Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakve škole su pozavršavali kad im ta 'visokoobrazovanost' povećava broj broj beskućnika, kurvara, narkomana, pedofila, pedera, ubojica, itd itd.

Još jednom: SAD imaju 15 puta više beskućnika (po glavi stanovnika, ne ukupno) od moje Hrvatske.

Nemoj zaboraviti da biti 'beskućnik' u SAD-u ili Srbiji i Hrvatskoj ili recimo Iranu nije isto. Jer beskućnik u SAD-u može mnogo lakše da opstane ili pređe u kategoriju posednika ako želi. Inače u SAD-u ali i u drugim razvijenim zemljama socijalna pomoć je izuzetno visoka. Mnogi u SAD-u žele biti beskućnici jer ne žele da žive u nekim prihvatilištima, navikli ovako. Dok kod nas beskućnik nema takve mogućnosti.

Zato tamo ima više beskućnika jer pod tim 'beskućnik' ima određenih ličnih benefita. U SAD-u ili drugim razvijenim zemljama Zapada svaki beskućnik može biti opskrbljen ako želi.

Skandinavske zemlje imaju najmanje beskućnika, a Finska radi na tome recimo da donese zakon da svi beskućnici moraju da se sklone sa ulice, i da moraju da prihvate da žive u određenim smeštajima. Mnogi beskućnici žele kažem, da žive tako.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemoj zaboraviti da biti 'beskućnik' u SAD-u ili Srbiji i Hrvatskoj ili recimo Iranu nije isto. Jer beskućnik u SAD-u može mnogo lakše da opstane ili pređe u kategoriju posednika ako želi. Inače u SAD-u ali i u drugim razvijenim zemljama socijalna pomoć je izuzetno visoka. Mnogi u SAD-u žele biti beskućnici jer ne žele da žive u nekim prihvatilištima, navikli ovako. Dok kod nas beskućnik nema takve mogućnosti.

Hoćeš reći da je vrhunac ljudskog stremljenja biti beskućnik? To je veći uspjeh nego zaraditi život vječni. Naravno, mislim - biti beskućnik u obećanoj i 'svetoj zemlji Americi'. :)

Zato tamo ima više beskućnika jer pod tim 'beskućnik' ima određenih ličnih benefita. U SAD-u ili drugim razvijenim zemljama Zapada svaki beskućnik može biti opskrbljen ako želi.

:roll::roll: Što ih onda kućom ne opskrbe?

Skandinavske zemlje imaju najmanje beskućnika, a Finska radi na tome recimo da donese zakon da svi beskućnici moraju da se sklone sa ulice, i da moraju da prihvate da žive u odrenim smeštajima. Mnogi beskućnici žele kažem, da žive tako.

Kakve su ti ovo 'demokratske zemlje' koje beskućnicima uskraćuju njihova prava i tjeraju ih s ulica, a onda ih prepuštaju pederima. Ovo su ti 'pederske države', i sada ja razumijem zašto ih ti ovoliko hvališ i voliš.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što ih onda kućom ne opskrbe?

Većina neće. Ovo znam jer imam osobu koja radi u centru za socijalni rad i upoznata je sa ovom problematikom. Čak i u Srbiji je moguće veći broj njih opskrbiti ali neće. A zakon ne dozvoljava da neko na silu se privede da živi u smeštaju ako neće. Eto to dobro znam. Iz prve ruke.

Tako da to pozivanje na brojke beskućnika ništa ne znači ako se ne razume kontkest cele priče.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve zavisi od konteksta. Siromašne zemlje sa velikim brojem beskućnika je katastrofa. Bogate zemlje sa velikim brojem beskućnika je podnošljivo i može da bude čak i podsticaj beskućnicima da ostanu pri svom stavu jer lako se mogu izvući iz toga ako hoće.

Ali zamisli u Brazilu recimo ili nekoj latinoameričkoj zemlji. Užas bi bilo to za njih. Isto i za mnoge islamske zemlje ili za nas na Balkanu ovde.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, da li to što pričaš možeš potkrijepiti nekom dokumentacijom, dokazima
Rekoh, žena koja radi u socijalnoj službi i koja odlično razume ovaj problem mi je pojasnila stvari. Druga osoba čija ćerka živi u SAD-u mi je takođe govorila o ovom fenomenu u SAD. Takođe sasvim je razumno da u bogatoj zemlji ima sasvim dovoljno sredstava da se opskrbi veliki broj ljudi koji su beskućnici, ako oni to žele, što je logika. Prosto logično.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Rekoh, žena koja radi u socijalnoj službi i koja odlično razume ovaj problem mi je pojasnila stvari. Druga osoba čija ćerka živi u SAD-u mi je takođe govorila o ovom fenomenu u SAD. Takođe sasvim je razumno da u bogatoj zemlji ima sasvim dovoljno sredstava da se opskrbi veliki broj ljudi koji su beskućnici, ako oni to žele, što je logika. Prosto logično.
Dobro, to je više usmena predaja, a da li postoji neki dokumentirani izvor koji bi mogao tu postaviti

Natrag