Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, prosto je i jednostavno pitanje. Da li bi mogao svoju veru da praktikuješ u Saudijskoj Arabiji? I da li je dobro to što ne bi mogao? Ako smatraš to dobro, onda si dosledan u svom stavu da demokratija je nešto loše. Ali ako kažeš da to nije dobro, onda nisi dosledan jer za sebe tražiš demokratiju koja kažeš nije dobra. Pa Mire, hajde da vidimo jesi li dosledan?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
je ali je i j Charles Longraces vjerovao u Godhead three persons, već ste vi preveli selektivno i djelomično njegov spis na naš jezik

samo toliko o tome
Ma kaki, ta njegova knjiga mi je omiljena i kako sam rekao vrijedan i rijedak primjerak...evo početka knjige

Kristovo božanstvo

„Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog – Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.“ (Otk 1,8) Nema sve svoj početak i nema sve svoj završetak. Bog nije imao početak i On neće imati svoj kraj. On je Samopostojeći, koji nikada nije imao svoj početak. Vječnost nikada nije počela niti će ikada završiti. Prostor također nema svoj početak ni završetak. Sve drugo imalo je svoj početak, ali sve što ima početak ne mora nužno imati i svoj kraj. Za Isusa Krista, Sina Božjega, rečeno je u Pismu: „On je Jedinorođenac od Oca.“ Sin Božji nije stvoren poput drugih bića koja je Bog načinio. On nije stvoreno, već proizašlo ili rođeno biće, koje posjeduje sve atribute koje ima i Otac. Krist objašnjava svoj odnos s Ocem sljedećim riječima: „Doista, kao što Otac ima život u sebi“, autentičan, izvoran, originalan, slobodan i vječan, „tako je i Sinu dao da ima život u sebi.“ (Iv 5,26) I Bog je dao Kristu „ovlasti da sudi jer je Sin Čovječji.“ (Iv 5,27) Da je On bio Bog sam od sebe, Otac ne bi mogao Kristu dati ovlasti u provedbi suda, ali to Mu je dano „jer je Sin Čovječji.“ „Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa.“ (Iv 5,30) Da je Krist Bog sam od sebe, jednak Bogu, vječan poput Boga, ili Samopostojeći, umjesto da je rođen od Boga, zašto bi rekao: „Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa (...). Ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla“? Zašto je Krist rekao o sebi: „Prije mene nijedan Bog nije bio načinjen, niti će biti poslije mene. Ja, ja sam Jahve, i osim mene nema Spasitelja“? (Iz 43,10.11)1 Riječ „Bog“ ovdje stoji s velikim slovom „B“, i dalje u tekstu (12. redak) Gospod kaže: „(...) kad još nije bilo među vama nikakva boga tuđega.“ 2 Ovdje Biblija upotrebljava malo slovo „b“ za boga. Ovaj tekst u Izaiji 43,10 jasno dokazuje da je On, Krist, jedini Spasitelj svijeta, bio jedini Bog koji je načinjen. Prije Njega nijedan Bog nije načinjen...

Bog „jedini ima besmrtnost“. On je jedini samopostojeći Bog. Ali je dao svom Sinu, kada je rođen, isti život koji ima u sebi, tako da kada je Krist ponudio svoj život kao otkupninu za grijehe svijeta...

“ (1 Kor 8,6) Pavao ponavlja u 4. retku: „Nema Boga do Jednoga.“ Sam razum mi kaže, kao i Biblija, da može biti samo jedan apsolutan Bog koji posjeduje dvije esencijalne karakteristike – vječnost i nepromjenjivost. Ako razum može pojmiti tri osobe koje su supostojeće, nepromjenjive, vječne, svemoćne, i jednake u položaju, zašto bi stali na tri boga? Ako razum može pojmiti tri boga, jednaka u položaju i vječna, zašto ne bi mogao pojmiti četiri, pet, šest; da, milijun takvih bogova? Ako imamo tri apsolutna boga, tri pokretača početka i tri završitelja vremena, tri alfe i tri omege, jednake u položaju, zašto ne bismo mogli imati bilo koji broj bogova? Nema toga u prirodi ili u ljudskome razumu što bi nas ograničavalo na broj tri. Ali Pismo jasno kaže: „Nama je jedan Bog, Otac, od koga je sve, a mi za njega; i jedan Gospodin, Isus Krist, po kome je sve, i mi po njemu.“ (1 Kor 8,6)

