Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To što ti zoveš crkvom ja zovem paganima po Biblijijskoj terminologiji.

Znam, nisi jedini. Kristovu Crkvu poganskom tvorevinom smatra i zove i "sveti trojac" - Branham, Rasel, Vajtova, i slični njima i tebi.

Biblija je BOŽJA REČ koju JEVREJI zapisaše a pagani razorivši Jerusalim i Hram poharaše svetinju i potom zbog širenja hrišćanstva u zemljama Rim radi stabilne vlasti uvodi tu novu religiju BIRAJUĆI u zaplenjenim knjigama šta im štima a šta ne.

Poznat mi je i ovaj tvoj stav. Kršćanstvo je po tebi tvorevina poganskog Rima, koji je krivotvorio apostole Židove. Tebi apostoli i nisu kršćani, a kako bi i bili kad je kršćanstvo po tebi nova poganska religija. Nažalost, ni ovo nisi iznjedrio vlastitim umovanjem, nego si preuzeo od svojih "svetih umotvoraca". Evo što piše "sveti Miroljub":

Miroljub Petrović: Pod "prvim hriscanima" podrazumevam generaciju posle apostola, sastavljenu vecinom od ne-Jevreja (apostoli su bili Jevreji, a ne "hriscani").

Evo izvora tvog umotvorstva. "Apostoli nisu kršćani, nego Jevreji", zbori Miroljub i zboriš ti.

Rim radi stabilne vlasti uvodi tu novu religiju BIRAJUĆI u zaplenjenim knjigama šta im štima a šta ne.
A zašto nebi sve štimalo?
Zato što nije za javno čitanje.

A zašto ne odbaciš to što su Rimljani, uvodeći novu religiju, u zaplijenjenim knjigama uzeli samo ono što im štima? Kako krivotvorinu pogana i "grabljivih vukova" možeš smatrati Svetim Pismom? Kako se na tu pogansku i krivotvorenu Bibliju možeš pozivati? Zašto ti sebi ne sastaviš svoju "Lavić Bibliju"? Pa vi Židovi bolje razumijete "svete spise" od ostalih. Evo što si jednom napisao kandidirajući samog sebe za "čuvara Božje riječi":

Citat Lavić: Bog Jevrejima daje jer zna da će gledati šta ime znači i znaju kako izračunati vrednost slova od davnina.

Osim toga, opet po tvom vlastitom priznanju, tebi Evanđelja i nisu Evanđelja nego korisni podaci. Diskutirajući u temi "Tomino Evanđelje", koje je sam Lavić i otvorio, na jednom drugom forumu Lavić deklarira:

Citat Lavić: Dat mu je naziv kao i svim ostalim jevanđeljima mada meni nisu jevanđelja već korisni podaci gde se Isusove izjave kao i izjave učenika i ostalih mogu čuti.

Eto, spisa ima koliko hoćeš, Bog vama Židovima daje posebno znanje, Bibliju su sastavili vuci grabljivi, tebi Evanđelja i nisu Evanđelja, pa odbaci ovu "vučju Bibliju" i sastavi sam svoju Bibliju. Konačno ćeš imati i Bibliju u kojoj tebi sve štima.

Taj redosled knjiga je postojao u Izrailju i oni susamo kopirali približan redosled i to je sve.

Kojih knjiga, starozavjetnih ili novozavjetnih? Starozavjetne knjige jesu židovske, ali novozavjetne knjige su kršćanske a ne židovske. Apostoli su kršćani, koliko god Miroljub i ti to nijekali.

Da im je stalo do istine nebispalili Papijeve knjige kao učenika apostola niti bi menjali originalne reči iz Mateja 28

A tko je to mijenjao nešto u Mateju? Imaš li kakvog starijeg Mateja koji nije dospio u ruke vucima grabljivim i u kojem je nešto drugo?

Šta misliš,poredali po Jevrejskom redosledu knjige Jevrejske i onisu zato crkva...,svašta.

Nemoj se žestiti. Apostoli jesu bili Židovi, ali oni su prije svega kršćani i utemeljitelji Crkve. Novozavjetni spisi nisu židovski nego kršćanski. Nisu ih pisali židovski rabini nego Isusovi apostoli, i nisu nastali u Sinagogi nego u Crkvi.

Nereče ti jel i DuhSveti Bog,ako jeste u kom telu se On pojavi a u kom telu Sin a u kom telu Otac?

