Tehnika i vera

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da izmislili su opciju blokiranja, ali ako ti mislis da to dozvoljava tebi da nas sve redom maltiretiras po svim temama koje otvorimo, to cemo jos videti.
Nema 99 takvih kao ti, nego jedan i jedini Tripo koji smeta svima i ide okolo da izaziva!

A da to radis namerno, da izazivas sa ciljem da osoba odreaguje negativno, za to imam dokaze! To si i sam priznao u svojim postovima!

Dakle, bices prijavljen vlasniku foruma za izazivanje i trolovanje, dosadilo mi je vise, ili ces ti dobiti ban, ili ja necu ovde vise pisati!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vidis da nije moguce, ovaj je opet dosao da nas "napdane" i da "izaziva".
Dodje mi da razgovaram sa vlasnikom foruma, stvarno je ovo vise prevrsilo svaku meru.

Dobrodošao brate. Čitam sada tvoje postove ovde i polako se spremam da odgovram, no polako. Tema je interesantna, jer kao i sve mi ljudi smo i ovo sredstvo upropastili i krenuli da ga koristimo onako kako ne treba, tačnije postalo nam je samo sebi cilj.

Inače, da se nadovežem na ono o prednostima i manama uređaja, lično ne bih menjao desktop ni za kakav laptop. Iako imam i jedno i drugo, a i treće. Ali se ne hvalim time. Što se tiče OS-a, koristim sve od pendžera (Windows) preko Linuxa u svim varijantama (i android, koga ja od milošte zovem ArtuDitu je Linux, pa sve iOS-a i njegovog starijeg brata OS-X-a. I pravo da ti kažem, ni jedan od njih osim Linuxa me ne vraća u vreme kada sam započinjao ovo što mi je postalo životni poziv. Šta ću, stara sam kajla u računarskim vodama.

Kad si već pomenuo knjige, imam nekoliko stotina DVD-a, nekoliko eksternih hardova prepunih knjiga, ali ništa od toga ne može da zameni papir. Jedina prednost elektronskog oblika knjige je barem po meni brzina pretrage i prostor koji zauzima. Toliko od tome za sada.

A sada da se vratim na ovo što si napisao, a ja citirao. Znao sam da subotarski trol ne može da miruje. Lepo sam napisao da se barem na ovoj temi ostavimo budalaština, ali njemu ne vredi govoriti. Razumem ja da je neko bezobrazan, da je isprogramiran u toj meri da ne može drugačije, sve ja to pokušavam da razumem, ali sada je udario tamo gde nije trebao da udari.

Mire, njegovim banovanjem se ništa ne postiže. Otvoriće novi nalog i nastaviti po starom. A to što ćeš ti eventualno otići njemu ne znači ništa samo će biti ubeđeniji da je eto "pobedio". Zar bi da jednom EGWističkom trolu daješ to zadovoljstvo?

Dakle, bices prijavljen vlasniku foruma za izazivanje i trolovanje, dosadilo mi je vise, ili ces ti dobiti ban, ili ja necu ovde vise pisati!

Osim ako on nije deo uprave foruma.

Vidiš li šta nam radi? Tema je o Tehnologiji i veri, a mi raspravljamo o njemu.

Mire, to mu je cilj. Da svi koji mu smetaju odu. Kako ne shvataš. Da njegova, tačnije EGWistička bude zadnja. Pa čak i na ovoj temi.

Adrijan je reagovao, ti si odreagovao, Slap je odreagovao i ništa. On i dalje tera, a Marko i Laodikeja ga kao štenci slede. Pogledaj temu o pravoslavlju, pogledaj temu o Hrišćanskoj muzici....

Svaku temu je doslovno zasrao. Svaku.

Nema ga za sada jedino na ostalom delu foruma. Tamo bi se tek opekao ako bi ovako nešto i pokušao.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da izmislili su opciju blokiranja,

Onima koji uključe razum je to dovoljno.

ali ako ti mislis da to dozvoljava tebi da nas sve redom maltiretiras po svim temama koje otvorimo,

Znam ja da je vama maltretiranje Božji Zakon, vjera, djela. Sve što je bitno.

po svim temama koje otvorimo,

Pa vi na svakoj pričate besmislice.

Nema 99 takvih kao ti, nego jedan i jedini Tripo koji smeta svima i ide okolo da izaziva!

ima nas još, zeznuo si se.

A da to radis namerno, da izazivas sa ciljem da osoba odreaguje negativno,

A ti jedva dočekao da drugi bude kriv.

To si i sam priznao u svojim postovima!

Moj motiv je ispravan jer to jeste vaše pravo stanje.

Konstatacija onoga što sam govorio prije.

