Da li je slučajno da su narodi gde postoji demokratska tradicija čine 70% svetskog bdp-a?
A ja sam ti rekao da su te zemlje za koje ti kazes da cine 70% BDP-a, prezaduzene!
Ajde sad objasni, zasto se te zemlje "zaduzuju" kreditima, kad nemaju potrebe? Kad im je ekonomija toliko jaka?
Znaci da im neko pumpa novac! I taj novac je bez pokrica!
Ta prica kako oni odrzavaju svetsku ekonomiju je najobicnija laz!
ukazuju kako navike i način razmišljanja utiče na prosperitet naroda
I to sam osporio!
Mentalitet nije nesto sto "postoji samo po sebi", mentalitet se "stice"! Sto znaci, da ako neko zivi u drustvu gde je visoki standard, gde nema briga i gde su svi "rastereceni" i on ce biti takav!
Da je kod nas plata kao kod njih, svi bi bili voljni da rade, a ovako za sta covek da radi? Za platu od 300 eur. da bude gladan? Pa otici ce u inostranstvo, trbuhom za hlebom!
Dodju stranci, otvore firme pa nas izrabljuju za 300, eur. platu, mizerija, a u inostranstvu placaju za taj isti posao 3000 eur.
To samo pokazuje kakvi su zapadnjaci prevaranti i kakav je to robovlasnicki sistem! Niti su bolji, niti pametniji, vec "bezobzirniji" i zato zaradjuju na "tudjoj nesreci"!
To je ono sto sam i rekao da "kradu od drugih", zato su oni razvijeni a mi nazadujemo! Pokrali su pola sveta, pokupovali tudje umove, radnike i strucnjake da im razvijaju zemlju! A to je hitlerov sistem! On je bio kralj u tome..
Nije ni nemcka sebi podigla ekonomiju nakon rata, vec su je drugi napumpali, a i mi smo ziveli dobro i proizvodili dok su nam pumpali novac u bivsoj SFRJ i dok su svi hteli da kupe nase proizvode!
Danas ti mozes proizvesti sta god hoces u Srbiji, ali ti niko nece kupiti taj proizvod u inostranstvu! Namerno koce razvoj pojedinih zemlja i lupaju sankcije!
Zato ne pisi gluposti! Mi ne bi uspeli ni da radimo kao crnci, jer nismo na njihovoj zelenoj listi, ne priznajemo velikog gazdu! Uvek cemo biti stigmatizovani, jer smo im se u proslosti suprotstvili!
I to nije slucaj samo sa Srbima, vec i Hrvatima, ali se prema njima pretvaraju kako ih vole, da se slucajno ne bi dozvali pameti, pa udruzili sa bracom!
Isti je slucaj u Ukrajini, tako sada jadne ukrajince koriste kao topovsko meso, da ratuju umesto njih protiv Rusa! Tako su i Hrvate iskoristili da izazovu raspad SFRJ, i ponovo bi ih koristili da ginu za njihove interese, valjda je to svima sada jasno..
Prosto brojke govore za sebe.
Brojkama se nikada ne moze verovati i nikada nista dokazivati! Jer to je kao kao kada Vucic prica da je Srbija "ekonomski tigar", da je prosecna plata 700 eur. , a radnik nema ni 300 eur. platu! To je na papiru i u medijima, ali je realnost drugacija!
Isto i ovaj tvoj podatak kako te zemlje odrzavaju svetski BDP je laz!
Naravno da i Srbija, Hrvatska, Makedonija.. mogu isto da budu uređene i dobar standard da imaju. Ali to zavisi od izbora koji društveno-politički okvir prihvate i da li će usvojiti tu radnu etiku koju ovi imaju.
Tacno! Ako prihvatimo velikog gazdu, onda ce nam pumpati novac i dati da se razvijamo! Ovako, smo osudjeni na propast, da budemo nerazvijeni! To nema veze sa drustvenim uredjenjem, Kina je komunisticka zemlja pa su razvijeniji od celog zapada! I njih sada ovim ratom pokusavaju da uniste! Taj rat u ukrajini nije usmeren protiv Rusije, vec je to ekonomski rat protuv Kine, jer kineska ekonomija je primarna u EU! Zato evropska unija mora da pukne ekonomski, da bi kinezi pukli! Tako i nas tako unistavaju godinama!
Mozes ti proizvesti sta god hoces danas, iozes biti vredan, ali ako nemas kome to da prodas, dzaba ti! Oni nece kupiti srpski mercedes recimo, vec ce kupiti nemacki! Ili ce ga kupiti i rastaviti na delove, unistiti! I ako se kojim slucajem nekako na prevaru i razvijemo, oni ce napraviti rat!
Tako su i bivsu SFRJ su unistili zbog komunizma, politickog diskursa jer smo odbacili velikog gazdu - amere, zato im je Jugoslavija bila trn u oku! Inace bi bili druga sfajcarska, jer imamo kapacitete, prirodne resurse i dobre radnike!
Nama je u to vreme bilo ponudjeno da udjemo u EU i predamo nezavisnost americi!Sve zemlje danas u evropi su americke sluge, i to je valjda sada svima jasno! Ali mi smo odbili, i zato smo se raspali! Sada Hrvate tapsu po ramenu i smeskaju se, jer su oni stali na njihovu stranu, ali ni njima ne zele dobro! Znaju naime da sutra Hrvati mogu da shvate prevaru, da nista nisu dobili, da su ih samo iskoristili i zakrvili sa bracom, i ako se sutra priblize Srbiji mogu ekonomski da prosperiraju, e toga se najvise plase! Zato i podsticu nacionalizam!