Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ista je to tradicija. Talmud je nastavak. Ne možeš tradiciju posmatrati isprekidano..tako ne radiš ni za tvoju tradiciju. Tradicija je jedna i neprekinuta. Tako je sa svakom tradicijom, tradicionalisto moj.

Dakle, ti Isusa smatraš pripadnikom jevrejske tradicije jer lepo kažeš

A onda kritikuješ tu tradiciju. Talmud je ta neprekinuta tradicja.

I ti Isusa samog svrstavaš u te tradicionaliste. Vidiš šta činiš od Isusa?

Prestani više spamati temu. I odgovori - sramiš li se ti zbog svetogrđa u židovskim 'svetim knjigama' po kojima je Isus kopile a Majka mu Marija kurva?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prestani više spamati temu.

Po tebi je Isus tradiconalist. A u tradiciji Jevreja je i Talmud. Prvo se boriš protiv toga a onda i Isusa svrstavaš u tradiconaliste.

Što se moje pozicije tiče ona nema taj balast tradicije koju ti braniš pa samim tim taj balast ti je pretežak jer je i Talmud(onaj deo koji ti ne voliš) deo te iste tradicije. Ja nemam balast jer sam na poziciji da Isus citira samo Pismo.

Da je to tako već navedoh dva primera:
"Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode", Jovan 7,38
"Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život večni; i ona svedoče za mene", Jovan 5,39

Mogu koliko želiš. Da li ti pak možeš navesti samo jedan gde se Isus poziva na nešto drugo osim Pisma?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mogu koliko želiš. Da li ti pak možeš navesti samo jedan gde se Isus poziva na nešto drugo osim Pisma?

Isus se uopće ne poziva na Pismo, Toru, dapače, tvrdi da Tora s Ivanom Krstiteljem prestaje. A to isto tvrdi i sveti apostol Pavao. ;)

2 Kor 3,14: Ali otvrdnu im pamet. Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao.

I odgovori - sramiš li se ti zbog svetogrđa u židovskim 'svetim knjigama' po kojima je Isus kopile a Majka mu Marija kurva?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus se uopće ne poziva na Pismo, Toru,

Uopšte se ne poziva na Pismo?:

"Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode", Jovan 7,38

"Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život večni; i ona svedoče za mene", Jovan 5,39

Pa nam reci a šta je ovo nego Torah?

Tvoja pozicija je iz posta u post teža. Ti ćeš sada, kako mi se čini, pre glavom bez obzira priznati da se Isus služi Talmudom nego Pismom.

Reci mi u čemu je tvoj problem sa Pismom? A šta je ono gore nego Pismo-Torah(Stari Zavet)..na šta Hristos misli osim na pismo u ovim stihovima?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa nam reci a šta je ovo nego Torah?

A vama Židovima Torah = Talmud. Jer, lijepo kažete:

Tako je usmena Tora (Talmud) zapisana i izjednačena s pisanom Torom, te joj se ne smije dodati niti oduzeti od onoga što je napisano u Babilonskome Talmudu, kao što se to ne smije učiniti ni s pisanom Torom. (rabin Kotel Dadon, Židovstvo)

A u toj vašoj zapisanoj židovskoj tradiciji stoji ovako:

Krist je sin prostitutke. On je kopile.“ (Toldath Jeschu).

Dakle, je li tebe imalo sram zbog svetogrđa u židovskim 'svetim knjigama' po kojima je Isus kopile a Majka mu Marija kurva?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Ne kaza li pismo da će Hristos doći od semena Davidovog, i iz sela Vitlejema odakle beše David?" Jovan 7,42

Opet Isus govori o Pismu-Torah. Isus im kaže "ne kaza li Pismo". Zašto se ne poziva na rabinske tekstove? Nađe li igde neki primer...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidi i ovo. Na šta se Isus upućuje učenike? Kaže:

"I oni govorahu jedan drugom: Ne goraše li naše srce u nama kad nam govoraše putem i kad nam kazivaše pismo?", Luka 24,32

Dakle, pravi judaizam jeste u Pismu a ne u Talmudu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stigla "pilula" - navali narode.. (ps. prijave za 'testiranje' kod dr. Kona..) :)

Japanci traže hitnu dozvolu za upotrebu pilule protiv kovida: Preskočili završnu fazu kliničkog ispitivanja

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je u ponedeljak da će vlada razmotriti davanje uslovnog, ranog odobrenja piluli za kovid, koju je razvila kompanija Shionogi & Co. Ltd.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Konačno počelo suđenje Velike porote za PLANDEMIJU!
1644294530176.png

Natrag