Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ioak ne rece: ja sam bog i meni se klanjajte.

Ipak ne rece: ja sam otac, sisao sam s neba da budem s vama

Ipak ne rece: SZ ne vazi, onaj ko vidi boga zivjece u sreci.... itd....

Na ovaj nacin Biblija postaje sasvim bezvrijedna i zavodnicka knjiga koja ljude cini nesigurnim: u odnosu na Bioga, u odnosu na Pravdu i u odnosu na Istinu.

Isus kaze: iza mene ce doci onaj koji ce vas uputiti u svu istinu (procitaj Jovana)!

Iza Biblije dokazi Kur'an u koji nema sumnje:

grijeh je nazivati Bga trojstvom, jer je to neistina. Bog nije rodio covjeka, nego stvorio.

Nisam te najbolje razumeo, ali nema veze.

Biblija postaje zavodnicka knjiga u ocima onih koji njeno ucenje sagledavaju kroz druga navodna Bozja otkrivenja, u ovom slucaju Kur`ana, jer vise veruju onome sto je zapisano u njemu, nego u istinskoj Bozjoj reci Staroga i Novoga zaveta.

Ovaj problem nije pitanje istinitosti onoga sto je u bibliji zapisano, jer covek moze proucavajuci bibliju da potpuno bude osvedocen u bozansko poreklo svake njene izjave, vec je ovo pitanje odnosa koji covek ima prema ovom Bozanskom Otkrivenju.
Ako covek ne veruje u njenu istinitost, on ima veliki Duhovni problem, jer covek tada stavlja sebe u poziciju da iskljuci sebe iz mogucnosti da Bog svojim Duhom deluje na njegovo srce i osvedoci ga u Bozanski izvor njegove reci, i izjava koje se u njoj nalaze, jer Isus je rekao: `POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA.
Posebno je ovo slucaj ako se coveku iznesu svi dokazi u prilog istine ( ne govorim samo o ucenju o tri licnosti koja cine jednog Boga nego i o mnogim drugim ), a on i dalje kalkulise, i povrh toga iznosi neku svoju istinu, bila ona iz Kur`ana, Mormonove knjige, Ovo je moja rec, ili slicnih navodnih Bozjih otkrivenja.

Sto se tice citata

16:13 A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
16:14 On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam:
16:15 Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 13 - 15 ).

On se odnosi na obecanje Svetoga Duha, koga je Isus obecao svojim ucenicima, a koji se kao sto znamo iz Dela Apostolskih, spusti na Apostole na Pedesetnici.

Naravno, Bog nije rodio coveka, vec je stvorio prvog coveka Adama, od koga je nastao ljudski rod
Sto se tice Isusa, ni njega nije rodio, vec se Isus, jedna od Bozanskih licnosti koji je oduvek bio sa Ocem na nebu kao vecni Bog jednak Ocu, odrekao svoje Bozanske prirode, uzeo ljudsko telo, i cudom utelovljenja postao covek rodivsi se od zene Marije, bez ucesca ljudskog semena.
Ako je greh smatrati da je Isus Bog, onda je Isus najveci gresnik, jer se izjednacavao sa Ocem, a opet bio toliko ponizan da zbog ljudske prirode koju je preuzeo, postavi sebe kao nize bice u odnosu na Boga, i da se nazove nas brat, a svoje ucenike svojim prijateljima, ponizivsi se do te mere da je oprao noge svojim ucenicima..
Iz tog cina i te poniznosti mozemo da naucimo mnogo toga..

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nisam te najbolje razumeo, ali nema veze.

Biblija postaje zavodnicka knjiga u ocima onih koji njeno ucenje sagledavaju kroz druga navodna Bozja otkrivenja, u ovom slucaju Kur`ana, jer vise veruju onome sto je zapisano u njemu, nego u istinskoj Bozjoj reci Staroga i Novoga zaveta.

Kako mozes izvesti isopravan zakkljucak ako nisi razumio?
Nisi razmuio, zato ne mozes uzimati Kur''an kao primjer.
Jwer Kur'an je bez smnje tacan!
I bez promjene od dana objave do danas.

Ako covek ne veruje u njenu istinitost, on ima veliki Duhovni problem, jer covek tada stavlja sebe u poziciju da iskljuci sebe iz mogucnosti da Bog svojim Duhom deluje na njegovo srce i osvedoci ga u Bozanski izvor njegove reci, i izjava koje se u njoj nalaze, jer Isus je rekao: `POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA.
Ako covjek cita ispravno on dlazi u veliki problem ili sam sa sobom ili s kontreadiskcijama u Bibliji.
opa je uzima ili kao zabavno stivo, ili kao fanatik "koji veruje ma sta da pise".
Posebno je ovo slucaj ako se coveku iznesu svi dokazi u prilog istine
Nemas dokaz!

Ja pitam: pokazi gdje je Isus rekao : ja sam Bog? Pokazi gdje je trojstvo reklo:ja sam Bog!

Nema! ima samo kalkuöacija, spekulacjia, nagadjanje.... i necije zakljucivanje koje mene ni najmanje ne interesuje!
Ima vise zivota u gusteru nego u izmisljenom bogu!

16:13 A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
16:15 Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 13 - 15 ).

On se odnosi na obecanje Svetoga Duha, koga je Isus obecao svojim ucenicima, a koji se kao sto znamo iz Dela Apostolskih, spusti na Apostole na Pedesetnici.

Vrlo zanimljivo povezivanje Duha istine s Duhiom svetim!
nadam se da uocavas da tu nista ne stima?Dakle, dok isus ne ode, Duh sveti ne postoji? Vjerujes li u to? Da ne obuhvata zauvijek i oduvijek nebo i Zemlju, nego se doci kada Isus ode? Cudno neko razmisljanje o Bozjoj Neodoljivoj Sili - Duhu Svetom!

Nece od sebe govoriti? Duh Sveti, kazes, nece od sebe govoriti?
Nego ce govoriti sto cuje? Duh Svbeti ce ipak govoriti i to sto cuje? Od koga sto cuje? Od Jovana? Covjece.....??????