Pogrešno imaš podatke što je Charles vjerovao. Ovo je samo mali djelić....on govori da je Isus imao početak u vječnosti, da je vječan u tom smislu da je uvijek bio u Očevim grudima, i da je došao trenutak te se očitovao, tj. rodio, pojavio se. Isto on daje mnogo citata od EGW da bi podupro svoje tvrdnje, malo spominje Atanazija i modalizam, Sabelije, objašnjava stvari kakve jesu, zašto je važno da je Isus imao početak u vječnosti - jer Isus je mogao sagriješiti, i da je sagrijšio ne bi ga više bilo, da je vječan onda i ako bi sagriješio bio bi vječni Bog koji je grešan...a ovako je mogao umrijeti kao čovjek, i Bog bi i dalje funkcionirao sam.....mislim da treba malo razmišljati o ovim stvarima. Znači Charles kaže da je Isusa Bog uzvisio, da je načinjen Bogom, velikim B, i da je Isus Bog, zato se knjiga zove Kristovo božanstvo, a to što vi ne možete razumjeti kako može rođen i biti Bog to je druga stvar......joj nemoj me mučiti više sa antitirinitarizmom....ja sam ti profi u tome, ali bolje da pišeš o drugim temamam ovdje na forumu, jer se uvijek vraćaš na tu temu.....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakve ti tajne znaš za paralelni sistem, otkrij malo više, nemoj biti cicija :)

Pa pisao sam Jovanu o tome , ali on se ismejava svemu pa... Potrazi Apokalipto na youtube.. Ne znam dal ces naci, gasili su kanal vise puta.. U sustini, ljudi se organizuju, kupuju imanja, rec je o Hriscanima. U Hrvatskoj vec imaju svoje imanje, ima ih i u Srbiji.. Zabranjene su rasprave oko doktrine medju njima, nije bitno iz koje si crkve, samo da ne nameces svoje glediste.. Ne podrzavaju nista nasilno, nikakvi protesti i slicno, sto Jovan misli, i takve naziva "populisti"..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A zasto da ga posluzi, ako on to ne zeli?

Time je pokazao zapravo da on zloupotrebljava veru. Jer ga vera na to ne poziva, već on u ime vere radi nešto što nema veze sa samom verom.

A s obzirom da je ugostitelj(po svetovnom zakonu), nema pravo po zakonu uskratiti uslugu, tj. po zakonu ima obavezu da usluži svakoga. Da mu je on uskratio uslugu van svog objekta, to bi bilo uredu, jer nije dužan da ga usluži. Ali u samom objektu koji je namenjen toj delatnosti on po zakonu nema na to pravo.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
je ali je i j Charles Longacre vjerovao u Godhead three persons, već ste vi preveli selektivno i djelomično njegov spis na naš jezik da ispadne po vašem, što je nepravedno

samo toliko o tome...
Malo sutra, taj moj prijatelj i brat koji je prevodio vjeruje u trojstvo. Tako da to nije pogrešan prijevod, postoji knjiga i na engleski.....

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pa pisao sam Jovanu o tome , ali on se ismejava svemu pa... Potrazi Apokalipto na youtube.. Ne znam dal ces naci, gasili su kanal vise puta.. U sustini, ljudi se organizuju, kupuju imanja, rec je o Hriscanima. U Hrvatskoj vec imaju svoje imanje, ima ih i u Srbiji.. Zabranjene su rasprave oko doktrine medju njima, nije bitno iz koje si crkve, samo da ne nameces svoje glediste.. Ne podrzavaju nista nasilno, nikakvi protesti i slicno, sto Jovan misli, i takve naziva "populisti"..
Sve je to dobro, ali kad krene glad, a ljudi na našim prostorima svi imaju kalašnjikov, pa ti oduzmu i imanje i povrće i voće, jedino ti Bog može u to vrijeme pomoći....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A gde je inače pomenuto u Pismu da ne smeš poslužiti homoseksualca? Otkada je to 'pravo' na veru?

Baš si peder, ti bi određivao drugima što smiju vjerovati.

Joj, ti si poput slapa, sve teme okreneš na antitrinitarce, ne možeš bez njih. Slušaj, ta doktrina je progresivna, kao što rekoh, imam desetine citate pionira koji su učili da je Isus doslovni Božji Sin.

Ovo je dokaz da ste vi današnji adventisti degenerici, jer u odnosu na svoje pionire, od prije 180 godina, niste progresirali, nego degenerirali.

Drugo, imam knjigu Kristovo božanstvo (rijedak i vrijedan primjerak), koju sam financirao da se prevede na hrvatski, znači taj Charles Longraces, je poznavao EGW i živio 1962 godine i bio u crkvi zadužen za vjersku slobodu i nije bio izbačen iz crkve. Što piše u knjizi ti neću reći, ali je on to napisao jer je vidio da ulazi hereza u crkvu, tj. trojstvo.

