Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мани политику и политичаре. Они Бога не спомињу сем кад им треба за нешто Његово име. Друга је ствар када неко шири религију мачем и колцима, ватром и справама за мучење. Слабо пратиш, овде се осуђује свака злоупотреба Божијег имена и присиљавања људи на неку религијску припадност. Ако кажем: јеретик си (заступаш лажно учење), не значи да те ја осуђујем. Шта ја имам са тобом? Нисам те ја жигосао, једноставно имам Библију и њу следим. Немам намеру да те присилно "просветлим и просветим". Све је на самом човеку.

Појам Тројства је морао да се уведе због оспоравања Исуса Христа и Духа Светога. Што то тебе толико оптерећује? Тада ислама није ни било, тек после неколико векова се појављује. И, гле, чуда! Заступа исте ствари које су заступали они отпадници од вере. Ни њима нико није бранио да оснивају своје цркве и секте, али више нису могли да врбују људе као свештеници цркве. Е, сад, има ту много питања, али сва су она много пре ислама. Све су последица паганштине која је убацивана у цркву.

А што се тиче доказа за колац или Данак у крви, па неће то нико заборавити: ни Балкан ни сви народи који су плаћали животима своје деце. Можда је твој предеда или његов деда (свакако неки предак) прихватио ислам да сачува породицу, да је прехрани и сл. (има твој свештеник твоју лозу на папиру па провери), па можеш и сам да видиш какво је време било. Сам истражи, нико те не осуђује што си муслиман, превише предрасуда и политике имаш. Нико од тих политичара не пита за тебе и мене. Да се ми питамо, никада пушке не би узели у руке. Управо ти говорим да се Балкан користи за експерименте и препуцавања јер је капија између истока и запада.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Појам Тројства је морао да се уведе због оспоравања Исуса Христа и Духа Светога. Што то тебе толико оптерећује?
Dakle nekome je trebao pjam trojstva i on ga je "mrtav ladan" uveo!
I jos ocekujes da ja povjerujem u to?

А што се тиче доказа за колац или Данак у крви, па неће то нико заборавити: ни Балкан ни сви народи који су плаћали животима своје деце. Можда је твој предеда или његов деда (свакако неки предак) прихватио ислам да сачува породицу, да је прехрани и сл. (има твој свештеник твоју лозу на папиру па провери), па можеш и сам да видиш какво је време било. Сам истражи, нико те не осуђује што си муслиман, превише предрасуда и политике имаш. Нико од тих политичара не пита за тебе и мене. Да се ми питамо, никада пушке не би узели у руке. Управо ти говорим да се Балкан користи за експерименте и препуцавања јер је капија између истока и запада.
Ja znam ko je nabijao na kolac, i tvrdim da Turci nisu.
Ja nisam Turcin, ali ne volim lazi.
Marko Kraljevic je bio na primjer turski vazal, a ne srpski nad-junak (kabadahija ima isto znacenje: junak nad junacima).
Zna se sta je dokument: presuda o nabijanju na kolac, izjave ocevidaca sa imenom prezimenom, datumom, ostaci itd.... Neces naci, da ti odmah kazem. Nigdje.
Moji preci su bili krstjani, koliko ja znam, ili pravoslavci. Moj otac je bio komunista. Ja sam bio komunista, bolje reci socijalista. I sada sam socijalista. U islam sam usao ne tako davno, trazeci odgovore na neka vazna pitanja. Pa sam procitao vecinu poznatih filozofa koji su stajali na prekretnici najvaznijih svjetskih promjena, onda sam malo citao Kur'an, pa sam jako mnogo citao Bibliju pa opet Kur'an, i sada sam svojom voljom, "samouk" vjernik, socijalista, demokrata, musliman koji nastoji da se uvede sekularno, gradjansko, demokratsko drustvo.

Vidite, religije su slagale vjernike da vjernici ne mogu biti socijalisti i revolucionari.

Onaj ko se razumije u arheologiju kao Sarrdy, pronaci ce da je Muhammed a.s. bio prognanik u Medini, bez imalo svoga imanja i zivio zajedno sa drugim prognanicima od svoga posla u oazi (obrada zemlje).
Takodje poznavaoci arheologije kao sto je Sarrdy, mogu pronaci da je Isus imao na sebi samo haljinu i sandale, da je zivio sa svojim sljedbenicima prezivljavajuci od malo opskrbe.
Njih su dvojica bili socijalisti! Isus i Muhammed a.s.