Naravno, Bog nije rodio coveka, vec je stvorio prvog coveka Adama, od koga je nastao ljudski rod
Sto se tice Isusa, ni njega nije rodio, vec se Isus, jedna od Bozanskih licnosti koji je oduvek bio sa Ocem na nebu kao vecni Bog jednak Ocu, odrekao svoje Bozanske prirode, uzeo ljudsko telo, i cudom utelovljenja postao covek rodivsi se od zene Marije, bez ucesca ljudskog semena.
Ako je greh smatrati da je Isus Bog, onda je Isus najveci gresnik, jer se izjednacavao sa Ocem, a opet bio toliko ponizan da zbog ljudske prirode koju je preuzeo, postavi sebe kao nize bice u odnosu na Boga, i da se nazove nas brat, a svoje ucenike svojim prijateljima, ponizivsi se do te mere da je oprao noge svojim ucenicima..
Iz tog cina i te poniznosti mozemo da naucimo mnogo toga..

priznaj da si zapetljao stvar i pretjero da Bog sacuva!
Koje pjesnicke figure, koje "filozofiranje", kakvi obrati,,, nevjerovatno!
Ni glumac ti nije ravan!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ti staklno spominjes neke mnogobrrojen svjedoke sto nije tacno!
Cak i da je bio TV prenos, zar ti sumnjas da Bg ne bi mogao dati prividjenje da svi vise ono sto On hoce?

Da spasi od muka onoga koga vi obozavate?

Kada je mogao dato Mjsiju stap koji postaje prava zmija, kada je mofgao poslati ovna da zamijeni zrtvu Abraham,ovoga sina, zar sumnjas da nije spasio Isusa nakons to ge dugo molio u gaju, odmaknut od ucenika?

Bog zna koga su muclili i razapeli!

Ja vjerujem Bogu!

Јој, пријатељу! Привиђење да је Исус страдао или Божија обмана људи је велика лаж и замка ђавола да би људи одбацили Жртву и Спасење. Толико старозаветних најава да ће Месија страдати за нас, Његове потврде и најаве смрти и васкрсења, а што је најважније речи да ће једино прихватањем ТЕ ЖРТВЕ људи бити спашени, никако другачије. Никакав рад, никакви верски ритуали, никакви посредници - само прихватање Жртве Христове и вера у васкрсење. Тачно је најављено да ће многи одбацити то, да ће бити преварантских наука, лажних Христоса и сл.

Велики је проблем за самог човека који одбацује Сина Божијег, Његову жртву и науку (кроз Библију), тако одбацивши самог Оца Његовог (Извор који пре Исуса није виђен), је што верује да су следбеници Исуса у заблуди. Можда и добронамерни као ти, али ипак у заблуди.

Тројство није измишљено да се људи издвајају по одређеној философији, већ је забележено као појашњење како би се све науке које одбацују Исуса Христа као Сина Божијег и које оспоравају да Дух Свети исходи из Оца издвојиле као јеретичке - отпадничке, бунтовничке, лажно учитељске. Као што си рекао: ми имамо дух живота у себи и то је наш дух (јесте од Бога исто), тако и из Бога исходи Дух који је Свети јер је Божији и испитује дубине самога Бога. Део је Бога и сам Бог, није нешто посебно. Као да ја кажем да је твој дух део тебе, тако је Дух део Бога, тј. сам Бог. Тако је и Реч део Бога, тј. сам Бог. Отуда нису то делови који су заједно склопљени, већ су ЈЕДНО - чине једну целину - Бога. Не делимо ми Бога јер је један Бог у питању.

Све што треба да понављам су речи из Посланице које то потврђују, а потпуно појашњавају све што човека може да заинтригира око појма Тројства. Чак и тај појам није библијски и изазива сумњу да се ради о три различите ствари, а у ствари треба да појасни везу Оца и Сина (Речи која беше у Бога и Бог) и Духа који исходи и сведочи о дубинама и тајнама Бога да би ми схватили нашег Творца.

6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина,

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно. (три елемента која чине (су) једно - један Бог)

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно. (три различита елемента заједно! - 1 Јованова 5)

5. По речи којом сам учинио завет с вама кад изиђосте из Мисира, Дух ће мој стајати међу вама, не бојте се. (Агеј 2)
16. Приступите к мени, чујте ово: од почетка нисам говорио тајно; откако то би, бејах онде; а сада Господ Господ посла ме и Дух Његов. (Исаија 48)

Зар се баш никада ниси запитао ко то може од Јевреја да чува Стари завет или од хришћана и Стари и Нови (мислим на текстове)? Како то да неко други може боље да зна од мене шта сам ја прошао? Нико до Бога не може! Само Бог може да посведочи и види боље и од мене јер некад у незнању и слепилу лутах и бих изгубљен. Само Дух Свети зна колико сам био у заблудама и наукама које су ми се чиниле "логично", а немају везе са истином. Некада је тешко прихватити нешто као истину јер би ми волели други начин који је лакши и лепши - наука људска.

Ствар је веома проста:
цена за грех је смрт >> неко мора да плати крвљу за грехе >> Неко је платио за све људске грехе >> Неко је победио грех и укинуо смрт >> Његово име је Јагње Божије (Жртва Божија) >> прихвати или одбаци >> васкрсење и суд >>
крај приче - вечни живот или огњено језеро

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako mozes izvesti isopravan zakkljucak ako nisi razumio?
Nisi razmuio, zato ne mozes uzimati Kur''an kao primjer.
Jwer Kur'an je bez smnje tacan!
I bez promjene od dana objave do danas.

Ako covjek cita ispravno on dlazi u veliki problem ili sam sa sobom ili s kontreadiskcijama u Bibliji.
opa je uzima ili kao zabavno stivo, ili kao fanatik "koji veruje ma sta da pise".

Nemas dokaz!

Ja pitam: pokazi gdje je Isus rekao : ja sam Bog? Pokazi gdje je trojstvo reklo:ja sam Bog!

Nema! ima samo kalkuöacija, spekulacjia, nagadjanje.... i necije zakljucivanje koje mene ni najmanje ne interesuje!
Ima vise zivota u gusteru nego u izmisljenom bogu!