A je li i on, kao Jovan s Isusom čuv'o ovce? Čuj, on vidio da dolazi hereza u crkvu u obliku Trojstva!? A dokaz da je njega više slušati nego Boga, je to da je jednom prilikom sjedio u istoj sobi sa Ellen White. A tko ti jamči da se baš tada JEllena nije bila nadrla octa i laprdala tko zna što.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kristovo božanstvo

A. JAHVE SPASITELJ

Ps 24,5: On blagoslov prima od Jahve i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.

Ps 68,20: Blagoslovljen Jahve dan za danom, nosi nas Bog, naš Spasitelj.

Ps 95,1: Dođite, kličimo Jahvi, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!

Iz 43,3: Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj Spasitelj.

Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.

Iz 45,15: Doista ti si Bog skriveni, Bog Izraelov, Spasitelj.

Hab 3,18: Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.

Sef 3,17: Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni Spasitelj!

B. ISUS KRIST SPASITELJ

Lk 2,10-11: No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.

Dj 4,12: Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."

Dj 5,30-31: Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

Dj 13,23: Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

Fil 3,20: Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista.

Tit 1, 4: Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri, milost i mir od Boga i Krista Isusa, Spasitelja našega!

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Tit 3,5-6: nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu,

2 Pt 1,1: Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.

2 Pt 1,11: Tako će vam se bogato osigurati ulazak u vječno kraljevstvo Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista.

1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.
--------------------------

Osnovnoškolac, malo nadareniji za matematiku, ovako bi postavio sustav 'Božjih jednadžbi':

Bog Jahve je jedini Spasitelj (1) [Stari zavjet]

Isus Krist je jedini Spasitelj (2) [Novi zavjet]
----------------------------------------
Rješenjem sustava jednadžbi (1) i (2) dobijamo:

Bog Jahve = Isus Krist!!!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, prosto je i jednostavno pitanje. Da li bi mogao svoju veru da prakrikuješ u Saudijskoj Arabiji? I da li je dobro to što ne bi mogao?

Prvo i osnovno, mogao bi da praktikujem svoju veru i u arabiji! Jer sve to na tv-u je laz!

A drugo, ja cu radije biti progonjen, nego podrzavati satanisticki poredak!

Ti ocekujes da se neko proda, i da podrzava satanizam zbog nekih beneficija? Izvini molim te!

Ako smatraš to dobro, onda si dosledan u svom stavu da demokratija je nešto loše.

Ne, zato sto verske slobode nisu nastale iz demokratije, vec iz protestantizma!

Martin Luter uopste NIJE BIO DEMOKRATA! On je pisao da evandjelje tj. veru treba nametnuti i macem! I ni jedan pravi protestant onog vremena nije bio demokrata!

Ono sto su oni trazili jesu slobode za Hriscane a ne slobode za sataniste i vestice da veruju sta zele! I sami protestanti su po evropi spaljivali vestice!

Dakle, ja ne podrzavam "verske slobode" koje propagira "demokratija", vec verske slobode koje je propagirao Martin Luter i prvi protestanti, a te slobode - NE UKLJUCUJU I SLOBODU ZA VESTICE I SATANISTE!

Ali ako kažeš da to nije dobro, onda nisi dosledan jer za sebe tražiš demokratiju koja kažeš nije dobra. Pa Mire, hajde da vidimo jesi li dosledan?

Potpuno dosledan! Rekao sam, radije cu trpeti progonstvo u Arabiji, nego podrzati satanisticki sistem! Sataniaticku ameriku!

A ti prodaj veru za veceru, ne zanima me..

Time je pokazao zapravo da on zloupotrebljava veru. Jer ga vera na to ne poziva, već on u ime vere radi nešto što nema veze sa samom verom.

Ko kaze da ovo ima veze sa verom? Coveku jednostavno smeta homoseksualac i ne zeli da ga usluzi!

Ti tvrdis da on "mora da ga usluzi" ako je to njegova prodavnica, zasto mora? Kakav je to zakon?

Ja iz moje kuce mogu da izbacim koga god zelim, zasto on ne moze homoselsualca iz prodavnice?

Sve je to dobro, ali kad krene glad, a ljudi na našim prostorima svi imaju kalašnjikov, pa ti oduzmu i imanje i povrće i voće, jedino ti Bog može u to vrijeme pomoći...

Slazem se, zato se ja i nisam pridruzio! Jedino sigurno mesto je negde u planinama, gde ne moze da se pridje ni kolima. Kao sto si i rekao najbolje mesto je pecina i da mozes da uzgajas hranu.. Elem, za struju ti i ne trebaju solarne ploce, mozes da je dobijes direktno iz zemlje :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mogao bi Mire, možda, ali po određenim uslovima, strogim ograničenjima. I sve zavisi, možda bi ipak u nekom trenutku bilo procenjeno da uopšte ne smeš.

A ne reče mi je li to dobro ili ne? Jel to dobar sistem?

Natrag