Testiranje RERUTIRANJA (u realnom vremenu) verzije 14.6.7
Zvanična finalna VERZIJA 14.6.7. Mapa TA (srb.ta.2014.06). Namerno sam promenio i mapu jer su prethodne analize bile sa NT mapom. Telefon je ostao isti.
Putanja Lion-Filmski Grad. Izabrao sam onu ljubičastu (Slika "Putanje"). Do Televizeije u Košutnjaku, do Vodotornja, nije bilo lošeg rerutinga. Iako je trebalo da idem Ulicom Vojislava Ilića i Južnim Bulevarom, krenuo sam Bulevarom Kralja Aleksandra i, kod tehničkih fakulteta, skrenuo levo, u Kneginje Zorke. Doduše, to mi je i navigacija predložila kada se "nakačila" na putanju Bulevarom Kralja Aleksandra.
Međutim, kod Vodotornja (slika "Vodotoranj") navigacija upućuje da skrenem desno, kako je i bilo predviđeno izabranom putanjom. Ja, NAMERNO, skrećem LEVO. I sada je algoritam RERUTIRANJA "pošandrcao". To se lepo vidi na slikama (ReRuting-1, 2 i 3). To je LOŠE RERUTIRANJE. Prvo predlaže da napravim polukružno, na drugoj slici predlaže da skrenem u Luke Vojvodića i sigurno kružim do Miloja Zakića. A pomenuta ulica (CILJ) je veoma blizu. Na slici 3 ponovo, kao juče i prekjuče, sa 14.7.4 i 14.3.2, predlaže da pre Miloja Zakića (DESTINACIJA) skrenem levo i opet kružim do cilja !? Kao da namerno "beži od cilja". Tek kada sam i ovo navođenje ignorisao, navigacija se "opametila" i uputila da skrenem u Miloja Zakića, jer sam prethodno skretanje već prošao (slika "Ispravan ReRuting"). Ovo poslednje samo potvrđuje da i na NT i na TA mapi je normalno tj. dozvoljeno skretanje iz Kneza Višeslava u Ulicu Miloja Zakića. To je ono mesto na slici, kod zvezdice.
ZAKLJUČAK. Navigacija Sygic je solidna, ali ovakvo RERUTIRANJE, u REALNOM VREMENU, je veoma loše urađeno. NEDOPUSTIVO za Navigaciju. Naravno, to ne znači da je Sygic neupotrebljiva navigacija. Jednostavno, ima veoma ozbiljan programerski FELER. Feler u algoritmu rerutiranja ! Neshvatljivo je, da kao recimo iGO, u par sekundi, na osnovu trenutne pozicije, ne izračuna novu putanju. Čak i kada smo veoma blizu cilju. Navigacija TVRDOGLAVO tera po svom. INSISTIRA vraćanje na izabranu putanju...
Razlog za ovakvo testiranje je da i sebi, a i onima, koje ne zanima samo puko nalaženje i instaliranje novih verzija, već navigaciju koriste i iz praktičnih razloga, za lakše snalaženje u vožnji, predočim i PREDNOSTI i NEDOSTATKE navigacije Sygic.Ovde su samo MANE. Navigacija ima, po mom mišljenju, mnogo više VRLINA. Ja ću je i dalje koristiti. Sa zadovoljstvom.
Ponoviću : ako se ide onako kako je navigacija izabrala putanju, NEĆE BITI NIKAKVIH PROBLEMA.