Vrlo zanimljivo povezivanje Duha istine s Duhiom svetim!
nadam se da uocavas da tu nista ne stima?Dakle, dok isus ne ode, Duh sveti ne postoji? Vjerujes li u to? Da ne obuhvata zauvijek i oduvijek nebo i Zemlju, nego se doci kada Isus ode? Cudno neko razmisljanje o Bozjoj Neodoljivoj Sili - Duhu Svetom!

Nece od sebe govoriti? Duh Sveti, kazes, nece od sebe govoriti?
Nego ce govoriti sto cuje? Duh Svbeti ce ipak govoriti i to sto cuje? Od koga sto cuje? Od Jovana? Covjece.....??????

priznaj da si zapetljao stvar i pretjero da Bog sacuva!
Koje pjesnicke figure, koje "filozofiranje", kakvi obrati,,, nevjerovatno!
Ni glumac ti nije ravan!

O cemu govori Kur`an, koja je njegova sustinska poruka..?

Sto se tice Duha istine, kontekst biblije resava ovaj problem:

`Ovo vam kazah da se ne sablaznite.
Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene.
Nego vam ovo kazah kad dođe vreme da se opomenete ovog da vam ja kazah; a isprva ne kazah vam ovo, jer bijah s vama.
A sad idem k Onome koji me posla, i niko me od vas ne pita: Kuda ideš?
Nego što vam ovo kazah žalosti napuni se srce vaše.
Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, UTESITELJ neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, DUH ISTINE, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam: ( Jevandjelje po Jovanu 16. 1 - 14 ).

`I DUH je ono sto svedoci, jer je DUH ISTINA ( 1 jovanova poslanica 5. 6 ).

Iz ovih tekstova se jasno vidi da je Duh istine ustvari Duh Sveti, nazvan tako iz razloga sto svedoci istinu, i upucuje coveka na istinu.

Jos jedna stvar je ta, da su postojala tri perioda u proslosti, u kojima su tri licnosti Bozanstva delovala u razlicitim periodima istorije.
U strarozavetnom periodu bila je vise izrezena uloga Boga Oca, u Hristovo vreme uloga Boga sina, i u posthristovskom periodu uloga Svetoga Duha, koji je Hristov pretstavnik na zemlji.
To ne znaci da je Duh Sveti bio iskljucen iz plana spasenja u starom zavetu, vec da je on na jedan poseban nacin danas prisutan na zemlji, noseci ulogu utesitelja i pomocnika, koji Duhovno priprema i izgradjuje Bozju crkvu i svakog pojedinca za carstvo nebesko.
On ce posebno biti aktivan u poslednjem vremenu kako se crkva bude priblizavala ostvarenju vekovne teznje, odnosno Hristovom slavnom dolasku, kada ce nastupiti vreme slicno vremenu Apostola, gde ce se Sveti Duh u velikoj meri izliti na verni Bozji narod, kako bi se Jevandjelje objavilo ovom svetu.

Vec sam izneo dokaze, i u ranijim diskusijama si mogao da vidis dosta prilozenih tekstova koji potvrdjuju da je Isus jednak ocu, i da svi atributi koji se primenjuju na Boga u starom zavetu, u novom zavetu su primenjeni na Isusa.

Ponovo ti prilazem te tekstove, pa ih mozes prouciti:

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Isus kaze: iza mene ce doci onaj koji ce vas uputiti u svu istinu (procitaj Jovana)!

Iza Biblije dokazi Kur'an u koji nema sumnje:

grijeh je nazivati Bga trojstvom, jer je to neistina. Bog nije rodio covjeka, nego stvorio
.

Harry,Harry brate koliko puta sam ti rekao da stih (Isus kaze: iza mene ce doci onaj koji ce vas uputiti u svu istinu (procitaj Jovana)!
Nema veze S KU ´RAN-om I S PROROKOM MUHAMEDOM!!!

(JOVAN 16:-15)
16:15 Sve što ima Otac moje je; zato rekoh da će od mog uzeti, i javiti vam. ( Jevandjelje po Jovanu 16. 13 - 15 ).TO ZNACI DA NECE UZETI OD GABRIJELA!!! KOJI JE NAVODNO JAVIO KU´RAN MUHAMEDU!!!ZASTO BI GABRIEL BIO DVOLICAN? PRVO JAVLJA DA CE SE RODITI DETE "EMANUIL BOG SVAMA" A POSLE PROROK UBICA,PLJACKAS,GLAVOREZ ITD.

ISUS JE VIDJEN NA KRSTU I PROBODEN TO POTVRDJUJU MNOGI CITATI IZ BIBLIJE,A NE PRICINILO SE!!!
VAS PROROK JE VESTO IZMANIPULISAO "SVETA PISMA"DA BI IH PRILAGODIO SVOJIM ZLODELIMA I DA BI IMAO OPRAVDANJE PRED LJUDIMA.BAS KAO STO SU TO RADILI,HITLER,MUSOLINI,CEZAR,PAPA,MUHAMED,JUDE,I OSTALI ZEMALJSKI CAREVI.

(DELA 20:28-33)
28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;A KAKO VIDIMO OVDE SE SASVIM NE RADI O MUHAMEDU!!!
Dela 13:2, 1 Kor. 12:28, Ef. 1:7, Kol. 1:14, 1 Tim. 4:14, 1 Tim. 4:16, Jev. 9:14, 1 Pet. 1:19, 1 Pet. 5:2, Otk. 5:9

29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
Jezek. 34:8, Mt. 7:15, Filip. 1:24, 2 Pet. 2:1

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.
Dela 5:37, 1 Jn. 2:19

31 Zato gledajte i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah učeći sa suzama svakog od vas.
Dela 19:10

32 I sad vas, braćo, predajem Bogu i reči blagodati Njegove, koji može nazidati i dati vam nasledstvo među svima osvećenima.
Jn. 17:17, Dela 9:31, Dela 14:23, Dela 26:18, Ef. 1:18, Kol. 3:24, Jev. 9:15, Jev. 13:9

33 Srebra, ili zlata, ili ruha ni u jednog ne zaiskah.

(DELA 11:12)

11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;A MI ZNAMO DA POSTOJE SLOBODNI ZIDARI,TJ MASONI!!!
Ps. 118:22, Isa. 28:16, Mt. 21:42

12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.
Mt. 1:21, Dela 10:43, Rim. 3:24

KU´RAN JE NAJSUMLJIVIJA KNJIGA JER NAJVISE ODGOVARA OVOME SVETU!!! ZASTO??? JER KU´AN NE PRIZNA HRISTA ,A ALAHA
KOJI NEMA OSNOVU U BIBLIJI,ALAHOVI POKLONICI OBOZAVAJU EVO STA:
Da li je Allah paganski bog meseca i plodnosti?

