Ti si nepopravljiv, ti ignorises jasne stihove koji kazu za Isusa da je Bog, a istices druge stihove koji sa tim nemaju nikakve veze, i odnose se na njegovu ulogu, prvenstveno na zemlji.
Ja ti navedem da Otac ima svog Boga: ''POMAZA TE BOZE BOG TVOJ'' , a ti ''prevodis drugacije''.
Navedem ti da je Toma rekao: ''Gospod Moj i Bog Moj'' za Isusa, a ti kazes ''nije on to mislio''.
Navedem ti da su se Isusu ''klanjali'' a kome se smes ''pokloniti osim Bogu'', a tebi to nije cin obozavanja.
Navedem ti da mu se Stefan ''moli'' a tebi ''molitva nije cin obozavanja'' vec izvrces reci.
Navedem ti citat iz Isaije, koji apostoli citirase: ''Otac vecni , knez mirni , Bog silni'', a ti kazes nije rekao ''svemoguci''.
Dokazem ti Biblijom da ''se andjele nigde ne naziva bogovima'' te da izraz ''Bog nije titula'', a ti i to ignorises...
Navedem ti citat iz Zaharije: ''A Jehova rece sotoni: Jehova da te ukori'' a ti i to ignorises, da ga naziva Jehovom.
Navedem ti stih iz (Jevrejima 1:10): ''Ti si Jehova u pocetku osnovao zemlju'' a ti i to ignorises.
Navedem ti da je Jovan napisao: ''Bog Sin'' , evo: ''Boga niko nije video nikad; JEDINORODNI BOG, koji je u ocevom krilu on ga objavi''[JEDINORODJENI ZNACI SIN](jov 1:18) , a ti i to ignorises!
Hajde mi navedi
SAMO JEDNO MESTO gde bilo ko od vernih iz Biblije obozava Sina Isusa Hrista a prema prvoj i najvecoj zapovesti!
Hvala.
Pogresno. Kako su sirili radosnu vest, vidimo po tome sta su propovedali, a Jovan u svom evandjelju(radosnoj vesti) uci odmah na pocetku da je ''Isus Bog''.
Dakle ne mozes ti reci ''da nisu ucili da je Bog'', mozes to samo izbegavati da priznas, jer evandjelje je ono sto su oni ''pricali drugima'', pa ako ga se tamo ''zove Bogom'' onda to i jeste.
S druge strane, postojala je opasnost da i njih ubiju, i zato to nisu ''otvoreno govorili'', vec su pre to krili u javnosti a govorili medju sobom odabranima..
Evo pogledaj sta su druge dovodeci u istinu govorili:
I odmah po zbornicama
propovedaše Isusa da je On Sin Božji. Dela 9:20
I zapovedi nam da propovedamo narodu i da svedočimo
da je On narečeni od Boga sudija živim i mrtvim. Dela 10:42
Po tom se pokaza ljubav Božija k nama
što Bog Sina svog Jedinorodnog posla na svet da živimo kroza Nj. 1. Jovan. 4:9
I mi
videsmo i svedočimo da Otac posla Sina da se spase svet. 1. Jovan. 4:14
Ljudi Izrailjci! Poslušajte reči ove:
Isusa Nazarećanina, čoveka od Boga potvrđenog među vama silama i čudesima i znacima koje
učini Bog preko Njega među vama, kao što i sami znate, Dela 2:22
Imajući, dakle, velikog Poglavara svešteničkog, koji je prošao nebesa,
Isusa sina Božijeg, da se držimo priznanja. Jevreji 4:14
Da
Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate, Efezani 1:17
Jer što zakonu beše nemoguće, jer beše oslabljen telom,
posla Bog sina svog u obličju tela grehovnog, i za greh osudi greh u telu, Rimljani 8:3
Mislim da je ovo dovoljno da se vidi sta su Apostoli
DIREKTNO govorili i ucili ko je Isus Hrist.
A sad ti meni otvori Bibliju i pokazi gde su ovako
DIREKTNO govorili i ucili da je Isus Hrist Svevisnji Bog!
ja videh i zasvedočih da je ovaj Sin Božji. Jovan 1:34
A ova se napisaše, da verujete da Isus jeste Hristos, Sin Božji, i da verujući imate život u ime Njegovo. Jovan 20:31
Jovan je ovde i vise nego jasan ko je za njega Isus Hrist.
Kaze: 'Ovo se napisa da VERUJETE'!!! Sta da verujemo?! Da je Isus Sin Boziji!!! Ja verujem celim srcem!
Tema nije da li je Isus Bog ili nije, nego je tama Sveto trojstvo! Ne spamujte temu kada imate odgovarajuće tema za takve rasprave, inače će takvi postovi biti brisani.
Pa sve ovo sto pisemo je sastavni deo trojstva. Ako Isus nije Svevisnji Bog onda je trojstvo lazna doktrina, zato i taj deo treba preci. Dakle, da li je Isus kao jedan od tri Boga po doktrini trojstva jednak Bogu Ocu ili ne, to je kljucna stvar za opstanak te nauke i o tome se mora diskutovati.