Piše ti u Svetom Pismu. Samo se Sin pojavio u tijelu.

Paja reče da se JEDAN BOG javi U TELU a pošto vi imateTRI LIČNOSTI zasebne a jedno telo koja od tih ličnosti čini Boga?

Ako sve tri u koja tri tela se oni predstaviše a ako su sve trojica u istom telu kako onda Duh ima telo i kosti i kako umreše kao jedno telo?

Rekoh ti, samo se Bog Sin pojavio u tijelu. Sve ti lijepo piše, pogledaj:

Lk 2,11: Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.

1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.

Vidiš, nije Otac došao i rodio se kao čovjek, nego je Otac Sina kao Spasitelja poslao. Sin, poslan od Oca, došao je i rodio se kao čovjek. Kako Spasitelj može biti samo Bog, nema drugog, Sin jest pravi Bog.

Tačno je, Taramana. Kada sam te pitao stoji li u svetom pismu: ...idite i kristite u ime Oca, Sina i Duha Svetoga, ti si odgovorio:"Stoji ali ne od početka apostolskog delovanja već po nestanku apostola dolazi IZMENA sa ,,Idite i naučite sve narode krsteći ih u moje ime,, na ,,Idite i naučite sve narode krste ih u IME Oca I Sina I Duha Svetoga,, po toj formili nikoga apostoli nisu krstili ala pagani jesu." Ovim impliciraš da je Matejevo jevanđelje falsifikovano, odnosno da su ga "Oni" posle apostola prepravili?!

A što čovjek može? Vjeruje suprotno onomu što piše u Svetom Pismu, a njegovo vlastito vjerovanje mu je najsvetije. Najsvetijeg se ne može odreći, tako da mu ne preostaje drugo nego pokušati diskvalificirati Sveto Pismo. Sektaši zapravo i funkcioniraju na diskreditiranju Svetog Pisma. Crkvu i ljude u Crkvi koji su iznjedrili Bibliju proglase otpadnicima, i onda misle kako mogu po Svetom Pismu "šarati" kako god paše njihovim sektaškim umovanjima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Evo jedne Biblije u kojem nema Oca, Sina; SD.....kupi ovu Bibliju laviću vidi kako glasi ovja prijevod
19 Zato idite i naučite sve narode, krsteći ih u moje ime∗

Evo Biblije u elektronskom izdanju

Kod:
http://www.religija.me/biblija/Biblija-NRPw.pdf

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo jedne Biblije u kojem nema Oca, Sina; SD.....kupi ovu Bibliju laviću vidi kako glasi ovja prijevod

Evo Biblije za Lavića, bar privremeno dok Lavić svoju ne kanonizira. Pavle Simović, stari Lavićev pajdaš i "brat po Jeleni". Osim toga, Simović nije ništa krivotvorio. Simović je negdje Mojsijevo godište, i kad se još u obzir uzme "crnogorsko čojstvo", evo Božje riječi iz samih Božjih usta.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Osim toga, opet po tvom vlastitom priznanju, tebi Evanđelja i nisu Evanđelja nego korisni podaci. Diskutirajući u temi "Tomino Evanđelje", koje je sam Lavić i otvorio, na jednom drugom forumu Lavić deklarira:

Vidiš Slapče ti bi i apokrife sad uvrstio u kanon, nije loše samo tamoNEMA PORUKE JEVANĐELJ kad to skužiš onda možemo dalje a toće potrajati.

Naravno da mi Tomino jevanđelje nije jevanđelje jer nema tu poruku jevanđelja ali zato u tom tekstu ima puno korisnih podataka za naučiti i ovo ne važi za tebe već za iskrene vernike koji nisu gadljivi na subotu jer tamo i o suboti piše.

Nemoj se žestiti. Apostoli jesu bili Židovi, ali oni su prije svega kršćani i utemeljitelji Crkve. Novozavjetni spisi nisu židovski nego kršćanski. Nisu ih pisali židovski rabini nego Isusovi apostoli, i nisu nastali u Sinagogi nego u Crkvi.

A novozavetni spisi su SAMO potvrda PROROČKIH najava iz SZ i NZ ne možeš gledati odvojeno od SZ niti pisati u alkoholisnom stanju pa ovamo oktani iz monitora tuku.

Vidiš, nije Otac došao i rodio se kao čovjek, nego je Otac Sina kao Spasitelja poslao. Sin, poslan od Oca, došao je i rodio se kao čovjek. Kako Spasitelj može biti samo Bog, nema drugog, Sin jest pravi Bog.