Logika, poverljivi istoriski dokumenti, Arheologija i svi ostali dokazi mogu vrlo lako da dokazu—(a) Allah, ime paganskog boga je postojalo davno pre islama, (b) Davno pre islama paganski narodi koji su ziveli u Arabiji su verovali u Allaha kao glavnoga boga (boga meseca i plodnosti). Na ovom sajtu mozete videti slike Allaha/Hubala. ALLAH, the Moon God
Evo da pogledamo neka bitna pitanja i odgovore:
Da li su pagani Arapi pre Islama verovali u 360 bogova? Da.
Da li su pagani Arapi obozavali sunce mesec i zvezde? Da.
Da li su Arapi izgradili hram za boga meseca, koji se zvao i zove kaba? Da.
Da li su razlicita Arapska plemena davala bogu meseca razlicita imena i titule? Da.
Koja su to imena i titule? Sin, Hubul, Ilumquh, Al-ilah.
Da li je specificna titula "al-ilah” bila koristena iskljucivo za boga meseca? Da.
Da li je rec "Allah” nastala od "al-ilah?” Da.
Da li je paganski "Allah” glavni arapski bog? Da.
Da li je njegov glavni hram bio Kaba? Da. (Kaba = Zgrada od crnog kamena u centru Meke koju su koristili pagani vernici boga meseca i plodnosti Allaha, i koju i danas koriste Muslimani, vernici boga meseca i plodnosti Allaha).
Da li je Allah/Hubal bio samo jedan od bogova Meke? Da.
Da li su arapi stavili kip Hubala na krov Kabe? Da.
Tada da li je Hubul bio obozavan kao bog meseca i plodnosti? Da.
Da li je simbol Hubala bio mald mesec? Da.
Da li su nazivali Kabu "kuca boga meseca”? Da.
Da li je ime "Allah” eventualno zamenilo ime Hubul kao ime boga meseca i plodnosti? Da.
Da li su pagani Arapi zvali Kaba "kuca Allaha”? Da.
Da li su al-Lat, al-Uzza i Manat bile zvane "Allahove cerke”? Da.
Yusuf Ali objasnjava u fn. 5096, stranice. 1445, da Lat, Uzza i Manat bile su poznate kao "cerke boga [Allah]”
Da li je u orginal Kur’ana pisalo da Muslimani obozavaju te paganske boginje al-Lat, al-Uzza i Manat? Da, Sura 53:19-20.
Da li su te strofe izvadjene iz danasnjeg texta Kur’ana? Da.
Kako su se te sure zvale? "Djavolske strofe.” (Pogledajte knjigu koju je napisao Salman Rushdie ''The Satanic Verses'')
Razna imena (Sin, Hubul, Bell, Bel-Marduk, llumquh, Al-ilah) od boga meseca i plodnosti su bila koristena u raznim plemenima paganskih Arapa i u Vavuloniji.
Ko je zaista Allah?
Po Muslimanskoj teologiji Allah je jedini bog ili stvoritelj koji je (odjednom jednoga dana?) pricao sa poslanikom Muhammedom kroz Andjela Gabrijela, objavio mu "istinu” da je Allah stvorio sve u univerzumu. Interesantno je da, Kur’an nikada neda definaciju reci "Allah” niti objasnjava ko je zaista Allah i kakvu je on vezu imao sa paganima. Ocito Arapi kojima je Muhammed pricao su vec znali ko je Allah. Ja verujem da, 99% Muslimana veruju da se Allah kao ime prvo pojavilo kada je "Andjeo dao Muhammedu poruku u pecini u Hira Parvat (planini). Oni veruju da pre nego sto se ta "istina” dala Muhammedu da su pagani Arapi ziveli u totalnoj mentalnoj tami (Andhakar Zuug) i da su se molili kipovima da su bili vrlo zao narod. Ja bih se iznenadio ako vodje islama neznaju istinu, ali to kriju po svaku cenu od naroda.
Neki vazni faktori koji tvrde da je ime "Allah” bilo upotrbljavano od strane pagana Arapa da oznaci njihovog glavnog boga:
(A) U Arabiji pre Islama, koje muslimani zovu dani tame, Arapi su bili pagani, i verovali su da kroz: mesec, sunce, zvezde, planete, zivotinje, bunare, drveca, kamenje, pecine, izvore, i druge naturalne objekte covek moze stupiti u kontakt sa bogom. U Meki, "Allah/Hubal” je bio glavni bog paganskih bogova i Quraish plemena ili bolje receno Muhamedovog plemena. Allah je imao tri cerke: Al Uzzah (Venera) najpostovaniju od svih, ona je volela ljudske zrtve; Manah, boginja sudbine, i Al Lat, boginja biljki. One se pominju u Kur’anu.
(B) Arapi su davali svojoj deci imena kao - Abdullah (Allahov rob muslimani danas cesto sebe nazivaju allahovim robom). Najbolji dokaz je da se Muhamedov otac zvao"Abdullah”. Logicna analogija ovde je, da nije postojao "Allah” pre Islama u arabiji, ne bi postojalo ni ime Abdullah (u prevodu Allahov rob). Genericka Arapska rec za Boga je Robi, rec Allah je specificno koristena za boga po imenu Hubal.
(C). Albert Hourani’s statement: "The Islamic name used for God was "Allah”, which was already in use for one of the local Gods (islamsko ime za boga "Allah” je vec bilo upotrbljavano za jednoga od lokalnih bogova) (A history Of Arab people by Albert Hourani, 1991, page-16, Belknap press of Harvard University, USA)
Istorija nam pokazuje da postoje dve moguce teorije za Allaha u Kabai Sharif: (1) Pagani su zvali najveci kip (Hubala boga meseca i plodnosti) od 360 bogova ALLAH kog su oni smatrali glavnim bogom ili, (2) Pagani Arapi su verovali u 360 bogova u Kabi Sharif, i oni su ih smatrali razlicitim manjim bogovima pod totalnom kontrolom jednog najvaznijeg boga "ALLAH” koji je nevidljiv (Nirakar) i on je svemoguc, sveznajuc, i absolutno ga je nemoguce upoznati/shvatiti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednji post-hrišćansko teološki spektakl nam dolazi iz Holandije (od slavne Ajan Hirsi Ali), gde je katolički vladika Brede, Tini Muskens, kaže da želi da uputi poziv hrišćanima da Boga zovu "Alah", jer on veruje da takav gest promoviše "otopljavanja odnosa između hrišćanstva i islama". "Allah je vrlo lepa reč za Boga. Šta Boga briga kako ćemo ga zvati? To je naš problem, " izjavio je Muskins holandskoj televiziji.

