"Исус је рекао" по чијем Јеванђељу? Ко је написао то Јеванђеље? Зато се апостоли и нападају јер толики сведоци који су присуствовали смрти и васкрсењу су наводно обманути од стране Бога и учинило им се да је Он убијен (био Жртва за Спасење) него Га је Отац "склонио са крста", па су још апостоли разговарали са Њим после васкрсења, али и то им се наводно учинило па су дали своје животе сведочећи за Исуса Христа који није васкрсао, а они уплашени су се случајно охрабрили-учинило им се да су храбри. Крв и Жртва су потврда истинитости неке тврдње без премца, пре ћемо веровати апостолима који су записали Исусове говоре, него некоме ко је после 6 векова написао неко ново Јеванђеље.
Као што рече: ствар избора. Ствар је што ми не тражимо теби мане, већ ти добро мислимо па и не тражимо да се саплетеш већ да схватиш, док ти, са друге стране, само чекаш да се ми негде саплетемо. То је бар мени криво, не знам за остале. Не можеш да вређаш људе за које ми верујемо и знамо да су свеци Божији (доказали страдањем за веру), а да се понашамо као да ниси ништа изговорио (написао), да не спомињем о Сину и Духу шта је написано.
Ti staklno spominjes neke mnogobrrojen svjedoke sto nije tacno!
Cak i da je bio TV prenos, zar ti sumnjas da Bg ne bi mogao dati prividjenje da svi vise ono sto On hoce?
Da spasi od muka onoga koga vi obozavate?
Kada je mogao dato Mjsiju stap koji postaje prava zmija, kada je mofgao poslati ovna da zamijeni zrtvu Abraham,ovoga sina, zar sumnjas da nije spasio Isusa nakons to ge dugo molio u gaju, odmaknut od ucenika?
Bog zna koga su muclili i razapeli!
Ja vjerujem Bogu!
Procitaj uvod u Luku, pa ces vidjeti da je on pisao po pric nekoga koji je cuo pricu od nekoga. Isusovi savremenici nisu pisali price o Isusu koje s epogresna nazivaju evandjeljima.
Evandjelje je jedno i dolazi od Boga, ne od Isusa, ali preko Isusa ljudima.
Da su ljudi nadjeli, Bog bi poslao andjela s Evandjeljem.
Nije mi nikakav cilj da se iko saplete, samo mi je cilj da ljudi pzaljivo prostudiraju Bozju Rijec, i da s eopredijele tacno i bez sumnje za Jednoga Boga.
Ja vjeruem bez imalo sumnje, punim srcem i umom.
Kada mi neko ispisuje redove sto su pislai neki aposotoli, neki ljudi, ja to zaista ignorisem, samtram to odstupanjem od onioga sto je Isus rekao.
Kako onda da ne ignorisem opuko filozofiranje kao sto su cinili farizeji, pisci i "filozofi", prazne, "uzvisene" rijeci kojima se cesto vrijedja Bog?
mene bi zanimalo ko je prvi napisao i kada da je Isus bog i da je trojstvo bog?
U kojem dokumentu, posto to u Bibliji nema?
Ili je to tajna crkve?
zasto tajna?
Zar Isus nije rekao:
blago sirmasnima duhom oni ce u Raj, a ne blago bogatima duhom!
Dakle kada se hvale da su napunjeni duhom (oni kazu svetim duhom) znaj da im se vrata Raja tim vise zatvaraju sto su vise napunjeni.
Jer zamlacuju svijet besmilicama, idu dotle da sebe zovu svetima (patrijarsima, ocevima, ....) a Isus je jasno rekao: ni ja nisam svet, samo je Bog Svet!
Eto, to je.