"Tada će vas predavati na muke i ubijati vas zbog imena moga." - Tko su velikani vjere?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nego od Hrista i apostola.

A kanon je vec bio poznat jos od Jezdre i Nemije.
A prva crkva je vec imala celu bibliju nakon smrti apostola.

To sto ti pricas su trice i kucine.

I vernik i crkva se poznaju po ucenju pisma, a ne po praznim izjavama i bacanju pamfleta "MI SMO CRKVA MI SMO CRKVA"
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
A prva crkva je vec imala celu bibliju nakon smrti apostola.

Imala je Crkva tada puno više spisa od 27 nadahnutih novozavjetnih knjiga u današnjoj Bibliji, i čitane su u crkvama. Ali, kojih 27 su bogonadahnute i koje treba uvrstiti u Sveto pismo kršćana, odlučila je Crkva na Sinodi u Kartagi 397. godine, dakle, upravo ona Crkva koju si ti proglasio otpalom i lažnom. Ako je tadašnja Crkva doistal lažna, kako tvrdiš, onda je vaše subotarsko Sveto pismo oteto od lažne i otpale Crkva. Oteto - prokleto.

I vernik i crkva se poznaju po ucenju pisma, a ne po praznim izjavama i bacanju pamfleta "MI SMO CRKVA MI SMO CRKVA"

Crkva sigurno nije tvoja sekta, kojoj je suutemeljiteljica bogohulnica, plagijatorica i alkoholičarka Ellen White.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve pise u bibliji, ko je prava crkva, koje je ucenje te crkve, koji je njen istorijski put i ponovo podizanje nakon istorijskog progonstva, i koja je njena misija.

Imamo bibliju i Gospoda, i ne treba nam iskrivljeno jevandjelje, i lazirana istorija, i mnogobozacka filozofija obucena u Hriscansko ruho Vatikana.

Amin!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebi ne treba, jer zivis u svojim lazima.

Nama je biblija pravilo vere, kao sto je bila i Ellen White.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A da li su se oni koji su u starom i novom zavetu verovali onome sto su pisali proroci i apostoli uzdali u proroke i apostole, ili u Boga?

Dakle.
Verovati reci koja je iznesena ne znaci uzdati se u coveka koji je tu rec izneo, vec u Boga koji je tu rec dao.

Mi se ne uzdamo u coveka, vec u Boga koji je stvorio plan spasenja, a Isus ga ostvaruje na krstu.

Takvu veru je imala i Ellen White.

A sve sto je ona pisala je od Boga koju je tu rec dao kroz ovu posvecenu i vernu sluskinju.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Takvu veru je imala i Ellen White.

A sve sto je ona pisala je od Boga koju je tu rec dao kroz ovu posvecenu i vernu sluskinju.

Ellen White je bila bogohulnica. Deset godina je naučavala da nakon 22.10.1844. nema mogućnosti za pokajanje i spasenje grešnika.
A bogohulnik si i ti, jer riječi (tekstove koje je Ellen White krala od drugih protestantskih autora) pripisuješ Bogu. Ne može Bog biti bogohulnik, pa ljudima lagati da je Njegov Sin Isus Krist 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i prestao ih spasavati.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Danas, na Drugu nedjelju došašća 4. prosinca 2022. godine, svi katolici svijeta, miljardu i 200 milijuna, slušaju na Svetim misama ovo čitanje iz Evanđelja:

Evanđelje Mt 3,1-12

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju
U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propovijedajući u Judejskoj pustinji: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; hranom mu bijahu skakavci i divlji med. Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordanska. Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: »Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe? Donosite dakle plod dostojan obraćenja. I ne usudite se govoriti u sebi: ‘Imamo oca Abrahama!’ Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu. Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, siječe se i u oganj baca. Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.«
Riječ Gospodnja.

Slušajući ovo čitanje iz Matejeva evanđelje, prije tri sata, osjetih čak ugodu kad čuh Ivanove riječi - Leglo gujinje! Pomislih, kada sveti Ivan Krstitelj, za kojega naš Bog i Spasitelj Isus Krist kaže da nema većeg među rođenima od žene, ovako naziva mrzitelje Božje, onda je i meni dopušteno, i ovdje i na svakom drugom mjestu, mrzitelje Kristove Katoličke crkve jednako ovako ili slično nazivati i prokazivati.

Ivan Krstitelj bi u današnjim okolnostima bio konfliktna osoba, vjerski fanatik, fundamentalist, uskogrudni fanatik. Međutim, sve ovo ne smije biti zapreka ukazivanja na stvarnost grijeha i potrebu za pokajanjem. Osuđivanje licemjerja, duhovne lijenosti i nepravde. A pogotovo na prokazivanje mrzitelja Kristove crkve, uopće se ne ustručavajući koristiti upravo jezik svetog Ivana Krstitelja - Leglo gujinje, Lažovi sotonski!
 
Natrag
Top