Znatiželjni umovi žele da znaju: Ako vladika zaista misli o imenima da su "Bog" i "Alah" zamenljivi, zašto ne traži da muslimana da Allaha počnu zvati "Jahve", biblijsko ime za Boga? Ali on neće da ih pita, jer on zna da oni to neće učiniti.

Samo zato što su hrišćanstvo, judaizam i islam nazivi za "monoteističke" veroispovesti, to ne znači da se hrišćani, jevreji i muslimani mole istom Bogu. Dakle, za one koji su unapred postmoderni koji veruju da reči znače još nešto, brzo istraživanje arheologije, istorije i teologije - u pratnji sa dozom zdravog razuma - da odgovori na pitanje da li je Allah zaista i Bog Biblije.

Šta arheologija kaže o Allahu

Muslimani tvrde da u pred-islamskom dobu, "Allah" je biblijski Bog patrijarha, proroka i apostola. Zaista, kredibilitet Islama kao religije stoji ili pada na njenim osnovnim tvrdnjama o istorijskom kontinuitetu sa judaizmom i hrišćanstvom. Nije ni čudo, onda, da su mnogi muslimani dobili epitet uobraženosti kada se tvrdi islama podvrgne složenoj studiji arheologije.

Arheologija, pruža nepobitan dokaz da je Allah, daleko od toga da je on biblijski Bog Avrama, Isaka i Jakova, jer je on u pred-islamu bio bog meseca. Arheološki dokazi da je obožavanje Boga Meseca bila glavna religija drevnog Bliskog Istoka.

Šta istorija kaže o Allahu

Istoričari kažu da su pred-islamski Arapi obožavali mesec, klanjali se Bogu u molitvi ka Meki nekoliko puta dnevno. Takođe je bilo i hodočašća za Meku, trčati oko Kabaha sedam puta i bacati kamenje na đavola. I postiti jedan mesec, a post je započinjao pojavom polumesecom i završvao se kada se polumesec ponovo pojavi.

Šta kaže teologija

Kuran, na primer, navodi nedvosmisleno Allah je nepristupačan i ne-lično božanstva. Nasuprot tome, Bog biblije omogućava sebi da se zna za njega i želi zajedništvo sa ljudima na ličnom nivou. U bibliJI se navodi da je Avram (Avram kod muslimana znači - poštovati) bio "prijatelj Boga".

Kuran takođe prikazuje Allaha kao osvetoljubivo božanstvo koje mrzi grešnike i želi ih ponižavati. A u biblijiI Bog je ljubav.

Teološke razlike idu i dalje, tako da Bog biblije ne može biti Allah kojem se klanjaju u islamu. Osim ako, naravno, holandski vladika tako ne kaže.

IZVINJAVAM SE ALI REFERENCU NE MOGU STAVITI, JER NEZNAM ODAKLE SAM KOPIRO OVAJ TEKST JER JE STAR.

POZDRAV OD GERE.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То је и главни проблем, никако да прихвати тврдо срце да је Бог милостив, да саосећа са људском патњом и да нам пружа опроштај без икакве надокнаде - благодат, да није само Војвода и ратник који извлачи мач, већ да је мач Његов милост. Треба само да прихватимо Његову родитељску бригу и дело са којим нас је откупио од смрти. Зато Га Јевреји и нису препознали као Месију јер су прескакали стихове у којима се говори о Његовом страдању, а само их је интересовало царство и победа над непријатељима. Нису ни очекивали да ће их подсетити на старозаветне речи да је грех највећи непријатељ човеку, а не Римљани.

Псалам 22

1. Боже, Боже мој! Зашто си ме оставио удаљивши се од спасења мог, од речи вике моје?
(46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио? - Матеј 27)
7. Који ме виде, сви ми се ругају, разваљују уста, машу главом,
(
14. А ово све слушаху и фарисеји, који беху среброљупци, и ругаху Му се. - Лука 16)
8. И говоре ослонио се на Господа, нека му помогне, нека га избави, ако га милује.
(
43. Он се уздао у Бога: нека му помогне сад, ако му је по вољи, јер говораше: Ја сам Син Божји. - Матеј 27)
13. Развалише на ме уста своја. Лав је гладан и риче.

(8. Будите трезни и пазите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере. - 1 Петрова 5)
15. Сасуши се као цреп крепост моја, и језик мој приону за грло, и у прах смртни мећеш ме.16. Опколише ме пси многи; чета зликоваца иде око мене, прободоше руке моје и ноге моје. (написано 1000 година пре идеје да се људи разапињу на крст)
(10. И излићу на дом Давидов и на становнике јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене ког прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем. - Захарија 12
28. И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре. - Јоило 2)

17. Могао бих избројати све кости своје. Они гледају, и од мене начинише ствар за гледање.

