Sta si ti sad odgovorio?
Hebrejska rec koja se ovde upotrebljava je LE BAD DI (לְבַדִּ֔י) i znaci POTPUNO SAM.
To znaci da Jahve nije koristio niciju pomoc pri stvaranju!
Dakle, ako je kroz Hrista Bog stvarao svet onda on mora biti deo Boga, inace imamo kontradikciju!
Kazes, Bog je stvorio materiju a Isus je stvorio ziva bica?
Prevideo si da citirani tekst na hebrejskom govori da je "BOG I ZIVA BICA STVORIO POTPUNO SAM":
"ONAJ KOJI TE JE OBLIKOVAO OD MAJCINE UTROBE: JA SAM JAHVE KOJI JE SVE STVORIO POTPUNO SAM, razapeo nebo i rasirio zemlju. Ko mi je u tome pomogao?"
---> Tekst dakle tvrdi da je Jahve oblikovao coveka u materici i da je SVE stvorio potpuno sam, i zivo bice!
Takodje Pavle tvrdi da je Isus stvorio materiju:
"TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO NEBO I ZEMLJU"! (Jevrejima 1:10)
Pavle u (Kolosanima 1:16) govori da je kroz Hrista sve nastalo:
"Jer kroz Njega bi sazdano SVE što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.
Ovde Pavle pominje 4 polozaja u svemiru:
1) Nebo i zemlju
2) Vidljivo i nevidljivo
3) Prestole i gospodstva
4) Poglavarstva i vlasti
Isus je stvoritelj svih ovih sfera i nivoa u svemiru. Isus ih je uveo u egzistenciju i organizovao!
Tekst jasno kaze ---> SVE NA ZEMLJI.. STO SE VIDI, a to ukljucuje i materiju (nebo i zemlju). Takodje pominje i PRESTOLE koji su cisto materijalni objekti!
Jos jednom se pokazuje vasa manipulacija!
Ma ti si pobrkao loncice 100%
Da je Isus zaista pravi Bog Svemoguci,nikada ne bi imao titulu SIN Bozji,vec BRAT Bozji,to je kao prvo i osnovno.
Kao drugo svi Jevreji su se klanjali svom jevrejskom Bogu Jehovi,a isto tako i sam Isus Hrist kao Jevrejin.Da se mozda Isus sa svojim roditeljima nije mozda molio nekom drugom Bogu kad je dolazio u Jerusalim?,ili mozda samom sebi???
Sto se tice prevoda Isaije postoji vise mogucnosti, ali
sigurno nema jedino znacenje po tebi "potpuno sam"
Ali sada dolazimo do vrhunca.
Ti zelis neke akrobacije slicne tripkovim .
Da li ti zelis da kazes da je Biblija lazna jer je tvoj prevod neispravan?
-Ako je potpuno sam napravio sve onda Biblija laze da je imao bar jednog asistenta?,jel u tom pravcu ides?,objasni?
Potpuno pogresne zakljucke izvodis.
ONAJ KOJI TE JE OBLIKOVAO OD MAJCINE UTROBE???, jel mozda asociras da je Adam nastao u majcinoj utrobi?
Nauci da povezujes Biblisjke misli,a onda povedi vise racuna cije prevode citas
Da li su ti zanimljiviji prevodi koji saplicu hriscane ,kao sto su ih nekad saplitali fariseji?
Cijom se taktikom sluzis?
Sta mislis kako to moze covek da vidi Boga i da ostane ziv?,ili pak lepo pise da ne moze covek da vidi Boga i da ostane ziv?
Shvatas li da je Jehova Bog komunicirao sa Mojsijem i Izraelcima i svim drugima preko andjela?
2. Moj. 3
2
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
2. Moj. 3
4 A Gospod kad ga vide gde ide da vidi,
viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me.
Ova dva stiha na dnu ako dobro istrazis ,otkrice ti se mudrosti Bozje,ali moras da molis Jehovu Boga za mudrost da bi razumeo zasto na jednom mestu pise andjeo Gospodnji,a na drugom Bog. Dosta je ovakvih slucajeva ,ali to je onda bilo za te ljude isto kao u vreme Isusovo price i pitalice sa zagonetkama za ljude,a narocito fariseje..