Pa onda se razumemo. Jedino bih se zadržao na tom strogo krivičnom delu, koje se tiče ugrožavanja života ljudi. Tu zakoni trebaju da budu strogu.
Pa to svo vreme i govorim, ne znam sto si mi se protivio.. Nikakvi verski zakoni, vec ono sto vec imamo u postojecim zakonima treba poostriti, da budu stroziji zakoni..
Ostalo treba raditi na prosvećivanju naroda, jer zabranama vezanim za moral neće se postići mnogo. Tu ide prosvećivanje.
Prosvecivanje naroda treba da prate i zakoni, naravno poucavanje veri ne treba nametati nikom, ali crkva mora da ima i svoju ulogu, tu mislim i na adventiste.. Posebno u ustanovama koje se bave odvikavanjem bolesti zavisnosti i sl.. Kada se proceni da se covek popravio, treba mu omoguciti povratak u drustvo, ali uz stroziji nadzor nego do sada..
Na žalost Mire, ti sam znaš da na televiziji toga nećeš naći. Nije popularno. Jer ako bi se govorilo narodu datreva da se menja, da odbaci mržnju, zle misli itd to nebi ljudi slušali.
To ne znaci da treba odustati? Ko je mene pitao hocu li ja da gledam branka kockicu?
Nista drugo i nije bilo na tv-u, pa to nije znacilo da su ljudima ugrozena neka prava..
Ja bi to resio na sledeci nacin, jednostavno posto danas imamo DTV (digitalnu televiziju), dozvolio bi da se programi poput rijalitija emituju na zasticenoj frekvenciji, kao sto su i programi seksualnog sadrzaja. Isto sto se tice interneta, pristup sa sifrom, u pocetku dok nova generacija ne odraste, a oni posle nece ni traziti da gledaju to..
Tako niko ne bi bio ugrozen, i ne bi se niko bunio..
A sto se tice kafica recimo, ti vec imas podeljene prostore, za pusace i nepusace. Tamo gde su pusaci, neka se toci alkohol, a tamo gde nisu nema alkohola i pusenja. Ili neka donesu zakon da se kafane opredele, na one koje toce alkohol i one koje to ne rade. A bilo bi obavezno da postoji jednak broj kafana oba tipa, sto bi drzava finansirala. Isto i sto se tice diskoteka..
Tako niko ne bi bio ugrozen, ni oni koji su pre donosenja zakona to praktikovali, oni bi i dalje mogli to da rade, ali nova generacija bi se od toga odvikavala..
Postepeno bi se takvo ponasanje svelo na minimum, verovatno vise ne bi ni postojalo..
Ali to treba raditi. Bez da se pita da li se to njima sviđa ili ne. To je prosveta. Ono bi dalo rezultate.
Pa o tome i pricam. Cak ne bi zabranio ni onima koji su pre zakona to radili da prestanu, vec samo da povedu racuna da svojim ponasanjem druge ne ugrozavaju, tj. novu generaciju..
Mislim da to ne bi nasilo na otpor, jer njima nista nije zabranjeno, vec bi samo trebali da povedu racuna dq budu svesni da to nije dobro za njihovu decu, da se taj trend ponasanja ne nastavlja..
Na zalost, vlast nije zainteresovana za takvo nesto, mada sve ovo moze da se sprovede bez ikakvog otpora i narusavanja prava koja su do sada svi uzivali..
Sve u svemu optužiti nekoga zato što želi da sačuva svoje građane je zaista zlonamerno.
I tu se slazem s tobom, s obzirom na karantin i mere zastite, one moraju da postoje.. Ali ako se dokaze da bolest postoji.
Dzava Srbija nije izolovala virus niti je dokazala da on postoji. Zato je van pameti da zahtevas i prisiljavas narod na nesto protiv njihove volje. Otkud ti znas o kakvoj vrsti bolesti je rec, kad virus nisi izolovao?
Znaci, ti verujes strancima da je rec o virusu, pre nego sto si proverio, i time ugrozavas svoje stanovnistvo. Ubrizgavas im neku vakcinu "stranog" proizvodjaca za koju nemas pojma sta sadrzi!
A sta Jovane ako je rec o "bioloskom ratu"???
Znaci u pitanju je ugrozavanje bezbednosti gradjana! Pogotovo, sto su vakcine bile - "eksperimentalne", pa su gradjani mimo znanja i volje ucestvovali u "testiranju"!
Dok su mediji na sva zvona vikali kako je vakcina "testirana" i nametali je kao obavezu, a sve je bila laz!
Da li ce iko za to odgovarati? Niko!
Dakle, izloziti narod takvoj opsanosti, ubrizgavajuci im vakcine "stranih" proizvodjaca, a ne znas o kakvoj se vakcini i bolesti radi, i da li je uopste bolest, to je neozbiljno!
Mi do danas nemamo podataka sta je to zaista bilo, jer nismo izolovali virus!
Mogli bismo reci da smo imali -
SINDROM ali ne znamo sta ga je izazvalo!
S obzirom na ovakvu neozbiljnost drzave, na neadekvatnu brigu prema gradjanima, logicno je da narod posumnja u "zaveru".
I kada podrugljivo pises o "teorijama zaverama", moras shvatiti da ovi ljudi nisu ludi i nerazumni, vec koriste razum.. Prema tome da bi ti rasprisio njihove iluzije, ako su to stvarno iluzije, moras baratati cinjenicama, sto u ovom slucaju nemas!
Vec sam postavljao podatak, da drzava Srbija nije izolovala virus! Da li je to uradila bilo koja druga zemlja evrope, koliko znam
NIJE!
Prema tome, sva prica se zasniva na Vuhanu, i nekakvom virusu koji su izolovali! A da li je rec o bioloskom ratu SAD i Kine, to ne znamo..
Sto je najverovatnije i slucaj!
S obzirom na sve, verovati drzavi, njihovoj proceni i zelji da nas zastiti, dok su upleteni u svetski aparat brojnih institucija i SZO-a, cije su namere krajnje sumnjive, je neozbiljno..
Ljudi koji su primili vakcine i preziveli, nadam se da nece imati nikakve posledice.. Oni koji su pogresnom odlukom - stradali i pomrli od valcine, laka im crna zemlja, a koji ce i nakon svega nasedati na price kako im vlast zeli dobro, njih zalim..
Eto, toliko..