"pustiti" bolest znači dozvoliti joj da se ispolji. E sada to znači, da bolest je realnost. I njeno ispoljavanje ne može sprečiti prirodni imunitet.
Ma sta pricas? Jovane, kazi ti meni, jel ti mene pravis blesavim?
"Pustiti" bolest znaci "da Bog uzrokuje bolest kao kaznu", termin "pustiti" to znaci! To je kao kada je "pustio" posasti na egipcane!
Pa cak i da je samo "uklonio zastitu", rekao sam, to ne znaci da prirodni imunitet ne deluje! On samo deluje slabije u vestackim uslovima kakav je grad!
A da je tako, dokaz sam vec prilozio:
Imunitet je ADAPTIVAN (sposoban da uci). Bog ne bi stvarao imunitet koji je sposoban da "uci" i "sam sebe brani" ako mora da mu natprirodno pomaze da ostane zdrav! Pa zasto bi mu onda stvarao imunitet uopste, i to prilagodljiv imunitet?
Dakle, logikom dolazimo do zakljucka da je imunitet predvidjen da radi sam bez uplitanja, i da mu Bog ne pomaze!
Druga stvar je, Bog je coveku "stvorio savrsen imunitet", jer drugaciji imunitet stvarati, zaista ne bi imalo smisla, osim ako zelis da mucis stvorenja!
Koliko ja puta ovo sve treba da ponovim???
Ne treba biti opterećen, sobom i svojom veličinom. To je pogrešno. Pogrešno na pojedinačnom nivou ali na kolektivnom. Zapravo hrišćanin neće trošiti vreme na samodokazivanju i pokušaju da bude poštovan i cenjen onako kako on misli da treba već će biti okrenut svojim dužnostima, prema drugima i okolini.
Kakve ovo veze ima s temom?