vidim da se vise ne zalite na ove novije verzije kao da trosi bateriju, ne najavljuje skretanje i dr. jer to reseno u verziji 14.7.2 Nekome se nije dopadao interfejs a da ujedno pitam: Ona oznaka "3d" koja dominira, cemu to sluzi prilikom navigacije? I ovo su sve izgleda beta verzije. Cekam 15.0 Next Generation, ne mogu stalno sve izpocetka.
Pošto si ti postavio nekoliko pitanje, odgovoriću ti ja. U stvari, izneo bih svoje generalno mišljenje o navigaciji Sygic.
Mislim da je, uz sve nedostatke, veoma dobra. Naravno, idealna nije. To nije nijedna, kao što nisu nijedne mape.
1. Što se trošenja baterije tiče, mislim da nije strašno. Jutros mi je, sa snimanjem, za 14km kapacitet sa 100 pao na 83%.
2. Najavljivanje skretanja, ipak, prevashodno zavise od mapa. To sam naknadno utvrdio. Izjavio sam da je na Dušanovcu v14.6.7 "zanemela". Ali to je bila NT mapa. Sa TA je situaciji bila znatno bolja. Možda i obrnuto, ali suština ostaje. Zavisi, izgleda, kako je mapa "pokrila" konkretan deo grada. To važi i za, trenutno poslednju, verziju 14.7.4.
3. Što se interfejsa tiče, mislim da je, kada se čovek navikne, izuzetno dobar. User friendly, u pozitivnom smislu. Lako se postavljaju parametri putanje, na nekoliko korisnih i lakih načina. Kada se iskoristi "Maps to Sygic" zaista je lako kreirati putanju do bilo koje tačke. Ponovo, ako mapa ima ucrtane potrebne puteve. To je ipak posebno pitanje. Dakle, nema problema. Bar, po mom mišljenju.
Oznaka "3D", iako "dominira" (ne razumem kako) je potrebna. Stvar je ukusa da li neko želi da putabnju gleda odozgo ili u perspektivi. Kada je uključena, dobija se utisak o konfiguraciji terena kome se približavamo. Recimo, uoči se Avala...
Da ne bi ispalo da samo "hvalim" Sygic navigaciju, izneću i jedno svoje baš negativno zapažanje. Možda je ono i mnogo biitnije od svih prethodnih karakteristika. Radi se o
ALTERNATIVNIM RUTAMA. Ilustovaću putanjom od Liona do Filmskog Grada.
Ova negativna primedba važi i za rutiranje metodom "brza" i "kratka", kao i za dozvolu ili zabranu korišćenja autoputa.
Kao što se vidi na slici "Brza 0", ponuđene su samo 2 alternatibne putanje. Međutim, pošto od starta postoji izbor 2 putanje, do dela gde se ide kroz Košutnjak (dodata prolazna tačka na Pionirskom putu, kod Hajdućke česme). Od ulaska u tunel i izlaska na Kneza Višeslava je moguć samo taj put. Ali, dalje se ponovo nude 2 mogućnosti, skretanje LEVO i skretanje DESNO. Matematički, ovo je ozbiljan nedostatak.
Dobra navigacija bi morala da ponudi 4 putanje. Ovako, nudi se izbor: ili jedna sa jednim početkom koji određuje i izbor dolaska do cilja, ili druga koja nudi samo svoju. Ne postoji mogućnost da se izabere putanja Bulevarom, Kneza Miloša i skretanje levo pri ulasku u Kneza Višeslava, to bi bio prolazak pored Pionirskog grada i Televizije. Taj put je kraći i zgodniji od onog koji se nudi, Žarkovačkom i zaobilazno, kroz Žarkovo, do Filmskog Grada. Dakle, treći deo puta, koji sam pomenuo, moguć je samo ako se izabere početni, Gospodara Vućića, Južnim Bulevarom i pored "Dragiše Mišovića". Jesam bio opširan (
) ali je neophodno da bi se shvatile slike "Brza 1" i "Brza 2". Ovo isto važi i za preostale, kada se rutira metodom "kratka putanja".
Po mom skromnom mišljenju,
ovo je ipak OZBILJAN NEDOSTATAK, u odnosu na, recimo, iGO, gde postoji veći broj ALTERNATIVA. Ali, kao što smo zaključili, svako bira navigaciju koja se njemu najviše sviđa...
Pozdrav svima i izvinjenje zbog preopširnosti. Ako neko ne voli da čita, neka preskoči moje, ionako subjektivno, analiziranje.
EDIT:
P.S. Zaboravio sam da naglasim. Što se tiče alternarivnih putanja, situacija je ista i sa TT mapama. I sa njima se Sygic ne "pretrže" i ne rešava potreban broj kombinacija...Ipak, sve u svemu, navigacija Sygic će dovesti do cilja. To je najvažnije.
EDIT2:
Zamolio bih nekoga da me posavetuje. Kako se, već postavljeni komentar, edituje. Sada sam želeo samo da dodam u vezi alternativnih putanja sa TT mapama, ali je ispalo ružno. Kao da sam sa sobom razgovaram. A to sigurno iritira...Najiskrenije izvinjenje zbog ovoga...
Hvala puno @nenadsenn na razjašnjenju načina editovanja komentara.
Takođe, puno hvala @MISTERBG koji mi je više puta pomogao savetima i objašnjenjima u vezi izbora mapa i koji je postavio linkove svojih foldera koji značajno funkcionalno i vizuelno popravljaju Sygic navigaciju.