Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U ustavima evropskih država, crkva odvojena od države. Dakle, sekularne.

Nikako da odgovoriš, ili bolje reći da priznaš da priželjuješ teokratsku državu. To je tvoja legitimna želja ali mi to sada nemamo. Tako da ako od sekularne države tražiš nametanje verskih propisa to je nemoguće. To je moguće samo u teokratiji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U ustavima evropskih država, crkva odvojena od države. Dakle, sekularne.

Pričaš gluposti. Ja sam ti pokazao da su te europske zemlje 'teokratske' par excellence. Zakonodavstvo im je mješavina protestantizma i antiteizma - đavolska kombinacija.

Nikako da odgovoriš, ili bolje reći da priznaš da priželjuješ teokratsku državu.

Opet se praviš mutav, ili si možda stvarno mutav. Ja sam točno napisao kakav je ideal moje države, evo ti još jednom:

Ja se zalažem za državu u kojoj bi:

1. Dostojanstvo svakom čovjeku bilo zaštićeno, ali ne ono dostojanstvo koje bi propisala vlast, nego ono dostojanstvo koje čovjek baštini po svome Stvoritelju, dakle samim rođenjem.

2. Zakoni branili pravo na život od začeća do prirodnog svršetka svakog čovjeka.

3. Roditelji imali neotuđivo pravo odgajati svoju djecu u skladu sa svim svojim pozitivnim uvjerenjima.

4. Istina bila posebno vrednovana i postavljena iznad svih relativizama, koji u konačnici izjednačavaju dobro i zlo, a u svojoj dijaboličkoj fazi, kakvu imamo sada, čak zlo proglašava dobrim a dobro zlim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam točno napisao kakav je ideal moje države,

Teokratija. To sam rekao i ja. Što se praviš da navodno ne misliš tako, kada to jeste to. Ovo što si napisao u vezi tvoje idealne države jeste ostvarivo samo u teokratijama.

E sada, pošto živimo u sekularnim državama, to ne možeš na taj način sprovesti. Ako želiš da živiš u skladu sa tvojim načelima to se ne postiže kroz zabrane, ograničenje prava, već moraš raditi na drugačiji način i drugačiji pristup da imaš, uravnoteženiji u odnosu na ono što bi ti hteo i onoga što je realno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Teokratija. To sam rekao i ja. Što se praviš da navodno ne misliš tako, kada to jeste to. Ovo što si napisao u vezi tvoje idealne države jeste ostvarivo samo u teokratijama.

E sada, pošto živimo u sekularnim državama, to ne možeš na taj način sprovesti. Ako želiš da živiš u skladu sa tvojim načelima to se ne postiže kroz zabrane, ograničenje prava, već moraš raditi na drugačiji način i drugačiji pristup da imaš, uravnoteženiji u odnosu na ono što bi ti hteo i onoga što je realno.

Još jednom, sve države imaju teokratska uređenja. Tako su zapadne države, koje ti potpuno pogrešno nazivaš sekularnim, uređeno u "protestantsko-antiteističkom" duhu.

I lijepo je da si ti konačno pokazao odbojnost prema državi za kakvu se ja zalažem, pa ću ja onda još jednom navesti što je moj ideal i što ti odbijaš:

Ja se zalažem za državu u kojoj bi:

1. Dostojanstvo svakom čovjeku bilo zaštićeno, ali ne ono dostojanstvo koje bi propisala vlast, nego ono dostojanstvo koje čovjek baštini po svome Stvoritelju, dakle samim rođenjem.

2. Zakoni branili pravo na život od začeća do prirodnog svršetka svakog čovjeka.

3. Roditelji imali neotuđivo pravo odgajati svoju djecu u skladu sa svim svojim pozitivnim uvjerenjima.

4. Istina bila posebno vrednovana i postavljena iznad svih relativizama, koji u konačnici izjednačavaju dobro i zlo, a u svojoj dijaboličkoj fazi, kakvu imamo sada, čak zlo proglašava dobrim a dobro zlim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Još jednom, sve države imaju teokratska uređenja. Tako su zapadne države, koje ti potpuno pogrešno nazivaš sekularnim, uređeno u "protestantsko-antiteističkom" duhu.

Ok, protestantizam je "deteokratizovao" države. To je istina. Ti si za "teokratizaciju" ili povratak idealu država srednjeg veka koje su imale teokratiju. Po tom pitanju si blizak Miroljubu ali i muslimanskim državama.

Ali demokratske države ne poznaju takav vid funkcionisanja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, protestantizam je "deteokratizovao" države. To je istina. Ti si za "teokratizaciju" ili povratak idealu država srednjeg veka koje su imale teokratiju.

Ti si zaista ograničenih kognitivnih sposobnosti. Što je nejasno u onome što sam ja pisao pa ovako mutavo odgovaraš.

Dakle, još jednom, Protestantizam nije zapadne države "deteokratizirao", nego ih je zajedno sa antiteizmom "antiteokratizirao", učinili su ih protubožjim državama. Bit ću najjasniji.

1. Bog kaže - Plodite se i napunite zemlju, zapadne "antiteokratizirane" države kažu - je**bite se i ubijajte djecu.

2. Bog stvori muško i žensko i njih dvoje jedno tijelo postade, zapadne "antiteokratizirane" države ukinuše ovaj Božji stvaralački čin, i čak kaznama prijetie svima koji niječu desetine i stotine rodova. Vrlo je indikativno, kao i kod inzistiranja na peder-paradama, da su čak kazne propisane i da su već neki ljudi u zatvoru završili zbog toga što su odbili priznati uz muško i žensko postoje stotine "rodnih identiteta".

P.S. Molim te prestani se blamirati, i ako hoćeš diskutirati onda ipak prije pročitaj ono što sam napisao. Što će reći, ne pravi se mutav.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što je nejasno u onome što sam ja pisao pa ovako mutavo odgovaraš.

Sve jasno. Ti si za teokratiju, jer jedino tada se mogu sprovesti te ideje na takav način za koji se zalažeš. Iz protestantskih država jeste poteklo odvajanje crkve i države. To je sekularizam.

Ne znam šta u mom odgovoru nije jasno? Sve sam te razumeo, a ti bi trebalo da priznaš ovo što već u nekoliko postova zaključismo. Zašto bežiš od priznanja, ne znam?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Iz protestantskih država jeste poteklo odvajanje crkve i države. To je sekularizam.

Zapadne zemlje nisu sekularne, nego antiteokratske. Protestantizam nije zapadne države "deteokratizirao", nego ih je zajedno sa antiteizmom "antiteokratizirao", učinili su ih protubožjim državama. Evo činjenica:

1. Bog kaže - Plodite se i napunite zemlju, zapadne "antiteokratizirane" države kažu - je**bite se i ubijajte djecu.

2. Bog stvori muško i žensko i njih dvoje jedno tijelo postade, zapadne "antiteokratizirane" države ukinuše ovaj Božji stvaralački čin, i čak kaznama prijetie svima koji niječu desetine i stotine rodova.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
One su "antiteokratske" a ti si teokrata. Suprotno.

Kako god ti njih zvao, jasno je da si ti suprotnost njima a to znači teokrata.

Kao što rekoh, zato je bespredmetno to što pričaš jer ne živimo u teokratskim državama.

Natrag