Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mogao bi Mire, možda, ali po određenim uslovima, strogim ograničenjima. I sve zavisi, možda bi ipak u nekom trenutku bilo procenjeno da uopšte ne smeš.
A ne reče mi je li to dobro ili ne? Jel to dobar sistem?
Jovne, ja sam ti odgovor dao! Bas me briga hoce li me neko progoniti ili nece! Ja demokratiju podrzati necu!
A to sto u nekim aspektima jedan sistem moze biti bolji od drugog, to ne dokazuje da je on "sustinski bolji"!
Ti mozes otici trbuhom za hlebom i u nemacku jer su tamo vece plate, ali to ne znaci da podrzavas taj sistem!
I Lot je otisao u Sodom zbog posla, ali je pravednik mucio svoju dusu ziveci medju njima! Tako da mu to nije bio blagoslov vec prokletstvo!
Isto je i sa zapadom i demokratijom! Pored materijalnih benefita, i pored uslova gde ti mozes slobodno da ispovedas svoju veru (sto nije produkt demokratije - vec protestantizma), nikakvih drugih benefita nemas! Ti zapravo mucis svoju dusu ziveci medju divljacima, gledajuci jos veci nemoral koji ne bi gledao da recimo zivis u Izraelu..
Ako bi vec morao da biram, izabrao bih Izrael.. Ali to nije pitanje "ili ili", ne mozes ti iz mog odgovora izvlaciti zakljucak koji tebi pase. Ja sam rekao da ni jedan sistem ne valja, a demokratija jeste najgori sistem, jer je moralnost u tim drzavama na najnizem nivou.