Tebi je Isus glumac koji sebe pokazuje Ocem pred učenicima i Jovanu u Otk.i Isaija ga kao Oca večnog opisuje u telu zvanom Sin.Ne čudi mene tvoje neverstvo već sebi dozvoljavaš da te oktani vode umesto Duha Svetoga.Da je sveti Djoša rekao da krave lete i Bog da ima deset lica ti bi samo klimnuo glavom i ponudio glavu frizeru da se upotrebi za svoju namenu.

Sin ti je PRAVI ČOVEK i istovremeno PRAVI BOG a kad je Sin u TELU a istovremeno Duh u istom telu onda ne može biti i Otac i Sin a ovako dvostruka ,,uloga,, može kad tebi paše a kad ne onda je Bog glumac zbog tvog neverstva.
Koliko puta upitah za Pavlove reči kako se BOG-jednina javi U TELU i pitamu kojem telu beše Bog ti uvek preskočiš odgovor...šta te žulja Slapče reci da pomognemo?

A što čovjek može? Vjeruje suprotno onomu što piše u Svetom Pismu, a njegovo vlastito vjerovanje mu je najsvetije. Najsvetijeg se ne može odreći, tako da mu ne preostaje drugo nego pokušati diskvalificirati Sveto Pismo. Sektaši zapravo i funkcioniraju na diskreditiranju Svetog Pisma. Crkvu i ljude u Crkvi koji su iznjedrili Bibliju proglase otpadnicima, i onda misle kako mogu po Svetom Pismu "šarati" kako god paše njihovim sektaškim umovanjima.

Nema mesta paganštini u crkvi Božjoj.
Tvoj pokušaj guranja smeća i predstavljanja istog kao buket ruža je smešan zar to ne vidiš?
Ti hoćeš one tzv.svete očeve i kasnije koje kakve filozofe napunjene grčkom naukom da predstaviš Božjim glasom i jedino opunomoćenim za korigovanje Božjih reči...šta ti je?
Diskreditovanje nije Svetog Pisma Slapče već vukova grabljivih koji ŠARAJU po istoj i menjaju kako im se riblja glava nakrivi.

Kainose znam da postoji više Biblija koje imaju izvornitekst sačuvan u Siriji gde se u nekim oblastima govorio i Aramejski i Hebrejski a rat izazvao čika koji povlači konce preko bare jer je on u belom odelu i ne prlja ruke krvlje to čine planski naseljeni njegovi odredi i niko drugi ne može pokrenuti rat ili kakvo zlo do belo odelo.

Hvala za ponuđeni prevod.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Diskreditovanje nije Svetog Pisma Slapče već vukova grabljivih koji ŠARAJU po istoj i menjaju kako im se riblja glava nakrivi.

Miroljub napravio sam svoju Bibliju, Simovic sastavio svoju, Jehovci imaju svoju, adventisti pripremaju svoju, kainos garant ima svoju, pa tko tebi moze zabraniti da i ti sebi jednu složiš. Stavi ti unutra bas Tomino evanđelje, neka dušmani pocrkaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
....

Evo Biblije u elektronskom izdanju

Kod:
http://www.religija.me/biblija/Biblija-NRPw.pdf

Samo je bilo pitanje vremena..
Sve ono sto je Euzebije izbacio, sastavljajuci bibliju za Konstantina "arijevca", vi ste uzeli i od toga napravili savremeno Sveto Pismo.
Iako Hriscani nikada te spise nisu prihvatili vi danas smatrate pouzdanim...
Tripo se tamo bori protiv J.S., navodeci upravo te "izbacene citate" koji su u New World Translation takodje izbačeni, a ovamo nece da prizna da je po istom metodu "priznavanja falsifikovanih spisa" izbačena i formula "u ime Oca Sina i Svetoga Duha".

Zaista je skandalozno, da nas zovete "sledbenicima Konstantina" a sami ste prihvatili ono sto mi nismo, "Konstantinovu Bibliju".

E nazdravlje! Dolazi vreme, kada od Biblije kakvu danas poznajemo nece ostati nista...
To je i cilj sotone, odvajkada se on bori Isusa naciniti "stvorenjem"...

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
....

