Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne shvataš. Kao prvo, ko kaže da je vakcina uzrokovala neželjene efekte. Kao drugo, i da je od vakcine, ne radi se o imunodifencijenciji već o neželjenim reakcijama organizma. Tako da Mire, opet grešiš.

Nikakve nezeljene reakcije, zena ima imunodeficijenciju! Sta se tu pravis blesav, sta fantaziras i sebe ubedjujes!?

Zeni je pao imunitet, napale je retke bolesti, krvna slika uzas! Poslao sam je kod vaseg doktora Ivanova jer jedino on moze da je spase! Zvanicna medicina nema odgovor, i nece priznati da je od vakcine.. Zena je bila zdrava pucala od zdravlja da bi odjednom 6 meseci nakon vakcinacije sve otislo do djavola, zavrsila je na manje od 48 kila, kost i koza! Kao slucajno je to, nema veze sa vakcinom.. Takvih primera imas na hiljade!

A ti sebe ubedjuj, tesi se, izvrci.. Ne znam stvarno zasto to radis, osim zato sto si tvrdoglav.

I ne znam kako ti nalaziš takve slučajeve stalno, neke pojedince(ko te obaveštava)...inaš nekog doušnika. Ti nađeš uvek neke pojedinačne slučajeve i praviš od toga priču. Ja toliko ljudi znam i niko ništa a primili vakcine.

To su moji prijatelji, a ti si verovatno u uskom krugu ljudi.. Nece svako razviti takav stadijum, ima dosta njih koji su razvili blage oblike, a vecinom su blagi. Ti ne vidis, jer ne zelis da vidis, niti proveravas situaciju, nece ljudi ici okolo i pricati o svojim zdravstvenim problemima..

Ova zena je bila kao i ti, siktala na mene kada sam pricao protiv vakcine, odnosno da nije dobro da je primi, sada se uverila nakon sto joj se desilo.. To je samo jedan primer..

A ti sebe ubedjuj u lazi!

Verovatno su medicinari neuravnoteženi a svi ostali su kako treba i obavezno medinari ništa ne znaju o medicini ali oni koji je nisu studirali najbolje znaju.

A otkud ti znas da ja nisam studirao medicinu?

Rekao sam, ne kritikuje zena ljude sto su neodgovorni, sto su "neuravnotezenog" uma. Pa ne mozes ti bolesnika kritikovati sto je bolestan, i kriviti ga da je "sam odgovoran" sto se razboleo umno! Nego ona kritikuje medicinu sto ne leci ljude na pravilan nacin, odnosno sto ne tretira i duh pored tela!

A ovo se naravno odnosi i na kovid! Preplasili su ljude da ce umreti! To medicina ne sme da radi! Zato je Nestorovic (pravi doktor tako radi) vodeci racuna o ljudskom duhu, umirivao ljude, ubedjujuci ih da je to "smesan virus" i da se ne plase.

A ti se pravis lud, namerno zelis da izbegnes poruku pesme, jer se suproti tvom stavu. Pa nisu svi zaludjeni medicinom i naukom kao ti, toliko da gube svaki vid kritickog misljenja, i slepo veruju u sve sto nauka i "struka" govori! Pa ta struka su obicni pogresivi ljudi pre svega!

Ti bas hoces biti slepac!

Da, da..."doći će vreme kada će slušati gatalice, a ne zdrave nauke(STRUKU)".

Evo kako izvrces namerno ubedjujuci sebe.. Pavle govori o istinitoj teologiji i o lazima - mitovima o Isusu, u koje ce ljudi sami sebe ubedjivati, a ne o 'nauci' o zdravlju. A bas si ti taj koji veruje "mitovima" i lazima, koje se sire preko sredstava javnog informisanja!

Zapravo, biblija vise podrzava alternativni nacin lecenja i alternativnu medicinu nego onu zvanicnu! Svi Adventisticki lekari su alternativci! Ali ti si na suprotnoj strani, zato sto ni samu bibliju ne uvazavas!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nego Jovane, zalutali moj brate, nastavicemo drugi put, subota je pocela, da se ne prepiremo danas, ti slavis Boga.. Pa otidji provedi vreme sa Bogom u molitvi, da ti da razuma i otvori oci..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije problem govoriti o zdravlju.

