Zato što u taj 1% ubrajaš što tamo ne možeš svoju religiju upražnjavati. To ti je kamičak koji žulja ali te ne žuljaju druge stvari. Pa Mire, evo reći ću blaže, nije pošteno Mire.
Sta nije posteno kod mene? Sta pises ti?
Hoces da dokazes da sam ja neposten i onda si pobedio? Pa ne mozes Jovane, jer ja nisam neposten!
Ti insistiras na mojih 1% negativnosti a zanemarujes svojih 99% negativnosti u demokratiji!
To nje posteno, zasto zanemarujes svojih 99% negativnosti, a nabijas mi na nos 1%.
Ona koju 'ja' upražnjavam. To što je 'meni' bitno to treba da ima slobodu ispoljavanja. Ali ono što se meni ne dopada, to ne treba da bude dozvoljeno. Pa, Mire. Ovo je nepošteno.
Hoces da kazes da treba da se dozvoli i satanistima da ispoljavaju svoju veru? To je ta demokratija???
Odlicno!
Luter svakako nije bio upravu po tom pitanju. Pa to nikada neću braniti. Naravno.
Znaci neces braniti Lutera, koji progoni sataniste, vec sataniste od Lutera? Njihovo je pravo da veroispovedaju?
Svaka ti cast!
, Luter je u tom vremenu živeo i on je tu odražavao dominantne ideje svoga vremena. Tebalo je vremena da se dođe da jasnijeg razumevanja demokratije
Znaci Luter nije shvatao da treba da brani sataniste? Nije shvatao da je to njegova duznost?
Reci mi samo, gde pise u Bibliji da ja trebam da branim sataniste, i pobedio si?
Ideja sloboda o kojima i sam on govori, se kasnije razvila još dublje i šire u svim oblastima života.
Njegova ideja se razvila u ideju da branimo i sataniste i vestice, treba da im dozvolimo da setaju ulicama i zavode nasu decu!
Luter je po tebi kriv, sto odmah nije razumeo da je njegova duznost da brani vestice i sataniste! Ali su njegovi naslednici to razumeli?
Pa svaka cast! Sve bolje od boljeg!
Kao što đak u 5-om razredu ne može imati iskustvo i znanje onog u 8-om razredu.
Jadan Luter, nije shvatio da ima obavezu da brani vestice i sataniste!
Navedi mi samo gde u bibliji pise da je moja obaveza da ih branim?
Evo kad mi to dokazes, ja smesta postajem demokrata!
prije desetak dana, ne samo da se nisi zalagao za prava kršćana, nego si se naslađivao tvrdeći da je Bog podigao Muhameda..
Izgleda je nasa duznost da branimo sataniste, evo gore on tvrdi da mi moramo da se zalazemo za njihova prava! Luter jadan to nije znao! Nije razumeo bibliju!