Ali hajd ti u to uvjeri religiozne fanatike kojima promaknu te slike i iz raskosnih razloga jer se dive bogatstvu, slikama, ikonama, kipovima, zlatu, cilimima..... onome sto svakako pripada zemlji kao i oni sto pripadaju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако нису Турци, онда су ванземаљци. Мора да се свим народима који су поробљени привиђало и зулум који спомињу није ни постојао. Ако ништа друго, онда постоји у турским изворима. Извињавам се, знам да живим у времену када истина може некога да заболи, па и да му угрозим право на религијску, сексуалну или било какву оријентацију, тј. да се осети увређеним. Све може, само истина не може. Јер истина је преувеличавање, злочин се дешава и увек га чине они против кога се има неки циљ: ресурси (ископавање нафте и гаса, руде),територија за војну/ракетну базу или промет дроге, производња дроге и да не набрајам. Али они над којима је чињен зулум не смеју много да се присећају да се не узбуркају воде, да не таласају много. Док ови из "елите" не успоставе царство звери. Е, онда ће се видети ко сме да писне! Онда нема лево/десно. И сада је законима и недостатком радних места поробљен свет. Свако се хвата за сламку да преживи и онда прави компромисе - одриче се закона Божијег и Сведочанства. Такође и добровољно људи срљају верујући да је нека напредна цивилизација када се успостави овај нови феудални систем. Нема се времена за Бога...

А што ниси задржао веру предака, то је твоје основно људско право. Бога бирамо по сопственој вољи. Питање је само ког бога, хоћемо ли оног који дозвољава копромисе и Вавилон, или Оног који је рекао "не бој се, мало стадо". Сад када ствари постају очигледне, лако се види ко се ком богу моли, што би се рекло у народу.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
А што ниси задржао веру предака,
Jeste. Moje pravo i moje opredjeljenje.
Reci da ostajes na vjeri predaka nema smisla.
Vjera predaka moze biti (i navjerovatnije jeste) paganska.
Zidovi su htjeli razapeti Isusa cuvajuci "vjeru predaka", o kojoj ipak nisu imali pojma!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jeste. Moje pravo i moje opredjeljenje.
Reci da ostajes na vjeri predaka nema smisla.
Vjera predaka moze biti (i navjerovatnije jeste) paganska.
Zidovi su htjeli razapeti Isusa cuvajuci "vjeru predaka", o kojoj ipak nisu imali pojma!

Brate Harry ovde si u principu u pravu zasto?Ja sam po ocu i majci pravoslavni sta to znaci? Rec "pravoslavni" oznacava kad nesto pravilno slavis,ti takodje mozes reci da si pravoslavan u svojoj veri u Allaha,mislim to ti je isto ko i musliman-pokoran Bogu!

E sad ako su neke stvari izvrnuli u pravoslavlju Bog neka im sudi ko sam ja ili ti da sudimo ljudima?Prah i pepeo!!Bog je sudija pa ce im i suditi svakom po zaslugama jeli tako.

Covek treba Svesno da prima veru a ne da ga u nju natovare to je nekada bilio, sad je sve dostupno moze se izucavati sve religije sveta a izaberes samo jednu onu koju ti savest odobrava.

Pozdrav brate Harry.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Brate Harry ovde si u principu u pravu zasto?Ja sam po ocu i majci pravoslavni sta to znaci? Rec "pravoslavni" oznacava kad nesto pravilno slavis,ti takodje mozes reci da si pravoslavan u svojoj veri u Allaha,mislim to ti je isto ko i musliman-pokoran Bogu!

Nije isto pravo slaviti i slaviti samo Boga!

jer kada kazes pravo slaviti po podrzumijeva i slaviti pravo svece, Jovana, iliju, muftiju, biskupa, papu, patrijarha....

E sad ako su neke stvari izvrnuli u pravoslavlju Bog neka im sudi ko sam ja ili ti da sudimo ljudima?
Pravo kazes!
Ne sudimo, nego razgovaramo.

Covek treba Svesno da prima veru a ne da ga u nju natovare to je nekada bilio, sad je sve dostupno moze se izucavati sve religije sveta a izaberes samo jednu onu koju ti savest odobrava.
Upravo tako. Nek nam je Bog na pomoci!

Pozdrav brate gera

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Tema je Sveto trojstvo. Svi naredni postovi koji se ne budu odnosili na temu, biće brisani.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
OK, sveto trosjstvo je izmisljotina, kako je vec gore neko napisao (ne ja!), odprilke: "sveto trojstvo je izmisljeno da bi...."

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
OK, sveto trosjstvo je izmisljotina, kako je vec gore neko napisao (ne ja!), odprilke: "sveto trojstvo je izmisljeno da bi...."
OK. Kako ti dokazujes da je trojstvo izmisljeno kad nemozes dokazati da je islam istitnit??
Mi po krajnej meri dajemo argumente dok ti prosto na rec????
Kakve ti argumente dajes za svoju tvrdnju???Daj mi argumente i ja cu prvi da podjem u muslimane.

Pozdrav brate Harry.

Natrag