Dakle nije problem u tehnici nego u ljudima tj. njihovom načinu korištenja te iste tehnike.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Konstatacija onoga što sam govorio prije.

Dakle nije problem u tehnici nego u ljudima tj. njihovom načinu korištenja te iste tehnike.

Kakve veze ovo što si nalupetao ima sa temom? I otkud tebi pravo da se kitiš tuđim konstatacijama? To o ljudskoj zloupotrebi tehnologije rekli su, napisali i dokazali mnogi, mnogo potkovaniji od tebe.

Uzgred, i ono tvoje navodno kopiranje i deljenje tuđih izjava, ismevanje, izazivanje je zloupotreba tehnologije. Ili si to zaboravio, jer si se u tome prepoznao?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Inače, da se nadovežem na ono o prednostima i manama uređaja, lično ne bih menjao desktop ni za kakav laptop. Iako imam i jedno i drugo, a i treće. Ali se ne hvalim time. Što se tiče OS-a, koristim sve od pendžera (Windows) preko Linuxa u svim varijantama (i android, koga ja od milošte zovem ArtuDitu je Linux, pa sve iOS-a i njegovog starijeg brata OS-X-a. I pravo da ti kažem, ni jedan od njih osim Linuxa me ne vraća u vreme kada sam započinjao ovo što mi je postalo životni poziv. Šta ću, stara sam kajla u računarskim vodama.
Ja sam kupio Laptop premda ne znam sta ce mi, cisto da imam, a desktop isto retko koristim. Uglavnom koristim telefon, dovoljan za ono osnovno i lakse ne moras da sedis konstantno. Ali android koliko je dobar toliko je i los jer oduzima coveku vreme.. Ali da je android bolji od windowsa jeste inace i Linux na kojem je baziran.

Desktop verovatno nikada nece nestati, potreban je za ozbiljnije stvari, ali ljudi ga sve manje i manje koriste, pa i sto se tice igara, lakse je koristiti telefon za igranje. Ako pogledamo procenat , android je 80% zastupljen kao uredjaj koji se koristi kod pristupanja internetu, tako da windows gubi trku, pa i ove UWP aplikacije mislim da nemaju buducnost..

Knjigu ne moze nista zameniti tu se slazem, iako tacno je da je pretraga laksa i nema listanja, ali osecaj je drugaciji kad imas knjigu u rukama. Eto u skolama se uskoro uvode i elektronske knjige i sl.. ne znam kako ce to uticati na pismenost u opste, ljudi su zbog sve ove tehnologije postali nepismeni, i bukvalno meni kad bi neko sad trazio da pisem pisanim slovima bilo bi mi tesko, a kako tek njima ako ne budu imali doticaj sa papirom..

Sto se tice 5G mreze, ne znam da li je to prenaduvano, ili stvarno ima negativan uticaj n covekovo zdravlje, ali sigurno da u odredjenom segmentu ima.

Mire, njegovim banovanjem se ništa ne postiže. Otvoriće novi nalog i nastaviti po starom. A to što ćeš ti eventualno otići njemu ne znači ništa samo će biti ubeđeniji da je eto "pobedio". Zar bi da jednom EGWističkom trolu daješ to zadovoljstvo?
Iskreno, uopste me ne zanima sta ce on misliti, niti u sta ce ga to uveriti, nego cinjenica da on ovde "maltretira" ljude, ako se tome ne stane na put, ovaj deo foruma zaista nece imati smisla, jer ko god dodje na ovaj forum prvo se suoci sa "napadom" doticnog. To uospte vise nije religiozni napad "argumentima" vec smisljeni napad da "izazove reakciju" sto je ovaj i priznao da "namerno izaziva cekajuci reakciju"!

Ako oni misle da se takvoj osobi treba dozvoliti da pise na forumu, ja onda ne zelim na takvom forumu biti. Jer takav forum nema buducnost.. Sta on umislja, da je on Bogom dan da ovde "rasteruje" druge??? I da mi treba da ga trpimo dok nas on izaziva??? I da nam, necu preuvelicavati , "preti"!

Ja ne znam, ko zeli i ko moze u takvoj atmosferi i na takvom forumu uopste ucestvovati i ko zeli takve postove citati!

A to sto on radi je upravo - "zloupotreba tehnologije"!!!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako oni misle da se takvoj osobi treba dozvoliti da pise na forumu, ja onda ne zelim na takvom forumu biti. Jer takav forum nema buducnost.. Sta on umislja, da je on Bogom dan da ovde "rasteruje" druge??? I da mi treba da ga trpimo dok nas on izaziva??? I da nam, necu preuvelicavati , "preti"!

Ja ne znam, ko zeli i ko moze u takvoj atmosferi i na takvom forumu uopste ucestvovati i ko zeli takve postove citati!

