Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ja da sam "svadjalica", nabijao bih ti ovo na nos kao Slap i vijao te, znas kakav mogu biti.

"Mala" svađalica rekoh :). Nisi velika i meni to nije neprijatno, samo konstatacija.

Pogledaj sta pise "informer", dakle Vucicev medij.. Spominju uvodjenje "zagarantovane penzije" i to pominju kao "agendu ekonomskog foruma iz Davosa, za 2030. godinu."
Ajde sada da cujem kako ces i ovo da izvrnes, znam da umes, tvoja masta moze svasta..

Ako mene pitaš, ta ideja nema ništa loše u sebi. Ljudi koji nemaju penziju, kako će preživeti? Dakle, sama ideja ima humanistički karakter. E sada, etički da li je ili nije, to je druga tema.

No, koliko ja vidim, ti sam ne gledaš zapravo da li je ideja dobra ili nije, već zapravo gledaš na 2030 i na Davos...makar izneli najhumaniju ideju na svetu, ako dolazi od Davosa i ako je pomenuta 2030 godina tebi je to odmah nešto zlo. To je nekritički stav prema nečemu. Trebaš gledati da li je neka ideja dobra ili nije pa ma ko je iznosi. Tako slično imate otklon prema Bilu Gejtsu ili Sorošu..šta god da kažu, šta god da urade vi ćete to gledati sa podozrenjem i unapred već stvorenom slikom da je to nešto užasno.

E vidiš, Mire, ovo je pravi primer nekritičkog mišljenja. Samo da smo protiv nekoga i nečega a ne da smo za i ne da imamo uravnotežen stav.

Dakle, evo ti moj stav. Pod 1. lično smatram da je ovo humanistički pristup i nešto dobro; pod 2. smatram da ovakav pristup stvarima koji pokazuješ (otprilike sličan stav imaju i ostali ovde) je primer nekritičkog stava.

Ja bih voleo da imaš kritički i uravnotežen stav.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Sećate li se prazni obećanja??? Mali podsjetnik za one "kratkog pamćenja" jedan brzi "memory refresh". SA PREVODOM

Ja ovim antikristima ,i lažovima ne vjerujem

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako mene pitaš, ta ideja nema ništa loše u sebi. Ljudi koji nemaju penziju, kako će preživeti? Dakle, sama ideja ima humanistički karakter

Niko ne kaze da je to lose u ekonomskom i humanom smislu, problem je sto oni "sprovode agendu" ekonomskog foruma i to otvoreno kazu.. Ta agenda, je agenda Klausa Svaba, koji je i osnovao "svetski ekonomski forum" 1970-ih. Po njoj, "zagarantovana penzija" ili kako se drugacije naziva "obavezni nacionalni dohodak" se uvodi nakon ekonomskog sloma koji treba da usledi, kao odgovor na to stanje. Bice svima omogucena obavezna socijalna davanja u zamenu za odricanje od privatne svojine. Tako da ce svi koji predaju svoju imovinu drzavi, moci da racunaju na penziju.. Njegov moto je "necete posedovati nista a bicete srecni"..

Svetski ekonomski forum je inace pokrenuo kovid histeriju! Dokaz za to je da su samo nedelju dana pred izbijanje kovida, odrzali simulaciju izbijanja korone koja se naziva "event 021" u kojoj su detaljno opisali dogadjaje koje posmatramo vec 2 godine. Nakon toga se bolest rapidno prosirila i navodno "slucajno" pojavila u Kini!

Agenda ukljucuje mnoge dogadjaje, od kojih je jedan ekonomaki kolaps uzrokovan epidemijom.. Potom sledi uvodjenje "obaveznog nacinalnog dohodka" (penzije) koja ce biti omogucena samo poslusnima kao i lagani prelazak na tehnokratsko uredjenje..