Očigledno da ti mnogo pažnje poklanjaš izolovanim slučajevima(a bez konkretnih dokaza za to) a propuštaš milijarde koji nemaju nikakav problem. Ja razumem da moraš opravdati svoju veru, veru u zaveru.

Sve što činiš to je zavera i ono što uzbuđuje osećanja. Uskoro ti navodim par tekstova Elen Vajt, o fanatičnom umu. Šta je odlika fanatizma. Evo uskoro samo za tebe, brate Mire.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Postoje ljudi koji će pokušati da ispletu konce svojih lažnih teorija. Hvala Bogu što ima i onih koji se poučavaju od Njega i koji znaju šta je istina", Lt 191, 1905

"Neki nisu zadovljni sastancima dok ne dožive upećatljive i srećne trenutka. Oni rade na tome i uzdižu uzbudljivost osećanja...Kad isčezne sreća ushićenih osećanja, oni tonu dublje nego su bili pre sastanka jer njihvoa sreća ne dolazi sa pravog izvora", 1.T 412(1864)

Govori o onima koji veru doživljavaju kroz osećanja i uzbuđenost. Nešto što izaziva uzbuđenje a ne ono što Bog želi. Ista stvar je i sa teorijama zavere. Ljudi ih mnogo vole jer uzbuđuju osećanja i čoveka čine ponositim što nešto više zna i što je iznad drugih koji tobože to ne znaju.

Cela priča se vrti u tome da ljudi traže nešto novo, tajanstveno i ne zadovljavaju se konvencionalnim. To je odlika fanatičnog uma. On nikada nije zadoljan jednostavnim objašnjenjem i on stalno traži pokoja u uzbuđenju za novim, što navodno malo ljudi zna ili možda niko. Samo da bi se osećao posebno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Neki će nastojati da unesu lažne teorije i dolaziće sa lažnim porukama. Sotona će pokrenuti ljudske umove da stvaraju fanatizam u našim redovima....Sotona će koristiti lična stanovišta i osobenosti da izazove uzbuđnja i radiće na ljudskim umovima da prevari", Lt 12, 1909

Dakle, vidiš gde je prevara. Kada se unose suviše lična stanovišta u nešto..da li u veru ili nauku. Lična stanovišta koja uzbuđuju osećanja. I onda se čovek oseća posebno, uzbuđeno.

"Nove i čudne stvari stalno će iskrsavati da odvedu Božiji narod u lažno uzbuđenje, verska osećanja i neobična ostvarenja; ali naš narod ne treba da se potčini ma kakvim merilima ljudskih zamisli koja će stvoriti sukob na svim linijama", MS 167, 1897

Zarad prihvatanja populističkih teorija koje uzbuđuju um, dolazi do razmimoilaženja svih vrsta. To je ono što neprijatelji i želi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Uvek su postojali u crkvi oni koji neprekidno teže individualnoj nezavisnosti. Oni izgledaju nesposobni da shvate da nezavisnost duha teži da navede čoveka da ima suviše poverenja u sebe i verruje u vlastiti sud više nego što poštuje savet i visoko ceni sud svoje braće naročito onih na dužnostima koje je Bog postavio za vođstvo Njegovog naroda". AA 163,164(1911)

Takav duh stalno se dakle suprtotstvalja instituacijama koje je Bog ostavio i dao. Pobuna protiv autoriteta. Kako u verskim stvarima tako i u svim ostalim.

Eto nekoliko stihova u vezi fanatičnog uma.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Studija u Makabiju jeste puna manjkavosti. Naravno, ne zato što su hteli da prikriju nešto(nemaju takve namere), nego jednostavno bez takve namere studija ima manjkavosti u "prebrojavanju" slučajeva. ... Nije odgovorno sa tvoje strane da ovako manipulišeš.

Ja cu samo reci - ti sam sebe ubedjujes i manipulises sebe.

Ovo je da Bog sacuva kakve ti zakljucke izvodis, namerno osporavajuci studiju i svaku nasu tvrdnju kada ti se ne svidja. Ali da je studija u tvoju korist tada ne bi imala nikakve manjkavosti..

Dobro je rekao Slap, nema covek 10 razlicitih imuniteta, vec jedan jedini, i ako je dokazano (a jeste) da su vakcinisani visestruko podlozniji da ponovo obole, to znaci da vec imaju narusen imunitet zbog vakcine!