Koji oni? Uprava? Mire, na šta bi ličilo kada bi administracija samo sedela i pratila šta ko piše, zato je uvedena opcija blokiranja, ali i prijavljivanja postova. Druga je stvar što se ona ne koristi na pravi način. Na nekim drugim mestima ovaj bi popio ban posle prvih prijava. A na nekim bi mu trajno zabranili pristup, praćenjem IP adrese. Morao bi da koristi VPN, u šta sumnjam da je sposoban da koristi. No možda se varam. Ali sve to nije bitno. Bitno je sledeće, da on nije jedini u tome, samo je najglasniji. Cilj njih trojice je uklanjanje svakoga ko im je opozicija širenju njihovog evanđelja za budale.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koji oni? Uprava? Mire, na šta bi ličilo kada bi administracija samo sedela i pratila šta ko piše, zato je uvedena opcija blokiranja, ali i prijavljivanja postova. Druga je stvar što se ona ne koristi na pravi način. Na nekim drugim mestima ovaj bi popio ban posle prvih prijava. A na nekim bi mu trajno zabranili pristup, praćenjem IP adrese. Morao bi da koristi VPN, u šta sumnjam da je sposoban da koristi. No možda se varam. Ali sve to nije bitno. Bitno je sledeće, da on nije jedini u tome, samo je najglasniji. Cilj njih trojice je uklanjanje svakoga ko im je opozicija širenju njihovog evanđelja za budale.

I sam je gore napisao da nije jedini, ali je on prvi i najglasniji. Znam ja kako funkcionise i prijavljivanje i kontaktiranje uprave i kako oni odlucuju, i da ne prate konstantno, ali zato ima opcija prijave, sto ja nisam koristio sve do sad, osim kad je doticni pisao o politici i direktno krsio pravilnik.

Trebalo je doticnog prijavljivati konstantno.

Znas li kako su oni reagovali kad se o EGW pisalo da je "vestica", prijavljivali su, pa su zato zatvorili tu temu i banovali odgovorne, jer je to kao krsenje pravilnika. A oni eto mogu Papu da nazivaju svakojako, i "djavolom" i "satanistom" a crkvu "kurvom", zatim nas licno "vampirima" i "zverima" . .

Postoji clan u pravilniku da se: "negativni komentari o bilo kojoj veri naciji i religiji nece tolerisati.." i to su iskoristili..

Nas problem je sto mi takve postove i ispade sa njihove strane tolerisemo...

Ne treba to dozvoljavati!

I da ne budem opet u "neksladu sa temom" - ovo sto doticni rade je "zloupotreba tehnike" i to u svrhe propagande i "religioznog rata"!

Kao sto sam rekao "daj coveku anonimnost i pokazace ti svoje pravo lice"!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kakve veze ovo što si nalupetao ima sa temom?

Još da dokažeš da sam lupetao. Opet SV nivo razmišljanja tipa ja to mislim i tačka.

I otkud tebi pravo da se kitiš tuđim konstatacijama?

Čijim? Pa baš je Mire konstatovao da je tehnika za sve kriva.

To o ljudskoj zloupotrebi tehnologije rekli su, napisali i dokazali mnogi, mnogo potkovaniji od tebe.

:beee::roll: a jesam ja rekao da sam ja to prvi konstatovao? Ne radi se o tome nego da vi mislite da je tehnika kriva.

Opet loš arg. prebacivanje na drugu temu.

Uzgred, i ono tvoje navodno kopiranje i deljenje tuđih izjava, ismevanje,

Onda možeš misliti kakvi su vam arg.

je zloupotreba tehnologije.

Zar ne bi trebalo da bude dobra upotreba da širim vaše arg. mora da ih se stidite. Svog mišljenja.

Ili si to zaboravio, jer si se u tome prepoznao?

:beee::mig:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Još da dokažeš da sam lupetao. Opet SV nivo razmišljanja tipa ja to mislim i tačka.

Čijim? Pa baš je Mire konstatovao da je tehnika za sve kriva.

:beee::roll: a jesam ja rekao da sam ja to prvi konstatovao? Ne radi se o tome nego da vi mislite da je tehnika kriva.

Opet loš arg. prebacivanje na drugu temu.

Onda možeš misliti kakvi su vam arg.

Zar ne bi trebalo da bude dobra upotreba da širim vaše arg. mora da ih se stidite. Svog mišljenja.

:beee::mig:

Sramota, jel vidis brate kako on koristi tehniku da izaziva? Pitam se samo, da li bi smeo ovako uzivo da nas izaziva, mislim da bi, a to je radio ranije dok je bio pravoslavac, pa ga je "adventista udario" - dakle udario ga je njegov brat. I onda kaze "kako smo mi takvi". A to sve radi da bi posle toga mogao da vice kako je on "progonjen", i kako je od Boga.

