Ne znam Mire, nisi baš jasan o čemu pričaš. Nisam te razumeo odmah
Izgleda trebam biti sto kraci, jer ti jedino tako razumes..
Pisem da se zabrane nasilne igrice, nasilje u medijima i na tv-u. Samo o tome. Valjda je to razumno.
Nasilje u medijima je danas tema broj 1. Ali da li je to zaista rešenje? Mislim da nije, jer ćeš onda uspostaviti spiralu zabrana pa će ne ko onda hteti da zabrani neke reklame, pa neko će hteti da zabrani neke serije, pa će neko hteti da zabrani neke tv programe itd...svi koji zagovarate neke ad hoc zabrane ne razmišljate o daljim posledicama. Nije to rešenje Mire.
Jovane, ti si jako komplikovan covek. Zasto komplikujes nesto sto je jednostavno?
Sta hoces sad da kazes? Naravno da treba zabraniti i reklame i serije i filmove i programe koji sadrze nasilje! To nije valjano regulisano zakonom. Ti si imao situaciju da su na tv palmi i televiziji most, proteklih godina u sred bela dana emitovani erotski filmovi.
Sta je problem u vezi sa zabranom?
Pa koga brine to što njih to ugrožava. Isto možemo postaviti obratno pitanje.
Znaci ti si sebican i mislis samo na sebe?
Rekao sam, to sto tebi ne smeta, nekom pravi problem, postoje oni koje to ugrozava, i na njih treba misliti!
Oni nisu tu da sprovode verske zabrane ili da uvode moral. Već da čuvaju egzistenciju
Ako zakoni nisu tu da "uvode moral" zasto onda ne ukines zakon o kradji? Ili zakon o ubistvu? Posto moral nije bitan, a ovi se ticu morala?
Kako mozes da pises takve gluposti?
Zakon Božiji čovek sprovodi u svom životu lično, na to ne primorava druge.
Ako bi posmatrali iz ugla vernika, nas uopste ne zanima kakvi su gradjanski zakoni! Jer mi imamo zakone Bozje!
Covece, kada ces shvatiti da nisi bitan ti ni ja, mi ovde razgovaramo sta je dobro za kompletno drustvo, i koji su to zakoni koje treba sprovesti da bi vladao mir i sigurnost na ulicama!
Ti samo pricas kako neko nesto "namece", i vrsi represiju, a u opste se ne radi o tome da neko hoce da namece "verske zakone"! Radi se o civilizacijskim normama! Ti zakoni proizlaze iz srca, a ne iz verskog miljea! Oni su uskladjeni sa prirodnim zakonima, i proisticu iz njega.
Zato nije prirodno da muskarac voli muskarca, i zato treba da se zabrani, jer nije u skladu sa prirodnim zakonom, a ne zato sto ovo kaze biblija!
Ti uopste ne razumes poentu!
Ne mešaj građanske i Božije zakone jer im nije ista namena
Bozji zakoni se odnose na pravilno obozavanje Boga (to je prva ploca zakona), a moralni zakoni proisticu iz svesti svakoga coveka, i uskladjeni su sa prirodnim osecajima, a to su gradjanski zakoni!
Niko ne namece verski zakon!
Zabrana homoseksualizma uopste nema veze sa verskim zakonom, vec proizlazi iz prirodnog osecaja i teznje svakog coveka. Zato treba da se zabrani, to je neprirodno, i nije u skladu sa covekovim osecajima i teznjama.
Isto je sto se tice svih drugih zakona koje sam pobrojao, i na kojima insistiram!
Boro, jako tanko duhovno iskustvo. Samo mantra i zabrane.
Ti mantras neprestano, a ni 3% ne razumes o cemu mi pisemo!
Niko ne zeli da menja ljude iznutra, da uvodi neke verske zakone! Cilj je da se poboljsa red i mir na ulicama i u javnosti!
Na primer, alkoholizam, nema veze sa biblijskom zabranom, jer mi ne uvodimo ovo zbog biblije, vec zato sto je alkoholizam povezan sa nasiljem! On ugrozava red i mir na ulicama i na javnim mestima! Izaziva nasilje!
Isto je sa svim ostalim..