Ja sam o tome govorio ranije. Svaka naredna doza bustera kod onih koji su pozitivno odreagovali na prvu dozu, dodatno slabi imunitet, objasnio sam zasto se to desava. Time se na kraju izaziva imunodeficijencija, ako nastavis da se pucas busterima. Za to ne treba nikakva studija, jer to pise u udzbenicima!

Dakle, imunodeficijenciju kod ovih ljudi je izazvao buster. Svaki busterizovan ima blagu klinicku sliku, posle koje se ili oporavi ili ona preraste u ozbiljno stanje.. Obicno je to blagi oblik imunodeficijencije nakon 2-3 doze. To svakako nije klasicna SIDA, ali se moze i tako nazvati.

Ono sta tvrdi Montanje o sastavu vakcina, necu da komentarisem, svakako da nisam siguran da to moze uzrokovati i klasicnu SIDU, ali nije ni iskljuceno.

Očigledno da ti mnogo pažnje poklanjaš izolovanim slučajevima(a bez konkretnih dokaza za to) a propuštaš milijarde koji nemaju nikakav problem. Ja razumem da moraš opravdati svoju veru, veru u zaveru.

Ja nista ne opravdavam, nikakvu zaveru. U suprotnom bi podrzao Montanjea kada kaze da cete svi dobiti klasicnu SIDU. I to bi bila zavera, jer za to nema dokaza.

Ja govorim o negativnim posledicama busterizacije, o tome sam pricao i ranije, i to je prosto dokumentovano, to pise u udzbenicima.

Ne smes ti vakcinisati osobu novom dozom ako je ona dobro odreagovala na prvu, i ako je nivo odgovora i dalje visok. Medjutim oni su vakcinisali sve redom bez ikakve razlike! Nisu vodili racuna o tome kome smeju dati a kome ne!

Eno i Djokovica su hteli da nateraju da se vakcinise samo mesec dana nakon prelezanog Kovida. Pa zlocin je naterati nekoga da se mesec dana nakon prelezane bolesti ponovo izlozi takvom soku, da u telo ubaci virus! I to nema veze sa medicinom!

Sve što činiš to je zavera i ono što uzbuđuje osećanja. Uskoro ti navodim par tekstova Elen Vajt, o fanatičnom umu. Šta je odlika fanatizma. Evo uskoro samo za tebe, brate Mire.

Ovde nema fanatizma, rec je o nameri!

Evo, objasni ti meni zasto je struka ignorisala pravilo da se buster daje samo u slucaju negativmog odgovora na prvu dozu? I zasto insistira da i oni koji su prelezali kovid mesec dana kasnije moraju odmah da prime vakcinu, i kakve to veze ima sa naukom?

Ovo nije medicina, to uopste nije briga o zdravlju vec namerno narusavanje istog!

A precutkivanje takvog zlocina (koji sprovode i sprovodili su), je ucesce u istom! Ja da cutim na to, ne mogu!

"Neki će nastojati da unesu lažne teorije i dolaziće sa lažnim porukama. Sotona će pokrenuti ljuddske umove da stvaraju fanatizam u našim redovima....Sotona će koristiti lična stanovišta i osobenosti da izazove uzbuđnja i radiće na ljudskim umovima da prevari", Lt 12, 1909

Dakle, vidiš gde je prevara. Kada se unose suviše lična stanovišta u nešto..da li u veru ili nauku. Lična stanovišta koja uzbuđuju osećanja. I onda se čovek oseća posbno, uzbuđeno.

"Nove i čudne stvari stalno će iskrsavati da odvedu Božiji narod u lažno uzbuđenje, verska osećanja i neobična ostvarenja; ali naš narod ne treba da se potčini ma kakvim merilima ljudskih zamisli koja će stvoriti sukob na svim linijama", MS 167, 1897

Zarad prihvatanja populističkih teorija koje uzbuđuju um, dolazi do razmimoilaženja svih vrsta. To je ono što neprijatelji i želi.

Ja nikakvih teorija nemam koje su suprotne nauci o poslednjim danima, tako da zaista ne shvatam zasto mi to citiras?