No, koliko ja vidim, ti sam ne gledaš zapravo da li je ideja dobra ili nije, već zapravo gledaš na 2030 i na Davos...makar izneli najhumaniju ideju na svetu

Ti si ili neinformisan, ili si sam sotona! Izvini sto to moram da ti kazem! Ali ovde se ne radi o "humanizmu" vec o "transhumanizmu", porobljavanju coveka, ugradnji cipova u mozak, na ruku, spajanju coveka na internet cloud, robotizaciji drustva, oduzimanju privatne svojine, oduzimanju zemlje, kontroli i redukciji populacije kroz bolesti, kontroli kretanja, stvaranju virtuelnog sveta u kome ce ljudi moci da zive umesto da zive u stvarnom svetu.. Nece postojati posao, sve ce da rade roboti, socijalno davanje bice zagarantovano za poslusne, covek ce biti sveden kao broj, i bice mu ograniceno kretanje zbog bolesti (zato i postoje epidemije), a ljudi ce ziveti u virtuelnom svetu - zasticeni od "zaraze" - facebook - metaverse.. Ljude koji se nekako budu izvukli i nastavili da zive u prirodi, ce kasnije biti limitirani trovanjem zemlje (vec je truju zaprasivanjem iz vazduha), tako da hrana vise nece rasti. Zato i postoji GMO seme kada zatruju zemlju, jer prirodno seme nece rasti, zato Bill Gates i ostali kupuju zamljiste, a meso pokusavaju da suzbiju bolestima i pricom o CO2, zato se i uvodi vestacko meso.. Na kraju ljudi nece imati sta da jedu, nece moci da kupe i prodaju ako nisu deo sistema i ako nisu povezani na cloud, ako nemaju ugradjeni cip, odnosno ako se nisu odrekli svoje ljudskosti.. Ovo je duhovni rat protiv Boga.. Sve ti lepo pise, i oni otvoreno govore da ce to da urade.. Ja nisam nista izmislio, to su njihove reci i to je njihova agenda.. Ako se tebi to svidja, ti si onda demonizovan covek..

Tako slično imate otklon prema Bilu Gejtsu ili Sorošu..

Nemam ja otklon prema Bill Gates-u jer ga mrzim, jer je ruzan, zato sto nosi naocare ili je smotan, ima dugacak nos i slicno.. Vec otklon dolazi od onoga sta govori, ciju agendu sprovodi i na cijoj je strani.. On je jedan od idejnih kreatora ovog uredjenja koje treba da se uspostavi! Svi oni rade protiv Boga i njegovog prirodnog poretka, protiv zakona i coveka!

Ti volis Gatesa, Sorosa, Zukerberga, Illona Musk-a, Klausa Svaba itd.. A to su najgore satane i moderni hitleri! Jesi li ikada citao i slusao sta oni govore, jesi li citao Klausa Svaba?

Ti nisi informisan, ne znas sta govore, ili si i sam sotona!

E vidiš, Mire, ovo je pravi primer nekritičkog mišljenja. Samo da smo protiv nekoga i nečega a ne da smo za i ne da imamo uravnotežen stav.

Kakav "uravnotezen stav"? Kako mozes podrzati jedno takvo uredjenje? Ti mislis da neko nesto izmislja namerno, i da vadi izvan konteksta, da su ti ljudi dobrotvori covecanstva a mi ih kudimo.. Pa jesi li ti pri svesti Jovane?

Jesi li nekada citao sta oni planiraju? Ne moras uopste da slusas sta je neko drugi isekao, idi poslusaj original sinimke, citaj njihove knjige, pa ces videti sta planiraju, oni to uospte ne kriju, vec predstavljaju kao nesto dobro.. Sve je upakovano i zapakovano u celofan, da ovce lakse progutaju..

Ti si opterecen "pronalazenjem nekakvih fejk namestaljki", kao da je njima neko namerno smestio.. Ja ne kazem da nema i toga, ali poslusaj sta ti ljudi sami pricaju sta planiraju, pa ces videti da ti ne zele dobro.. Cak i malo dete je sposobno ovo da shvati! Problem je sto je sve "zapakovano u celofan".. To su cike koje nude slatke stvari, i onaj cip za mozak Illona Musk-a ce prvo ugradjivati deci, da se igraju!