Samo je bilo pitanje vremena..
Sve ono sto je Euzebije izbacio, sastavljajuci bibliju za Konstantina "arijevca", vi ste uzeli i od toga napravili savremeno Sveto Pismo.
Iako Hriscani nikada te spise nisu prihvatili vi danas smatrate pouzdanim...
Tripo se tamo bori protiv J.S., navodeci upravo te "izbacene citate" koji su u New World Translation takodje izbačeni, a ovamo nece da prizna da je po istom metodu "priznavanja falsifikovanih spisa" izbačena i formula "u ime Oca Sina i Svetoga Duha".

Zaista je skandalozno, da nas zovete "sledbenicima Konstantina" a sami ste prihvatili ono sto mi nismo, "Konstantinovu Bibliju".

E nazdravlje! Dolazi vreme, kada od Biblije kakvu danas poznajemo nece ostati nista...
To je i cilj sotone, odvajkada se on bori Isusa naciniti "stvorenjem"...
Ne bori se on za to, ovo je cinjenicno stanje.

On se bori da Isusa izjednaci sa svojim Ocem Jehovom i da tako navede mnoge (kao sto je i naveo) da se klanjaju i obozavaju Isusa umesto Jehovu!
I ako je veliki ucitelj na sav glas ucio da slavu i obozavanje damo Ocu Jehovi, a NIKAKO njemu!

Koga briga sta je Isus ucio... Vi ste njegovu nauku zamenili naukom vasih 'oceva' na zemlji, oni su vam preci i vaznije je sta oni uce, nego sta uci Isus Hrist.
Nije cudo sto ce vam u onaj dan reci 'idite od mene, nikada vas nisam poznavao'! Normalno, kada taj nuk koji imate nije njegov vec vasih 'otaca' na zemlji!

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja cu ipak da slusam citav niz ljudi koji su se u RHista obukli nego jednog obicnog coveka koji nije u crkvi koja je uporiste istine kako kaze apsotol pavle.Ako nasa crkva ima pogresnu nauku zasto Takticaru uzimas nas kanon?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja cu ipak da slusam citav niz ljudi koji su se u RHista obukli nego jednog obicnog coveka koji nije u crkvi koja je uporiste istine kako kaze apsotol pavle.Ako nasa crkva ima pogresnu nauku zasto Takticaru uzimas nas kanon?

Mogu i protestanti sastaviti kanon po istom redosledu po kom i Jevreji imaju i onda učiti kako se oproštajnicama kupuje oprost i kako slike treba kaditi i narod a sve to je protiv Biblije ali nema veze špil je složen a time katraroši ne pogrešivi postadoše.
Nije pitanje ko je poredao šta u Bibliji već ko se drži svega datog preko Jevreja.

Jedino i ispravo krštenje je U IME a sin i otac nisu imena već titule ili smo svi bogovi.
Taj prevod mogu da mrze ali to je apostolska praksa koja razobličava vukove u odelu jagnjećom gde se predstavljaju vernima a Bog im je glumac i nemaju veru u apostolsku reč i delo.
Činjenica je da se mnogo paganskog i danas upražnjava ispod raznih kupola a Boga predstavljaju trodelnim pa svaki ima svoju ličnost zasebe i oni zajedno čine JEDNOG a ako neki od tri dela zafali nema veze Bog ostaje Bog bez trećine i onda Bog umre....samo trećina Boga umire a druge dve ličnosti jednog Boga ne umiru pa je iDuh Sveti u telovljen ali neznaju gde a za Oca nema mesta gde bi se utelovio pa apostola Pavla prave lažom jer Bogse nije mogao pojaviti u telu jer je tamo tesno jer unutra treba stati Sin i Otac a Otac ne može jer bi bio glumac i Duh Sveti ne može u telo jer Duh tela ni kostiju nema i to je igranka za pagane i nova vera skrojena po meri ugađanja narodu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mogu i protestanti sastaviti kanon po istom redosledu po kom i Jevreji imaju

Protestanti su i uzeli starozavjetni kanon od Židova koji su odbacili Krista. Zato i nemaju sve starozavjetne knjige koje su imali apostoli i prva Crkva u svojim Biblijama.

Nije pitanje ko je poredao šta u Bibliji već ko se drži svega datog preko Jevreja.

Starozavjetni spisi su židovski a novozavjetni kršćanski. Novozavjetni spisi su nastali unutar Crkve, Crkva ih je čuvala, prenosila i tumačila, i na koncu točno odredila što spada u nadahnute spise. Tebi očito to ne paše, ne uklapa ti se u učenje kao ni adventistima, ali ti Bibliju možeš slobodno i baciti.

Natrag