"Uvek su postojali u crkvi oni koji neprekidno teže individualnoj nezavisnosti. Oni izgledaju nesposobni da shvate da nezavisnost duha teži da navede čoveka da ima suviše poverenja u sebe i verruje u vlastiti sud više nego što poštuje savet i visoko ceni sud svoje braće naročito onih na dužnostima koje je Bog postavio za vođstvo Njegovog naroda". AA 163,164(1911)

Takav duh stalno se dakle suprtotstvalja instituacijama koje je Bog ostavio i dao. Pobuna protiv autoriteta. Kako u verskim stvarima tako i u svim ostalim.

Eto nekoliko stihva u vezi fanatičnog uma.

Pa ti se suprotis vodjstvu adventisticke crkve i njenom ucenju, ti imas taj duh pobune Jovane. Jer tvoje ucenje nije ucenje crkve, vec tvoje induvidualno, preko kojeg bi da objedinis sva druga suprotstavljena ucenja..

Crkva uci jedno a ti drugo..

Morao bi sam sebe da dovedes u red, jer upravo ovo tebi govori.. Bas si nasao pravo mesto.. Ti izmisljas nove teorije i tako sebe uzdizes. Vodjstvo crkve je Bogom odredjeno da tumaci bibliju i donosi dogme. To rukovodstvo crkve je Bog postavio da "tebi tumaci" a ne "ti sebi".

Dakle, i u adventistickoj crkvi vazi isto pravilo, kao i u svim drugim crkvama - vodje tumace Bibliju, a vernici se slazu ili ne slazu.. Ako se ne slazu sa dogmom, mogu samo da napuste crkvu ili da traze bolju, jer pravo glasa nemaju.. Nije to demokratija!

Ti se dakle ne slazes sa ucenjem svoje crkve i onim sto pise EGW.. Pa zasto nisi nasao bolju crkvu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro je rekao Slap, nema covek 10 razlicitih imuniteta, vec jedan jedini, i ako je dokazano (a jeste) da su vakcinisani visestruko podlozniji da ponovo obole, to znaci da vec imaju narusen imunitet zbog vakcine!

Čak ni to nije tačno. Ne radi se o oslabljenom imunitetu tu, već o tome da neko ko je vakcinasan a nije preboleo bolest ima veću mogućnost da se razboli od te bolesti a zašto? Zato što je vakcina omogućila da ne preleži teži oblik bolesti, i sačuvala ga a to samim tim omogućava da se ponovo razboli od iste u blažoj varijanti. Samo iz tog razloga je neko vakcinisan podložniji da se razboli tom bolesti za koju je vakcinisan.

Znači nije imunitet oslabljen već je u odnosu na onoga ko je prirodno preležao i imao time teži oblik sada neko vreme manje podložan toj bolesti ali na uštrb opasnijeg oboljenja. Imunitet mu dakle nije oslabljen i to je takođe manipulativna prepostavka koju navodite.

Takođe, da ste upravu onda bi to značilo da su sva deca vakcinama oslabljenog imuniteta jer su se svi vakcinisali na velike, male boginje, zauške, poliomelitis itd...što nije tačno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
a nikakvih teorija nemam koje su suprotne nauci o poslednjim danima, tako da zaista ne shvatam zasto mi to citiras?

O terorijama koje prihvataš jer voliš uzbuđenja. Ne zdrave nauke već uzbuđenje i ono što je popularno među svetovnim ljudima koji kritikuju poredak.

Morao bi sebe da dovedes u red, jer ovo tebi govori.. Bas si nasao pravo mesto. Ti izmisljas nove teorije i tako sebe uzdizes. Vodjstvo crkve je Bogom odredjeno da tumaci bibliju i donosi dogme. To rukovodstvo crkve je Bog postavio da "tebi tumaci" a ne "ti sebi".

Ja samo na osnovu Pisma razmišlljam. Nemam potrebe da sam nešto izmišljam i u tom pogledu EGW kaže da je potrebno da svako za sebe izučava.

Ali fanatičan um radi nešto da bi bio uzbuđen i prihvata teorije bez da ih proverava i uvek samo da bi se suprotstavi zvaničnom a bez provere da li je to zvanično istina ili ne. Kritika je unapred na prvom mestu. To je odlika fanatičnog uma.

Poslednja izmena:
Natrag