Tehnika i vera

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ček, ček, ko je koga udario? Adventista njega? Znam da adventisti mogu da budu malo onako nabusiti, ali da se fizički razračunavaju sa neistomišljenicima? I posle tvrde da su nevinašca i da to nije njihov duh?
Adventista je udario Tripa brate. Da bas je to tragikomedija :) I onda on prica kako smo mi kao ovi njegovi sto se "udaraju" .

I jos ce izigravati ovde nevinasce i tvrditi kako ga "on nije izazvao" , a svi znamo njegov "izazivacki" temperament :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Adventista je udario Tripa brate. Da bas je to tragikomedija :) I onda on prica kako smo mi kao ovi njegovi sto se "udaraju" .

I jos ce izigravati ovde nevinasce i tvrditi kako ga "on nije izazvao" , a svi znamo njegov "izazivacki" temperament :)

I posle on nekom deli priče o "projekciiji"... cccc.

Ne, Mire, nije to temperament. On je prosto takav, ubeđen da je u pravu i da svi moraju njega da slušaju. Dodaj na to mogućnost da on to ne radi zato što je arogantnni narcisoid, nego da to radi lukavo, sa predumišljajem, da bi stekao podršku drugih. Doslovno manipuliše. Ako je ovo prvo, može se i oprostiti, ali ako je ovo drugo, e onda imaš posla sa jednim od otelotvorenih zloduha. Doslovno.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Upotrebljivost odredjene tehnologije, čovekova veština u njenom korišćenju i motivacija koja stoji iza njegove potrebe ili želje da koristi taj „alat“ sa odredjenom svrhom nosi u sebi nekakve kvalitativne odrednice koje se mogu razmatrati na više načina – u tehničkom, kulturološkom,etičkom... itd smislu.
To uprošćeno sagledavanje može biti još trivijalnije pa se može svesti na tvrdnju da tehnologija nije ništa drugo do praktična primena odredjenog znanja a da sama veština upotrebe ne podrazumeva i razumevanje onoga šta stoji iza same tehnologije. Dakle onaj ko koristi ili upotrebljava neku tehnologiju ne mora poznavati i principe na kojima ona počiva.
Štaviše možemo poći i sa stanovišta da tehnologija uopšte ne mora nužno vršiti onu funkciju ili radnju za koju korisnik smatra da ona obavlja ili da za nju prvenstveno služi. On, taj više manje vešti korisnik, zapravo VERUJE da je nešto onakvo kako mu je predstavljeno ili kako mu se čini da jeste. Mogućnosti različitih vrsta manipulcija su ogromne.
I ko mu može dati odgovore zašto i da li je to tako „kako jeste“ a ne nekako drugačije – u ovom slučaju NAUKA jer je ona roditelj svake tehnologije. A nauka, kao ustalom i filozofija i religija, ima potrebu i svrhu da čoveku daje odgovore . Na sve i svja i uvek sa težnjom da budu jedino ispravni i bespogovorno prihvaćeni a puk upravo takve odgovore najviše želi i najlakše prihvata bez obzira da li ih razume ili ne.
U tom smislu tehnologija je žrec prirodnih nauka a scijentizam je naziv vere koju propoveda.
Svakako da pod naukom ne podrazumevam nekakav samosvojni entitet već tehnokratski establišment koji karakteriše odredjen način isključivog mišljenja i specifičan hibris.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Nema 99 takvih kao ti, nego jedan i jedini Tripo koji smeta svima i ide okolo da izaziva!
Mire zar ti stvarno vjeruješ daje on profesor :roll:
Profesori se neponašaju kao on , on je zagađivač svake teme

Dakle, bices prijavljen vlasniku foruma za izazivanje i trolovanje, dosadilo mi je vise, ili ces ti dobiti ban, ili ja necu ovde vise pisati!
Pustiga neka piše , većsmo svi ovde navikli na njegove gluposti ,i daga više nema bilobinam neobično
Adventista je udario Tripa brate.
I onda dobijo Božje prosvetljenje , toje kodnji postalo popularno

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

To jeste tvoja jedina duhovna hrana. Druge nemaš.

I posle on nekom deli priče o "projekciiji"... cccc.

