Ne zna Boro da bi isti prekršaj u Hrvatskoj takođe bio drastično kažnjen. Ali šta će, on sad ne može priznati da je doveden u zabludu zbog jednog tabloida koga je citirao.
Ma pusti to, nije njemu lako sada. Razumem ga.
Ps. Sam izgrednik je na kraju krajeva priznao da je pogrešio. Brzo će on vani i ovako, a možda mu i smanje kaznu. Ali prekršaj je prekršaj.
Pa dobro Jovane, kaznjava se to, prekrsaj je, ali opet ako nije nista strasno uradio, nije bas primerena kazna. Kakav god da je zakon, moraju se uzeti u obzir i olaksavajuce okolnosti..
Na tim snimkama se vidi da ovaj čovjek, Jacob Chansley, ne samo da nije organizirao i izvršio divljački napad na Kapitol, nego opetovano poziva ljude "da idu kući i da ostanu mirni".
Sigurno nije organizovao, ali im treba zrtveno jagnje. Kazna svakako nije primerena, iako zakon zahteva da se kazni..
Istovremeno, od onih koji su najviše divljali neki nisu uopće uhapšeni, a na snimkama su svi bili nedvojbeno detektirani. Zašto neki nasilnici nisu ni uhapšeni, a čovjek koji je ljude pozivao da se mirno raziđu dobio četiri godine robije.
Pa tako funkcuonise pravosudni sistem, nista cudno, biva osudjen onaj koji je najmanje kriv..
Evo Mire, umesto da prizna grešku, on tone dublje u zabludu. Sad bez i jednog dokaza tvrdi da su demokrati pravili izgrede. Stvarno ga treba razumeti.
Ne znam sta treba da prizna, nisam u toku. Znam samo da je kazna nelogicna, ako nije pravio izgrede, i ako je pozivao ljude da se razidju, to je olaksavajuca okolnost.. Maksimum mesec ili dva dana u zatvoru, ne vise, ili novcana kazna..
Izvini Boro, što te podsetih da je ulazak u Kapitol krivično delo.
Jovane ja tebe ne razumem? Sta pokusavas da dokazes? Jeste krivicno delo, ali nije pravedno izreci toliku kaznu, moraju se sagledati sve okolnosti. Ne mozes nekoga osuditi na 7 godina tek tako.. Pogotovo ako je pozivao ljude da se razidju..
Postoji snimak, dokaz koji je neoboriv. Na tome snimku, za koje su tvoji američki boljševici-divljaci mislili da ga nitko nikada neće vidjeti, vidi se da su nevina čovjeka u zatvor strpali, a divljake tvoje provenijencije nisu uopće ni procesuirali.
P.S. Srami se zagovaratelju da nevini ljudi trunu u zatvoru.
Ako su identifikovali sve ove ljude a nisu ih procesuirali, to je zlocin.. Ne mozes kazniti neke, a ostale pustiti.. Ali nisam upucen, pa ne bih nagadjao..
Takođe i pred Bogom lažno svedočenje je zlo.
Jovane, ti si ovde milion puta nehotice slagao, a nekada i izvrtao iz predubedjenja.. Pre neki dan si osudio Maria bezveze! Tako da... Svi mozemo pogresiti u proceni manje vise.. Suditi drugog a ne uvideti svoje greske je nesto najgore..
Hajde ipak mi da vidimo ko je pozvao na proteste, ko je inspirisao masu na proteste i ulazak u Kapitol.
„Ako se ne budete pakleno borili, više nećete imati državu", Tramp
Zapazimo kako bivši predsednik SAD-a plaši i podstiče svoje pristalice da stradaju uludo. Najpre kaže: "nećete imati državu", kao da će neko da im otme državu ako Trapm nije na valsti. Tipičan, desničarski i populistički pristup:"ako nisam ja na vlasti nema ni države". Nema šta, populizam.
A sada zapazimo izraz koji Tramp koristi da bi osokolio svoje pristalice ili bolje reći fanatizovao masu. On kaže da treba da se bore "pakleno". Dakle, fanatizovanje masa. Poziv na borbu svim sredstvima.
I posle toga, kada ga je masa poslušala i upala na Kapitol a zatim pohapšene kolovđe, onda ide kukanje.
Zato dve vesti u dva dana, o početku kraja delovanja dvema štetočinama u svetu:
Amerika: Donald Tramp izjavio da očekuje da ga uhapse sledeće nedelje
Međunarodni sud u Hagu izdao nalog za hapšenje Putina
I sta ovim dokazujes? Pa i nemaju drzavu, onaj senilni Bajden ne zna da li je posao ili dosao! Drugi donose odluke umesto njega!
A Tramp, radi za istu stranu, samo kao nudi alternativu da prevari mase, koga god da izaberu isto ce biti!
Ne postoji demokratija u americi niti bilo gde na svetu!
Putina da hapse, hahaha, Boze me sacuvaj, koja smejurija! I sta mislis kada kazes "kraj dvema stetocinama u svetu"? Hoces da kazes da Bajden nije stetocina?
Btw. kako je bilo u crkvi?