Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jn. 15:26, Jn. 19:34
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
5 Moj. 6:4, Isa. 48:16, Agej 2:5, Agej 2:7, Jn. 1:1
8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Jn. 19:34
9 Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Mt. 3:16, Jn. 5:34, Jn. 8:17
10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
Jn. 3:33, Rim. 8:16, Gal. 4:6
Поздрав још једном, брате Геро
Велика је разлика између: троје је једно и троје је заједно. Ако је троје једно, значи чини једну целину, док заједно чини три различита дела. Ако је Отац Дух, а и Син је од Духа Светога, ништа није неразумљиво када се каже да су једно, а сви ми у заједници преко Светога Духа и чинимо праву и једину Цркву Христову, тј. Божији народ који је веран Богу и само Њему служи. Зато је немогуће и да неко може против истине јер сам Бог види и подржава оне који иду путем истине. Такође нас и враћа на тај пут ако смо у некој заблуди, а сви смо ми слаби и некада у жељи да силно служимо Господу и прихватимо нешто што се после испостави да није по вољи Божијој. Али нас он неће оставити у незнању или у заблуди ако отворимо срце и ум за Њега.
Ова последња реченица осуђује свакога који оспорава Господа Исуса Христа да је Син Божији, а нећу да улазим у дискусију о разним другим књигама које су створене да замене Библију, тј. реч Божију. Још уче људе како је реч Божија написана од стране неких превараната. Та најстарија књига, историјски и као сведочанство, која је настајала у континуитету вековима тако да није могао нико да оспори сведочење пророка Божијих, никада не може бити замењена са неким кривотворинама које су настале "преко ноћи" у језуитским катакомбама и леглима змијским да би се антихрист домогао Јерусалима, да се браћа и синови Аврамови никада не помире (мислим на народе). Створена је мржња према оба та народа (семитска) и њихово страдање је свакодневно, такође смо и ми могли да осетимо неправду и змијске игре на Балкану, да се међусобно убијамо у име Бога.
Да би сам Бог поткрепио сведочанство свога Сина, симболично се појављују две личности које означавају оно што наш Господ дође да испуни: ЗАКОН (Мојскије) И ПРОРОКЕ (Илија).
Марко, глава 9
1. И рече им: Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде царство Божје да дође у сили.
2. И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе их на високу гору саме; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине Његове постадоше сјајне и врло беле као снег, као што не може белиља убелити на земљи.
4. И указа им се Илија с Мојсијем где се разговараху с Исусом.
5. И Петар одговарајући рече Исусу: Рави! Добро нам је овде бити; и да начинимо три сенице: Теби једну и Мојсију једну и Илији једну.
6. Јер не знаше шта говори; јер беху врло уплашени.