Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mislim da nije. Mislim da je Isus govorio samo o Jednom Bogu, Ocu Svetom.Zato bi bilo najbolje koncentrisati se na to da je trojstvo centralna stvar
Hristove ideologije, dakle nesto sto je od znacaja za svet vise nego bilo sta na svetu.
Dela Apos. 8:16-18 . Duh, naime, još nije bio sišao ni na koga od njih, nego su samo bili kršteni u ime Gospodina Isusa. 17 Tada su polagali ruke na njih i oni su primali sveti duh.Jedna od tacaka istorijske podele 1054 godine izmedju istocnog i zapadnog Hriscanstva, je uz Subotu koju je istocna crkva u to vreme jos uvek postovala kao sveti dan, bilo i pitanje od koga proizilazi sveti Duh, da li od Oca, ili i od Sina..?
Mislim da je ova podela, bar u ovom segmentu, bila bezrazlozna, posto rec Bozja jasno kaze da je Sveti Duh zasebna licnost u odnosu na Oca i Sina.
Osim toga, i sam simbol vere to potvrdjuje: [SIZE=+1] И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
[/SIZE]Izraz `KOJI OD OCA ISHODI, ne mora znaciti da on izlazi iz njegovog unutrasnjeg bica, kao sto neki tvrde, vec da on izlazi iz Bozanske prisutnosti i slave koja okruzuje sve clanove Bozanstva, kako Oca, tako i Sina, i Svetoga Duha, i dolazi na ovaj svet da bude nas utesitelj, i pomocnik.
[SIZE=+1]
[/SIZE]
Pa ti nemaš nikakvih problema sa Trojstvom! U tom slučaju može biti i milijardostvoU mojoj verziji trojstvo su - materijalne stvari.