Ja bih voleo da imaš kritički i uravnotežen stav

Ja bih voleo da ti nisi na strani djavola, a ovim svojim "kritickim stavom" si samo zaveden. Opterecen da kritikujes nas, i osecas duznost da u svemu moras da nam se suprotis.. Pa zasto nisi toliko kritican prema medijima ili ovim ljudima? Nikada nisi ni bio! Pricas napamet, pristrasan si, neobjektivan, i svoju krtiku usmeravas u pogresnom pravcu.. Ko te je toliko zaludeo, jesu li to mediji ili si sam sebe zaludeo, nije mi uopste jasno?

Kritika mora biti u oba pravca, a ne u jednom pravcu kao kod tebe!

Ja nikada nisam rekao da su antivakseri, antiglobalisti, zaverenici i slicno dobrice.. I oni zaradjuju i manipulisu na lakovernim ljudima.. Ali se informacije moraju filtrirati u oba smera, sto ti ne radis uopste!

Ja nisam fan onog Marka Kraljevica, ali gledam pozitivne stvari, istinite stvari, i on iznosi lazi.. Eno pre neki dan prica kako je korona macji kasalj, kako je pobedio koronu za dva dana, a ne kaze da je bio omikron. Ja ne podrzavam lazi, samo nisam zlurad da odmah skocim na njega, kao da je zeleo da prevari.. Filtriram informacije, kriticki sagledavam sve, a ti Jovane ne samo da to ne radis, nego je najgore sto ti mislis da to radis, a totalno si slep i neobjektivan!

Evo, kako mozes toliko da podrzavas tu medijsku masineriju koja "cenzurise"? Izvini ali je bolesno da podrzis tu stranu, dok suprotnu koja ne moze da dodje do reci, besomucno napadas.. Kao da smo mi sotone, a ne obratno! Pa upravo je suprotno Jovane, i toliko ocigledno! Ti podrzavas sotonsku stranu!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za Jovana i ostale, koji misle da smo mi nekakvi zaverenici i ludaci, koji nemaju veze sa realnoscu, koji izmisljaju nekakvo "tehnokratsko" uredjenje i teoretisu nekakve "agende". Pogledajte sta nas zaista ceka u buducnosti, ovo je direktno iz njihovih usta --->

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Trebaš gledati da li je neka ideja dobra ili nije pa ma ko je iznosi.

Pročitajte ovo: https://www.devex.com/news/gates-foundation-reverses-course-on-covid-19-vaccine-patents-99810

Ukratko, Bill Gates se protivio ukidanju nekih odredbi Sporazuma Svjetske trgovinske organizacije o trgovinskim aspektima vezanim uz prava intelektualnog vlasništva ili TRIPS-a. Ukidanje ovih odredbi omogućilo bi državama članicama da ne provode niz patenata povezanih s COVID-19 za vrijeme trajanja pandemije, kako bi zemlje s niskim i srednjim prihodom mogle proizvoditi ili uvoziti generičke verzije cjepiva.

Gates se prošli tjedan sastao s predstavnicom "U.S. Trade" Katherine Tai kako bi iznio argument za zaštitu ovih patenata, ali Tai je u srijedu bila protiv njegove preporuke kada je najavila da će administracija predsjednika Joea Bidena podržati suspendiranje intelektualnog vlasništva za cjepiva protiv COVID-19.

Bijela kuća podržala je odricanje od TRIPS -a unatoč snažnom protivljenju farmaceutske industrije, Zaklade Gates i samog Billa Gatesa.
------------------------------

Kao što vidite, "filantrop Bill-covid" se protivio suspenziji intelektualnog vlasništva za Covid cjepiva, koja je cjepiva trebala učiniti puno jeftinijim i tako dostupna siromašnim zemljama i siromašnim narodima. Od kada se filantropi ovako ponašaju? Očito, "Bill-covid" nije filantrop, "Bill-covid" je "ljudomrz".

