služi čovečanstvu i da živi prema tom idealu.”

Natrag