Ili je to stvarno umislio, da je on kakav "mucenik" od Boga, ili ovo namerno radi jer je podmukao. Bice pre ovo drugo, cak je i priznao da to radi "namerno".

To nije ni za zaliti brate!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I da ne budem opet u "neksladu sa temom" - ovo sto doticni rade je "zloupotreba tehnike" i to u svrhe propagande i "religioznog rata"!

Kao sto sam rekao "daj coveku anonimnost i pokazace ti svoje pravo lice"!

Tačno tako. Oni u ovom slučaju zloupotrebljavaju tehniku. I to veoma vešto, lukavo, ali su kao i u svemu predvidivi i lako ih je razbucati. Jedini problem predstavlja njihova sektaška arogancija i tvrdoglavost, ali i to se da rešiti. No o tome drugi put.

Anonimnost brate moj ne postoji, postoji samo iluzija anonimnosti, a svoje pravo lice ne mogu da sakriju nikada. Odaju ih navike, način pisanja i odnošenja prema drugima.

Sramota, jel vidis brate kako on koristi tehniku da izaziva? Pitam se samo, da li bi smeo ovako uzivo da nas izaziva, mislim da bi, a to je radio ranije dok je bio pravoslavac, pa ga je "adventista udario" - dakle udario ga je njegov brat. I onda kaze "kako smo mi takvi". A to sve radi da bi posle mogao da vice kako je on "progonjen", i kako je od Boga.

Ili je to stvarno umislio, da je on nekakav "mucenik" od Boga, ili namerno ovo radi jer je podmukao. Bice pre ovo drugo.

A to nije ni za zaliti brate!

Uživo da nas izaziva? Hahahahahaha. Mislim da bi. Takvi kao on se ne libe da izazivaju, jer im je cilj da sebe predstave kao mučenike.

Ček, ček, ko je koga udario? Adventista njega? Znam da adventisti mogu da budu malo onako nabusiti, ali da se fizički razračunavaju sa neistomišljenicima? I posle tvrde da su nevinašca i da to nije njihov duh?

Sudeći prema načinu na koji se ovde odnose, posebno on, prema sagovornicima, i to se da očekivati.

Progonjen????? Ahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Nasmejao si me do suza. Ne zna on jadnik šta je progon, i na ne znanje drugih on i računa. No zeznuo se. Veoma se zeznuo.

Vidi, Hrišćane, a to nije tema, progone samo zato što su Hrišćani, samo zato što postoje. Njega, i adventiste niko ne dira. A oni se sa druge strane upiru, prosto vrište da budu dirani, shvataš li razliku? Pravi progon je kada te neko napada i maltretira a da ti nikoga ne izazivaš bilo čime osim svojim postojanjem.

Ono što oni rade je namera. Misle da imitiraju apostole koji su trpeli progon zbog propovedanja Hrista Hebrejima i neznabošcima. No i tu su se zeznuli, ni jedan jedini od apostola nije ulazio niti u sinagoge, niti na trgove (forume) da pljuje po drugima i napada njihova verovanja.

Nije išao da izaziva. Adventisti to rade. Izazivaju.

Ujedno, njima ne govore da će biti progonjeni Hrista radi, nego shabata radi. a to su dva suprotna pojma koja jedan sa drugim nemaju nikakve veze.

Žaliti? Ne, Mire, žaljenje podrazumeva ljubav, empatiju. Imaju li oni to? Nemaju, jer raduju se mukama, pravim mukama drugih.

Dakle, nisu ni za žaljenje. Nego za ravnodušnost.

Ako već svojim postupcima kupuju sebi kartu za gehenu (koju negiraju) neka je overavaju.

Naše je da govorimo istinu, da ne bi smo bili pitani zašto ništa učinili nismo, zašto smo ćutali.

Jer spasenje ne dolazi od uspešnosti ubeđivanja, nego od govorenja istine. Onaj ko je ne vidi, ko odbija da je vidi, da je čuje i prihvati, ko je u gresima samoljublja ostao i u apostazi istrajao, ne može se spasiti osim po milosti Božijoj.

Hoće li im Bog oprostiti tvrdoglavost, zloupotrebu, laži, vređanja, hulu na Svetoga Duha... to ne znamo ni ti ni ja, niti je na nama, Na Bogu je.

A oni sve čine da milosti ne nađu. Kao posednuti ponavaljaju postupke onih koji su bezbroj puta Bogu rekli ne, a mislili su da su odabrani jer drže zakone.

Poslednja izmena:
Natrag