P.S. Kada nije uspio isposlovati zabranu
ukidanja naknade za autorska prava, "Bill Covid-ljudomrz" nabacio je na sebe ponovo svoj "mimikrijski plašt", pa je Mark Suzman, izvršni direktor Zaklade Bill & Melinda Gates, najavio da ta zaklada podržava privremeno ukidanje zaštite patenta cjepiva protiv koronavirusa. Očito je, "Bill Covid ljudomrz" to nije napravio iz ljubavi prema ljudima, nego s namjerom da se "mimikrira u filantropa".
---------------------
I na koncu, pitanje Jovanu: Kako ti reče - treba gledati je li ideja dobra, a ne tko je iznosi, reci mi je li dobra ideja da se cjepivima drži visoka cijena kako ne bi bila dostupna siromašnim zemljama i siromašnim narodima?

P.S. Ne gledajući od koga ideja dolazi. ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije samo Gejts nego u nemačka vlada a inače sve sno to odavno diskutovao pa ako nemaš šta novo ne ide baš da se hvatamo za staromo razjašnjeno.

To je inače protivzakonito a ono što Gejts govori je po zakonu

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije samo Gejts nego u nemačka vlada a inače sve sno to odavno diskutovao pa ako nemaš šta novo ne ide baš da se hvatamo za staromo razjašnjeno.

To je inače protivzakonito a ono što Gejts govori je po zakonu

Nisi odgovorio na moje pitanje, evo ga ponovo.

Kako ti reče - treba gledati je li ideja dobra, a ne tko je iznosi, reci mi je li dobra ideja da se cjepivima drži visoka cijena kako ne bi bila dostupna siromašnim zemljama i siromašnim narodima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisi odgovorio na moje pitanje, evo ga ponovo.

Kako ti reče - treba gledati je li ideja dobra, a ne tko je iznosi, reci mi je li dobra ideja da se cjepivima drži visoka cijena kako ne bi bila dostupna siromašnim zemljama i siromašnim narodima?

Pa to nije dobra ideja jer je protuzakonita.

A postoje i drugi načini da se smanji porez na način a da bude zakonit.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa to nije dobra ideja jer je protuzakonita.

A postoje i drugi načini da se smanji porez na način a da bude zakonit.

Lijepo od tebe da si konačno odgovorio na pitanje i iznio svoj stav o ovome. Dakle, prema tebi ideja da se cjepiva učine jeftinijima, i tako dostupna siromašnima, je loša ideja. :)

Inače, svaka država ima pravo, i nerjetko države posežu za tim pravom, da ograniče (limitiraju) na neko vrijeme cijene nekih proizvoda i roba kako bi ih učinili dostupnima što većem broju svojih građana. Evo primjera u Hrvatskoj ovih mjeseci - već drugi put Vlada je donijela odluku da se na određeno vrijeme 'zamrznu' cijene naftnih derivata. Tako su na primjer i SAD-e donijele odluku da se na neko vrijeme ne plaćaju autorska prava u cijeni cjepiva, kako bi ih učinili dostupnima i siromašnim nacijama.

Na koncu, isključivo su države te koje su prije dvije godine uložile ogroman kapital da se što prije dođe do cjepiva, pa autorska prava time i pripadaju i državama. Zbog toga je tvoja obrana Gates-a kad se protivio smanjenju cijene cjepisa s osnova autorskih prava, drska i pokvarena, do srži pokvarena. Zaista čudno, ti, tipična komunjara, staješ na stranu bezosjećajnog kapitalista i napadaš državu (ovdje SAD) zbog toga što cjepivo koje je ona sama financirala želi učiniti jeftinijim i tako dostupno što većem broju ljudi. Iako je od komunjare, previše je.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lijepo od tebe da si konačno odgovorio na pitanje i iznio svoj stav o ovome. Dakle, prema tebi ideja da se cjepiva učine jeftinijima, i tako dostupna siromašnima, je loša ideja. :)
Ne, već da je nezakonito ukidanje autorskih i patentnih prava. To je nezakonito i opasan presedan.

Pojeftinjenje je jedno a ukidanje patentnih prava je drugo. Ti si za bezakonje?

Natrag