18. Деле хаљине моје међу собом, и за доламу моју бацају жреб.

( 35. А кад Га разапеше, разделише хаљине Његове бацивши коцке; - Матеј 27
23. И даваху Му да пије вино са смирном, а Он не узе. - Марко 15
21. Дају ми жуч да једем, и у жеђи мојој поје ме оцтом. - Псалам 69
29. Онде стајаше суд пун оцта; и они напунише сунђер оцта, и натакнувши на трску, принесоше к устима Његовим - Јован 19
)

21. Сачувај ме од уста лавових, и од рогова биволових, чувши, избави ме.
(
17. Али Господ би са мном и даде ми помоћ да се кроза ме сврши проповедање, и да чују сви незнабошци; и избавих се од уста лавових. - 2 Тимотију 4)

26. Нека једу убоги и насите се, и нека хвале Господа који Га траже; живо да буде срце ваше довека.
(
51. Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света. - Јован 6)
27. Опоменуће се и обратиће се ка Господу сви крајеви земаљски, и поклониће се пред Њим сва племена незнабожачка.
(Псалам 2: 6-9)

У Старом завету има око 300 пророчанстава које је Месија требало да испуни, а Он је испунио баш све до једног. Постоје теолози који су документовали све то, и сад одједном све то што је Христ испунио иако су Му се противили многи не треба да урачунамо него да се ослонимо на књигу која каже да је то што је Он испунио био само привид, учинило се људима, Бог их је обмануо? То чак звучи неозбиљно.

Толико је крхка та лаж да ће чак и атеисти да се насмеју, а камоли они који проучавају историјске списе и Библију упоредо. Ни један историчар није успео да оповргне Нови завет иако су читаве експедиције плаћане огромним новцем само да докажу да нема жртве и васкрсења. Нису ни Стари успели да обрлате , а који говори о хиљадама година пре Христа и најави о Његовом доласку, већ је само лакше потврђена историјска чињеница са библијским текстом. Увек је било и биће просто решење:

26. И после осам дана опет беху ученици Његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад беху врата затворена, и стаде међу њима и рече: Мир вам.
27. Потом рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди неверан него веран.

28. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.

29. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше.

30. А и многа друга чудеса учини Исус пред ученицима својим која нису писана у књизи овој.

31. А ова се написаше, да верујете да Исус јесте Христос, Син Божји, и да верујући имате живот у име Његово. (Јован 20)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Јој, пријатељу! Привиђење да је Исус страдао или Божија обмана људи је велика лаж и замка ђавола да би људи одбацили Жртву и Спасење.
da te pitam sta tebi licno znaci Zrtva i Spasenje, da se razmijemo, nemam nista protiv, Prividjenje je za iskup Isusa! A ne za promjenu bilo kakvog znacenja!.
Ne rece li Isus da ce svako odgovarati za svoje grijehe?

Велики је проблем за самог човека који одбацује Сина Божијег, Његову жртву и науку (кроз Библију), тако одбацивши самог Оца Његовог (Извор који пре Исуса није виђен), је што верује да су следбеници Исуса у заблуди. Можда и добронамерни као ти, али ипак у заблуди.
Zasto bi bio problem?
Ako neko odbacuje Boga, to je problem. tada nece vjerovati ni u Isusa, zasto bi?

Svakome je njemu njegova vjera najbolja, to je moj stav. Ja nikada ne dovodim u pitanje sta ce ko vjerovati.

Ovdje sam samo zamolio da mi se ako neko zna ko je prvi put i u kojem dokumentu rekao da je Isus bog, posto to Isus za sebe nije rekao.

Тројство није измишљено да се људи издвајају по одређеној философији, већ је забележено као појашњење како би се све науке које одбацују Исуса Христа као Сина Божијег и које оспоравају да Дух Свети исходи из Оца издвојиле као јеретичке - отпадничке, бунтовничке, лажно учитељске.

OK. Trojstvo je dakle izmisljeno da bi se proganjalo pravovjernike, ciste monotesite.

U svrhu mira treba biti dakle odbaceno, bar danas u doba civilizacije a ne Srednjeg vijek um kojem je nastalo.

Све што треба да понављам су речи из Посланице које то потврђују

Prozvoljno potvduju, ako neko tako hoce. I savim odbacuju, ako neko drugi tako hoce.
Poslanice nije pisao Isus!
Prema tome ione nemaju snagu (bar imalo uporedivu sa Isusovim rijecima!) Izuzev ako neko smatra da je Isus manje vrijedan nego apostoli. I ima pravo da tako smatra ako hoce da smatra. Meni nisu ni priblizno.

Зар се баш никада ниси запитао ко то може од Јевреја да чува Стари завет или од хришћана и Стари и Нови (мислим на текстове)? Како то да неко други може боље да зна од мене шта сам ја прошао?

Rodoslvolja su, na primjer, netacna i nejednaka. Kada to prodjes onda se javi. Da ne spominjem sada ostalo.

цена за грех је смрт >> неко мора да плати крвљу за грехе >> Неко је платио за све људске грехе >> Неко је победио грех и укинуо смрт >> Његово име је Јагње Божије (Жртва Божија) >> прихвати или одбаци >> васкрсење и суд >> крај приче - вечни живот или огњено језеро

Koliko vidim neko je umro da nema smrti, a ljudi masovno umiru svakodnevno. Neko je umro za grijehe a ljudi grijese svakodveno.
Onda?

O cemu govori Kur`an, koja je njegova sustinska poruka..?

Kur'an je Radosna vijest (Evandjelje) i Opomena. Knjiga koja rastavlja istinu od neistine. Knjiga koja je zapecacena koju Bog Licno cuva od izmjena, i koja cuva predhodne objave od podvala.

Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, UTESITELJ neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama.
I kad On dođe pokaraće svet za greh, i za pravdu, i za sud;
Za greh, dakle, što ne veruju mene;
A za pravdu što idem k Ocu svom; i više me nećete videti;
A za sud što je knez ovog sveta osuđen.
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi.
A kad dođe On, DUH ISTINE, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.
On će me proslaviti, jer će od mog uzeti, i javiće vam: ( Jevandjelje po Jovanu 16. 1 - 14 ).

