Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ne moramo. Jer nije on, nego Božiji dar. Saznanja koja su nas vodila ka terhničkom napretku, nisu od đavola, nego od Boga. To su delom oni Talenti. Iskrivljavanje toga, tretiranje tehnike kao nečeg najvažnijeg, zloupotreba, to je od đavola. Zato se on i naziva bogom ovoga sveta. Jer se svakom zloupotrebom,. svakim hranjenjem ega, svakim iskrivljavanjem, zarobljavanjem u materijalno, mi klanjamo njemu.
To sam i rekao. Nije tehnika niti umetnost niti muzika niti bilo sta sto covek svojim umom osmisli od djavola. Pogotovo ako je to prozeto nesebicnoscu i zeljom za unapredjenjem sveta olaksavanjem zivota itd.. Ali djavo uzme sve to i izvrne.
Tesla je primer. On je zeleo dobro svetu, ali cak i ne znajuci potpao je pod uticaj stranih bica, koja su u stvari bili Bozji neprijatelji. Oni su sve to i vodili tako da to dospe u pogresne ruke..
Recimo u muzici, trenutak "prosvetljenja" cesto biva podstaknut demonima, cak pojedini muzicari gitaristi izjavljuju da "nisu svirali oni" nego "je neko svirao umesto njih". To su trenuci kada djavo preuzima coveka u svoje ruke, kada siluje i izvrce! I to je cesto onaj trenutak koji nazivamo - "eureka"! To se desava. Ne svima, neko stvarno svojim talentima ppstize uspeh, ali vecinom satana uplete prste.
Muzika kao i tehnologija se moze dakle iskoristiti za dobro ali i za zlo. Muzika moze u coveku probuditi najlepse osecaje, ali moze takodje izazvati i jezu, strah, nelagodnost i nasilje. A to je ono sto djavo i radi.
Sve u nasem svetu je - "mac sa dve ostrice" i treba biti veoma oprezan..
Što se tiče one knjige koju sam pomenuo, "kakve su ti misli onakav ti je život" to su pouke Oca Tadeja.
Jeste. Nego citao sam jednu knjigu "moc pozitivnog misljenja" i ne mogu da se setim ko je pisac, ali mislim da je pisao neki katolik. Jako dobra knjiga, voleo bih da je imam u pdf formatu. Ali ne mogu da se setim pisca, a knjigu sam vratio vlasniku nakon sto sam je procitao.