I da ne budem opet u "neksladu sa temom" - ovo sto doticni rade je "zloupotreba tehnike" i to u svrhe propagande i "religioznog rata"!
Kao sto sam rekao "daj coveku anonimnost i pokazace ti svoje pravo lice"!
Tačno tako. Oni u ovom slučaju zloupotrebljavaju tehniku. I to veoma vešto, lukavo, ali su kao i u svemu predvidivi i lako ih je razbucati. Jedini problem predstavlja njihova sektaška arogancija i tvrdoglavost, ali i to se da rešiti. No o tome drugi put.
Anonimnost brate moj ne postoji, postoji samo iluzija anonimnosti, a svoje pravo lice ne mogu da sakriju nikada. Odaju ih navike, način pisanja i odnošenja prema drugima.
Sramota, jel vidis brate kako on koristi tehniku da izaziva? Pitam se samo, da li bi smeo ovako uzivo da nas izaziva, mislim da bi, a to je radio ranije dok je bio pravoslavac, pa ga je "adventista udario" - dakle udario ga je njegov brat. I onda kaze "kako smo mi takvi". A to sve radi da bi posle mogao da vice kako je on "progonjen", i kako je od Boga.
Ili je to stvarno umislio, da je on nekakav "mucenik" od Boga, ili namerno ovo radi jer je podmukao. Bice pre ovo drugo.
A to nije ni za zaliti brate!
Uživo da nas izaziva? Hahahahahaha. Mislim da bi. Takvi kao on se ne libe da izazivaju, jer im je cilj da sebe predstave kao mučenike.
Ček, ček, ko je koga udario? Adventista njega? Znam da adventisti mogu da budu malo onako nabusiti, ali da se fizički razračunavaju sa neistomišljenicima? I posle tvrde da su nevinašca i da to nije njihov duh?
Sudeći prema načinu na koji se ovde odnose, posebno on, prema sagovornicima, i to se da očekivati.
Progonjen????? Ahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Nasmejao si me do suza. Ne zna on jadnik šta je progon, i na ne znanje drugih on i računa. No zeznuo se. Veoma se zeznuo.
Vidi, Hrišćane, a to nije tema, progone samo zato što su Hrišćani, samo zato što postoje. Njega, i adventiste niko ne dira. A oni se sa druge strane upiru, prosto vrište da budu dirani, shvataš li razliku? Pravi progon je kada te neko napada i maltretira a da ti nikoga ne izazivaš bilo čime osim svojim postojanjem.
Ono što oni rade je namera. Misle da imitiraju apostole koji su trpeli progon zbog propovedanja Hrista Hebrejima i neznabošcima. No i tu su se zeznuli, ni jedan jedini od apostola nije ulazio niti u sinagoge, niti na trgove (forume) da pljuje po drugima i napada njihova verovanja.
Nije išao da izaziva. Adventisti to rade. Izazivaju.
Ujedno, njima ne govore da će biti progonjeni Hrista radi, nego shabata radi. a to su dva suprotna pojma koja jedan sa drugim nemaju nikakve veze.
Žaliti? Ne, Mire, žaljenje podrazumeva ljubav, empatiju. Imaju li oni to? Nemaju, jer raduju se mukama, pravim mukama drugih.
Dakle, nisu ni za žaljenje. Nego za ravnodušnost.
Ako već svojim postupcima kupuju sebi kartu za gehenu (koju negiraju) neka je overavaju.
Naše je da govorimo istinu, da ne bi smo bili pitani zašto ništa učinili nismo, zašto smo ćutali.
Jer spasenje ne dolazi od uspešnosti ubeđivanja, nego od govorenja istine. Onaj ko je ne vidi, ko odbija da je vidi, da je čuje i prihvati, ko je u gresima samoljublja ostao i u apostazi istrajao, ne može se spasiti osim po milosti Božijoj.
Hoće li im Bog oprostiti tvrdoglavost, zloupotrebu, laži, vređanja, hulu na Svetoga Duha... to ne znamo ni ti ni ja, niti je na nama, Na Bogu je.
A oni sve čine da milosti ne nađu. Kao posednuti ponavaljaju postupke onih koji su bezbroj puta Bogu rekli ne, a mislili su da su odabrani jer drže zakone.