Ako posteno izanaliziras ne vrijedajuci Duha Svetog, vidjeces da se ova poruka odnosi na dolazam Muhammeda a.s. (koji u zivotu nije izogovorio laz! Koji je kao takav bio odabran)
Iz ovih tekstova se jasno vidi da je Duh istine ustvari Duh Sveti, nazvan tako iz razloga sto svedoci istinu, i upucuje coveka na istinu.
Mislim da je ovo vec uvreda Svetoga Duha, da ne zna da govori od sebe nego prenosi sta kaze Pavle? smijesno.

Vec sam izneo dokaze, i u ranijim diskusijama si mogao da vidis dosta prilozenih tekstova koji potvrdjuju da je Isus jednak ocu, i da svi atributi koji se primenjuju na Boga u starom zavetu, u novom zavetu su primenjeni na Isusa.
Iznosis svoje uvjrenje koja nazivas dokazom?
Meni je tvoje uvjernje za uvazavanje, ako saogvornika, ali kao dokaz je bezvrijedno. Jer to nije dokaz!
Meni nisu aposotoli relevantni.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Obicni politeizam, paganski.

KU´RAN JE NAJSUMLJIVIJA KNJIGA JER NAJVISE ODGOVARA OVOME SVETU!!! ZASTO??? JER KU´AN NE PRIZNA HRISTA :
To je laz, kao sto znas.
Kur'an kaze: Isus je Mesija Rijec od Boga i znam,enje ljudima zajedno s njegovom majkom do Sudnjeg dana.
IZVINJAVAM SE ALI REFERENCU NE MOGU STAVITI, JER NEZNAM ODAKLE SAM KOPIRO OVAJ TEKST JER JE STAR.
I ja se izvinjavam, mozda si ga iskopao iz arehologije koja je tebi pripremljena, i koju nuisam citao jer je umobolna.

То је и главни проблем, никако да прихвати тврдо срце да је Бог милостив, да саосећа са људском патњом и да нам пружа опроштај без икакве надокнаде - благода

Ako milsi na muslimane opet si sasvim pogrijesio!
Pa dokle?

Svaku molitvu musliman pocinje rijecima: U Ime Bioga Milostivog Samilosnog!

ako iko smatra da je Bog nepravbedan smatraju najvise krscani. zato uvode pomocno bozanstvo "ljubavi" - Isusa.

(46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио? - Матеј 27)
Zar tako goori Bog i Sin? Koji je i Duh?

И говоре ослонио се на Господа, нека му помогне, нека га избави, ако га милује.
Mus,imani vjeruju da mui je pomogao, Bog jeste Milostiv! Podigao ga je Sebi!

Na ostalo mogu samo reci jedno: Abraham je poveo svoga jedinca da se ispunio ono sto je Bog rekao, ali u zadnji cas je poslao ovna da ga iskupi.
Zar mislis da je Bog uskratio pomilovanje za Isusa?

Zar tu ne vidis nesto, zar mislis da je Abrahamov jedinac bio vrijedniji od Isusa? (meni na primjer su svi Bozji poslanici jednaki, Bog medju njima zna razlike, ja ne)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Prividjenje je za iskup Isusa!"

Он да се искупи? За шта? Ах, да, по тој "истинитој" књизи (пошто су Стари завет и Нови кривотворина) Исус је обичан човек, нико и ништа, најава за правог посланика...муко моја. Привиђење људима који су оставили тело у гробницу, а по васкрсењу говорили са Господом? Све им се привиђало, мора да је тај ваш бог велики мађионичар - бави се илузијама и привиђењима. Мој не обмањује људе и мој Исус Христ је дао Свој Живот за мене, а васкрсао првог дана у недељи по Писму.

Не говоримо, очигледно, о истом богу. Никада и нећемо моћи, можда се нека имена поклапају, али ваша књига је за мене кривотворина, баш као што је и моја за вас. Библија је пре сваке књиге, најстарија историјска и религиозна писана ствар, коју је сам Господ сачувао да разни фалсификатори не би успели да измене речи из ње, отуда и све остале које су "истините" јер Библију нису успели никако да измене, чак ни неке званичне цркве које се представљају као хришћанске.

Постоји једна веома проста ствар: хришћана има толико мало данас, да су ређи него снег у јуну. Не говорим о онима који устима говоре да су хришћани, већ о онима који стварно у свом срцу верују и следе Исуса Христа, који знају да кићење јелке и фарбање јаја не значи ништа. Тако да преварених има толико да мањину истинољубивих и не примећују (цео свет се поклони звери!). Немој никако да мислиш да си ти у мањини, ствар је обрнута. Онда се запитај да не идеш можда широким путем који води у пропаст бар једном у животу, ја се то питам сваки дан, преиспитујем сваку реч и дело само да ме ђаво не обмане "привиђењима". И никада не мислим да сам потпуно у праву, отуда се и преиспитујем стално, зато и учим веома брзо и схватам сваку истину. Ако се човек понесе и помисли да све зна, пада у обману - привиђење да је посебан и да Бог лично стоји иза њега док се противи свима.

За спасење је потребно само веровати да је Исус Христ дао свој Живот за тебе (нас) и да је васкрсао трећег дана. То је све! Не мора човек да спомене Тројство нити нешто везано за тај појам. Чак вам је и то одузето јер вам је речено да Христ није дао Живот на крсту, већ се учинило свима: цео Јерусалим у време Пасхе, сви свештеници и фарисеји, појачане војне јединице и са официрима јер се сви Јевреји сјате у Јерусалим због Пасхе, а могућег устанка; и свој тој маси људи се све учинило? Чак онима што васкрсење никако није одговарало (сви фарисеји и Римљани, људи који нису имали појма да ће и бити васкрсења, значи 99,99%) Па ко нормалан може да купи ту лаж? Њима је Бог потурио оно што су они прижељкивали? Сви који су након васкрсења разговарали са Исусом, па после без устручавања дали своје животе за сведочанство, њима је Бог потурио привиђење? Да дају животе за Божију обману? Схваташ ли колико твоја наука нема везе са реалном сликом тога времена (сваког времена)?

