Imunitet nije savršen već ti rekoh..jer ne spasda u ono "sve dobro beše" nakon stvaranja..... Ne postoji ništa "savršeno" nakon pada u greh.
Covece Bozji! Ja ovde govorim o "relativnom savrsenstvu", bio je savrsen za uslove koji su vladali nakon pada u greh, jer je nakon pada stvoren! Dakle, za te uslove je savrsen! Nemas dokaza da nije!
Tebi zaista nije dobro. Ti zelis da pobedis u raspravi bez ikakvih dokaza i logike! Sam sebe ubedjujes da si u pravu..
Mire, kada ćeš da prihvatiti činjenicu da je pad u greh učinio da je sve truležno i raspadljivo? Nema savršene odbrane od zla koja se događaju svim živim bićima pa i bolestima. Imunitet nije dat da bude savršen već da bude zaštita u novonastaloj situaciji.
A kada ces ti dokazati da je Bog sadista i da je hteo coveka da muci bolestima dok ne izdahne??? Gde to pise?
Ovo sto zagovaras je upravo tvrdnja da je Bog zeleo coveka da podvrgne mucenju!
Shvati vec jednom - NE BI MU BOG NI DAO IMUNITET DA NIJE ZELEO DA GA ZASTITI OD USLOVA KOJI SU SE NAKON GREHA POJAVILI! I KAKVA BI TO BILA ZASTITA AKO JE ONA "DELIMICNA" PA TREBA DA MU DODATNO POMAZE???
DAKLE BOG JE COVEKU DAO IMUNITET KOJI JE SAVRSEN ZA USLOVE U KOJIMA SE NASAO! ZA TE PRIRODNE USLOVE!
Imunitet nije dat da bude savršen već da bude zaštita u novonastaloj situaciji.
Znaci Bog je coveku dao nesavrsenu zastitu? Pa kakav je to onda Bog???
Savršenstov je kada Bog bude obnovio svet i kada greha, bolesti i svega zla ne bude više. Tada će opet Bog reči "sve dobro beše".
Jao, Jovane pa ti skreces namerno okolo naokolo temu, da bi zavrnuo i uvrnuo sve, da se ne vidi ono ocigledno. Samo bezis od sopstvenih misli i onoga sto ti ja dokazujem, sam sebe ubedjujes kako si ti u pravu, a veze sa logikom nemas. Pa zasto to radis? To je stvarno sramota!
To uopšte nije loše. Znaš li Mire, koliko je težak posao lekara koji vrši ovako složene zahvate i operacije? Ne znam zašto sve gledate sa negativnog aspekta.
To je dobro? U buducnosti ce doktori ostati bez posla! I ne samo oni, vec 90% ljudi ce biti zamenjeno robotima i izgubice svoja radna mesta! Pricao sam o tome ranije, mi polako ulazimo u eru robotizacije, a onda sledi povezivanje coveka sa masinama, i tehnokratsko drustvo! Na karaju sledi cipovanje..
Sve je u glavi takvog čoveka ispravno i sve je dozvoljeno. Zato se bojim za svakoga ko je upao u teorije zavere
Ti si zaludjen, tebi su isprali mozak.. Vidim da nisi dostojan mog truda, ti mozak ne koristis.. Izvini sto sam se trudio do sad..