Ne, Mire, nije to temperament. On je prosto takav, ubeđen da je u pravu i da svi moraju njega da slušaju. Dodaj na to mogućnost da on to ne radi zato što je arogantnni narcisoid, nego da to radi lukavo, sa predumišljajem, da bi stekao podršku drugih. Doslovno manipuliše. Ako je ovo prvo, može se i oprostiti, ali ako je ovo drugo, e onda imaš posla sa jednim od otelotvorenih zloduha. Doslovno.

Ajde isprazni se malo, nisi dugo.

Jel ti sada lakše kada si se ment. ispraznila?

A sve počiva od motiva. To za vas je bilo špansko selo, a mislili ste da je uvjerenje samo po sebi motiv.

Što nije tačno, jer je svako uvjeren u ispravnost onoga što radi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I onda dobijo Božje prosvetljenje , toje kodnji postalo popularno

Dobrodošla Antonija.

Šta je kod njih postalo popularno? Da "prosvetljenje" dele mlaćenjem? Da li u tome koriste gole šake i stopala, ili se udaraju glavom o glavu, ono tuuuc?

Ili se pak radi o tome da uzmu "Veliku Kontroverzu" ili tako neku "knjigu", možda čak i Bibliju u tvrdom povezu pa novopridošlog mlatnu iz sve snage govorivši pri tome: "primi dar "duha proroštva", praise the shabbat"? Mole li se pre toga Elleni nezabludnoj? Ili se mlate kako stignu, gledajući da to bude tačno devet puta (iz nekog razloga njima se sve vrti oko broja 9)?

:mig:

I ko mu može dati odgovore zašto i da li je to tako „kako jeste“ a ne nekako drugačije – u ovom slučaju NAUKA jer je ona roditelj svake tehnologije. A nauka, kao ustalom i filozofija i religija, ima potrebu i svrhu da čoveku daje odgovore . Na sve i svja i uvek sa težnjom da budu jedino ispravni i bespogovorno prihvaćeni a puk upravo takve odgovore najviše želi i najlakše prihvata bez obzira da li ih razume ili ne.

Ave Servius Tulius, Ne, nauka ne može da da sve odgovore, iako pokušava, pa smo tako danas svedoci činjenice da je "religija" modernoig vremena postala šta? Nauka, ali se naravno postavlja pitanje koja i kakva nauka, jer smo takođe svedoci apsolutnog širenja i vladavine kontra znanja, hranjenog -gajenog od strane medija. Tu je zatim i vladavina dekonstrukcionalista i nihilista, koji tu novu "religiju" koriste da bi prodavali svoju agendu.

Ajde isprazni se malo, nisi dugo.

Ako se iko ovde prazni onda si to ti. Ili možda misliš da je tvoje "pražnjenje" sveto pa se ne računa u pražnjenje?

A sve počiva od motiva. To za vas je bilo špansko selo, a mislili ste da je uvjerenje samo po sebi motiv.

A vaš je motiv, nekom goli profit, nekom guranje u vrh korporacije, tačnije da se bude nezabludiv na mesto nezabludive...

Mire je naivan i veruje ljudima. Ovaj je kao Rivera, kao tetka Ellen, plagijator i manipulant. Trolčina na n-ti stepen, gde n teži beskonačnosti. Uz to, Antonija, ni jedan jedini profesor, makar predavao i fizičko vaspitanje,o učiteljima nižih razreda osnovne škole da i ne govorim, neće mešati proces varenja sa procesom vrenja, to je hemija za osnovnu školu.

Da ne govorim o mešanju čas bosanske, čas hrvatske, čas crnogorske varijante jekavice....

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dodje mi da razgovaram sa vlasnikom foruma, stvarno je ovo vise prevrsilo svaku meru.

Probaj, ali postići nećeš ništa. Sve dok se ne primene oštre sankcije prema adventistima, dok se jasno ne stavi do znanja da je ovo opšti forum i da ne poštovanje osnovnih pravila povlači za sobom i blokadu pristupa (totalnu, dakle blokadu IP adrese, e mail adrese) oni prestati neće. Govorim oni, jer je i pored sveg tvog zalaganja onaj stekao sledbenike koji ga u stopu prate.

No da se vratim na temu.