И поред свих страдања и жртава за сведочанство, појављује се неко ко тврди да су сви они који су видели васкрслог Исуса били у заблуди, да су дали живот за лаж - све им се привиђало. А никако им папа није припремао посланика јер Арапи никако нису хтели да прихвате католицизам. Најављиван је пророк много пре његовог доласка, да би се преко свештеника на терену полако припремала права обмана. Тако би папа дошао до Јерусалима, јер је очигледно оптерећен њиме. То се види јер је послао и Крсташе када му се ислам отео из руку. Сада му је опет све под контролом, ко није њему долази носач авиона, Авакси, Апачи, Томахавци, маринци итд. - херојски војници са осиромашеним уранијумом и плутонијумом. Ако хоћеш у ЕУ (4. Рајх), папа мора да дође дан пре пријема да аминује. То је реална слика - и сви се поклонише звери!

Нема лека апотека...

"Koliko vidim neko je umro da nema smrti, a ljudi masovno umiru svakodnevno. Neko je umro za grijehe a ljudi grijese svakodveno.
Onda?
"

Или не читаш или се правиш да не видиш:

>> прихвати или одбаци (Христову Жртву) >>васкрсење и суд>> крај приче - вечни живот или огњено језеро

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Не говоримо, очигледно, о истом богу.
Ja ne znam o kojem ti bogu hoces da govoris, i u kojeg boga vjerujes. Ja to ne znam, to ti znas.

Ali mogu ti reci u Kojeg Boga ja vjerujem (ponavljam se vec! Neka mi oproste oni koji su vec to procitali, ovo je zbog moga brata Adriana BG):

Ja vjerujem da postoji samo Jedan Bog, Svemoguci Tvorac svega vidljivog i nevidljivog, Svemoguci i Sveznajuci Gospodar svih svijetova i Sudnjeg dana. Kome pripadamo i Kome se vracamo.
On je stroio Adama i Evu, On se objavio Abrahamu, Mojsiju je dao Zapovijedi, Isusu je dao Evandjelje i poslao Muhammeda a.s. sa zadnjom knjigom prije Sudnjeg dana: radosnom vijesti i Opomenom.

On je Allah Uzviseni.

Musliman je vjere Abrahamove, koji nikoga ravnim Bogu nije smatrao.
Musliman nije vjere Muhammedove a.s., nego su i Isus i Muhammed a.s. takodje vjere Abrahamove.

Bog je dao da poslanicima neprijatelji budu nevaljalci.

Ja slijedim Isusov put, jer onaj koji ne slijedi nece imati udjela u Raju Obecanom.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Isusu je dao Evandjelje i poslao Muhammeda a.s. sa zadnjom knjigom prije Sudnjeg dana: radosnom vijesti i Opomenom.

Ja slijedim Isusov put, jer onaj koji ne slijedi nece imati udjela u Raju Obecanom.

Није исти, на жалост. Можда бих волео од свег срца да следимо истог Бога, али искрено ти говорим, не убацујем у "обланде" лепе мисли и сл., већ мислим да верујеш у заблуду јер одбацујеш Жртву која је положена за тебе. То је основа свега и једини спас који нам је дат, једино оружије којим је побеђен лажов и убица - ђаво, та Жртва и крв Христова којом су плаћени наши греси (ако прихватимо). И круна свега - васкрсење, као врхунац Божије милости и наде да ћемо после овог тешког живота пуног замки бити са нашим Господом. Какво год име да дамо Богу (хипотетички), ако ово не прихвати човек, све остало је узалуд. Одбацио је своје спасење и верује у обмане самог ђавола.

На то смо све упозорени преко апостола који су записивали шта је Исус говорио и који су нас упозорили управо на те знаке и појаве са којима се мачујем месецима (годинама), како у својој фамилији, тако међу пријатељима, философима, верницима итд.
Онда ми и није чудо што апостоли сметају, свака њихова записана реч смета. Пробали су многи хришћански свештеници (при врху) да мењају текст, да избаце одређене делове који не одговарају, пробали су са неким новим преводима, и поред свих покушаја кроз скоро два миленијума, 20 огромних и туробних векова, нико није успео ни да оспори, ни да измени Писмо. Зато и кажем да постоје "помоћне" књиге или неке нове које "објашњавају" Библију или је препричавају са изменама на кључним стварима.

Последња књига је Откривење Исуса Христа и све после тога је сувишно и није од Бога. Само ће последњи делови Данилове књиге и Откривења бити јасне људима у последњим данима, а то је сада. Погледај мало око себе, читав свет (религијски) се удружио, сви "хришћани", муслимани, будисти, окултисти и да не набрајам, и сви се поклонише једном верском вођи. Кад то будеш добро истражио и видео својим очима, потражићеш и књигу у којој је то све најављено јер нигде другде није. Никакви Тарабићи, никакав Нострадамус и њему слични. Ни једна друга књига ти неће рећи шта да радиш да избегнеш пропаст, све остале позивају на мач, такође ће многи да злоупотребе Библију иако нигде не стоји да се Хришћани хватају оружија сем сведочанства Исусовог и закона Божијег. То је једино оружије против лажи и обмане, против пропасти наше.

Нећеш морати Тројство ни да проучаваш када одгледаш неколико филмова који показују шта се дешава на пољу верских вођа данас. Као што можеш видети папу како љуби Куран који оспорава Жртву Христову и то да је Он Син Божији, тако можеш видети и православце, муслимане, врачеве и ко зна кога све како љубе руку верском вођи Новог светског поретка. Како се клањају киповима, сликама, како се приказују све више утваре које тврде да су Богородица, овај или онај светац итд. Све је то припремљено и ништа није случајно. Тврдим јер сам годинама истраживао и на крају схватио да не треба човек да придаје значај шта свет ради, већ следи ли исправно Исуса Христа. Сви остали су небитни.

Одгледај како је један атеиста хтео да оспори Исуса, тврдио је исто што и ти:

Slučaj Hrist (Isusov zločin)

Poslednja izmena:
Natrag