Prva i osnovna stvar u korišćenju tehnoloških spava je normalan, a ne pristup obožavanja. Dakle, ne tehnika zbog tehnike same, nego tehnika kao sredstvo koje u mnogome olakšava ovaj vid ljudskog bitisanja. Moja inicijalna namera je bila da navedem ljude da normalno pričaju o tome koji OS koriste, zašto baš njega, kako im tehnički uređaji,(kompjuteri, pametni telefoni... Internet) pomažu u verskom delu života. Recimo kako i na koji način ih koriste pomažući recimo u svakodnevnom životu lokalne crkve. Da li i kako koriste softver za pretragu Biblijskih tekstova, da li su zadovoljni ili nisu. Naravno i kako vide opštu otuđenost i buljenje u ekrane telefona.

Šta sam zauzvrat dobio? Osim tvojih, Antonijinog i Serviusovog posta, sve ostalo je spam i izazivanje, da bi mi se na njegovo kmečanje oba posta obrisala....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Profesori se neponašaju kao on , on je zagađivač svake teme.
Samo da odgovorim Antonija. Naravno da ne verujem da je profesor.
Veci si ti profesor od njega, i bices jednoga dana profesor, jer ces vaspitati svoju decu.
A on to nece nikada, i nije ni sposoban za takvo nesto. Jadna deca sa takvim ocem a jos jadnija zena..
Sem ako se ne dozove pameti, al izgleda nece nikada..

Jedini razlog zasto ga ne prijavljujem je sto bi bez njega bilo dosadno..
On nije nisvestan da nas zabavlja, zar ne :) ?

Shone, kad sam vec na ovoj temi, sta se desava ako promenis DNS sa 127.0.0.1 na 80.80.80.80. Neko mi to rekao da uradim jer mi firefox na Laptopu bio uzasno spor, i od tad radi dobro. Sta sam uradio i zasto sam, pojma nemam iskreno. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jedini razlog zasto ga ne prijavljujem je sto bi bez njega bilo dosadno..
On nije nisvestan da nas zabavlja, zar ne :) ?

Nemoj da ga prijavljuješ. Neka ga neka lupeta. Iskreno brate umoran sam od njega i njegovih budalaština. Odreagujem, dobijem opomenu, i zašto onda da ga prijavljujem? Nema svrhe. Uostalom, nema boljeg načina da se vidi šta nakaradno tumačenje Biblije može da učini čoveku. Prosto je neverovatno koliko on nije svestan kakvu negativnu stvar čini njegovoj "zajednici". Ili Marko, ili bilo ko od njih.

No to nije tema.

Recimo, u mojoj lokalnoj župi koristimo Internet da bi smo komunicirali sa ostalima, kompovi su na moju veliku žalost svi na Windowsu 10, ali to nije moja odluka, župnik nije pitao za savet kada je kupovao opremu. Koristimo i softver za vođenje župnih knjiga, Corel Draw za crtanje ilustracija za župni listić i tako to.

Uzgred, znaš li da postoji Christian Linux? Distribucija sa Hrišćanskim sadržajima i temama, ali se na žalost ne ažurira baš često.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Za razliku od tebe ja ću vaše arg. da dam na FB javno. A vi to nećete.

A vidim da si pobjegao sa dosta tema.

Danas sam uzeo dosta vaših besmislica, osnivam grupu gdje ću da ih dam.

E tu će mi tehnika pomoći da prikažem vaše potpuno besmislene argumente.

A ti arg. su u stvari žalosni. Jadni.

Nije to ni smiješno, to je krajnja i najcrnja žalost.

A ti se i dalje zabavljaj.
I? Kakve veze to tvoje pisanje ima sa temom? Pretiš Facebook-om, a ne znaš da je dovoljno da bilo koji tekst koji se postavi ovde a ti ga navodno kopiraš da bi se ismevao, može biti pretražen, a onda si razotkriven. Ode anonimnost...

Da ne govorim o tvom prozivanju Slapa i njegovom navodnom kukanju.

Ponoviću. Ovo što pišeš je kako neprimeren post, tako i spam i kršenje pravila foruma.

Ujedno, nisi ti adekvatan ni po jednom objektivnom merilu da određuješ da li su nečiji argumenti jadni ili nisu.

Ponoviću još jednom, Postavi bilo šta na Facebook, pretražujem postove koje navodno kopiraš i ismevaš, i ode anonimnost, čak i da ti je grupa tajna.

Natrag